Prea multe accidente de masina
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alynutza/Alynutza.jpg)
Alynutza spune:
Teoretic n-ai ce cauta cu 80-90 la ora in oras (mai sunt portiuni de drum in oras in care viteza maxima e de 80, dar alea sunt rara avis). Mi s-a intamplat si mie sa fiu pe trecere si sa imi treaca taxiul prin fata (cred ca am fost norocoasa ca nu m-a luat cu totul) sa plus sa mai si claxoneze si sa se uite urat la mine, de parca eu n-aveam ce cauta acolo. Asta e, se intampla.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
indu spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Si mie mi-au trecut si mie prin fata destui, traversand in fuga, la 10 m de trecerea de pietoni. Nu mai spun de cati se opresc la povesti pe carosabil, si se uita urat la tine daca ii claxonezi, sau cati deschid usa la masina fara sa se asigure. Chiar nu stiu personal cum poti sa-i determini pe altii sa respecte regulile, ca daca le atragi atentia, vorbesc urat.
Si pietonii trebuie la fel de drastic amendati. Pai frate, daca e rosu' la semafor stai naibii 1 minut pe margine ca nu mori. Si ce ma ingrozeste e ca vad o gramada de mamici, bunici care isi duc copilasii de mana pe trecerea de pietoni pe ROSU. Pai iti dai seama ca asta micu asa o sa faca si cand o sa creasca si poate nu destul cat sa se fereasca singur de masini. Inconstieni....
Ia sa dai tu o amenda de 1 mil sa zic pentru trecere pe rosu sau prin alta parte decat pe la trecerea de pietoni.. si sa vezi daca mai convine cuiva sa treaca asa...
indu spune:
quote:
Teoretic n-ai ce cauta cu 80-90 la ora in oras (mai sunt portiuni de drum in oras in care viteza maxima e de 80, dar alea sunt rara avis). Mi s-a intamplat si mie sa fiu pe trecere si sa imi treaca taxiul prin fata (cred ca am fost norocoasa ca nu m-a luat cu totul) sa plus sa mai si claxoneze si sa se uite urat la mine, de parca eu n-aveam ce cauta acolo. Asta e, se intampla
hmm.. cred ca deja nu se mai "intampla".. ca e aproape la ordinea zilei..
grenouille spune:
quote:
Originally posted by induquote:
Si mie mi-au trecut si mie prin fata destui, traversand in fuga, la 10 m de trecerea de pietoni. Nu mai spun de cati se opresc la povesti pe carosabil, si se uita urat la tine daca ii claxonezi, sau cati deschid usa la masina fara sa se asigure. Chiar nu stiu personal cum poti sa-i determini pe altii sa respecte regulile, ca daca le atragi atentia, vorbesc urat.
Si pietonii trebuie la fel de drastic amendati. Pai frate, daca e rosu' la semafor stai naibii 1 minut pe margine ca nu mori. Si ce ma ingrozeste e ca vad o gramada de mamici, bunici care isi duc copilasii de mana pe trecerea de pietoni pe ROSU. Pai iti dai seama ca asta micu asa o sa faca si cand o sa creasca si poate nu destul cat sa se fereasca singur de masini. Inconstieni....
Ia sa dai tu o amenda de 1 mil sa zic pentru trecere pe rosu sau prin alta parte decat pe la trecerea de pietoni.. si sa vezi daca mai convine cuiva sa treaca asa...
asta voiam sa zic si eu,in calitate de sofer.
e cosmarul meu cand mai vad cate o mamica/bunica care trage caruciorul dupa ea (sau il baga la inaintare pe principiul "doar n-o sa dea peste carucior!") si trece ditamai bulevardul (chiar si la Unirea, prin fata magazinului).
Eu am frane bune si ma uit de 7 ori. da' unu care merge cu o duba veche si incarcata????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Prima cauza a accidentelor rutiere din Ro este lipsa infrastructurilor la nivel de drumuri. Nu exista autostrazi, si e normal ca pe asa distante mari cu drumuri de 2 benzi (1 sens fiecare) sa apara accidente de 2-3 ori mai multe decat in tarile occidentale care au diminuat incidentele tocmai prin aceasta metoda.
Soferi incompetenti sau rauvoitori sau aiuriti sunt peste tot, numai ca oportunitatile de a ramane in viata sunt incomparabil mai mari pe autostrazi, pe drumuri one way..decat pe primitivele sosele romanesti - cu 2 benzi, eventual si una de serviciu de o juma' de metru latime..
Sofia
Llaura spune:
quote:
Originally posted by Ira
Prima cauza a accidentelor rutiere din Ro este lipsa infrastructurilor la nivel de
Sunt de acord; dar nu stiu daca e chiar prima cauza, mie prima cauza mi se pare concentratia mult prea mare de testosteron
![](icon_smile_big.gif)
Cand distributia pe sexe o sa fie mai echilibrata, o sa se schimbe si manierele pe sosea, cu cat mai multe femei care vin/se duc la serviciu si la piata, duc/aduc copii, cu atat mai bine.
Aici la noi sunt destule drumuri cu o singura banda pe sens, dar ff rar depaseste cineva, pur si simplu toata lumea merge tare. Ca sunt teribilisti peste tot, asta-i clar, numai ca parca nu-s chiar asa de multi. Plecam intr-o seara de la serviciu la ora 10 seara, in spatele meu un truck mareeee si ff nerabdator sa ma depaseasca, desi eu am masina mica si mult mai rapida decat un truck. Cata minte poti sa ai sa te pui la zece noaptea la raliu cu colega de serviciu?? cam asta vroiam sa zic apropo de concentratia de testosteron.
indu spune:
quote:
Originally posted by Ira
Prima cauza a accidentelor rutiere din Ro este lipsa infrastructurilor la nivel de drumuri. Nu exista autostrazi, si e normal ca pe asa distante mari cu drumuri de 2 benzi (1 sens fiecare) sa apara accidente de 2-3 ori mai multe decat in tarile occidentale care au diminuat incidentele tocmai prin aceasta metoda.
Soferi incompetenti sau rauvoitori sau aiuriti sunt peste tot, numai ca oportunitatile de a ramane in viata sunt incomparabil mai mari pe autostrazi, pe drumuri one way..decat pe primitivele sosele romanesti - cu 2 benzi, eventual si una de serviciu de o juma' de metru latime..
Sofia
E clar ca o mare parte din vina o are infrastructura; Dar deocamdata trebuie sa ne adaptam la legile infrastructurii asteia si in primul rand trebuie sa ne respectam unii pe altii!
Dar poate sunt eu mult prea idealista..
![](icon_smile_sad.gif)
Alynutza spune:
Si pietonii trebuie sa respecte regulile si exista si pentru ei amenzi prevazute in caz de traversare neregulamentara. Chiar am vazut cum a fost amendat un tip care a traversat pe rosu, culmea, doar ca sa ajunga pe refugiu, si chiar sub nasul politistului. Insa amenzile lor intra in prima categorie, de 2-3 puncte, asa ca sunt mici (daca platesc in 48 de ore, ajung la maxim 39 de lei). Marea problema este ca pietonii care sunt doar pietoni, foarte multi nu cunosc regulile, iar altii le ignora (cum ar fi inconstientii care traverseaza pe rosu) cu impresia ca persoana de la volan este obligata sa-i protejeze pe ei in orice conditii.
grati.ela spune:
Eu am sunat la politie pt ca duminica, pe DN1 in zona Valea Bogatii (unde-s multe serpentine) un Gigi viteza depasea periculos pe dunga continua, si asta nu o data...desi am dat si nr masinii mi-au spus ca poate fi amendat doar dak e surprins de un echipaj de politie...Nu ma gandeam decat ca as fi venit eu din sens contrar si m-ar fi bagat in sperieti un asemenea nenorocit...ca ajunge el in sant nu-i bai dar mor si oameni nevinovati...9+
Alynutza spune:
Mda, si uite asa mai aveti o cauza: inconstienta extrema. Sunt prea multi care isi pun viata la bataie (din pacate nu doar a lor) pentru a ajunge mai repede cu 10-15 minute. Poate n-ar fi rau cand se face scoala sa fie o ora special dedicata accidentelor, cauzelor si efectelor lor, sa prezinte o caseta/fotografii foarte sugestive cu cele mai grave cazuri, poate poate asa le mai taie pofta de a incalca regulile.