Prea multe accidente de masina
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Speel, multa sanatate copilasului tau! Recuperare usoara!
Astia circula ca nebunii!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
si aici sunt foarte multe accidente de circulatie...si multe sunt din cauza bauturii...si dupa nenumarate vieti pierdute din aceasta cauza a aparut un parlamentar irlandez la tv(nu mai tin minte exact cum il cheama) spunind ca la urma urmei citeva pint-uri de guinness la volan sunt ok ...dezgustator...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Eu sunt de parere ca lipsa de reactie a Politiei, in marea ei majoritate, cauzeaza aceste abateri care duc la accidente. Daca legea (asa cum este ea) ar fi respectata, ar fi alta treaba. Ori romanii nu sunt dispusi sa respecte legea din bun simt, doar de frica. Probabil ca si la altii asa a fost la inceput. Dar daca nu au de ce sa le fie frica, de ce le-ar fi?
Si pe sosea, Politia trebuie sa ma apere. Si pe sosea, dar si pe trotuar, Politia nu face acest lucru.
poze multe cu noiAna a implinit un an
2006
2007
![](images/user_woman.png)
anymony spune:
SPEEL...Doamne prin ce a trebuit sa treci! Si nu il lasa pe nebun sa scape nepedepsit! Asa cum i-a facut rau copilului tau asa ar putea Doamne fereste sa omoare pe altul! ma pun in pielea ta si sincer ma ingrozesc...
si eu de fiecare data cind ies cu masina-fie in oras fie in afara, ma rog la d-zeu sa nu imi scoata in cale vre-un nebun. La fel cind plec cu fetita in oras...desi st ain scaunel...tot timpul ma gindesc" trebuie sa feresc partea stinga-e ea acolo" Danangie, accidentul pe care l-ai vazut nu era cumva pe linga Podu-iloaie? Il stiam pe cel care a murit acolo...
Am avut un prieten f bun care acum 6 ani a murit...groaznic accident-era cu sotia gravida in 6 luni. I-a lovit unul beat care a intrat pe contrasens...drum drept. El a murit pe loc, ea a scapt si bb s-a nascut la termen sanatos...dar prin ce am trecut atunci si ce fobie am avut pt sofat-eu care nici la coltul strazii nu mergeam fara masina...nu va puteti inchipui...
Si acum 2 zile m-a cutremurat accidentul de pe autostrada.
Oare cite or sa se mai intimple ca sa ne dam seama...sa actoinam intr-un fel.
apel dat la serv de urg 112 cu o ora jumate inainte de accident ca e fum pe sosea si ca arde miristea si nimeni sa nu faca nimic-pompierii, politia rutiera...
Soferii inconstienti-cum poti sa mani cu 100 la ora prin fum mai des ca ceata, sa nu vezi nimic...
si ultima idee...TERIBILISMUL SI INCONSTIENNTA sunt cauzele accidentelor. Si lipsa de indeminare , poate si masinile mult prea puternice pt drumurile noastre lipsite de siguranta-cu cai, vaci , gaini, carutze...pe sosea.
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
Aseara cand am venit de la mare comentam cu sotul ca din fericire toate accidentele pe langa am trecut au fost numai cu pagube materiale.Au ajuns tamponarile fapte banale.Ca un facut,toate la masini scumpe,cu multi cai putere.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ilenutza/ilenutza.jpg)
ilenutza spune:
Cred ca in curand si autostrada soarelui o sa fie supranumita autostrada mortii!
Ile 38 si Victor
( 22 dec 2005)
AMR 02 sapt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alynutza/Alynutza.jpg)
Alynutza spune:
Atata vreme cat incalcarile regulilor sunt trecute cu vederea, normal ca se gasesc inconstienti care sa considere ca regulile sunt doar pentru prosti.
As vrea totusi sa lamuresc cateva lucruri: conform Codului Rutier, nu exista obligatia de a reduce viteza la trecerea de pietoni daca nu se observa pietoni angajati in traversare (aici prevederea e chiar aiurea, pentru ca se stipuleaza reducerea vitezei la 30 km/h in localitate si 50 km/h in afara localitatii, cand normal este sa opresti). Pietonii au obligatia sa se asigure inainte de a se angaja in traversare. Si da, li se da (sau asa ar trebui) prioritate in momentul in care au pus piciorul pe trecere, nu cand stau pe trotuar, de unde sa stie soferul ca tu vrei sa traversezi, sau astepti pe cineva. Plus, la drumuri cu doua benzi pe sens, trebuie sa dai prioritate doar pietonilor de pe sensul tau de mers. Insa cine nu stie, zice: uite si la nesimtitul asta de sofer ca n-a oprit.
speel imi pare rau pentru copilashul tau si pentru tine ca ati trecut prin asa ceva, dar nu inteleg ce cautati voi stationati in intersectie (poate n-am inteles eu bine), pentru ca nu este voie sa opresti in intersectie, iar inainte de deschiderea usilor trebuie sa te asiguri.
Conducerea sub influenta alcoolului se pedepeste contraventional (amenda si suspendare permis 90 de zile) pentru o concentratie de sub 0,8 g/l alcool pur in sange si penal (inchisoare si anularea permisului) pentru concentratii peste 0,8 g/l.
Examenul psihologic nu poate stabili teribilismul ulterior la volan, nici inconstienta de a te urca la volan baut sau sub influenta diverselor substante (ca poate fi si un antialergic) care iti afecteaza capacitatea de a conduce. Examenul care se da pentru obtinerea permisului, din nou, oricat de greu ar fi (cand am dat eu, cel putin jumatate din candidati au picat la sala, la traseu nu mai stiu cati au picat, deci de promovat au promovat mai putin de 50% din cati au dat, asa ca usor nu e) nu are cum sa asigure politaiul ca tu vei respecta regulile si pe viitor sau le-ai respectat numai pana ce te-ai vazut cu permisul in mana. Solutiile ar fi sa fie mai bine urmarit traficul de catre politisti si sa se aplice amenzi celor care incalca regulile, si noi sa fim mai constienti si mai prudenti.
indu spune:
Un motiv pentru care am deschis acest subiect este acela de a vedea daca noi, oameni obisnuiti, putem schimba ceva. Respectam regulile de circulatie si suntem corecti, dar cum ii putem noi determina pe altii sa fie corecti?
Am spus la un moment dat ca m-as face politist voluntar. Si chiar n-am glumit. Dar cum as putea face eu chestia asta? Si sunt convinsa ca ar fi multi care s-ar oferi sa ajute la civilizarea traficului in orase.
Dar eu nu stiu de unde sa ma apuc..
Ieri eram pe bicicleta si mi-au trecut o mama cu vreo doi copii prin fata. Nu era trecere de pietoni si le-am atras atentia sa traverseze pe la trecere. Si mi-au spus: "ciocu' mic.." .
indu spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
[font=Comic Sans MS]
As vrea totusi sa lamuresc cateva lucruri: conform Codului Rutier, nu exista obligatia de a reduce viteza la trecerea de pietoni daca nu se observa pietoni angajati in traversare (aici prevederea e chiar aiurea, pentru ca se stipuleaza reducerea vitezei la 30 km/h in localitate si 50 km/h in afara localitatii, cand normal este sa opresti). Pietonii au obligatia sa se asigure inainte de a se angaja in traversare. Si da, li se da (sau asa ar trebui) prioritate in momentul in care au pus piciorul pe trecere, nu cand stau pe trotuar, de unde sa stie soferul ca tu vrei sa traversezi, sau astepti pe cineva. Plus, la drumuri cu doua benzi pe sens, trebuie sa dai prioritate doar pietonilor de pe sensul tau de mers. Insa cine nu stie, zice: uite si la nesimtitul asta de sofer ca n-a oprit.
Pe mine ma enerveaza nesimtitii care vin cu 80-90 la ora si desi eu sunt pe marginea trecerii de pietoni, nici macar nu au de gand sa incetineasca. Si ok.. eu fac un pas pe carosabil, dar mai mult nu-mi permit ca n-am destui muschi..
Ei.. astia ma scot pe mine din sarite.. si sunt multi.. ohoho..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alynutza/Alynutza.jpg)
Alynutza spune:
Si mie mi-au trecut si mie prin fata destui, traversand in fuga, la 10 m de trecerea de pietoni. Nu mai spun de cati se opresc la povesti pe carosabil, si se uita urat la tine daca ii claxonezi, sau cati deschid usa la masina fara sa se asigure. Chiar nu stiu personal cum poti sa-i determini pe altii sa respecte regulile, ca daca le atragi atentia, vorbesc urat.