Fetele din America (86)
Raspunsuri - Pagina 30
Ramona J spune:
He, he, ma ambalez cu asigurarile medicale si nici nu am vazut "Sicko" inca!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Gabbriela spune:
da i-am verificat firma si daca e in regula cu actele atunci il angajez. Prefer sa lucru cu firme mici in care sunt 1 - 2 maxim 5 angajati, asa e mai usor sa sti cine iti vine acasa sa iti faca treaba.
Daca trebuie angajat in firma la noi, il verific si daca nu are acte in regula nu il angajez.
nu stiu cum sunt ilegali prin zonele voastre dar la noi sunt teribili rau de tot...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Sint sigura ca sint de toate felurile. Ca si noi!
Gabbriela spune:
ca te duci la ER nu e o problema, dar cand te duci la ER pt o raceala si nu vrei sa iti platesti factura medicala atunci e o problema.
quote:
Originally posted by Ramona J
Gabbriela, sint multi americani sau emigranti legali care nu au asigurare, au sau n-au bani, merg la urgente cind au nevoie sa mearga la medic.
Pentru asta e de vina sistemul, zic eu. Ei doar au gasit aceste portite si unii chiar nu ar avea alta varianta.
Daca as fi atit de saraca si fara asigurare medicala, as merge si eu cu copiii la urgente. Voi nu?
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Daca nu pot sa platesc factura...
A fost recent un caz de emigranta din Mexic care si-a spinzurat fetele (trei) si apoi s-a spinzurat si ea, pentru ca nu avea cu ce sa le intretina.
Eu zic Doamne fereste, nu stim niciodata ce ne rezerva viata. Stiu si ce inseamna sa-ti fie greu, si cum e sa o duci bine.
Cit despre verificarea angajatilor... Eu am facut deal cu o firma, apoi mi-a fost clar ca angajatii sint ilegali. Mai toate firmele de servicii de genul asta au asemenea angajati si sint sigura ca in CA situatia e cam tot asa. Pina si la Walmart au avut angajati ilegali!
Sint sigura ca ai beneficiat la un moment dat de serviciile lor, chiar daca nu ti-ai dat seama.
Gabbriela spune:
daca atata o duce capul atunci sa ii fie tzarana usoara.. nu vreau sa fiu rautacioasa dar chiar nu se merita dezbatut acest subiect, e atata de delicat si oricum nu se va rezolvat nimic daca noi discutam despre legali sau ilegali, despre harnici sau puturosi pe forum...
Eu mi-am spus pararea, tu ti-ai spus pararea eu raman la a mea tu treaba ta ...
PS: nu te obliga nimeni sa semnezi nimic pana nu esti in clar cu totul, si daca intrebai de la inceput daca sunt legali sau ielgali iti spunea si puteai sa pleci daca doreai. Alegera este doar a ta daca vrei sa ai contracte cu asemenea firme.
Tie ti se pare normal ca un emigrant ilegal sa munceasca intr-o firma cu 10 $ , cand respectiva munca ar trebui sa fie 15 $/h, dar ei muncesc pe mai putin pt ca nu au incotro, iar patronul profita de asta ca sa nu angajeze oameni cu acte in regula pt ca stie ca trebuie sa plateasca mai mult pt ei si profitul nu e la fel de mare. Daca tu inchei contracte cu asemenea firme, tu incurajezi asemenea comportament...
Sanatate si numai bine
Ramona J spune:
Astazi am vorbit cu un agent de real estate, american. A zis ca miine incepe cursuri de spaniola, pentru ca ei reprezinta un segment de piata important. Omul parea sa aiba vreo 50 de ani, nu am sesizat nici o urma de ironie sau de suparare cind a spus asta.
Pe Alexandru am vrut sa-l inscriu la Spanish Club si nu am gasit locuri.
Am vazut anunturi de persoane care angajeaza hispanici cu care sa converseze, pentru a invata limba.
Sint familii de americani care angajeaza babysitters hispanice si le cer sa vorbeasca in spaniola copiilor.
Aici sint multi americani care vorbesc spaniola cit de cit. Poate ca l-ati auzit si pe Bush vorbind spaniola.
Pina la urma TX si CA au facut cindva parte din Mexic...
Nu ca as tine partea cuiva, realitatea e ca lumea e in schimbare si degeaba ne-am opune. Mai bine ne adaptam.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
Tie ti se pare normal ca un emigrant ilegal sa munceasca intr-o firma cu 10 $ , cand respectiva munca ar trebui sa fie 15 $/h, dar ei muncesc pe mai putin pt ca nu au incotro, iar patronul profita de asta ca sa nu angajeze oameni cu acte in regula pt ca stie ca trebuie sa plateasca mai mult pt ei si profitul nu e la fel de mare. Daca tu inchei contracte cu asemenea firme, tu incurajezi asemenea comportament...
Sanatate si numai bine
Nu mi se pare normal, nu vreau sa incurajez asa ceva. Eu altfel de firme nu am vazut pe aici. Vad cine vine sa lucreze si la vecinii mei, am vazut cine a venit si la noi ca am folosit diferite firme sa curete vents, carpet etc. inainte sa ne mutam.
Nu stiu citi emigranti legali se ocupa de taiat iarba. Decit sa umblu in iarba pina la briu pina il gasesc pe ala, aplic formula "don't ask don't tell". Daca e buna pentru NYC, merge si in ograda mea!
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian[/b]
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">scaune de masina pt copii
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato[/i][/purple]
Gabbriela spune:
decat sa ma adaptez sa vb mexicana in america mai bine plec in ro.
De ce nu se pot ei adapta de ce nu invata ei eng sa poata sa comunice cu americanul? Vezi aici e problema.
Eu vad ff simplu totul, vi in USA, trebuie sa te adaptezi la limba lor, obiceiurile lor, sistemul lor de viata, regulilor impuse de ei. Asta cand esti la munca, pe strada, sau in orice loc public. In casa ta , fa ce vrei vb ce vrei cat vrei si poarta traditia ta...
E ca si cum eu as veni acuma la tine in casa si mas pune sef pe tot.. e ok? Ma primesti
PS: si aici sunt oferte de munca in care se cere sa vb stric mexicana sau sa vb si eng si mexicana.
Sanatate si numai bine
Ramona J spune:
Gabbriela, uite o ca stai sa dezbati cu mine la ora asta. E vorba de idei, nu persoane, asa ca sper sa nu te superi.