de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by xenocid
Mai rau! Sint putin idioti!
I'auziti medic cu 'medicina' scriind in revista 'Homeopathy':

Quantum theory
There are several different versions ...

Idioti sunt si pe la noi destui:
www.medicina-cuantica.ro" target="_blank">www.medicina-cuantica.ro

Ah gata am inteles de ce e cuantica.
Toate preturile sint multipli de 100E

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Nu am scris ca sa conving pe cineva, nu eu am venit cu citate celebre si argumente solide, am dat exemple din ceea ce mi se intampla de putin timp si ce mi s-a tot intamplat pana acum.
Eu am fost la medicii cei mai laudati din orasul in care traiesc si eu a trebuit sa intreb de exudat, copilul in niciun caz nu era in stare jalnica atunci cand am ajunsla ei... toata lumea de aici se bazeaza pe "experienta".
Medicul la care merg eu, homeopatul, este medic primar. E de ajuns?
Nu are sens dialogul asta de orgolii incinse, e si evident ca nu asa se sustin parerile. Binevoitorii cu sfaturi macar ar putea sa isi aleaga un ton mai potrivit. Si sa aiba inspiratia sa nu raspunda la un topic in care nu sunt intrebati care sunt convingerile personale, ci e mai specific de atat.
Eu vorbesc din putina mea experienta cu homeopatia, din ce am auzit de la altii si nu exclud varianta "medic alopat", numai ca m-au cam dezamagit. Ce sens are sa ma contraziceti ca nu e asa?
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Baza stiintifica a homeopatiei este 'amuzanta' , vacumuul cuantic e total . Am dat o cautare pe bazele de date care se ocupa de evidence based practice si toate articolele care le-am gasit spun acelasi lucru, nu exista diferenta intre tratamentele homeopatice si placebo. DAR placebo este un efect bine studiat si care s-a dovedit ca functioneaza, mecanismele prin care functioneaza sunt clare. Pentru mine homeopatia este un fel de placebo magic . De exemplu un pacient cu dureri foarte mari care primeste morfina daca ii dai un placebo va reactiona la fel ca la morfina si nu numai in ceea ce relateaza (scaderea durerii) dar si in masuratori (tensiune, puls, etc). Cred ca homeopatia are 'rezultate' tocmai din cauza ca trebuie sa crezi sau sa vrei tare sa crezi in bilutele stelare ca sa te duci la usa unui homeopat. Cu cat crezi mai tare cu va fi mai probabil sa ai un efect placebo mai reusit. E la fel ca si deochiul , nu am intalnit inca o persoana care respinge acest non-sens si care sa fi fost deochiata.

O alta problema este faptul ca in multe tari (inclusiv Romania) se prescriu exagerat de multe medicamente. O gramada de oameni cred ca se vindeca fara antibiotice si de la remediile homeopate cand de fapt nu aveau nevoie de antibiotice si s-ar fi vindecat oricum .

Partile negative ale homeopatiei sunt financiare pentru persoana care se trateaza si care poate sa platesca preturi foarte mari pentru apa chioara si eventual agravarea unor afectiuni grave care nu pot fi tratate cu vacuumul cuantic . Altfel, atat timp cat oamenii sunt fericiti eu nu vad nici o problema. Depinde de nevoile fiecaruia, eu stiu ca nu as da rezultate la remedii homeopatice pentru ca stiu ca sunt placebo dar probabil as reactiona foarte bine la un placebo sub forma unei pastile data de un doctor alopat .

Mergi la inceput

Acelasi placebo ar trebui sa functioneze la copii cand le dai medicamente (mai toate sunt dulci, nu?) pentru nusce afectiune. Ca ce stiu ei ce-i homeopatia sau altceva... Si totusi nu functioneaza acest placebo decat la homeopatice, am intalnit un caz de persoana cu negi pe tot corpul, dermatologul a ridicat din umeri si l-a umplut de siropuri... dupa o vreme a mers la homeopat, rezultate vizibile in cateva zile ;).
Nicoleta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Nicoleta

Acelasi placebo ar trebui sa functioneze la copii cand le dai medicamente (mai toate sunt dulci, nu?) pentru nusce afectiune. Ca ce stiu ei ce-i homeopatia sau altceva...

Stii ce socata am fost eu cand m-am dus la doctor prima data in Australia cu copilul mic, cu febra mare si nu mi-a dat nimic? Mi-a spus doar sa-i dat paracetamol cand febra trece de 38.5. Si stii ceva? S-a vindecat copilul. Asa cum s-a vindecat singur si cu alte ocazii cand a fost bolnav. A luat si antibiotice cand a fost cazul dar nu mai mult de 4-5 ori in primii 5 ani de viata. De cele mai multe ori chiar nu este nevoie de medicamente.

quote:
Si totusi nu functioneaza acest placebo decat la homeopatice, am intalnit un caz de persoana cu negi pe tot corpul, dermatologul a ridicat din umeri si l-a umplut de siropuri... dupa o vreme a mers la homeopat, rezultate vizibile in cateva zile ;).

si eu am avut negi pe maini si pe talpi cu care m-am luptat ani de zile la dermatolog. Intr-o zi m-am plictisit si nu m-am mai dus. Nu mai stiu exact ce s-a intamplat dar au disparut singuri fara nici un tratament, nu mai am nici unul.

Mergi la inceput

Si unde era placebo cu negii aia? Mie imi suna a renuntare...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu era nici un Placebo.
Negii aia apar cand scade imunitatea , cand exista leiuni la niv. pielii si intra in contact cu alte veruci/negi.Mai este si lipsa de calciu si altele.
De vindecat nu-mi explic cum s-au vindecat , probabil o fi a 8-a minune a lumii

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by doruletz

lunna27, da, efectul placebo exista si la copii, si la bebelusi, ba chiar si la animale, oricat de greu ar parea de crezut . Asta pentru ca acest efect nu e dat de cunostintele pe care le putem avea despre un medicament ci de relatia dintre bolnav si cel care il ingrijeste. Uite aci un articol (e in franceza)
Nu-ti amintesti cuvintele magice ale copilariei "pupa mama si trece"? Faptul ca uneori chiar trecea se datoreaza efectului placebo. S-a constatat de ex. ca acelasi medicament administrat de un medic zambitor are mai mare efect decat daca e recomandat de un medic ursuz, eficacitatea unui medicament e data deci si de increderea si de starea de spirit a celui ce ne ingrijeste. Mai mult, sentimentele parintilor se transmit foarte usor la copii, ei sunt foarte receptivi, am auzit odata un pediatru spunand ca primul lucru pe care sunt tentati sa-l faca la urgente, inainte de a se ocupa de copilul bolnav, este sa-i anestezieze pe parinti pentru ca agitatia lor se transmite bebelusului si le ingreuneaza munca.

Efectul placebo n-are nimic magic, mecanismele sunt cunoscute (e vorba de producerea de endorfine) si el intervine in toate tratamentele; de aceea absolut toate medicamentele (chiar cele pt copii sau veterinare) sunt testate prin metodele numite dublu-orb, adica testele se fac fara ca medicul sau pacientul sa stie despre ce 'medicament' e vorba (daca e adevarat sau placebo). Insa remediile homeopate n-au dat niciodata rezultate superioare placebo la aceste teste...
www.sciencepresse.qc.ca/archives/2006/cap3001062.html" target="_blank">alt articol despre homeopatia in medicina veterinara,
www.bbc.co.uk/science/horizon/2002/homeopathyqa.shtml" target="_blank">etc

Doruletz, hai s-o luam altfel. Fie ca tine (si ca cei care sustin ca e sarlatanie curata homeopatia ). Ca e numai efectul placebo, bla-bla-bla... Acum, stau si eu, ca prostul, si ma scarpin in crestetul caopului si ma intreb: daca efectul placebo functioneaza la medicametele homeopate (scuze, nu am stiut cum sa spun altfel: substante, apa chioara, atomi de rata...)de ce nu functioneaza si la medicamentele alopate? De ce efectul ala de placebo n-a functionat la mama aia disperata, care a incercat nu stiu cate medicamente pe puiul ei si n-au tinut si i-a reusit in schimb cu cele homeopate. De ce???? Ce au alea homeopate de reusesc sa induca acest efect mai mult decat celelalte medicamente???? Poti sa-mi explici? Poti sa-mi raspunzi si acum cea efectul placebo. Ei bine, daca efectul placebo functioneaza si intr-un caz si in celalalt, atunci prefer ceaiuri, nu chimicale. In cazul unei boli grave pun altfel problema (consider ca ar trebui sa fii cel putin inconstient sa tratezi pneumonia cu buruieni in loc de antibiotoce), daca nu prea ai timp de asteptat, trebuie sa actionezi repede. Sincer, eu cred ca si homeopatia si alopatia sunt bune, depinde de boala si de pacient. Ce merge la unii, nu merge la altii, si intr-un caz, si in celalalt.

Si mi-ai placut la faza cu gelul de arnica . Uite, incearca sa pui gelul acela pe o vanataie a pustoaicei tale. Cu siguranta stii in cam cat timp ii trece daca nu pui nimic pe ea. Si apoi fa o comparatie. Stam dupa aceea de vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sa nu exageram acum. Nu este sarlatanie stiinta asta doar pt. ca exista pers. care-ti dau apa cu tei si-ti spun ca e nu stiu ce potiune miraculoasa.
Este o stiinta la fel ca si medicina, sunt medicamente adevarate , cu efecte adverse studiate si restudiate.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cl
Acum, stau si eu, ca prostul, si ma scarpin in crestetul caopului si ma intreb: daca efectul placebo functioneaza la medicametele homeopate (scuze, nu am stiut cum sa spun altfel: substante, apa chioara, atomi de rata...)de ce nu functioneaza si la medicamentele alopate?

Cine a zis ca nu functioneaza? Functioneaza si inca bine. Eu chiar am dat exemplul cu morfina, pacientii care primesc morfina raspund la placebo exact ca la morfina, inclusiv cu modificarea tensiunii, pulsului, etc. In unele testari de medicamente, efectul placebo ajunge pana la 30% din participanti. Este ceva bine studiat si explicabil stiintific.

quote:
Ei bine, daca efectul placebo functioneaza si intr-un caz si in celalalt, atunci prefer ceaiuri, nu chimicale.

Cred ca nu intelegi ce este homeoterapia. Ceaiurile si plantele sunt de domeniul fitoterapiei si sunt chestii care au explicatie stiintifica. Plantele contin substante identificabile si cuantificabile care au un efect dovedit. Cafeaua te tine treaz din cauza cofeinei pe care o contine nu din cauza vacuumului cuantic .

Mergi la inceput