de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?
Raspunsuri - Pagina 9
cl spune:
Bird, exact asta incerc si eu sa spun, ca daca efectul placebo functioneaza in ambele cazuri, de ce sa bag chimicale in organism? Exemplul cu ceaiurile a fost o exagerare a mea (am vrut sa spun ca nu are importanta ce bag in mine, principalul e sa ma fac bine cu efecte secundare minime; si ma gandeam si la arnica ), stiu foarte bine ce e homeopatia. Daca citeai cu atentie, vedeai si chestia aia cu atomii .
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Negii aia apar cand scade imunitatea , cand exista leiuni la niv. pielii si intra in contact cu alte veruci/negi.
....
De vindecat nu-mi explic cum s-au vindecat , probabil o fi a 8-a minune a lumii
Poate si-a revenit cu imunitatea .
XIO spune:
Mmmm , nu , Bird , degeaba iti intaraesti imunitatea , ca tot ramai cu negii , nu dispar de la sine.
probabil a fost rezultatul medicatiei prescrise. mai mult ca sigur , ca din senin nu dispar .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
bird70 spune:
quote:
Originally posted by cl
Bird, exact asta incerc si eu sa spun, ca daca efectul placebo functioneaza in ambele cazuri, de ce sa bag chimicale in organism?
Pai eu n-am nimic impotriva homeopatiei la modul general. Am retineri la aspectul financiar si la faptul ca unii bolnavi pot deveni foarte zelosi cu tratamentele astea si agraveaza niste afectiuni care nu pot fi tratate cu placebo. Eu vad situatia in felul urmator: exista boli care nu necesita tratament gen gripe, raceli, apoi exista afectiuni care sunt sustinute si agravate de partea psihica (gen astm, alergii, etc) la care functioneaza foarte bine placebo si exista afectiuni care oricat ai crede in potiunea magica tot degeaba. O colega de-a mea are o bunica batrana care sufera de insomnii, a chinuit-o foarte mult ca nu o lasa nici pe ea sa doarma. Intr-o zi a inceput sa-i dea Tic-Tac's pe post de somnifere si doarme batrana ca betonul .
XIO spune:
Acum depinde si de "doctorul" homeopat la care te duci.
Sunt afectiuni care necesita tratament medicamentos , si afectiuni care se pot trata cu succes prin remedii naturiste.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Mmmm , nu , Bird , degeaba iti intaraesti imunitatea , ca tot ramai cu negii , nu dispar de la sine.
probabil a fost rezultatul medicatiei prescrise. mai mult ca sigur , ca din senin nu dispar .
Gresesti. Ai mei au disparut fara medicatie si fara nici un fel de tratament. Fiica-mea a avut negi pe mana care au disparut dupa o vreme. E adevarat ca eu i-am avut ani de zile pana au disparut ceea ce evident indreptateste tratamentul dar SIGUR pot sa dispara singuri.
doruletz spune:
quote:
Originally posted by XIO
Este o stiinta la fel ca si medicina, sunt medicamente adevarate , cu efecte adverse studiate si restudiate.
Si ne spui poate cum se numeste "stiinta" asta care studiaza efectele "quantum vacuumului" asupra bubitelor provocate de soare? sa-i zicem "sarlatanie cuantica"?
cl, mai citeste te rog inca odata mesajul pe care l-ai citat, spuneam acolo ca:
"Efectul placebo n-are nimic magic, mecanismele sunt cunoscute (e vorba de producerea de endorfine) si el intervine in toate tratamentele; de aceea absolut toate medicamentele (chiar cele pt copii sau veterinare) sunt testate prin metodele numite dublu-orb..."
Spuneam tocmai ca acest efect intervine la orice tratament si de aceea testele clinice pt a determina eficienta unui medicament (oricare ar fi acesta) se fac fara ca pacientul sa stie ce a luat si fara ca medicul sa stie ce contine medicamentul prescris. Iar homeopatele (spre deosebire de 'chimicale') n-au aratat nici un rezultat la aceste teste, acesta este un fapt, nu o "inventie" a cercetatorilor. Dealtfel daca ar exista rezultate pozitive la un astfel de studiu facut dupa toate regulile testelor clinice ar fi trambitate pe toate siturile homeopate (sau milionul de dolari ar fi fost deja castigat ) ori pana una alta ele raman silentioase cu privire la rezultate dovedite.
Nu spune nimeni ca homeopatele au acelasi efect ca medicamentele, dimpotriva, s-a spus ca remediile nu depasesc efectul placebo pe cand medicamentele da, au un efect superior celui indus de psihicul uman, nu vad deci sensul intrebarii "de ce nu homeopat in loc de chimicala", pai pentru simplul motiv ca unul are efect si altul nu, nu e suficient?
Cat despre gelul cu arnica si faptul ca te-a amuzat articolul citat de mine, e dreptul tau sa-ti alegi sursele de informare credibile, personal prefer opinia The Lancet in devafoarea Formulei AS, chestie de alegere personala. Iar ca tratament pt vanatai folosesc cu succes o punga cu gheata, are fix acelasi efect (garantat, poti incerca si tu si mai vorbim) si e si mult mai ieftina.
PS Nu prea inteleg acuzatia asta de 'incercare de convingere', am mai spus ca nu incerc sa conving pe nimeni, mai mult, putin imi pasa daca forumistul X dupa citirea subiectului asta va continua sau nu sa inghita bilute de zahar colorat, mi-e perfect egal ce fac ceilalti cu banii lor, noi discutam aici despre o idee (o practica 'medicala' care se dovedeste a fi o mega-escrocherie) ca d'aia e forum de discutii.
XIO spune:
Doruletz , sunt medicamente din plante.
Nu ma intereseaza cuantumul lor si vidul de care scrieti pe aici , ca sarlatani sunt peste tot , eu iti spun doar ca exista medicamente naturiste foarte bune , si nu au nimic cu efectul Placebo.
nu vad ce e atat de greu de inteles ca exista chimia care se ocupa si cu plantele. Stii ca un anticancerigen se extrage din plante ?