locuri in care sa nu mergi
Incep eu cu o mare dezamagire. Tocmai am sosit din Corfu, statiunea Roda. ORIBIL!!!! Drumul cu autocarul ingrozitor...sunt sute de km de serpentine infioratoare, in unghi de 320 de grade, pe sosea denivelata, fara parapet pe margine unde se scurg la milimetru doua autocare mari...Asta intre Ioanina si Igumenitsa. Daca se parcurge noaptea este dezastru...
Corfu o alta dezamagire...peisaj interesant, cu munti care se arunca in mare dar...plaja aproape inexistenta, nisipul daca exista este milimetric sau risipit printre pietre. Paleocastritsa este zona cea mai frumoasa dar si aici iti rupi picioarele cand intri in apa. Nu intru in detalii pt ca noi am stat la Roda...un statiune odata infloritoare (spuneau localnicii) acum insa depopulata. Plaja exista dar cu extrem de putin nisip...este pustie in mare parte a zilei. Englezii (cei mai numerosi in zona) stau doar la piscina...cativa romani si cativa cehi.
Trec acum la partea cea mai trista: cazarea la bungalourile BLUE LAGOON...Mizerie, nesimtire, nici nu stiu cu ce sa incep...sa zic intai ca acolo nu exista notiunea de pregatit camera pt noii turisti. Noi am intrat in tzolul altora si cei de dupa noi in tzolul nostru...neexistand detergent este inutil sa mai precizez ca nu se spala wc, chiuveta, vana de dus gresie...de asta ne-am ocupat noi cu materialele aduse (in speranta ca nu vor fi si utile). Camerele sunt ingrozitoare si unele un picut mai rasarite (in sensul ca unele arata ca niste grote, cu piatra pe jos si pereti pictati sinistru, iar celelalte ,cateva doar, au o gresie veche dar alba si mobilier din ultimul deceniu). TV exista dar nu se prinde decat un canal si ala grecesc.. Cred insa ca nici nu are importanta...Ajung acum la cei care impart fraudulos camera cu turistii: gusterii si soparlitzele (roiesc pe pereti), cateva insecte ciudate dar care musca rau, stoluri de tantari lesinati de foame si ici colo paianjeni si viespi. Seara tre sa fii aghezmuit bine sau rupt de oboseala sa cazi lat si sa nu auzi animalele cum se distreaza pe seama ta (gusterii scoteau un zgomot intre soarece si broasca).
Un nou capitol: mancarea...groaznica servita (de fapt aruncata de o individa romanca prost platita) in vase spalate cu otet si apa calda...dimineata invariabil cereale moi, margarina, cascaval din plastic (vegetal, pt facut piza), salam straniu (un singur sortiment desigur) si...acceptabil: gemul si laptele. Seara insa o rosie si juma de castravete la trei persoane, carne de pui cu cartofi din prima pana in ultima zi si doua cuburi de pepene de persoana. Apa la purtator sau cumperi de la bar...
Si ca sa nu ziceti ca-s carcotasa...singurul lucru fericit era piscina mare si destul de inteligent dispusa.
Inchei prin a recunoaste ca m-am rugat la Dumnezeu sa ajung in buna stare acasa si am promis ca voi povesti si altora, desi as fi putut spune "mandra" am fost in vacanta in Corfu!
Merg sa trag un pui de somn...
Raspunsuri
grati.ela spune:
510E/7 nopti (1 camera)... plus 9mil transport pt 3 persoane (cu 630ron=200E/7 nopti /camera de 3 locuri in Eforie Nord ai conditiii extrem de bune si totusi da bine sa zic ca am mers in Corfu, nu?!)
Guestus spune:
sa te bucuri ca nu ai mers in santorini...acolo sa vezi drum periculos si plaja oribila.
crinuta spune:
Am ramas masca citind mesajul tau. Nu-mi vine sa cred ca tocmai ma plangeam ca nu am mai gasit locuri la Blue Lagoon, deoarece mie din poze mi se parea de vis.
Ma bucur nespus ca am citit mesajul tau. Inseamna ca nu am pierdut nimic, din contra.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
grati.ela spune:
avand in vedere ca la taverne mancai cu 10E/zi de adult si 5E/zi copil si o faceai bine rau...deci 25E/zi 3 pers zic ca la 7 zile 175E ne-ar fi costat o superdemipensiune...ramaneau 335E pt o camera timp de 7 nopti (adik in jur de 48E/noapte) consider eu destul cat sa meritam sa ne primeasca in curatenie si sa se poarte civilizat (fara sa umble la dotari...eventual sa ne scape de soparle)...Noi am mancat scarbos si am stat in mizerie.
Clover spune:
Si uite asa te apuca dracii ca plaja din Romania nu e folosita cum trebuie, ca s-a construit pe plaja si tot asa.
Grow where you're planted.