Ati fost vreodata neputincioase in fata unui atac
Raspunsuri - Pagina 2
SEASOUL spune:
Bine ca tu nu ai patit nimic.Un sistem de alarma functioneaza de cele mai multe ori si o usa din aceea "blindata".Ciudat este cum de a stiut hotul de banii din casa si mai ales ca nu erati acasa.
Multa sanatate!
XIO spune:
Trebuia sa suni la 112 imediat.
In afara de stapanire de sine in momentele alea nu trebuie sa ai nimic.
Pe individ nu l-ai vazut cand a trecut pe langa tine?
Sa faci o descriere , sa-l recunosti de undeva.Sa vezi cu ce a plecat , in ce directie a mers.
Stiu eu , sa-l urmaresti pe strada de la distanta si sa spui politiei unde e ...
In fine , acum e prea tarziu, bine macar ca esti teafara.
Teoretic ai putea sa-l imobilizezi sau sa-l bati , dar depinde daca ai facut ceva sport in viata ta.
Mai bine un spray paralizant, stapanire de sine.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
giulia71 spune:
Ingrozitor ce se intampla!!!
Bine ca nu ai patit nimic , asta e cel mai important!
Banii..se fac, desi imi pare rau pentru pierderea lor...
Sa fim seriosi cu imobilizatul hotzului, de obicei sunt pregatiti cu ceva obiecte contondente sau taioase si daca nu esti profesionist iti risti viata degeaba
!
Sfatul meu e sa schimbati usa cu una cu inchizatori mai sofisticate si sa iti pui alarma conectata la politie.
Ah si nu in ultimul rand...interfon, e si asta o piedica pana la urma!
Sa ne fereasca Dumnezeu!
Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!
madabout2003 spune:
E groaznic ce ti s_a intamplat! Mie mi se imoaie picioarele numai cand aud de situatii de genul asta!
In ceea ce priveste autoapararea nu stiu ce sa iti spun, cel mai importat lucru cred ca e stapanirea de sine, sangele rece in situatii de criza! Eu stiu ca nu am capacitatea asta, recet primavara asta eram in concediu in Caracas cu sotul meu si am fost atacati in plina zii, in plin centru..de fapt el a fost imobilizat si i_au smuls un lantisor.. Eu eram langa el, ne tineam de mana si nu am fost capabila de nimc..doar de o criza de isterie dupa aia! Poate a fost si din cauza faptului ca eram deja gravida sau poate nu..
In orice caz eu stiu ca in situatii de astea prefer sa ne fure tot dar sa nu ne atace cu cutite, pistoale..Pana la urma banii se fac cu toate ca frustrarea raman pentru mult timp ..
MADA
32+, cu
Emily
Noi doi+1
ellinia spune:
Eu am patit-o pe strada, s-a oprit la un mement dat un individ langa mine, cu sapca pe cap si ochelari mari si fara nici o jena mi-a smuls lantisorul de la gat. Nu mai era nimeni prin preajma, decat o femeie pe trotuarul alaturat care a vazut toata scena dar n-a reactionat in nici un fel. Dupa ce mi-a smuls lantisorul s-a facut nevazut in niste tufisuri, nici np-am avut timp sa reactionez in vreun fel, chiar sa fi avut vreun spray la mine n-aveam timp de nimic. Am fost la politie, mi-au facut fotografii - ca m-a si ranit cu unghiile - am facut reconstituire, si tot ce am primit au fost cateva scrisori in care mi se spunea sa stau linistita ca politia romana lucreaza pentru mine. Oricum, nici nu ma asteptam sa-l prinda, la cati hoti de lantisoare sunt....
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
tatix spune:
Acum am venit de la Politia Capitalei unde am facut un portret robot.
De-acum incolo asteptam vesti de la ei....
Usa am schimbat-o din seara aceea, de urgenta si politia ne-a recomandat incuietori Mottura care cica nu se pot sparge.
In orice caz, m-am inscris deja la cursurile de autoaparare, incep de saptamana viitoare, rau nu cred ca are ce sa fie, macar pentru putina incredere in mine si pentru a scapa de frica permanenta pe care o am de atunci...
Va voi tine la curent cu cursurile, dupa ce vad despre ce e vorba exact si daca voi putea face fata la antrenamente...
Lorenza spune:
Eu ma gandeam ca daca ai gasit usa deschisa,cred ca trebuia s-o inchizi cu cheia rapid,daca se mai putea,adica daca broasca nu era prea distrusa,sa fi lasat cheia in usa si pe urma sa suni la 112.
Poate dupa ce faci cursurile de autoaparare sa reusesti sa fi mai stapana pe tine,ca sa actionezi cu mintea limpede.Nu cred ca un atac direct era cea mai buna solutie, nu sti cu cine ai de-a face sau cate persoane sunt inauntru, e prea riscant.In filme,cand il vezi pe cate unul ca se bate cu nu stiu cati odata,alea sunt povesti,nimeni nu poate sa faca fata la mai multi atentatori.
Alé spune:
Imi pare rau pentru ce ti s-a intimplat, dar din nefericire, nu cerd ca puteai face ceva...cu cursuri de autoaparare sau fara...
Daca m-ar fi tinut firea, as fi inchis usa, in masura in care se putea, avind incuietorile sparte, si as fi pazit-o pina venea politia. Asta daca nu avea posibilitatea de a sari cumva pe geam (io de ex. stau la 5).
Apoi, cu sprayul paralizant, te afecteaza si pe tine, nu numai pe el si de fugit tot poate fugi. Iar o apropiere la max 1 m paote fi riscanta, ca hotu poa' sa fie inarmat si pina apesti tu pe buton poa' sa faca vreo nenorocire.
Ca sa raspund la intrebarea ta, io n-am fost nepitincioasa la atac. Dar nu pt ca posed vreo lucditate deosebita sau un singe rece de invidiat. Pur si simplu am actionat animalic (mi-e cam rusine).
Prima oara eram copil si mi-a smuls un pusti lantisorul de la gat. Nu era cine stie ce, dar aveam pe el o cruciulitza de la bunica-mea si nu voiam sa ramin fara ea. L-am alergat pina l-am prins desi eram pe teritoriul lui - intrase intr-un parc. Cind l-am prins, l-am batut. Cu pumnii cu picioarele, cu ce mi-a venit. (repet, acu mi-e rusine)
A doua oara, aveam vro 20 de ani, mi-a luat telefonul de la ureke pe strada, cu par cu tot. L-am aregat si pe asta doar ca nu l-am mai prins, tocuri, alea, alea.
A treia oara, m-a atacat cineva in scara blocului, m-a prins pe la spate, mi-a imobilizat o mina si mi-a astupat gura. Numa' ca in mina ramasa libera aveam o umbrela d'aia mica. Si i-am tras frate, cu umbrela in cap, asa, peste capu meu, de-am stricat-o de tot. Si l-am si injurat de-a plecat singur si a zis numa sa nu tip. Ce sa tip ca faceam deja un scandal monstru.
O singura data am fost cu adevarat neputncioasa. venisem de la metro, eram in masina mea, si ma pregateam sa cobor. Mi-a batut cineva in geam, am intors capul si in acelasi timp, un altul mi-a spart geamul lateral (dreapta) de la masina si mi-a luat geanta pe care de abia o pusesem pe scaun (de obicei o tin pe podea). N-am avut timp sa reactionez pt ca aveam inca centura pusa si masina incuiata.
In concluzie, am observat ca devin extrem de agresiva la atac si nu ma prea gindesc la consecinte. De ex. ala de l-am batut cu umbrela putea sa aiba un cutit si-mi taia gitul ca la pui.
In locul tau, io probabil as fi intrat in casa direct la bucatarie dupa cutit sau sucitor sau vaza sau tigaie. De fiecare data am fost surpinsa de cit de repede am putut sa alerg sau de cita forta fizica am putut avea in asemena momente...
A, si la piata, cind mi-a bagat mina in geanta, am facut sacosa cu rosii proiectil si le-am facut suc pe toate.
Repet, nu sunt vreo curajoasa si nici n-am 1.80. Doar ca intru in modulul instictiv in astfel de momente.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |