FIV in Ungaria 18

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenusareasa spune:

Hai sa fie intr-un ceas bun pt voi ioana si magduta!

esariain primul rand trebuie sa va luati un concediu de 3 zile sa faceti o consultatie,o vizita la dr ales de voi de la Szeged.Fiv-ul propriu-zis il fixati impreuna si va sunt necesare intre2 si 3 sapt ,depinde cit de mult vreti sa stati dupa ET linistiti in Tm.Ca si bani depinde de tratament si medicatie,cam 1800-2100 euro plus cheltuieli de transport si masa,daca spui ca aveti unde sta.Analizele nu trebuie traduse in ungureste,mai ales daca mergeti la Zadori,ce nu intelege ii explicati voi in engleza.Daca mergi la dr Krisan va luati interpreta si va traduce ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns esaria spune:

Multumim mult.
Ce inseamna ET? Ce medic imi recomandati in SZeged?

Mergi la inceput

Am aflat ce inseamna.Acest ET se face in cazul in care ICSI a esuat? Si sa zicem ca eu ma duc la consultatie maine,(sa zicem.),cand pot fi programata pt FIV? ASa, cu aproximatie.
[:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

ET = embriotransfer
ICSI = injectie intracitoplasmatica
ICSI este o terapie complementara FIV-ului oferind posibilitatea de-a avea propriul copil cuplurilor in care barbatul este subfertil sau infertil.
Procedeul fertilizarii in vitro este urmatorul:
Primul pas inhibarea ovariana(inhiba hipofiza), pasul doi stimularea ovariana, urmeaza punctia si dupa 2-3 zile se face ET (embriotransferul)
Cand se recolteaza ovocitele (punctia) sotul da proba si se prepara gigeii. Daca sunt prea putini (< 100.000 pentru fiecare ovocit) se recurge la ICSI. Adica embriologul ia una bucata spermatozoid si o introduce in una bucata ovocit. In cele 2-3 zile are loc formarea embrionului, adica incepe sa se fecundeze si apoi sa se divida in 2 sau 4 celule in primele 2 zile si ajunge la 6-8 sau 10 celule in ziua 3. Apoi are loc transferul embrionar (ET) in uterul mamei.
In mare cam despre asta e vorba

Mergi la inceput

Multam.Si toate astea fureaza 2-3 saptamani.Vreau sa fac cat mai repede ca nu mai am rabdare,dar stau tare prost cu concediu.Si as fi vrut ca toate astea sa se intample in octombrie -noiembrie.Nu stiu ce sa ma fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenusareasa spune:

Ce medic imi recomandati?..aici depinde de preferintele voastre!Cum am scris mai sus este dr Zadori Janos cu care te poti conversa in engleza, tu si sotul,fara interpret,dansul este si managerul clinicii si sa zicem este un pic mai'sharp'in sensul ca este amabil,extrem de corect,dar destul de transant.N-o sa negocieze cu tine ceva ce el considera ca e de ne-negociat.
Dr Krisan,e femeie,e mai mamoasa,mai calda,dezavantajul fiind ca nu poti discuta cu dansa decit prin interpret,nu vorbeste decit ungureste.Amindoi sunt formati insa in cadrul aceleiasi clinici,au aceiasi mentori deci probabil aceleasi tehnici si aceleasi principii in stimulare.Din cite am observat eu,fara sa fiu 100% sigura,ei sunt cursanti ai scolii americane de fertilizare in vitro,sunt si niste diplome afisate pe-acolo in sala de asteptare si in biroul lui Zadori

Cind ai putea incepe? Cind mergi la prima consultatie o sa ti se ceara un minimum de analize,facute mai recent de 6 luni,si e bine sa duci tot ce mai ai tu la dosar orice analiza mai veche(gen HSG,laparo,infectii) sau tratament.O sa va intrebe de cind incercati sa aveti un copil si daca considera ca a trecut deja suficient timp astfel incit natural e putin probabil sa reusiti si analizele hormonale sunt bune ,se va putea trece imediat la FIV sau inseminare depinde ce sanse considera el ca ati avea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Cenusareasa si eu sper sa fie intr-un ceas bun de data asta! Tu ce faci, ce planuri mai ai,te-ai hotarat pentru urmatorul FIV?
Magduta poate ne intalnim in sept, dar nu as zice ca ne vom consola reciproc, pentru ca sper ca totul va fi bine si vom veni de acolo cu bebici in burtici
Esaria vin si eu cu niste completari(ref la preturi) la ce ti-au spus fetele. Pentru ca aveti nevoie de ICSI, o sa te coste un pic mai mult decat ti-a zis mai devreme Cenusareasa, adica FIV+ICSI cca 1800 E (435.000 ft -incluzand si monitorizarile, punctia, vezi preturile de pe prima pag), iar tratamentul depinde de fiecare pers. in parte, pe noi de ex ne-a costat cam 650E.
La noi, dupa prima cons, pentru ca a fost totul in ordine, mi-a dat sa incep cu AC imediat, adica la urm. menstruatie.
Inainte de prima cons am corespondat pe mail cu dr. Zadori si ne-a spus ce analize trebuie sa facem sa le avem la prima cons.
Ref. la concediu, trebuie sa-ti iei cam 2-3 sapt., depinde cat vrei sa stai linistita dupa ET.

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

va pupacesc pe toateee am venit
adela nu sunt mama suparata m'am gandit io ca a venit tarziu..stai linistita..te pupp.
Mirelushh te voi suna cat de curand si vorbim..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"

Nasica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Liana bine ai revenit! Mi-era dor de tine! Sper ca ai avut un concediu super!

quote:
Originally posted by esaria

Multam.Si toate astea fureaza 2-3 saptamani.Vreau sa fac cat mai repede ca nu mai am rabdare,dar stau tare prost cu concediu.Si as fi vrut ca toate astea sa se intample in octombrie -noiembrie.Nu stiu ce sa ma fac.

Esaria Daca te grabesti poti sa-i scrii cat de curand un mail dr. Zadori (acum e in concediu, dar ii poti scrie deja), adresa e pe prima pagina si sa-i spui sa te programeze cat de curand pt prima consultatie si ai sa vezi ca daca totul e ok, veti putea incepe luan urm si poate in nov vei face si fiv-ul.
Pana cand iti raspunde el, noi iti vom spune ce analize iti cere, ca sa ai timp sa le faci.
Sau dc vrei sa mergi la dr. Kriszan,( o sa ai nevoie de translator) trebuie sa suni la clinica sa te programezi. Analizele pe care ti le cere cred ca sunt aceleasi, dar o sa-ti spuna fetele care au mers la ea.

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

ioana te pup si io..si mie mi'a fost tare dor de voi..am vazut ca mai ai putin si gataaa..tin pumniii!!

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"

Nasica

Mergi la inceput