Fetele din America (86)
Raspunsuri - Pagina 29
Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
E atat de greu si scump sa devii cetatean US ca nu ma mir ca sunt atatia ilegali...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
greu, nu cred ca e greu deloc, ba chiar prea usor sa devi cetatean usa, scump - DA.. si bine e.
Ilegali nu sunt cei doritori de a deveni cetateni in bune conditi.. sunt cei care sar gardu ilegal si incep sa profite de statul american.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
gabrielaghe spune:
Buna, fetelor, probabil ca in curind vom face si pasap., am vrea sa mergem in tara anul viitor, stiu ca e devreme, dar asa sint eu, programez din timp totul.In rest fiecare zi la fel, tot mai multa treaba, poate miine iesim la piscina, ne mai racorim, astazi l-am dus pe cel mare la dentist, si este a doua oara cind incearca sa vinda, ba o pasta d edinti(20$ doar ca e mai buna, )ba o periunta , nu stiu cum , 100$, zic ele curata mai bine dintii, si tot insista, pina cind i-am spus ca cel mai bine ar fi ca Andrei sa-si frece mai bine dantura, se spala el de 2 ori pe zi, dar probabil ca genetic ma mosteneste pe mine, eu mereu am avut probleme, cel mic nu are nici o carie, in fine, nu am cumparat nimic, daca am nevoie voi merge la magazine, sint atitea si-ii voi cumpara ce are nevoie, mi s- aparut cam scump 204 O PASTA D EDINTI.cAM ASTA A FOST EXPERIENTA PE ZIUA DE AZIo zi buna, ma du cmai am ceva treaba
corinadana spune:
Gabriela lasa ca si pe Raluca a sarit sa i puna braces.... Si nu are nici 8 ani si doar 8 dinti schimbati . Dar stiu de ce: ptr ca la el la cabinet are acum un orthodontist si i tr si lu' ala de lucru, nu?!
E o moda draga aici cu copiii astia cu sarme pe dinti...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
CrisaS spune:
quote:Crisa,sa inteleg ca tu nu ai fost nici primadata la interviu?adica inainte sa iti vina GC
Originally posted by rodicaosoian
si eu am auzit ca daca mergi la interviu atunci cand iti vine GC provizoriu ,la cel definitiv cica nu mai trebuie
Ceea ce privezte taxele,sant enormeee,astia se gandesc numai la ei.offf
rodicaosoian
[/quote]
Am fost Rodica la primul interviu dupa un an de zile , interviul a fost lejer , tipul super ok. Era italian Mai de-a nostru. Acuma nu stiu daca ma voi duce , sincera sa fiu as prefera sa nu ca mi se apleaca repede mie , si cum ajung acolo cum ma ia cu o stare de voma dar daca e sa ma cheme o sa ma duc ce naiba sa fac.Oricum va trebui sa fac iar fingerprints..si biometrics...sau doar biometrics nu mai stiu exact ca de 3 ani aproape de cind am ajuns aici atita stiu mi-au facut la amprente si la biometrics de mi s-a acrit.Ce e la noi da ce-i si la ei..fereasca Dumnezeu. Numai la SSN si la INS sa nu ajungi.Cit despre dovezi , mama mea numai eu stiu cite=am avut si la interviu in Romania si aici la interviuri ..multe rau ..na pe parcursul a 6 ani de relatie s-au strins.
Va doresc numai bine,
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
Gabbriela spune:
vai ma fetelor cand citesc cate hartoage si cate peripeti cu voi cu INS stau si ma bucur ca la mine a fost doar un incident minor la interviu cand tipa ma intrebat de cer bani sotului pt tampoane... in rest toul a mers ca pe ata, super usor, super lejer si ff rapid. Si dovezi nu am dus decat pe bb si carnetul de cecuri
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
CrisaS spune:
Hai sa fim seriosi ca nu doar cei care sar gardul sint ilegali...sint o gramada de asiatici o gramada de europeni si toate natiile . Nu-ti plac nici mexicanii legali Gabbriela?
Numai bine,
Crisa
Ramona J spune:
Tot emigranti sintem si noi, de ce sa-i urim pe cei care nu au avut norocul nostru?
Poate ca pe forum ne-am imprietenit virtual cu fete ilegale, fara sa le cunoastem statutul. Conteaza asta? Omenia conteaza in primul rind. Cite dintre noi nu ne-am bucurat macar o data de serviciile unor ilegali? Cit ne-ar fi costat altfel?
Cum trebuie sa fie sa stai cu frica in sin, ca dupa ce locuiesti aici de ani de zile, poate ca ai copii care fie ca s-au nascut aici, fie ca merg la scoala, risti sa fii trimis acasa? Sint la fel ca noi, vor o viata mai buna pentru copiii lor si fac si ei ce pot pentru asta.
Cunosc ilegali care au plecat din Romania de muulti ani... S-ar mai simti ei acasa acolo?
Eu aproape ca vad asta ca pe un fel de discriminare.
Nu vreau sa discut in contradictoriu cu nimeni, asta e parerea mea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Gabbriela spune:
cu mexicani legali nu am treaba, nu am treaba cu nici o natzie, nici macar tzigani nu imi displac .
Chiar am prietene mexicane si legale si ilegale.. ma enerveaza la ei stilul lor de a gandi. Sa va dau cateva exemple sa vad daca voua va mai plac dupaia:
- de ce sa invat eu eng, cand imi merge bine si vb limba mea, Sa inveti tu american prost mexicana daca vrei sa te intelegi cu mine.
- de ce sa imi iau asigurare medicala cand pot merge la ER si nu platesc nimic si le spun ca nu am nici macar SSN dar sunt obligati sa ma trateze
- de ce sa respect eu sarbatoriile si traditia ta, eu vreau sa am sarbatorile mele, si traditiile mele, aici pe taram american.
- de ce sa imi iau permis si asigurare auto, in caz de accident nu sunt obligat sa platesc pagube la fraierul cu asigurare, fug de la locul accidentului si scap mai usor
- de ce sa imi invat copilul eng, mai bine cer ca profesorul sa vb in cls limba mea ca e mai simplu pt mine asa.
- de ce scoala sa fie obligatoriu in eng, cand suntem in procent de peste 50 % mexicani in scoala
- de ce sa imi platesc eu taxele la stata, ca eu lucrez pe cash
Astea sunt cele mai enervante faze care le-am auzit de la ei.
Ramona, nici o data nu am profitata de un ilegal sa imi faca o treaba pt ca e mai ieftin, ba din contra nu angajam nici unul care e ilegal, nici la firma, nici pt servici personale... pt ca nu vreau sa fiu unul din cei care incurajeaza astfel de comportament. Daca are actele in regula nu ma intereseaza ce natzie, culoare sau religie este...
Exemplu sa vezi ca nu sutn rasista:
- am avut roman la gradinarit, si nu isi facea treaba asa de bine plateam 40 $ pe luna... l-am schimbat cu un indian de care sunt ff multumita platesc 50 % dar stiu ca isi face treaba
- am avut un american pt bazin, plateam 60 $ pe luna, l-am schimbat cu un asiatic la care platesc 75 $ pe luna dar sunt multumita de serviciile lui, nu asteapta sa il sun eu sa ii reamintesc ca e timpul sa imi curete bazinul sau sa imi testeze apa.
Atata timp cat esti legal sau ai acte in regula, te ti de treaba, nu am nimic cu nimeni.
Ar fi normal toti sa faca asa cu ilegali, sa se repara o data si aici treaba cu emigrantzi, programele de lucru, taxele si alte bube care provin tot de la ei.
PS: sorry ca m0am lungit atata...
quote:
Originally posted by CrisaS
Hai sa fim seriosi ca nu doar cei care sar gardul sint ilegali...sint o gramada de asiatici o gramada de europeni si toate natiile . Nu-ti plac nici mexicanii legali Gabbriela?
Numai bine,
Crisa
Sanatate si numai bine
Ramona J spune:
Acu' te intreb si eu: gradinarul si cel de la pool erau legali, le-ai verificat actele?
Eu zic sa schimbi prietenele daca asa gindesc.
Daca unii nu vor sa invete limba sau sa faca treaba, e pentru ca nu-i duce mintea. Nu cred ca are legatura cu statutul lor. Sint emigranti (si nativi) lenesi si printre legali, si printre ilegali.
Acum ca sintem in TX am vazut si eu mai multi emigranti mexicani, legali sau ilegali. Am vazut mexicani harnici legali, care au firma lor si se descurca bine. Am vazut oameni muncitori, dar fara acte. Sigur ca m-am gindit ca daca aveau aceeasi sansa puteau ei sa fie in locul mexicanului cu acte, care are firma lui (si poate profita de celalalt).
Zici ca nu beneficiezi de serviciile ilegalilor. Nu direct...
Exemplu concret. Firma de landscaping. Proprietar american, un tip de vreo 250 lbs., cel putin. Cred ca nu a pus mina in viata lui pe o sapa. Faci deal cu el si apoi cine vine la lucru? Ati ghicit: emigranti ilegali!
Altul: noi am instalat poarta electrica, am gasit o firma (proprietar texan, of course!). Cind a venit echipa de oameni la lucru, avea acolo unul legal, care se descurca sa vorbeasca in engleza si restul...
Cam asta e situatia. Americanul profita de emigrantul ilegal, il angajeaza la firma lui si pe chestia asta are profit mai mare. Apoi trebuie sa plateasca impozite mari pentru ca emigrantul nu-si poate plati medicul, merge la urgente. O mina spala pe alta...
Ramona J spune:
Gabbriela, sint multi americani sau emigranti legali care nu au asigurare, au sau n-au bani, merg la urgente cind au nevoie sa mearga la medic.
Pentru asta e de vina sistemul, zic eu. Ei doar au gasit aceste portite si unii chiar nu ar avea alta varianta.
Daca as fi atit de saraca si fara asigurare medicala, as merge si eu cu copiii la urgente. Voi nu?