"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (7)
Raspunsuri - Pagina 15
doruletz spune:
Iar s-a trezit pitica si se uita la dora! Cum fac io acu sa reglez copilu la loc? Culmea e ca cele 7 ore in minus le-a integrat rapid in schimb acuma nu-i chip s-o culc pana pe la 3h00 ...
Decalajul orar e intradevar un dezavantaj al calatoriilor peste mari si tari insa in rest si noi avuseram super-vacanta chiar daca facuram cunostinta cu mr Dean. Principalul e ca ne-am simtit total "depaysés" (nu stiu echivalentul in ro) si de fapt asta ne era scopul principal.
Cele 3 zile petrecute in New York au fost ametitoare, la inceput totul ni se parea prea mare, prea rapid, prea zgomotos (primul lucru pe care mi l-am cumparat a fost un pachet cu dopuri de urechi!)
Insa ne-am obisnuit rapid cu ritmul infernal, cu claxoanele si sirenele si cu decalajul orar si am profitat din plin de cele 3 zile, am mers pe jos jumate din Manhattan (impingand de carut pe strazile supraaglomerate sau mergand agale pe stradute calme) sau doar intr-o plimbare duminicala prin Washington Park
Mi-a placut diversitatea orasului (vorba vine, noi n-am vazut "orasul" ci doar o mica parte din Manhattan), dintr-un cartier in altul ai impresia ca ai ajuns, nu intr-un alt oras, ci cu totul intr-o alta tara, se schimba arhitectura, oamenii, magazinele, trotuarele; mi s-au spulberat unele prejudecati (ca aia ca societatea e mai grijulie cu cupiii, nici vorba, am cautat lapte si borcanse de mi-au sarit ochii, aci oferta e imensa pe langa ce am gasit acolo), ca sunt multi grasi (nu am vazut mai multi decat in alte parti) etc; Mi-am facut insa altele, hehe, oi mai povesti io poate despre asta.
De Mexic ce sa mai zic, acolo incep sa ma simt ca acasa, oamenii sunt calzi si simpatici, vin sa-ti vorbeasca spontan, piticania (zisa "munequita") devenise vedeta orasului, toata lumea stia cum o cheama, ne recunosteau imediat cand intram undeva. n-am facut mare lucru la valladolid, e un orasel mic, de provincie, cu un parculet simpatic in centru si o catedrala unde duminica se vand baloane colorate la intrare si unde vin parinti cu copii imbracati in alb sa faca poze de familie.
Sunt si turisti, vin pentru cenotele din zona (grote cu apa dulce) sau ruinele maya de la www.vivamexico.info/Photos/Pages/ChichenItza.html" target="_blank">Chichen Itza . Insa in general turistii vin si pleaca, nu stau ca noi o saptamana intreaga. E adevarat ca de data asta au fost mai multi ca de obicei din cauza uraganului care i-a alungat din all inclusivurile de pe coasta.
Noi asta ne dorisem, sa gustam cateva zile din viata locala, sa stam pe scaune in parc si sa ne uitam cum se distreaza localnicii duminica la discoteca, sa ne indopam de nachos si fajitas si dupa aceea sa ascultam pasarile tropicale care seara faceau o galagie infernala
La mare n-am mai ajuns decat o zi jumate (din 3 cate prevazusem initial) prin urmare nu am facut decat sa-l reintlanim pe Pedro, barmanul de la Bip Bip pe care il cunoscusem la prima noastra calatorie in mexic, in 2003, l-am reintalnit in acelasi loc in 2004 iar acuma ne-a recunoscut instantaneu si ne-a preparat cele mai bune daiquiri din Playa del Carmen.
gata, mai viu io, o sa incerc sa culc munequita (misiune grea)
lorelaim spune:
Lilanda - multzumesc frumos si bine v-am gasit in "poienitza scandinava" ... largita de la un coltz al altuia al pamantului... De fapt eu emigrez (da' nu chiar de tot... din cand-in-cand mai arunc cate o privire si pe acolo :-)) de la "Sezatoare canadiana" :-)
Doruletz - frumoase poze ai pus!... mi se face deja dor de Canada cand vad pozele din State si din Mexic :-) Alexandra ta e frumoasa foc! Ca o papusa!
Mihaela - intzeleg ca voi venitzi in Suedia? In ce parte va stabilitzi? Si Gabisor a mea a fost pe lista de asteptare mai bine de 1 an pt daycare... dar exista si gradi particulare si gradi in mediu familial si de multe ori potzi prinde loc acolo... In zona noastra avem f multe gradi - la "fiecare coltz de alee" as putea spune.
Va tzuck si va urez o zii faina!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Daca doritzi sa va descarcatzi niste cartzi faine:
http://rapidshare.com/users/QORW21
Lorelai
speed spune:
lilanda,ai dreptate cu pregatirea in vederea vizitarii unui "obectiv"...numai ca la mine n-a tinut figura de data asta,singura pregatire de care am avut timp a fost sa ma documentez mai aprofundat despre muzeul vatican...muzeu vatican la care timpul de asteptare pentru intrare era de cel putin 4 ore asa incit am ramas cu studiul meu aprofundat...
ce chestie cu inceperea scolii pe 1 august...la inceput am zis ca nu e frumos sa tirii copiii la scoala in miezul verii dar dupa o judecata dreapta in pozitie strimba m-am decis sa cer si eu ministerului de invatamint de aici sa faca aceeasi treaba...fiindca oriunde mergi in lumea asta in luna august preturile sunt triple.asa ca mai bine sa mergi cu copiii in vacanta in luna iunie,cu temperaturi temperate si scoruri normale...
doruletz,bine ai revenit! da ce aventuri ati putut avea cu companiile aeriene......la playa del carmen mi s-au scurs si mie ochii prin revistele de turism si pe internet (ca daca gugaleam puerto del carmen-unde am stat noi in lanzarote-de obicei aparea playa del carmen...)
mihaela,spor la impachetat! de fapt mai bine lasa totul pe ultima zi ca nu va fi nici o diferenta...
emerald isle
speed spune:
ps. a propos de zboruri si avioane...de cele mai multe ori la aterizarea avionului lumea aplauda,in semn de multumire ca am ajuns cu bine...(nu stiu daca e doar obicei european).micuta mea a aplaudat virtos cind am ajuns la roma,a aplaudat si cind ne-am intors de la roma, a aplaudat din tot sufletul cind am ajuns la lanzarote dar cind ne-am intors in irlanda pauza-toata lumea aplauda numai ea nu...am intrebat-o care-i problema,daca a avut ceva nemultumiri pe parcursul zborului )) dar ea a zis ca n-o sa aplaude in veci pentru Irlanda ca aici ploua tot timpul...)))
emerald isle
lilanda spune:
quote:
Originally posted by speed
cind ne-am intors in irlanda pauza-toata lumea aplauda numai ea nu...am intrebat-o care-i problema,daca a avut ceva nemultumiri pe parcursul zborului )) dar ea a zis ca n-o sa aplaude in veci pentru Irlanda ca aici ploua tot timpul...)))
Deci asta e explicatia de ce prin Nord nu se aplauda la aterizari .
doru', haha...hai ca fu frumoasa cursa de la Houston :-)) Auz, da' daca tot va cazau la hotel, nu va plateau si un sight seeing tour??? Hai, ca azi pierdui dimineata sa selectez, numesc si uploadez pozele de la Barcelona...si sa nu cumva sa va rideti de mantiile noastre de ploaie!! . Aci, de exemplu, imi erau nadragii uzi leaorca...
lorelaim, saru'mina de site, mi l-am salvat in favorite, ca vazui pe-acolo citeva lucrari care-mi trebe (de cind caut un Flash 8 pentru dummies!!!).
mihaela_s spune:
dorulets, ce frumoasa vacanta ati avut...m-am delectat si recreat si eu intre fotografiile voastre, am admirat-o pe Gepetutza povestind despre pasarile din valladolid, dar nu l-am vazut pe MR.Dean...ori n-a fost decat o ploaie tropicala?
Aaa si mi-au placut cenotele, superbe locuri!
In NY n-ati urcat si pe Empire?
speed, oricum ramane ceva acasa, indiferent cand ma apuc de impachetat....
Nu luam mare lucru cu noi, asa ca intr-o zi termin .
lorelai, mergem pe Gotland, in Visby, vom fi putin izolati. Si in Visby sunt multe gradinite si scoli la fel, probabil sunt multi copii prescolari...
Vom vedea cand ajungem acolo daca e posibil sa o dam la un camin particular, depinde de pret. Mersi de info. Tu de cata vreme esti in Suedia? Inteleg ca inainte ati stat in Canada...cat de repede v-ati adaptat cu limba suedeza, fetita s-a adaptat repede la noile locuri?
Noa, sigur mai vin saptamana asta!
Mihaela si fetele mele
Sabina spune:
bunaaaa.
pfiiiu, da ccald fuse p-acilea.
am cititcu nesat aventurie de vacanta:), superbe.
bine-ati revenit cu toii acasa!!
Miha, la noi AMr cca 8-9 zile.In principiu, pe 6 sept dimineata dam nas in nas cu bb gheo:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
doruletz spune:
sabina, asta da veste, saptamana viitoare il cunoastem deci pe bb gheo? Banuiesc ca Sofia e cea mai nerabdatoare!:)
lilanda, vaz ca va luarati culori diferite la pelerine, rosu/albastru culorile echipei de fotbal a Barcelonei. Vruserati sa va faceti remarcati de localnici sau intamplator?:)
Vez ca iti trimisei o adresa, cu "recenzia" zmeelor:)
Bre, da' gaudi ala nu-i pare nimanui cam sarit de pe fix? Numai mie mi se pare asa? ca unele din cladirile alea parca-s case de strumfi sau, mai rau, parca ies drept din cosmaru unui drogat. Par foarte bizare, le tot studiai da'uite ca nu stiu sa zic daca imi plac sau nu, cre' ca trebe sa ajung si io p''acolo sa vaz cu ochii mei.
mihaela, pai nu apucaram sa vedem nimic din uragan, ca trecu noaptea. Doar l-am auzit. Ploaia aia tropicala ne vizita cu regularitate in fiecare zi, o asteptam ca pe o binefacere desi nu racorea nimic, era ca un dus cald:)
N-am urcat pe Emipre, erau cozi si n-aveam chef sa pierdem vremea la ele. Cum aveam foarte putin timp la dispozitie, ne-am luat 2 zile de tururi cu "double-decker"urile sau cum le zice (sightseeing?), ne-am facut o idee si dupa aia ne-am intors noi pe jos prin locurile care ne-au placut (East village unde mancaram... sarmale la Veselka, greenwich village, chinatown, soho etc). Data viitoare o sa vizitam mai pe indelete ca e nevoie de timp.
Gata bagajele?
lorelai, merci de complimente in numele alexandrei. Intradevar multi suntem scandinavi prin adoptie acilea, asa ca mai bine zi-ne tu cum e cu suedia si cu adaptarea si cu limba. Si, mai ales, cum ti se pare fata de canada, care aduna mai multe puncte cu plus?
hai ca vaz ca reusii sa reglez piticania cat de cat, o sa ii urmez exemplul
mai viu io
lorelaim spune:
Buna dimineatza in "poienitza scanidinava" :-)
Speed - de milioane raspunsul micutzei tale ("ea a zis ca n-o sa aplaude in veci pentru Irlanda ca aici ploua tot timpul...")!
Lilanda - imi pare bine ca tzi-a placut web-site-ul :-) Eu am gasit niste cartzi tare faine... In ultima sapt, cand apuc mai descarca cate ceva :-) noroc ca mi-a cumparat omu' meu hard de 500Giga (pt poze) asa ca am loc destul... deocamdata :-)frumoasa-i Barcelona! Poate-poate cand gugustiuca noastra va mai creste ne vom incumeta si noi sa vizitam cate ceva prin lumea asta mare! Pelerinele voastre mi-au amintit de Dollarama (unul dintre cele mai iubite magazine din Canada :-))
Mihaela - sa va luatzi haine care tzin la umezeala si ploi "mocanesti" (neaparat cizme si "piggy costume" de sarit in baltzi). Se pare ca azi vom avea doar +10grade Celisus... si nu e inca sept :-( Noi suntem aici din 27 nov 2005... initzial am venit pt 1 an de contract... care s-a prelungit la 2 ani... si acum la 3ani... Deci, in mod normal la sf lui nov 2008 se va termina contractul sotzului si tre' sa decidem ce facem... Practic prin ian-feb 2008 tre' sa luam o hotarare... vrem sau nu vrem sa ramanem...
Apropo de ce spunea Doruletz - care are puncte mai mule - Canada sau Suedia... inca nu stim.. mai avem un pic si tre sa decidem ce e mai important pt noi ca fam...
In Suedia ne place aerul curat, apa rece de la robinet, temperaturile mult mai "temperate" decat in Quebec, distantzele mai mici si retzeua de transport in comun f bine dezv(nu ai neaparat nevoie de masina), sigurantza locului de munca (pt sotz... ca eu inca nu mi-am gasit servici), locuri de joaca pt copii si gradinitze la fiec cotz de alee, parcuri multe si marunte, dar si padurici, helestee, pasuni cu vaci :-). Ce NU ne place: faptul ca NU avem pediatru pt Gabisor, NU avem medic de fam (tre' sa mergi la circa de teritoriu si acolo te vede o tanti asistenta), NU stim lb, invatzamantul public (gratuit) e f slab - iar cel de la scolile particulare de de vreo 5-6 ori mai scump ca in Canada... Pretzurile la articole obisnuite (hainutze de toata ziua pt copii, jucarii, cartzi... chiar si mancare) sunt taxate 25%... ENORM fatza de Canada (a fost 15% si acum parca e 13%)
In Montreal/Quebec/Canada - avem smog :-(, apa doar din sticla (imbuteliata), cea de la chiuveta are lead (plumb), iarna temp normala ziua e -15,-20 grade Celisus, vara ajunge la +35, +40 de grade Celisus (cu factorul de umiditate - te simtzi ca in kukta), avem pediatru si medic de fam. Pretzurile sunt f rezonabile - cam orice om, oricat de modest ar fii, isi poate perimte sa traiasca cata-cat decent. Scolile publice sunt slabe - dar cele particulare nu sunt chiar cumplit de scumpe (5000-6000$/an). Vorbim engl si fr... bineintzeles cu accentul nostru specific de est-europeni... Dar in Canada cam toata lumea are accent :-) Acolo insa nu avem sigurantza job-ului :-(
Numai bunul Dumnezeu stie ce ne este "pregatit" pt viitor... Vom vedea... Nu cutez inca sa-mi fac nici un plan de termen lung - iau fiecare zii asa cum vine si multzumesc lui Dumnezeu ca suntem sanatosi si nu avem nevoie de medic sa stam la coada la circa de teritoriu cu orele si sa disperam in weekend-uri cate 7h la urgentza :-(
Sabina - sa-tzi dea bunul Dumnezeu o nasere usoara si un bb sanatos, mancacios si sa doarma bine noptzile!
No - va tzuck acum si ma duc sa dau o raita pe la "Sezatoare", apoi sa pregatesc micul dejun pt omu' meu si pt prunca (care merge de vreo 3 zile la gradi, program scurt, si ii place :-))
O zii faina va doresc!
Lorelai