Scoli generale Bucuresti- TOP pe sectoare
Raspunsuri - Pagina 8
CORNELIAP33 spune:
Acum am vazut mesajul Lalei. ** este chiar aproape
Ma duc acum sa vad ce a mai scria Lala despre scoala asta. Lala daca mai poti sa ne dai ceva relatii, poate invatatoare despre care stii in aceasta scoala... Orice!!!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
bub spune:
O invatatoare buna, la sc. 56, care ia din toamna asta cls. I, puteti sa-mi recomandati? Multam fain!
simali spune:
Caprioara, si eu fac topuri cu scolile de vre-un an de zile. Imi era si jena sa recunosc ca eram sigura ca sunt singura "nebuna". Ba mai mult, eu dupa ce am treminat cu topurile admisilor la liceu (pe ultimii 3 ani ca sa fie relevant) am continuat cu topurile rezultatelor la diferite concursuri... Si daca extinzi cautarea pe 3 ani vei vedea ca topurile difera foarte tare... De ce oare?
- pentru ca de fapt valoarea unei generatii la o scoala este data de valoarea copiilor care au fost inscrisi in acel an la scoala respectiva?
- pentru ca daca la o generatie exista doua invatatoare bune din 4 la generatia urmatoare este posibil sa fie numai giurumele?
Din pacate eu fac topuri cu scolile din Ploiesti si nu putem face schimb de cunostinte. Dar pot sa va spun una dintre concluziile la care am ajuns eu:
Daca ai copil de inscris in clasa I-a rezultatele astea nu te ajuta foarte tare. Ceea ce cauti tu este o invatatoare buna si o scoala cat mai mica (nu stiu daca in Bucuresti sunt astfel de scoli) in care sa nu infloreasca golania. Scolile mari sunt greu de stapanit si de aceea au probleme cu violenta, etc. Dupa clasa a V-a lumea obisnuieste sa-si mute copiii la scoli care au anumiti profesori recunoscuti si unde se da un fel de examen de admitere. Cel putin asa este in Prahova. Cele mai bune rezultate le-au avut la admiterea in liceu elevii de V-VIII de la scolile diferitelor licee. Astia nici macar nu au clasa I-a.
Apoi, daca la generatia ta se nimereste ca scoala respectiva are numai cele mai slabe invatatoare?
De aceea cel mai bine este sa cauti pe net concursuri de Matematica, Cunostinte generale, etc. la generatia care te intereseaza (de exemplu Cangurasul, Scoala cu Ceas, etc.) pentru clasele I-IV si sa iei de acolo scolile.
Eu am gasit un concurs numit "Inteligente Prahovene" in care este si numele invatatoarelor...
Apoi te duci si vezi...
Super ideea cui a spus ca cel mai bine este sa te duci in curtea scolii. Eu ma voi duce acum cand incepe scoala si voi sta de vorba cu ceva mamici ale copiilor de-a IV-a. Dar am o problema: cum sa reusesca sa fiu la top 10 de scoli intr-o singura dimineata ?
alice
simali spune:
Si inca o intrebare care ma framanta de ceva vreme. Daca invatatoarele bune (recomandate de toata lumea si pe care toti se bat la baioneta) sunt si genul care cer atentii (DVD-uri, terenuri, etc.) ca altfel nu-ti baga in seama copilul si aceste invatatoare se intampla sa fie si la acele scoli despre care se spune ca sunt "cu fite" ce faci? Alegi sa intri in "sistem" si sa dai oricat iti cere gandind ca e spre binele copilului ori cauti o scoala de cartier in care sa vina batut acasa si unde totul sta sa pice pe copii...
Eu una simt ca o iau razna. Daca nu am luat-o deja. Voi ce-ati face ? Daca v-ati permite si sa dati...
alice
claujro spune:
Mai intai alegi scoala. Apoi cauti sa afli din cat mai multe surse parinti, fosti elevi, profesori din scoala, personal TESA, informatii despre invatatoarele care iau clasa I in anul scolar care te intereseaza pe tine. Eu asa am sa fac peste 3 ani...
Eforie-august
lucianna spune:
da,. multumim pt ajutor, eu deja inscrisesem baietii la sc gen nr 150, m-am uitat acum pe edu.ro i-am vazut ca intr-adevar scoala isi merita renumele, 60 de elevi cu note de 9.Cat despre scoli de cartier slabe, ar fi 36, 103 si 308, m-am uitat la mine in cartier, la scolile la care ar fi trebuit sa optez eu si ma bucur ca n-am facut-o.Bafta in continuare mamicutelor...si daca stiti vreuna o scoala mi buna in zona resita-straja, brancoveanu, v-as ramane recunoscatoare.Ma interesez pt o prietena de-a mea.
petruta spune:
quote:
Originally posted by lucianna
da,. multumim pt ajutor, eu deja inscrisesem baietii la sc gen nr 150, m-am uitat acum pe edu.ro i-am vazut ca intr-adevar scoala isi merita renumele, 60 de elevi cu note de 9.Cat despre scoli de cartier slabe, ar fi 36, 103 si 308, m-am uitat la mine in cartier, la scolile la care ar fi trebuit sa optez eu si ma bucur ca n-am facut-o.Bafta in continuare mamicutelor...si daca stiti vreuna o scoala mi buna in zona resita-straja, brancoveanu, v-as ramane recunoscatoare.Ma interesez pt o prietena de-a mea.
luciana nedelcu
Si eu astept pareri despre scolile din aceasta zona. In acest moment optez pentru 190, la Big Berceni, dar mai caut.
Petruta & bb Mihai
lucianna spune:
Pentru sectorul 5, recomand scolile 146 si 150, dar am auzit ca siMihail Sebastian e buna. Pentru sectorul 4, nu am nicio favorita, sincer mie mi se par slabute toate, daca stie cineva una buna astept raspuns pe forum.
Chan spune:
Buna.
Scoala 79 (se afla in sectorul 4) ti se pare "slabuta"?
Poate ne spui si dupa ce criterii ai catalogat aceasta scoala slabuta.
Cinstit vorbind si avand in vedere rezultatele de pe prima pagina calculate de Caprioara si scoala 97 din sectorul 4 este mai buna decat multe scoli din alte sectoare.
Fetelor cand luati in calcul o scoala unde vreti sa mearga copilul vostru bazativa pe rezultatele concrete de la examene, olimpiade, concursuri extrascolare (Cangur, Arhimede etc - au situri), mergeti vorbiti cu parintii ai caror copii invata acolo (ii abordati in curtea scolii cand ii asteapta pe micuti) pentru ca sunt multe informatii pe forum care nu sunt conforme cu realitatea. Si nu va asteptati la scoala perfecta. Nu exista!. Nici macar aproape de perfectiune. Luati in calcul tot ceea ce credeti ca le-ar fi mai bine micutilor, inclusiv apropierea fata de scoala, mai ales in Bucuresti.
Am facut ieri la pranz 1km si jumatate in 45 de minute (si pe jos ajungeam mai repede)!
Calitatea timpului conteaza mult pentru copii la aceasta varsta!
Daca se scoala la 6, pleaca la 7 - 7,10 de acasa (ca sa ajunga la 8 la scoala), sta 4 ore la scoala, dupa care mai face o ora si jumatate pe drum (la pranz este mult mai aglomerat) poate sa fie cea mai buna scoala din tara copilul acela va fi un copil f. obosit si cu un randament extrem de scazut!
Succes in alegerea scolii! Este un pas f. important!