Ati fost vreodata neputincioase in fata unui atac

Ati fost vreodata neputincioase in fata unui atac | Autor: tatix

Link direct la acest mesaj

Ieri s-a intamplat ceva ce nu credeam ca ni se poate intampla noua : ni s-a spart locuita. Individul era in casa cand am sosit la 13.20 pe neasteptate si am constatat ca broastele sunt fortate si usa se deschide. Ce-am facut ? La gandul ca poate fi incasa am coborat in fata blocului si cautam cu disperare pe cineva sa urce si sa intre cu mine in casa. Dupa ce am reusit sa dau de un vecin, individul a coborat, a iesit din scara, a trecut pe langa mine si dus a fost. Eram cu telefonul in mana dar poza pe care am reusit sa o fac este din spate si nu prea ajuta la nimic. Acum sunt coplesita de gandul ca am fost neputincioasa si ca daca as fi stiut sa-l imobilizez si sa-l pun la pamant totul ar fi fost altfel. Acum am ramas fara tot ce aveam (o suma foarte mare de bani).
Politia spune ca sansele sunt 0.05% sa mai recuperam banii.
As vrea sa stiu daca cineva a facut cursuri de autoaparare si streetfight si daca sunt eficiente.
N-as mai vrea sa traiesc vreodata situatia de a sta ca proasta in fata cuiva pentru ca mi-e frica sau ca nu am suficienta forta de a face fata unui barbat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Ingrozitor ceea ce ai patit... imi pare rau! Nu am trecut si nici nu doresc nimanui si nici mie sa treaca prin situatia ta!
Imi pun insa intrebarea (daca aveai in casa o suma mare de bani): de unde a stiut ca ai acei bani in casa? nu poti face nici o legatura cu cineva??? Coincidenta este prea mare... ca banuiesc ca nu tii vesnic foarte multi bani in casa...asta a fost o situatie de moment... nu???
Gandeste-te si vezi daca poti face o legatura cu cineva??

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna,imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva si pentru pierderea banilor. Adica tu erai cu vecinul in fata scarii si el a trecut asa simplu pe langa voi? Cred ca socul a fost asa de mare si n-ai putut reactiona in vreun fel si nu are sens sa-ti spui ca daca faceai asa sau altfel ar fi fost mai bine.Sper din suflet sa fie prins.Cursurile de autoaparare sunt o idee foarte buna,dar pana ajungi sa stapanesti si sa ai incredere in tine ca te-ai descurca,nu mai tine bani multi in casa...si ai grija si cui spui.
Politia a venit in casa? A luat amprente?Se poate face ceva concret sau ti-au dat sfatul sa-ti iei gandul de la bani?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Nasol de tot . Dar ca sa nu mai fie o data viitoare , sa te asiguri ca :

- ai un sistem de alarma sau o usa metalica , cu multe si complicate incuietori .
- nu tine bani multi in casa , sau daca e musai ia-ti un seif .
- la fel si bijuteriile , valorile si alte hartii importante .
- asigura-ti bunurile

In Olanda asigurarea locuintei si bunurilor este obligatorie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatix spune:

Se pare ca a fost un profi : a avut manusi si nu a lasat nici o amprenta. Banii erau in casa pentru ca trebuia sa platim ceva si era o chestie de cateva zile. Cel mai probabil a fost un pont dar pana acum nu am putut face vreo legatura cu cineva sau ceva anume...
Banii ca banii (desi erau cam tot ce stransesem), mi s-a spus ca a fost un noroc ca am avut inspiratia sa nu intru in casa...
Copilul meu putea sa ramana fara mine...
Ideea care ma macina foarte tare este cea a neputintei de a face ceva, in situatia data sau in alta viitoare : faptul ca esti femeie inseamna ca ai mai putina forta decat un barbat sau daca vrei poti sa faci fata ?
Daca stiam ce sa fac, ar fi trebuit sa-l culc la pamant sa nu se mai ridice pana nu venea politia (adica vreo 10 minute).
Parca nici acum nu cred ca e adevarat, ca a intrat in dormitorul nostru ca la el acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Imi pare rau ca ti s-a intamplat asa ceva, insa trebuie sa te intreb: la 112 ai sunat? Eu cand am avut probleme (altfel de probleme) politia a venit in 5 min. Ti-a luat, cred, destul timp sa-l gasesti pe vecin (care nu a reactionat nicicum), deci a fost total nefolositor. In atare situatie nici eu nu as intra in casa si cred ca nu mi-ar folosi la nimic sa stiu tehnici de autoaparare pt. ca nici prin varful mintzii nu mi-ar trece sa ma bat cu infractorul. Probabil ca as suna la politie si as astepta. Daca iese individul din casa, il urmaresc incercand sa fiu "online" cu 112 pt. a le spune traseul pe care il parcurge faptasul. Daca se urca intr-o masina, retin numarul si-l spun celor de la politie. Mai mult, zau ca nu poti face. Sa nu crezi cumva ca-ti dau lectii (departe de mine gandul). Spun doar cum as proceda eu intr-o astfel de situatie. C-o fi bine, c-o fi rau ...

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Am sunat la 112 cand am urcat sus a doua oara si dupa ce plecase.Asta mi-au spus si ei : de ce nu am sunat prima oara la ei ? Nu stiu...
Totul s-a petrecut in mai putin de 5 minute : gasit broasca sparta, coborat si urcat inapoi. Nu am putut sa reactionez altfel si oricum eram paralizata de frica. Intamplator fetita mea nu era cu mine pentru ca este plecata din Bucuresti.
Dumnezeule, tare mi-as dori totusi sa stiu sa ma bat... Si sunt foarte hotarata sa merg la un curs..., desi nu am facut sport in viata mea. Nu stiu, poate e o reactie prin care poate imi pot canaliza furia.... Vezi prin filme ca multe femei fac astfel de cursuri, din pacate DUPA ce trec printr-o intamplare nefericita.
Putea fi mult mai rau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

tatix, un spray paralizant sigur il culca 10 minute!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Pare aproape sigur ca cineva le-a spus ca aveti bani in casa. Incearca sa presupui cine, asa se pot face legaturi de anturaje.

Ce pot spune...bine ca ai scapat intreaga. Nu cred ca tehnicile iti foloseau la ceva, erai in stare de soc.

Ar trebui dusa o campanie de promovare a 112. Suna copiii sa faca glume proaste si cand ai nevoie nu ai reflexul sa reactionezi.

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

Incerc sa-mi revin dar este greu. Judecand la rece, acum, trebuia sa sun la 112 in primul rand... Buni sau prosti, e treaba lor sa actioneze in astfel de situatii si daca ai noroc e posibil sa vina repede, cam 5-10 minute.
Multumesc din suflet tuturor pentru mesaje si sa nu uitam : orice ni se poate intampla si noua, nu doar "celor de la televizor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ai facut exact ce trebuia. Pacat ca ati ramas fara bani dar mai rau era daca ti se intampla ceva. Nu inteleg cum ati putut sa tineti atatia bani in casa mai ales ca exista banci si transferuri bancare, carduri, etc nu mai este ca pe vremuri cand se tineau banii in saltea. Este frustrant sa te simti asa neputincioasa dar ai scapat neatinsa, putea fi foarte rau. Pe viitor in loc sa inveti tehnici de autoaparare mai bine intereseaza-te de ofertele bancilor .

Mergi la inceput