Ati da copilul la 8 ani la scoala?
Fetita mea face pe 22 august 7 ani.
Multi parinti cu copii care au terminat recent clasele 1-4 ma sfatuiesc sa o dau la 8 ani, nu la 7, argumentand ca e foarte grea scoala.
Voi cum ati proceda?
Sunt copii asa mari la scoala?
Pai ar fi intr-o clasa si de 6, si de 7, si de 8...
Mihaela, mama Karlei
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Eu zic ca e "numai buna" pentru scoala la cei 7 ani si o luna cat o sa aiba anul asta in septembrie. Altfel ce faci cu ea de la 7 la 8 ani, o trimiti tot la gradinita sau o tii acasa? S-ar putea sa se plictiseasca.
In locul tau, cu toata incerederea, as da-o din toamna la scoala, parintii aceia cred ca exagereaza.
tinatache spune:
o sa termine liceul la 20 ani...
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
mikim spune:
Acesti parinti imi spun ca sunt munli copii de 8 ani, mai multi decat de 6, cum credeam eu.
Ca e ffff grea clasa I, ca nu mai e ca pe vremea noastra, ca li s-a dat sa citeasa carti 100-300 pagini in vacanta, ca stau copii cu orele la lectii si ca sunt ff epuizati...
Mihaela, mama Karlei
angy11 spune:
In general fetitele sunt mai serioase,mai mature,mai silitoare....acest lucru se vede inca de la gradi.
Eu mi-am dat baiatul la 7 ani si 9 luni,nu-mi pare rau deoarece a avut bafta la cadre didactice atat la gradi cat si la scoala.
Desi e un Colegiu de specialitate,profesorii sustin ca nu au mai avut asemenea "serie" buna de 10 ani.
La sase ani si noua luni era complet nepregatit pentru scoala,ar fi fost cel mai mic din clasa din toate punctele de vedere.
Fetita e nascuta in 18 septembrie,deci acum are 6 ani si 10 luni,ea fiind al doi-lea copil a invatat fara sa vrea multe de la fratele ei,iar anul acesta s-a plictisit ingrozitor la gradi,daca o dadeam toamna trecuta la scoala,adica la 6 ani fara 3 zile :) poate era mai bine.....
Nu am avut puterea sa o iau de la capat cu clasa I,cel putin asa simteam atunci.....
Ideea e ca fiecare copil are particularitatile lui,nu exista o "reteta", deci fa cum crezi tu mai bine,tu iti cunosti cel mai bine copilul.
Succes!
mikim spune:
Fetita mea e a\silitoare si constiincioasa, asa pare acum, sa zic ca asa a dovedit a fii mereu pana in prezent. Mai incolo, vom vedea...
Ni citeste perfect, nici la gradinita nu s-au omorat cu invatatul copiilor, cu pregatirea pentru scoala. A fost la o gradinita particulara unde s-au tot perindat educatoarele, si erau cam fara experienta.
Insa m-am trezit ca comunica cu fratele meu pe messenger... Mai cu greseli, dar aveau o discutie totusi.
Cu matematica sta mai bine, si noi parintii avem aptitudini, sa zic asa.
Ma sperie gandul ca nu va vrea sa mearga la scoala, ca si la gradi la 3 ani facea ifose, sa nu radeti de mine.
Adevarul e ca sunt cam speriata de ce vom gasi acolo...
Sper sa ne descurcam...
Mihaela, mama Karlei
miriama spune:
Da copilul la scoala. E o varsta excelenta. Au o capacitate de asimilare cum nici nu iti vine sa crezi. La 8 ani e prea mult pt. clasa I. In occident copiii merg la scoala la 6 ani obligatoriu, iar daca dovedesc capacitati optime, chiar cu cateva luni inainte de 6 ani. Acum ei asimileaza tot. Sunt ca un burete. Si cele 300 de pagini de citit , cum spunea cineva, nu sunt chiar obligatorii. Important e sa ii mentii ritmul de citit si de scris nu sa faci norma.
Gabbriela spune:
dute in vizita la scoala si vezi cam ce varsta au copii in clase intre 6 - 7 ani sau intre 7 - 8 ani... dupaia iei o decizie.
nu uita fetitele sunt mai serioase, mai atente la scoala si mai mature ca baieti... vb din experienta am inceput scoala la 7 ani si 9 luni am fost cea mai mare in clasa "la ani ca la inaltime eram printre cei mici" - am fost premianta pana in a 8-a.. fratele meu cu un an mai mic in aceeas clasa cu mine a inceput la 6 ani si 9 luni - a fost cam teroare la scoala inafara de masini si fotbal nu avea in cap.
- copii mai mari in clasa au tendinta sa fie lideri, conducatori, sa ii indrume pe cei mici.
- pitici le place sa fie cocolositi , si din pacate mai sunt si impinsi de cei mari uneori in laturi.
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
anemona spune:
Eu credeam ca parintii oscileaza intre a-i da pe micuti la 6 sau la 7 ani. Dar la 8 ani si o luna? Mi se pare muuuult prea mult, sincer. Cred ca sfaturile acelor parinti nu trebuie sa te influenteze sa amani acest moment. Va fi cea mai mare din clasa, va avea varsta unui copil repetent. Cred ca asta o poate chiar complexa. E mai bine sa le faci pe toate la timpul lor. Oricum, "moda" de a da copilul la 6 ani la scoala a revenit, asa ca... gandeste-te cum va fi ea cu doi ani mai mare decat unii dintre colegi si cu un cap mai inalta.
O sa se descurce excelent la 7 ani, ai sa vezi !
Nicoleta spune:
Salut.
Eu m-am dus la scoala la 6 ani si 5 luni. Eram mica si la inaltime, si de varsta, dar eram inimoasa si ambitioasa. Am fost prima, din clasa I pana intr-a XIII-a.
DAR nu varsta conteaza. Si nici ce note ai. Important este sa invete baza, nu-i stresati cu note. Si mai important este sa fie fericiti si capabili de a-si alege un drum in viata, bazat pe preferintele lor.
Eu sper sa imi pot da baiatul la scoala la 6 ani si 9 luni, sa pot sa il ajut sa invete de placere, sa fie informat si sa fie fericit si nestresat. Asta in termeni cat se poate de laici... Daca se va dovedi insa ca nu are atentia necesara si nu este deloc pregatit sa mearga intre copii de scoala, mai asteptam un an. Dar la o alta gradi, de alt gen.
Nicoleta
Ana71 spune:
Buna,
Cred ca intr-adevar depinde f. mult de copil. Si, da, in general fetitele sunt mult mai constiincioase decat baietei (cel putin in primele clase). Dar totusi, daca va avea 7 ani impliniti la inceperea scolii, parerea mea este ca ar trebui sa o dai la scoala.
Pe baietelul meu l-am dat anul trecut la 6 ani si 9 luni la scoala (e nascut in ianuarie). Intr-adevar clasa 1 e f. grea, are o lectura de vacanta "impresionanta", temele ne luau 2-3 ore zilnic si am muncit (amandoi
) destul de mult. Argumentul ptr. care l-am dat la scoala a fost ca eu eram in concediu ingrijire copil (cu cea mica) si ma puteam ocupa mai mult de el. Dar in clasa lui mai este doar un baietel mai mic decat el (cei mai mari au facut in octombrie 8 ani). Si exista diferenta intre cei mai mari si cei mai mici (din pct de vedere al responsabilitatii). Ghinionul lui Victor
este ca e intr-o clasa cu copii foarte buni, constiinciosi si nivelul e f. ridicat (am comparat testele lor cu ale altor copii de clasa 1, am comparat modul lor de lucru). Dar una peste alta ne-am descurcat (ce-i drept Victor cand se intalneste cu alti copii ce vor merge anul asta la scoala le zice ca e fffff. greu).
Dar totusi la 8 ani impliniti mi se pare chiar mult pentru clasa 1 (mai ales fetita). Dar tu iti cunosti cel mai bine copilul si sigur vei lua cea mai buna decizie!
Succes!