Scoli generale Bucuresti- TOP pe sectoare
Raspunsuri - Pagina 9
Caprioara spune:
Fetele,
Multumim de sugestii si sfaturi.
Chiar acum o sa ma uit si eu dupa concursurile mentionate de voi (Cangur, Arhimede, Scoala cu ceas). Mai stiti si altele?
Vestea ca topurile difera mult de la un an la altul nu m-a bucurat deloc... O sa incerc sa vad (insa doar la scolile tinta pentru mine) topul si pentru anii trecuti.
Sa nu va suparati pe mine, dar nu am fizic timp sa fac la toate din Bucuresti. Eu ma ocup si de concursul de la Atelierul Piticilor de pe DC si am si un job la care sunt destul de prinsa, asa ca nu am cum sa fac mai mult, desi as vrea . Cum pentru activitatea pe DC nu ma plateste nimeni, nu pot renunta la job .
Din pacate eu nu prea cunosc mamici care au copiii la scoala in zona mea si nici timp nu am sa merg la pranz sa vorbesc cu cele din curtea scolii (jobul, deh!).
EDIT: Puteti sa-mi spuneti unde gasesc rezultatele la admitere pentru 2006, 2005, 2004? Eventual un link pentru fiecare, sa-l pun in prima pagina, sa-l vada toata lumea care mai vrea sa calculeze.
pup you,
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
simali spune:
In anul 2007 s-a tinut un concurs national pentru clasele I-IV numit "Olimpiadele cunoasterii". Foarte multe scoli au acordat premiile de sfarsit de an copiilor dupa rezultatele la acest concurs. Deci cred ca asta inseamna ca ei l-au considerat un concurs important. Au un site pe net si puteti cauta rezultatele acolo pentru scolile care va intereseaza. Se pare ca este un concurs pentru testarea conostintelor medii la matematica si romana dar la fiecare dintre sectiuni a fost si cate un subiect de departajare.
La scolile cu rezultate slabe la acest concurs nici sa nu va ganditi sa va inscrieti pentru ca e clar ca acolo copiii sunt varza...
alice
banghelica spune:
Am vazut acum intrebarile tale despre scoli.
Poate nu mai e de actualitate, dar...
Nu-ti inscrie copilul la "Vasile Alecsandri"; eu l-am avut acolo 4 ani si am ales sa-l transfer pentru ca nu se face carte.
Da, e frumos cand te duci sa vezi scoala, elevii sunt imbracati in uniforme frumoase, DAR, din cauza ca sunt putini copii, sunt 2 clase per generatie (A, B), profesorii nu au cum sa-si faca norma stand doar la scoala asta, asa ca mai toti sunt suplinitori - in 4 ani, copilul meu a avut 3 profesori de engleza - .
Pe urma, invatatoarea era si studenta si venea cand si cand la ore. O suplinea o pensionara care nu se preocupa sa predea. Trimitea copiii sa-i cumpere de la bufetul scolii, chips-uri. Pe care ii manca in timpul orei.....!A, sa nu uit, le vorbea de reincarnari si OZN-uri care vor veni ele, noi sa fim pregatiti
Toata lumea termina cu coronita - 24 elevi=24 premianti.
Nu ii invata deloc sa fie ordonati/organizati, sa scrie frumos.
Si cum spunea si Emil, nu conteaza ca elevul are 1 greseala sau 8, ia tot FB.
Si, apropo, scoala nu e la Piata Amzei/Romana. Este pe Stirbei Voda, vis-a-vis de Conservator sau daca vrei, in spatele liceului Sava (fostul Balcescu)
quote:
Originally posted by iileanaquote:
Originally posted by cl
O solutie ar fi sa spui ca te intereseaza o anumita scoala si sa primesti, pe privat, informatii.
Crezi ca ar merge?
Incerc eu: ma intereseaza detalii despre scolile din zona Piata Amzei-Piata Romana:
- Sc. 186 "Elena Vacarescu"
- Sc. 5 "Corneliu M. Popescu" (desi din spusele lui Emil m-am cam lamurit asupra ei :-(((
- Sc. 1 "Sfintii Voievozi"
- Sc. 118 "Vasile Alecsandri"
Si, poate, inca una, care insa e cam departe pentru noi:
- Sc. 11 "Heliade Radulescu"
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
dimalexia spune:
Buna!
Foarte bine, v-ati gandit sa discutam aici si sa ne spunem parerile pentru gasirea unei scoli bune pentru puii nostri.
Si eu am baietelul, la grupa pregartitoare si la anul vom merge la scoala. Locuim in Pantelimon, si ma intereseaza nume de invatatori si scoli ... bune.. desigur... Mamici, care aveti copii la scoala... ajutati-ne sa luam si noi decizia buna...
Caprioara spune:
Iata ce am gasit despre scoli in revista presei de azi. Dau link si pun si textul:
http://www.hotnews.ro/articol_85952-Scolile-bune-vor-fi-colorate-in-albastru-iar-cele-proaste-in-rosu.htm
Scolile bune vor fi „colorate“ in albastru, iar cele proaste - in rosu Iuliana Gatej
--------------------------------------------------------------------------------
Aparut in editia din 5 Octombrie 2007
Fiecare unitate de invatamint preuniversitar va fi evaluata si va primi un calificativ.
Parintii vor alege scoala pentru copiii
lor in functie de culoare
Toate scolile trebuie sa-si faca public raportul de evaluare interna a calitatii, pentru anul 2006-2007, pina pe 10 octombrie. Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) trebuie sa evalueze, conform legii, scolile din Romania o data la trei ani. Insa fiecare scoala trebuie sa-si prezinte anual reportul pe calitate. „Comisiile din cadrul fiecarei unitati de invatamint care se ocupa de asigurarea calitatii vor intocmi fise descriptive ale scolii. Ei pot alege ca pentru fiecare indicator sa existe si un fel de calificativ, cum ar fi excelent, foarte bine, bine, satisfacator, nesatisfacator sau cu stegulete albastre, galbene, rosii sau simple culori“, spune Serban Iosifescu, presedintele Agentiei de Asigurare a Calitatii.
De exemplu, culoarea va avea o semnificatie, si anume: albastru reprezinta calitatea, rosu arata ca scoala are probleme. „Parintii vor sti, astfel, daca se face educatie artistica de calitate, daca scoala are profesori buni de limbi straine, daca este dotata cu mobilier nou sau daca scoala este securizata si iti poti lasa copilul fara sa-ti faci griji“, spune Serban Iosifescu. Aceste fise vor fi expuse la scoli, pe Internet si la inspectoratele scolare, unde vor exista rapoar-tele complete ale tuturor scolilor din oras.
O data la trei ani, scolile vor fi evaluate pe doua niveluri: de functionare, prin care se dau acreditari si autorizari, si nivelul comparativ, de calitate a scolilor. „Pentru al doilea nivel nu ne vom folosi de evaluarea absoluta, cum ar fi numarul de olimpici, sau de rezultatele de excelenta, ci de evaluarea adaugata, adica daca scoala se ocupa de integrarea sociala si profesionala a elevilor“, spune Serban Iosifescu, presedintele ARACIP. De exemplu, daca un copil intra in clasa intii fara sa stie sa vorbeasca limba romana si ajunge ca in clasa a IV-a sa poata vorbi si citi corect, atunci aceasta scoala si profesorii care predau aici sint de calitate, explica Iosifescu.
Culorile calitatii
Albastru = excelent, sint depasite toate criteriile de calitate
Verde = foarte bine, este nivelul optim
Portocaliu = bine, sint indeplinite citeva cerinte ale calitatii
Galben = satisfacator, scoala indeplineste doar standardele de functionare
Rosu = nu indeplineste nici macar nivelul minim de functionare
Ghidul calitatii in scoli, pe www.cotidianul.ro/select
Ce parere aveti?
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
andi2mov spune:
Buna
Stie cineva ceva despre Scoala nr. 114 Principesa Margareta din sector 5? Fetita mea va merge la anul la scoala si asta e cea mai aproape de noi.
matahut spune:
Andi, dupa notele de la Admiterea din 2007, se pare ca scoala Principesa Margareta nu e prea rasarita: doar 10% dintre elevi au obtinut medii peste 9, deci au putut intra la un liceu mai de doamne ajuta.
Caprioaro, tare interesante informatiile date de tine. Abia astept sa vad daca evaluarea asta se va face publica!!! Ar trebui sa apara pe siteul ministerului, nu?
andi2mov spune:
Ma gandeam ca acum cat e mica s-o duc aproape de casa ca sa n-o plimb prin tot Bucurestiul si pe urma (adica in cls a 5-a) s-o mut daca nu e buna scoala.
Dar as fi vrut sa stiu daca are cineva copilul acolo si daca-mi poate recomanda o invatatoare.
dimalexia spune:
Multumim Caprioara!
Deci, trebuie sa asteptam pana pe 10 oct. Sa vedem calificativele...