Mamici de iulie-august 2007 (73)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by ddanagh

Luna pe cuvant ca ma gandeam sa va scriu aici cum am facut eu astazi paste carbonara. Asa ca sa va dau si eu o reteta 'a la Dana'. Fantastic cum ai scris tu exact cand ma pregateam sa concep mesajul

Dana S37 + 5 cu Daria Stefania

AMR 2+ saptamani

Gand a gand! Astept reteta a la Dana sa o incerc data viitoare.

pentru solidaritatea cu fetele plecate printre care ma numar si eu. Asa este, personal resimt absenta prietenelor, familiei , in plus cand va aud ca va intalniti si eu nu pot veni ma ia mai rau dorul. Dar lasa ca oi ajunge si eu o data sa va cunosc.

Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Dragelor, mi-am trimis si eu numarul de telefon la adresa comuna de mail, daca va face placere sa ma anuntati si pe mine fericitul eveniment...cu drag devin mesagerul vostru!
Despre raceala mea: Karligutza, sar'na de sfaturi, dar eu sunt omul-problema: nu beau ceai de fel, imi vine sa vomit numai cand ma gandesc la el. Ma "tratez" insa cu un Shweppes, nu atat de rece ca de obicei . Far AC stau deocamdata, dar dupa ce ca suport chinurile racelii, mai suport si chinurile caldurii, doamne , e groaznic. Paracetamol am luat 1 pe zi, jumate dimineata, jumate seara. Concluzie, am o stare de rahat si pana nu trece macar apogeul racelii....(acum deja am prosop in mana, nu batista). SI colac peste pupaza cred ca a luat so Dragos, macar nici sa nu dorm noaptea cu grija lui, ca si asa ma simteam perfect...

AndraSapt36 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Ia uitati reteta Paste carbonara a la Dana

Ingrediente :
- pentru sos

• -un pliculet de cascaval ras (sau daca aveti rabdare sa radeti cascaval cat sa incapa intr-un pahar)
  • ,
  • -2 oua

• -o smantana (eu iau un Danone mare usoara – grasime 12%)

- prajeala
  • -bacon sau kaizer, se taie feliute subtirele ca fideluta
  • ,
  • -un catel de usturoi, se taie tot feliute subtire pe lung

• -o cutie de ciuperci , se taie, de asemenea, feliute

- trei sferturi de punga de spaghete.

Pasul 1 – se pun intr-o tigaie baconul, usturoiul si ciupercile (fara nici un pic de ulei intrucat isi lasa grasime bacanul indeajuns). Nu se lasa foarte mult. Doar cat sa se topeasca un pic grasimea striata in bacon. Se adauga piper (eu pun alb) si sare.

Pasul 2 – intr-o oala se pune apa in vederea fierberii spaghetelor (pentru succes total eu adaug in apa un pic de ulei de masline si ceva rozmarin, tarhon sau busuioc – depinde ce am in casa. Daca le am pe toate, pun cate un pic din fiecare).

Pasul 3 – intr-o craticioara mica pun smantana la foc. O las sa dea intr-un singur clocot, doar cat sa se desfaca ea si apoi inchid focul. Imediat adaug cele doua oua batute si cascavalul ras. Amestec bine pentru omogenizare.

Pasul 4 – cand spaghetele sunt fierte le strecor de apa si le pun intr-un castron mare cu tot cu ierburile adaugate la fiert ( in nici un caz nu se dau sub jet rece, trebuie lasate asa fierbinti). Imediat adaug sosul (smantana …) si prajeala (baconul…), amestec bine, le las 15 min la racit sa se intareasca cascavalul, dupa care HAI LA MASA.

Dana S37 + 6 cu Daria Stefania

AMR 2+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Luna sincer, ma sui in ceva si vin la paste carbonara. Imi plac cel mai mult. Astazi am mancat si eu paste cu sotul la Quattro Stagioni insa am cerut a la Matriciana (eu stiam ca sunt tot cu niste sos alb si multe legume, si erau cu sos de rosii si niste piept ardelenesc sau cum s-o chema) Asa ca sosesc la paste Carbonara!!!!
Felicitari pentru multele activitati depuse astazi, wow, e bebita pregatita de mamica ei harnica.

Felicitari Cristinei, bebe mancacios si nu prea plangacios, oricum sa nu prea dea emotii la mamica. Numai pozitive bineinteles.

Nikole, cel mai bine intrebi dr. Astazi mie mi-a spus daca simt dureri ca la menstruatie (sub burtica cea mare) sa iau o pastiluta de no-spa (antispastic) si sa stau linistita. Daca nu trec, mai iau peste un sfert de ora. Daca tot nu trec, la spital. Desi travaliul fals e atat de des!

Voinea, frumoase poze! Mie mi s-a stricat camera, si fiind in garantie, ne aduc alt aparat in 2 saptamani!!!! Nici nu mai am timp sa fac poze cu burtica....

Annisia, nu fi trista, cu 2 saptamani inainte e perfect. Sa nu fie cu o luna inainte

Eu astazi am fost la dr, maine suntem in 37 terminate, intram in 38. Mi-a spus sa incep sa il sun in fiecare zi de luni incolo sa ii spun in cateva cuvinte ce simt. Daca totul e ok si neschimbat, ne vedem la spital joia viitoare pentru consult (cu bagajul in masina) daca este cazul raman, daca nu, merg acasa si ma mai duc la el luni pe 16. Ce bine! de ieri am inceput sa am burtica tare mai tot timpul, iau no-spa preventiv si magneziu (ca relaxeaza intr-o oarecare masura peretii uterului) si o sa stau mai mult in pat. Ce bine ar fi sa fie joia viitoare, vom fi cu 38 saptamani terminate, intrata in 39. Si miercurea viitoare e ziua sotului, el ar fi pe 11 si bebica pe 12. Asa cadou...as putea sa spun ca nu am avut timp de ziua lui, si l=am achizitionat a doua zi - dar tot pt el una bucata printesa. dar supraveghez trupele.

Karligutza, te urmaresc sa stiu cand vine Karliguguruta, mi-e tare draga asa cum o cheama pe ea!

Maine vin oamenii sa instaleze aerul conditionat si tot maine seara soseste o combina frigorifica noua. Si sambata la curatenie, abia astept - vine cineva nu fac chiar eu

Pupici si o seara frumoasa.

36+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Vio, Cristina, felicitari pt nasterea micilor minunatii! Sa va dea DD copii frumosi, sanatosi, cuminti si mancaciosi!

Clau, esti pe ultima 100 de metri! Se apropie deadline-ul....Si eu am inceput sa am contractii si inca sper sa se declanseze travaliul mai devreme de 26 iulie...ca parca mi-e greu sa astept pana atunci dupa ce i-am vazut falcutezele aseara la eco.

Karli, Andreea, nimic nimic? Puii vostri nu vor afara?

Andra
37s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"

Mara Teodora

Mergi la inceput

Andra tu ai DPN-ul pe 26 iulie? Atunci suntem foarte aproape. Inseamna ca tu schimbi saptamana....joia? Eu miercuri. Adica maine intram in 38.

Eu sper sa stea cuminte pana pe 12 cel putin cand ma duc la spital nemancata, si daca e de stat stau, daca nu, merg acasa si mai vin pe 16-17 incolo. Eu sunt sigura ca mai sta pana la 39 saptamani, insa 40 m-as indoi pentru ca este mai mare decat varsta ei bine, pt ca am contractii mai mereu - nu dureroase insa si pentru ca e grea draga de ea, ma apasa pe oase/muschi etc, stiu ca ar vrea sa ne vada. Dar pana joia viitoare nici nu vreau sa aud

Pup

saptamana 37 Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Clau, am DPN pe 28-30 iulie, insa o scoatem pe domnisoara mai devreme ca e placenta cam maturata. Asta daca nu vrea iasa sa iasa pana in 26 iulie. Eu schimb saptamana duminica, adica abia am intrat in 37 de saptamani. Tu esti putin mai in fata decat mine, asa ca iti dam priorotate la nastere ...ca tare greu este cand te apasa pe toate cele....te inteleg perfect ceea ce descrii, dar zau ca nu ma dau inapoi de la nici o durere doar sa fie ea sanatoasa. De ieri de cand am vazut-o sunt in extaz total si abia mai am rabdare pana cand o voi vedea. In fiecare clipa imi aduc aminte de mutrisoara ei si sinecr mi-am puis pe desltop "poza" ei cu jumate de fatza, cum a prins-o dr la eco. Vb cu bebelina ta si spune-i ca are bilet de voie incepand cu data X ...pana atunci arest la domiciliu...nu are voie afara, e in carantina

Andra
37s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"

Mara Teodora

Mergi la inceput

Am vorbit, am vorbit, intr-o zi m-a durut si pe mine mai tare mijlocul la coada la Carrefour si eram cam speriata, dar a doua zi am vorbit cu ea, si mi-a spus ca mai sta 2 saptamani cu siguranta (asta ar fi saptamana viitoare) asa ca m-am linistit Sincer, m-am linistit.

Placenta ta ce grosime are? Sau grad de maturare, mie mi se parea a mea cam mare (ca grosime) insa la grad mi-a scris tot 2-3. Asta acum 2 saptamani. Avea 43 mm, mie mi s-a parut mult insa nici la eco nici dr nu au spus nimic. Ba chiar ti-am spus, gradul 2-3.

Aha, deci vine bebita mea, si imediat a ta. Adica la o sapt doua, nu? O cheama foarte frumos pe fetita ta, imi plac si Teodora si Mara, sora mea a nascut un bebe acum o luna si il cheama Teodor. Tot darul lui Dumnezeu.

Cum pun poza pe calculator? De la eco adica. O pozez cu camera mea si sper sa iasa ceva si o pun dupa aceea? Ca nu am scanner.

Daca reusesc, (e tot profil si e tot bucalata tare si cu falcute si un pic bosumflata) o postez si aici.

Pupici

saptamana 37 Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Adica maine intram in 38.

Clau si eu am DPN-ul apropiat de tine (pe 26). Noi intram in 37 joi. E foarte probabil sa nasc pe 12, deci cand voi avea exact 38. Acum sunt pregatita, desi initial mi se parea cam devreme.
Maine merg sa vb cu dr. sa vedem ce si cum.

Oana 36+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Andutzy nu ti-am zis nimic de ceaiuri.. la tine ceaiurile si supele daca nu ma insel sunt cu adevarat o problema, i remember! insa CITRICELE (care contin acea Vitamina C din plin...) ar fi foaaaaaaaaaaaaarte bune asa crude! nu lamai in ceai, ci lamai facute limonada sau simple cu putin zahar... apoi grapefruit, portocale, si nu mai zic si alte fructe ca deja trezesc poftele... asa e, de raceala, de caldura si de multe lichide ce vei bea, vei transpira non-stop.. dar trece! daca ai avut curaj sa iei paracetamol e f.bine, tie o sa iti treaca mai repede decat mi-a trecut mie! Vis-a-vis de paracetamol, eu cand nu eram gravida luam 2 paracetamol SINUS seara la culcare si pana a doua zi eram ca noua; dar asta in sarcina s-ar putea sa nu fie deloc o metoda indicata! Daca te multumeste cu ceva, eu am avut 2 nopti in care am schimbat lenjeria de la pernutze si aveau si prosop puse pe ele (bineinteles ca s-au udat toate, inclusiv eu... mi-am schimbat tricoul, pernutzele si prosoapele de 2 ori pe noapte... izvoras eram!)

Claucia ma bucur ca iti place numele karligugurutzei... o sa aibe un nume normal fireste, dar vi-l zic dupa ce nasc; oricum imi place si mie mica ei "porecla" pe care i-o datorez LUNEI

AndraZ nimic! nimic! adica miscarile foarte vioi ale karligugurutzei si atat! ceva apasaturi pe col cred pentru ca simt unele intepaturi violente jos in bazin si altceva?... caldura mare mon'cher

karligutza, sapt.40 cu la purtator
vine vine primaaaabarzaa!!!

Mergi la inceput