"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (7)
Raspunsuri - Pagina 14
speed spune:
buna dimineata! na ca iar am ajuns de unde am plecat...
doruletz,ma bucur ca ati scapat usor si sper ca va bucurati de mare acum. chiar rasfoisem niste reviste de turism in avion si am ramas impresionata de zona in care sunteti voi,ma gindeam insa daca e potrivita pentru micuti...abia astept sa ne mai povestesti.))
la lanzarote a fost foaaaarte frumos...cind am decolat din arrecife mi s-a pus un nod in git,taaare as mai fi stat macar un an-doi....
noi am stat in puerto del carmen, o statiune draguta,impartita in "orasul nou",de-alungul plajei si "orasul vechi",catre port,pe colina,plin de restaurante mi-nu-na-te )). asa cum am aflat taman inainte de plecare )), lanzarote e o insula vulcanica, unde fiecare colina e de fapt un vulcan.plaja in schimb e frumoasa,cel putin in zona unde am stat noi,cu nisip fin si alb,cu apa calda ,curata,limpede si plina de pesti. am vizitat timanfaya parc,unde nu ai voie decit in masina si in unele locuri nici macar in masina ci doar in autocare speciale,(de aceea mai toate pozele din zona aceea au fost facute din autocar si nu sunt extrem de clare),am vazut un restaurant cocotat pe buza unui crater unde serveau mincare facuta la caldura vulcanului,pe bune. ne-am dus pe drumuri intortocheate printre munti de lava si am ajuns la locul cu camile unde ne-am dat o tura spre deliciul micutei.am vizitat yaiza,un orasel micut si cochet,singurul orasel ce a scapat nevatamat de eruptia vulcanilor,in rest toate celelalte asezari din zona au fost ingropate sub lava.legenda spune ca preotul yaizei,cu crucea in mina si cu puterea rugaciunilor catre Dumnezeu a schimbat cursul lavei si astfel oraselul a fost salvat....
am fost si in regiunea viticola a insulei...in timp ce jumatatea mea s-a dus sa cumpere vreo 2 sticle de vin duuulce duuulce ca lacrima lui ovidiu,eu am profitat de momentul de neatentie si am "vizitat" magazinul de bijuterii...asta fiindca lanzarote are o piatra vulcanica speciala,verde ca smaraldul,iar faptul ca e incrustata in inele,cercei si lanturi de aur de opshpe carate m-a bucurat peste masura... chiar ca peste masura...))
irimell,am fost intr-o mica excursie cu vaporasul si la fuerteventura...aici cele 4 vinturi aduc nisip din sahara iar plaja e incredibila....
ce mai , a fost foarte frumos si relaxant,mincarea foarte buna,preturile ok, (oricum in orice parte de lume mergem preturile ni se par ok comparativ cu cele din dublin asa ca nu va luati dupa mine),micuta s-a distrat pe cinste... temperatura a fost suportabila, n-a fost extrem de cald...ne-am bronzat ca niste pui de draci,mai putin micuta care a fost "imbracata" permnent in crema de soare ,palarii si costume de baie intregi.
acuma toata casa mi-e cu fundu' in sus, haine murdare si nisip peste tot da' poate daca nu le bag in seama se aranjeaza singure...))
emerald isle
Sabina spune:
ce frumoase locuri! si ce faine codite
Doruletzule, sper ca va relaxati la plaja, facand curse dupa Alexandra:))
noi avem vesti bune, ne-am pus AC , asa ca indur canicula bucuresteana cu brio. mai grav e ca mi s-au terminat proviziile de fructe si macare si trebuie sa ies sa-mi cumpar...dar ma duc seara pe la 8.E fierbinte aerul, dar nu te bate soarele in cap. Ca familia mi-am trimis-o la munte, pt Sofia e de groaza sa stea atata in Bucuresti, efectiv nu are ceface.Si parca5, 6 zile singura nu-s de lepadat, ma mai aerisesc si eu la creieri
bebelusul amai fost vizionat odata, nu e din cei babani, dar e in grafic cat decat, si e miscaret si vioi, deci din partea mea, sa stea pana la termen, n-am de gand sa-l cunosc mai devreme
lorelai, eu info despre Suedia nu pot sa-ti dau, din pacate:) doar despre suedezele d-aici, taaaare simpatice!!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Irimell spune:
Poienari, in citeva ore plec spre voi...o sa va fac cu mina din avion. Va pup si va mai scriu cind ajung in Ro, ca sa va impartasesc impresii 'scandinave'...
Vara/toamna frumoasa va urez! Sa auzim numai de bine!
lorelaim spune:
Irimell, Mihaela, Sabina - multzumesc frumos Suntetzi dragutze :-) Adela mi-a trimis deja ceva info pe PM despre invatzarea lb suedeze - multzumesc frumos :-)
Acum mai ramane ca eu (sau mai bine zis noi :-)) sa ma hotarasesc ce vreau de fapt... Numai bunul Dumnezeu stie... si speram ca ne va lumina si pe noi!
Va tzuck cu drag
si o duminica faina va doresc!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lilanda spune:
Buenas tardes ...aterizaram si noi aseara, de la umezeala la si mai umezeala :-) Bag sama ca domnu' ala Dean fu un dragut in Mexic, fiindca la Barcelona a plooat generos 2 zile din 7, au fost nori grosi alte 3 zile, una a fost asa-s-asa, iar una cu soare. Ca urmare, ne-am imbogatit cu doua umbrele si doo pelerine de ploaie!!! Chiar si in aceste conditii meteorologice de-a dreptul dusmanoase, Barcelona ii frumoasa...rrrrauuu . Pe Gaudi am ajuns sa-l idolatrizez; fu un geniu (sau un nebun) de-a putut realiza ceea ce io doar as putea visa. Iar pentru barcelonzi am numai cuvinte de lauda ca l-au lasat sa se exprime Muzeul Picasso a fost, in schimb, o dezamagire pentru mine, mai cu seama ca am pierdut ceva vreme sa ajugem sa intram pe-acolo!!! In afara de suita Las meninas dupa Velazquez si alte doua tablouri din Epoca Rosa, cu mina pe inima spun, ca restul nu m-a impresionat deloc.
Alminteri am infruntat ploaia si-am urcat chiar si pe Montjuic si pe Tibidabo...cu telefericul adica Am sa pui si poze de indata ce le-oi descarca!!
doru, v-ati revenit la alea 7 ore dinainte??? :-)) Da' de la bucate??? Io mentionez ca iar am un kil plus de tapas si sangria..
speed, arata interesant insula aia si felicitari pentru inspiratia de-a o alege, asta daca ma gindesc la vreme Io, noroc de bronzul de-l prinsei la Lisabona, ca la Barcelona, nu-i dadui decit un luciu superficial. Niels se alese si el cu o nuanta de roz pal :-))
lorelaim, bun venit in poienita :-)) Creste rindul suedezelor, aaa? AMR, o saptamina....nu miha?? Cit despre Rayu, tre' sa fie-napoi acasa, ca pe-acilea incepu scoala...de vreo doo saptamini. Adeluctz, nu stii nimic de ea??
Va pup (mara, spor la treaba )
speed spune:
bine ai revenit lilanda ! cum adica a inceput deja scoala de 2 saptamini la voi?? la noi incepe joia asta...da de ce taman joi n-as putea explica...citind despre muzeul picasso mi-am adus aminte de vizita noastra la louvre de acum 2 ani.eram cu fetita dupa noi (pe atunci avea doar vreo 4 ani), am stat la o coada infernala ca sa intram acolo,dupa ce am reusit sa intram micuta mea a vrut sa mearga la vc si am mai stat la o coada infernala ca sa intram si la vc ...dupa aia ne-am luat dupa turma si am ajuns in fatza monalisei unde a trebuit sa ne inghiontim virtos ca sa vedem un zimbet din coltzul buzei...asta ne-a sleit aproape total de puteri,era si o caldura si o inghesuiala de nedescris...dupa ce am reusit sa iesim din fatza monalisei micuta mea a declarat ca ii e foame si sete si fiindca n-am putut face fatza cozilor de la restaurantele din incinta muzeului ne-am oprit intr-o sala racoroasa si plina de statui )) sa ne tragem sufletul dupa care am uschit-o....
emerald isle
lilanda spune:
speed, pai din cunostintele mele, asa mai indirecte, pe-aci in Nord (da' nu bag mina-n foc decit pentru DK ), scoala-ncepe de-obicei la 1 august. Anul asta a fost cumva altfel, de-o-nceput mai tirziu, ca le prelungira scoala la cupii din nu stiu ce motive, cu o saptamina. Cit despre Louvre, io nici macar nu m-am incumetat sa ma asez la coada aia cum doar la Ufizzi am mai vazut, da' macar la Ufizzi fui desteptata pe DC, ca e rost de rezervare telefonica si apriorica . Asa ca sincer, Muzeul Picasso n-a fost chiar atit de rau...adica pierduram doar o ora jumate pina am intrat: dar ce au ei acolo, in expozitia permanenta, sint mai mult studii de-ale lui Picasso de pe vremea cind era student la Barcelona, ori desene din alea cu care-si platea beutura...si, sacrilegiu fac amu', da' io una nu i-as fi dat nici o bere pe ele :-)) (si Picasso, ala cubistu', e febletea mea, parol. L-am si plagiat in casa!!). Insa as fi rea sa nu spun ca seria Las Meninas m-a lasat cu gura cascata (da' asta noroc ca stiam si studiasem tabloul lui Velazquez inainte), alminteri treci nepasator pe linga toata seria de 10-11 tablouri, fara sa stii ce e si cu ce se maninca, fiindca explicatiile de alaturi -sarace de altfel, sint doar in spaniola si catalana
Sabinelu', tot calduri pe-acolo??? Ca pe-acilea anuntara iar, din Romania, inundatii si sate lasate fara curent electric!!! Mai, in concluzion, noi avuram parte, anul asta, de o vara de tot ...beeepul. Vorba iilenei si-a lui doruletz, unde-o fi incalzirea aia globala, ca io detei drumu' la caldura, asa ceva!!!
mihaela_s spune:
lil' bine ai revenit! Ma bucur ca ti-a placut Barcelona, era greu sa nu fie asa, e cuceritoare!
Da, AMR o saptamana, suntem acasa deja 3/4 din familie, eu am terminat vineri cu serviciul, azi a fost prima zi de "casnica" .
Dianei i-au gasit scoala, stim deja la ce scoala va invata suedeza, la ce scoala va fi apoi, doar cu Silvia e mai problema, cica e la rand pentru camin, nu prea am inteles bine aici...poate adeluci sau rayu hjälper mig.... Apartamentul e rezolvat, drumul la fel, doar sa treaca saptamana si sa ne terminam aici ce mai ramane de rezolvat si gata!
fug ca Silvi ma striga din baie, mai viu!
Mihaela si fetele mele
doruletz spune:
Hop si noi, ajunseram si noi cu chiu cu vai, cat p'aci sa pierdem avionu din Houston, noroc cu infanta ca i se facu mila la comandantul de bord si re-deschisa usa la avion. Daca dupa drumul dus paris-ny ii cam injuram pe astia de la continental airlines, gestul asta le-a spalat pacatele.
Fratilor, daca aveti drum prin zona aia sa nu faceti ca noi, escala in Houston cu doar o ora jumate intre avioane! La imbarcarea in mexic ne zisera ca avem timp chiar daca primu avion e intarziat insa omisera sa ne spuna ca o conditie esentiala era sa fim campioni mondiali la cursa de obstacole! Nu numai ca trebe sa treci pe la imigrari si sa raspunzi la aceleasi intrebari ca aia de au venit sa se instaleze in USA (desi noi stateam doar o jumate de ora in tara lor), nu numai ca mai treci odata prin toate filtrele de securitate da' trebe sa-ti recuperezi bagajele chiar daca esti in tranzit si sa le inregistrezi din nou la celalalt avion! Si abia apoi urmeaza cursa nebuneasca de impins cariucioru pe culoare si benzi rulante, asa cevaaa
cum zisei, noroc cu comandantu de bord si cu un chinezel de la imbarcari, usa avionului se inchisese deja cand ajunseram noi si o doamna se chinuia sa ne linisteasca spunandu-ne ca vom pleca a doua zi , ca ne platesc ei hotelu etc. In momentul ala a aparut un asiatic de pe culoarul ce duce la imbarcare, ne-a certat ca suntem in intraziere (de parca noi eram vinovati), a vorbit ceva la telefon (deja nu-mi mai pasa ce zice) si ne-a cerut tichetele de imbarcare . Io eram convinsa ca le cere pentru a rezerva locurile la zborul de a doua zi, i le dam, nu-l gaseste pe cel al alexandrei, se supara din nou, il gasim totusi si in secunda urmatoare ne trezim impinsi pe culoarul de imbarcare, cu strigate de "go, go, go, go"!!!ca in filme maica! nu-mi venea sa cred ca plecam totusi, O luam iar la goana tarand pe alex si caruciorul, ne iese in intampinare un steward care o ia pe piticanie in brate si din spate chinezul ne impinge in avion;
Nu mai zic nimic de cei aprox 600 de ochi care ne-au fixat dezaprobator cand inaintam pe culoarul avionului da' chiar nu-mi mai pasa de ei, ajungeam totusi acasaaaaa.
speed, admirai pozele (si coditele) pare o destinatie interesanta mai ales ca e eliminata problema decalajului orar. mai povestesc io de mexic mai incolo, e o destinatie perfecta pentru toate gusturile turistice, singura pb e drumul pana acolo.
lilutz, unde-s bre pozele alea? ca io nu vazui barcelona pana acu
mihaela, doar o saptamana? bafta la impachetat, sper sa ne tii la curent cu adaptarea la lunga iarna suedeza. internet ai? vez ca arboria ne-a parasit de cand cu mutatu pe alte meleaguri sper ca nu dispari si tu in noaptea polara... ca o trimitem pe adelutza cu biciul dupa tine!
Noi inca suntem dereglati (mai ales piticania care az noapte la 3h00 se uita la dora si cerea sa mergem cu carutu pe afara ) asa ca mai pun neste poze pe net si viu sa vi le arat