cum gatiti pastravul?
fetelor voi cum mai gatiti pastravul?
- eu stiu sa il pregatesc doar la tigaie in baie de ulei .
PS: ce fel de tigaie folositi la peste... de teflon, de inox, sau din alte materiale?
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Raspunsuri
valentinag spune:
Saramura nu ai incercat sa faci?Mie asa imi place cel mai mult,cu mamaliga langa
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
madalinad spune:
la cuptor, in folie de aluminiu, uns in prealabil cu ulei de masline si ierburi. in 15 minute e gata...
Hildegard spune:
uite aici am gasit ceva cu pastrav pentru copii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74832&SearchTerms=Pastravul
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
MadalinaP spune:
De cand am fost prin Bucovina noi facem pastavul numai cu smantana.
Se spala pestele se usuca cu un servet se da cu sare si piper. Se pune in tigaie de teflon smantana cea mai grasa pe care o gasiti ( acolo era un Raraul care avea30% grasime) si se prajeste pestele.
Te lingi pe degete si nu alta.
Mik spune:
pastravul e un peste care merge foarte bine prajit in tigaie, dat prin faina in prealabil sau nu. O reteta nitel mai elaborata si foarte rapida :
Pastrav cu migdale si sos de coniac
Pestele se curata de solzi si se goleste, dar nu se taie nimic, nici macar capul. Se da prin faina si se prajeste la foc iute intr-un amestec de unt si ulei.
Cind e prajit se scoate pe platoul de serviciu; sosul se ingroasa pe focul foarte mic cu smintina. Se flambeaza sosul cu coniac. Sa adauga apoi migdalele taiate foarte subtire si putin prajite in sos. Se napeaza pestele de sos.
Se serveste cu orez simplu, sau cu cartofi natur.
Alynutza spune:
Mie imi place teribil pastravul la gratar. Ii pun condimente pentru peste (de la Galeo), il invelesc in folie de aluminiu ca altfel se rupe si e o nebunie. Ma gandesc sa-mi iau gratar special pentru peste (din ala format din doua gratare intre care se pune pestele, si cu maner) ca sa capete si mai multa aroma de fum.
anamaria spune:
de cand am gasit retzeta asta pe net, aproape intotdeauna il faca asa:
pastrav cu portocale
pastravul intreg il dau intai cu sare+ piper + eventual alte ierburi (eu nu am incercat, imi place asa, simplu...).
tai din folie de aluminiu o bucata cat sa potzi impacheta bine pestele, sa iasa ca o barcutza, asa. ungi folia cu unt pe lungimea pestelui (partea care va fi sub el), asezi pestele, apoi bagi in interiorul lui felii de portocale si lamie, taiate foarte subtziri, cu tot cu coaja (sotzului meu nu ii place cu coaja, asa ca pt el pun felii decojite). apoi peste feliile de citrice pui feliutze de unt. la fel si deasupra pastravului.
dupa asta, il impachetezi in folie si il bagi la cuptor.
eu fac de obicei 4-6 pesti in tava de la cuptor, ii tin maxim jumatate de ora.
iese suculent, aromat si foarte foarte gustos!
ca garnitura poti pune legume mexicane fierte sau cartofi natur.
POFTA BUNA!
_
ANAMARIA, o mami ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
codruta_grg spune:
Eu il fac pe tigaia de gratar, doar il condimetez inainte si gata. Doar ca s eface cam mult fum in casa , dar iese bun la gust.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Pestele pe tigaia de gratar?????
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Da, de ce, ti se pare ciudat?
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi