Prea multe accidente de masina

Prea multe accidente de masina | Autor: indu

Link direct la acest mesaj

Ma framanta foarte tare faptul ca se intampla de atat de multe accidente de masina . Imi e si frica daca trebuie sa plecam de-acasa pentru 50 de km.
Sambata veneam de la socri, la mai putin de 20 de km de Timisoara erau multe masini adunate.. si multi oameni: fusese un accident de masina. Noi am vazut masina rasturnata in camp dar am trecut incet fara sa oprim. Mai apoi am aflat ca un tanar de 19 ani, baut si fara permis de conducere, a ratat curba. A murit! Dumnezeu sa-l ierte.
Acuma numa' ce-am iesit un pic pe-afara: am vazut o masina transportata de un trailler (sau cum s-o numi). Era un Logan alb contorsionat bine de tot. Cu greu mi-am dat seama ca era Logan. Nu stiu cum a ajuns asa si nici de sofer nu stiu nimic.. dar dupa cum arata masina ...
Apoi tot acum.. imediat dupa ce am vazut loganul contorsionat am mai vazut un Peugeot cu botul turtit. Asta insa macar mergea pe rotile lui cu sofer.
Dupa cum am spus ma framanta foarte tare problema si mi se pare ca la fiecare pas suntem in pericol..mai ales daca suntem in masina.
Deja cand aud pe cineva ca pleaca la drum lung cu masina ma gandesc ca Doamne fereste ar putea intra un inconstient in ei..
Ma rog.. ati prins care e ideea. Dar ce am putea face noi ca sa reducem numarul accidentelor si mai ales numarul soferilor inconstienti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sa fie scoala de soferi mai grea.
de nu stiu cate ori ma mir cum unii si-au luat carnetul.
Nu semnalizeaza la schimbarea benzii , mergu cu viteza in oras si se baga in fata altor masini(asta ca am vazut o Dacie zilele trecute care era sa intre in mine).
Ma enerveaza la culme cei care nu se gandesc decat la cat le creste cota in fata unei femei daca merg ca tembelii rin trafic.
Dar la fel ma calca pe nervi si unele femei care zau ca nu inteleg cum si-au luat carnetul.
In consecinta , cred ca ar trebui sa inaspreasca regulile la scoala de soferi si sa fie mai multi politisti prin trafic , sa dea amenda daca nu semnalizezi , daca treci pe rosu , samd.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Da,intradevar un mare semnal de alarma trebuie tras.Nu degeaba se spune urmatorul lucru : " STOP ACCIDENTELOR RUTIERE,VIATA ARE PRIORITATE ! ! ! "
Este tragic ce se intampla,au am dat de carnet acum 1 am si bineinteles ca am picat, dar nu mai vreau sa-mi i-au carnetul niciodata,e de ajuns ca conduce sotu.Multi teribilisti domneee la volan numai pustani care iti taie calea ,se baga aiurea si tot felu de ticniti ca altfel nu pot sa-i numesc serios.Va spun sincer plec wek de wek din Bucuresti si nu este data sa nu vad accidente in lant pe autostrada,bine ca nu am vazut si morti.Eu am avut parte de un accident cu familia mea,in iarna se fac 2 ani de atunci,numai eu si cu sora mea nu am plecat cu ei,ii multumesc Bunului Dumnezeu din tot sufletul ca au scapat cu viata si acum sunt sanatosi cu toti,la cum era masina facuta varza-varza,daca ati vedea poze ati zice domne chiar au scapat ? Au fost 4 in masina,dar a trecut si au avut curaj sa mearga mai departe cu o noua masina.Eu de atunci ,nu mai dorm niciodata in masina,cum dormeam o data, stau cu ochii beliti pana la destinatie,indiferent ca este automobil,autocar,tren.
Eu nu stiu cum politistii pot da carnete acestor personaje ?

Cam asta este povestioara mea si nu uita-ti mesajul de sus.

annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu nu cred ca inasprirea condiitilor pentru a lua carnetul ii va determina pe unii sa nu se urce bauti la volan sau sa nu conduca cu viteza. Si parca una din conditiile absolvirii scolii de soferi este sa treci de un test psihologic...chiar n-am auzit pe nimeni sa nu i-a acest test.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

iti raspund eu la intrebarea cu testul pshicologic.
Nu se da,traiasca spagaaaaaaa si ai testul in mana,fara sa vezi cu ce se papa,mie mi-a cerut 500 mi pe el,fara sa ma prezint.Asa ca....iata.

annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nici eu nu l-am dat . Am mers acolo , am facut prima parte si a doua a zis ala "lasa ca-ti fac repede" , erachiar inainte de inchidere.
La testul acela pe TV sau ce era nu am stat fix cat trebuia , s-a incheiat mai repede ca se grabea tipul respectiv.Nu mi-a cerut nimeni nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

Eu nu am permis, dar asta nu inseamna ca n-am habar de cum ar trebui sa se circule.
In legislatia rutiera scrie ca in apropierea unei treceri de pietoni soferii trebuie sa incetineasca si sa acorde prioritate pietonilor. De multe ori cred ca soferii cred ca eu stau pe marginea trotuarului de bibelou. Cica sa se vada ca ai intentia sa traversezi. Pai eu fac un pas.. da' mai mult nu-mi permit ca na.. nu-s din beton.

Sanctiunea pentru neacordare de prioritate la pietoni este suspendarea permisului pe 30 de zile. Ma gandesc ca daca un politai ar incerca macar sa treaca strada pe la o trecere de pietoni semnalizata, ar ridica o gramada de permise dintr-un foc.

Serios ca-mi vine sa ma fac politai in timpul liber.. da' nu stiu cum sa fac..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by indu

Hihi, si eu m-am gandit si chiar am vrut sa ajut la prinderea "infractorilor" asa ca m-am pus frumusel si-am pozat si filmat o intersectie, m-am prezentat la politie si...surpriza...nu-s omologata sa fac astfel de "anchete". Adica uite, vezi, trebuie sa am autorizatie si sa sa fiu cursata sa fac asa ceva. In concluzie am plecat asa cum am venit
Ar fi solutii...de ex. mai multe camere video, "plantate" in intersectii, politai care sa "vegheze" si pe strazi laturalnice, si bineinteles apel la simtul civic (care la unii lipseste cu desavarsire, din pacate) si ar mai fi o gramada de alte metode, dar...mai asteptam...

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

quote:
Originally posted by XIO

Nici eu nu l-am dat . Am mers acolo , am facut prima parte si a doua a zis ala "lasa ca-ti fac repede" , erachiar inainte de inchidere.
La testul acela pe TV sau ce era nu am stat fix cat trebuia , s-a incheiat mai repede ca se grabea tipul respectiv.Nu mi-a cerut nimeni nimic.

Eu am dat test psihologic si a durat mai bine de jumatate de ora. Intai mi-a pus multe intrebari, apoi am facut niste exercitii la calculator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Mai, dar accidentele cele mai multe nu se fac din cauza lipsei de indemanare tehnica.. Asprimea examenului nu cred ca are legatura cu asta.

Accidentele se fac de cele mai multe ori din cauza teribilismului, din cauza adrenalinei pe care ti-o provoaca viteza, din cauza increderii prea mari pe care o ai in calitatile tehnice ale masinii.. E vorba de personalitatea soferului, nu despre ce a invatat el la scoala de soferi. Sa fii la volanul unui bolid de cateva sute de cai putere poate sa fie ametitor, iti da senzatie de putere si atunci bineinteles ca tentatia sa apesi pe accelerator este foarte mare.

Intr-adevar, daca penalitatile ar fi mai mari, daca s-ar face si inchisoare pentru condus sub influenta alcoolului de exemplu (asa cum se intampla in State) probabil ca oamenii (de teama pedepsei) ar lasa-o mai moale.

Cat despre trecerile de pietoni, intr-adevar esti obligat sa incetinesti pana la limita evitarii unui accident (ce-o insemna asta) dar daca pietonul sta bine merci pe trotuar si nu a pasit pe strada, nu ai nicio obligatie sa opresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

quote:
Originally posted by liliac1

quote:
Originally posted by indu

Hihi, si eu m-am gandit si chiar am vrut sa ajut la prinderea "infractorilor" asa ca m-am pus frumusel si-am pozat si filmat o intersectie, m-am prezentat la politie si...surpriza...nu-s omologata sa fac astfel de "anchete". Adica uite, vezi, trebuie sa am autorizatie si sa sa fiu cursata sa fac asa ceva. In concluzie am plecat asa cum am venit

In codul rutier scrie pe undeva ca daca politia nu are destul personal pentru a previne accidentele rutiere, poate apela la ceva organizatii sau soferi (nu mai stiu daca numai profsionisti sau si amatori) care sa ii ajute.
Ca pe mine ma scoate din sarite uneori atitudinea politailor care spun ca nu esti omologat sau mai stiu eu ce si stau in continuare cu mainile in san. Ce-i drept, in codul rutier scrie ca numai aia omologatii au deprul de a te lua la bani marunti.
Ca tu te duci la politie cu filmuletu', aia vad, si sa zicem ca-l cauta pe inculpatu' sa-l ia de urechi. Asta vine si aduce cu el codul rutier si un avocat si n-ai ce-i face ca filmul nu e facut cu aparate recunoscute sau de catre persoane autorizate.

Mergi la inceput