Fetele din America (86)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Buna Alintaroman, eu am fost la 2 nunti de cand am venit aici.Obiceiul este ca poti da ori cadou ori bani, eu am fost cu sotul meu deci 2 persoane si am dat de fiecare bani, respectiv 200$.Am vazut ca la nunta au venit si persoane numai cu cadou, deci nu exista regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Eu am primit pasaportul acum citeva zile. Nu l-am facut in regim de urgenta ca tot nu era urgenta: standard procesing e 10 saptamini (si se tin de cuvint cind spun asa) si expediate processing e 4 saptamini, asa ca numai urgenta nu e.
Am platit cam 90$ dar pentru urgenta e cam 180$ parca, oricum mult.

Cu schimbarea de adresa eu sunt invata: de fiecare data cind ne-am mutat si am trimis change of address notice la INS am pastrat chitanta de la posta si toate confirmarile ca am trimis si bine am facut ca pe unele nu le-au primit sau le-au pierdut si la interviu pe GC definitiv mi-au prins bine dovezile.

Pentru cetatenie trebuie employment history si adresele din ultimii 5 ani, plus daca sunt divorturi (originale si traduceri).

Pentru cine obtine GC prin casatorie e bine sa faca asa cum a spus Oana sa aiba toate copiile de la tot ce e posibil sa demonstreze relatia, pozele de la cununiile religioase se pare ca au efectul cel mai mare, poze cu prieteni in care sa fie cei doi impreuna. Daca nu aveti poze din astea e bine sa le faceti de acum incolo ca e nevoie de ele. Ma refer la poze in care sa fie impreuna sotia si sotul si cu prieteni pe linga, cel mai bine.

Si eu sunt asa de satula de ins, cite fire de par albe am majoritatea sunt de la stresul cu ei. Si eu nu am avut probleme mari cu ei.
Ma bucur acuma ca de cind sunt cetatean macar am scapat sa-i mai anunt de fiecare data cind ma mut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

quote:
Originally posted by

CrisaS,si eu am auzit ca sau marit taxele dar habar nu am avut cat.
Poti sa imi spui si mi-e cat este,plz?
aaaa,inca ceva,tu acum daca aplici pt GC definitiv,ati mai fost la interviu?sau ati fost doar atunci cand la-i primit pe cel temporar?
multumesc mult

Rodica noile preturi vor intra in vigoare de la 30 sau 31 iulie din cite am citit. Eu da am GC conditionat, expira in decembrie anul asta si cu 3 luni inainte de expirare sotul poate aplica pentru ridicarea conditiei.Taxa este de 545 de dolari. Enorm. Nu sint normali.Eu am avut experiente neplacute cu ei in sensul ca atunci cind am aplicat pentru pachetul AOS(work permit travel document si GC)mi-au trimis doar travel document si asta pentru ca aveam motiv serios sa ma reintorc in tara.Work permit nu l-am primit niciodata , banii nici nu am incercat sa-i cer inapoi desi am platit pentru ca ei sa-mi dea si WP , iar GC a durat exact un an pina l-am primit.Deci am cam fost legata de miini si de picioare.L interviu nu stiu cind ma duc si daca o sa ma duc pentru ca am auzit ca unele persoane nici nu au mai fost, au primit GC definitiv prin posta. Eu inca nu stiu abia in septembrie la inceput aplic.
Daca mai ai intrebari nu ezita, iti voi raspunde cu placere.
Numai bine,
Crisa

Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png

Crisa,sa inteleg ca tu nu ai fost nici primadata la interviu?adica inainte sa iti vina GC
si eu am auzit ca daca mergi la interviu atunci cand iti vine GC provizoriu ,la cel definitiv cica nu mai trebuie
Ceea ce privezte taxele,sant enormeee,astia se gandesc numai la ei.offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am amintiri neplacute cu INS, sper sa nu mai am vreodata de lucru cu ei...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am uitat sa spun, noi tot bani am dat cind nu au fost inregistrati. Ma gindesc ca si un gift card (consistent) ar fi OK.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

Si eu am auzit ca unele persoane n-au mai fost chemate la interviu, eu n-am avut norocul asta...da' ne-am pregatit:)) cu copie la fiecare hartiuta de cand ne-am casatorit:)))...toata lumea era cu mapa noi eram cu rucsacul burdusit de hartoage. La un moment dat tipul s-a plictisit de cate ii scosesem pe masa si se uita doar la albumul de poze de la nunta, i-a placut una din donsoarele mele de onoare si m-a intrebat daca toate romancele sunt asa frumoase i-am zis ca da si era cat pe ce sa zic daca vrea sa ii fac cunostinta cu vreuna da' m-am gandit ca nu da bine chestia asta ca o sa zica ca ma ocup cu casatorii de convenienta:))

Cetatenia am prins-o si eu anul trecut tot cu 400$.
Si pasaportul l-am facut prin decembrie si a durat vreo 5 saptamani pana l-am primit ca l-am pus la varianta aia standard unde nu te grabesti sa-l primesti. A fost vreo 90$ taxa? am uitat.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Oana,tu ai fost de doua ori la interviu?
ma-i distrat cand ai zis ca ai mers cu rucsacul plin de acte/dovezi

si cum adica ai avut copie dupa fiecare chitanta???ce altceva ati avut in afara de bilurii si acconturii?
merci mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pai la interviu atunci cand sa-mi ridice conditional status ca am fost cu viza d-aia de casatorie, nu mai stiu exact ce ziceau ei in lista au enumerat, conturi comune, biluri, asigurari de viata parca,....stai asa ca tocmai am gasit hartia, zice asa:

When you appear for the interviu, in addition to this notice, you must bring evidence to prove that the marriage through which you gained your conditional residence status was entered in good faith. This evidence may include, but is not limited to, joint bank acounts, joint leases, joint mortgage, insurance policies, canceled checks, joint bills, children's birth certificates, income tax returns, wills, affidavits from aquaintaces, photos, etc

Si am avut de la banca, mortgage, bills, de la clinica de infertilitate ca muncim din greu pt copil, income tax, photos cu tona...de toate din 2002 de cand am venit eu aici si sota-miu m-a trecut pe toate alea (si factura de la apa am pus-o ca suntem amandoi pe antet) a facut sota-miu copie la tot tot tot, capsate, indosariate pe luni si pe ani:))). Copiiile erau doar alea unde aparea numele amandorura...de ex,pt motgage sau bank statement, daca erau 20 de pagini nu avea sens sa ducem tot ci doar alea unde apareau numele noastre.
Birocratie le-a trebuit aia le-am servit:))).

Si nu am aruncat hartiile imediat ca pentru cetatenie daca citesti in www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf" target="_blank">guide of naturalization pagina 48 si acolo mai cer unele din hartoagele astea pentru cei care aplica on the basis of marriage with a us citizen, la ce le-or trebui nu stiu, da' am pus si acolo mai putine totusi

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

eu am fost si mai cu mot - m-au chemat cu dosarelul cu dovezi si cind am aplicat pt cetatenie (chit ca n-ar mai fost nevoie).
intimplator sota-miu era plecat din oras cind m-am intervievat si pe motiv ca el nu era cu mine la asa moment solemn, m-a pus sa dovedesc buna-credinta a mariajului - ca vezi-doamne de-asta am dreptul sa aplic dupa 3 ani si nu dupa 5. bleah ...

si-mi pare rau ca n-am fost si eu cu elena la faza din target, ca mi s-a umflat pipota cind am citit. 'nuf ced...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noi nu am dovedit nimic niciodata.Nu m-a intrebat nimeni de dovezi de dragoste care sa arate ca mariajul noastru nu e fake si nici de conturi comune si alte treburi.
La interviul de GC chiar i-am zis la tipul ala ca ne-am cunoascut pe net...poate a apreciat onestiatea, nu stiu, am primit rezidenta permanenta.

Ma cam dispera marirea taxei de cetatenie, daca pana acum am amanat pt ce erau multi bani acum va fi si mai nasol.E atat de greu si scump sa devii cetatean US ca nu ma mir ca sunt atatia ilegali...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu asta e motivul pentru care sint atitia ilegali. Doar poti fii in legalitate ca permanent resident sau pe o multime de alte vize.

Mergi la inceput