Ati da copilul la 8 ani la scoala?
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
hai sa-ti zic si parera mea dupa ce am citit mesajele tale dar mai ales ultima ta postare(in care spui ca rezolva deja calcule matematice, scrie pe mess, etc)...eu zic ca trebuia deja sa o fi dat la scoala de anul trecut![]()
multa bafta si lasand gluma la o parte as merge pe varianta 7 ani si o luna
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
bird70 spune:
Pana acum au fost discutii daca sa mearga copiii la scoala la 6 sau 7 ani, acum e vorba de 8 ani?
Copiii astia vor termina liceul la 20 de ani? Nu stiu in ce masura este bine pentru dezvoltarea psihica si sociala a copilului acest lucru. Dependenta asta atat de lunga de parinti. Copiii termina la 17-18 ani liceul aici si chiar daca nu merg din primul an la facultate, isi iau un job, de multe ori se muta de acasa. Invata sa traiasca pe cont propriu, sa devina independenti, isi clarifica planurile de viitor si apoi pe la 20-25 de ani merg la facultate. Dar un adult de 20 de ani sa mearga inca la liceu si sa ceara bani de buzunar de la parinti, nu stiu cat de sanatos este. Eu la 20 de ani eram in anul 2 la facultate, eram maritata, aveam un copil si nu mai stateam cu parintii. Interesanta tendinta parintilor din Romania de-a acapara viata copiilor si ai tine cat mai mult timp dependenti sub pretextul ca: vai saracii, viata e grea. Eu imi faceam planuri sa plec de acasa de la 16 ani
si am avut parinti super intelegatori care m-au sprijinit sa plec de acasa la 18 ani pentru ca au apreciat nevoia mea de independenta. Cred ca e putin ridicol la 20 de ani sa te impinga parintii sa inveti pentru bac
.
Nicoleta spune:
Salut.
Ce-ar fi sa facem un sondaj printre noi, la ce varsta am mers la scoala, ce note am avut in 1-13 si ce am ajuns, daca suntem fericiti... sa vedem asa ca de fapt notele si nivelul din primii ani nu au neaparat relevanta mai tarziu?
Nicoleta
zizica spune:
In primul rind, scoala nu e grea deloc. Clasa I in nici un caz.
In al doilea rind, ar trebui sa ai mai multa incredere in copilul tau. Cred ca de fapt, tie ti-e greu sa accepti ca a crescut.
In al treilea rind, nu cumva e obligatoriu sa duci copilul la scoala la 7 ani impliniti? Nu ar trebui sa ai o motivatie de la un doctor/psiholog ca copilul nu e apt de scoala in cazul in care nu vrei sa-l dai la scoala? Vrei sa aiba o stampila de retard psih.?
filofteia spune:
quote:
Si a fost tare fericita cand am pers sa i se ia masurile pentru scoala. A spus ca e cea mai fericita zi din viata ei!!
Si te mai gandesti? Copii nu-si doresc sa copilareasca, ci sa creasca. Sa nu o subestimezi ca nu stie ce o asteapta. Asta era sa fac eu cu baietelul meu. Tot o fata de pe forum mi-a deschis mintea si am vorbit cu el clar la ce scoala vrea sa mearga, la cea de muzica sa la cea din cartier, ca sa constat ca este mult mai matur in gandire decat mi-am imaginat eu. A ales scoala din cartier si acum spune la toata lumea ca aia este scoala lui. In septembrie va avea 6 ani si 9 luni. Nu stie atat de multe ca fetita ta, dar nici nu l-a pus nimeni sa faca suplimentar, pentru ca el facea muzica si n-am vrut sa-l obosesc. In plus este genul de copil caruia trebuie sa-i dai mereu ceva nou, nu face un lucru daca s-a plictisit de el, iar eu nu vreau sa risc asta amanand inca un an. De vreo 2-3 luni scrie mereu litere mari cu stiloul intr-un carnetel pe care a vrut el sa-l cumpar, fara sa-l puna nimeni. Cunoscandu-l stiu ca asta este o faza si nu vreau sa pierd momentul.
Scoala trebuie prezentata ca ceva frumos si interesant.
In plus am vorbit cu diversi parinti si am constat ca scoala este grea pentru cei slabi nu pentru cei buni, indiferent de varsta la care au inceput... adica va fi grea si la anul si acum...
april spune:
Usor nu e in clasa I, insa 8 ani mi se pare mult. Eu am dat-o la 6 ani si 9 luni la scoala. Majoritatea copiilor aveau deja impliniti 7 ani. Recunosc ca a fost mai greu decat mi-am imaginat insa a terminat cu media FB pe linie.
Eu te sfatuiesc sa nu o mai lasi inca un an.
mikim spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Mikim, pana la urma ce-ai hotarat?
O sa o dau la scoala!!!
O sa vedem cum va fi, si sper sa fie in regula.
Asa cum au facut fata copiii vostri, va face si a mea fata, zic eu.
Cred ca multi parinti exagereaza, cei care-si fac asa multe griji si care considera ca e mai bine sa dai copilul mai inspre 8 ani, la fel ca si prietena mea.
Si mai cred ca, daca ma gandesc tot la prietena mea, nu ne e teama neaparat ca timpul trece si copilul creste, cat de notele pe care le va lua copilul la scoala, daca nu vor fi asa de mari, de FB.
Cred ca si parintii care dau multe lectii peste cele date de invatatoare, asa cum procedeaza vecina mea, numai ca fetita sa fie prima din clasa, exagereaza si mi se pare tot o treaba ce tine de orgoliul parintilor.
Eu cred ca se va descurca si o sa va tin la curent.
Mihaela, mama Karlei
helbi spune:
Mihaela, fetita ta se va descurca f bine Daca acum citeste si face socoteli de genul celor aratate de tine, nu vei avea motive de ingrijorare. In plus, eu cred ca tu iti vei iubi fata la fel de mult si daca printre FB-uri, va mai scapa si un B, asa-i?
Mult succes viitoarei scolarite, iar tie, multa rabdare (vei avea uneori nevoie) si, ....cred ca ai facut cea mai buna legere pt copilul tau!