de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by doruletz
...
Cat despre gelul cu arnica si faptul ca te-a amuzat articolul citat de mine, e dreptul tau sa-ti alegi sursele de informare credibile, personal prefer opinia The Lancet in devafoarea Formulei AS, chestie de alegere personala. Iar ca tratament pt vanatai folosesc cu succes o punga cu gheata, are fix acelasi efect (garantat, poti incerca si tu si mai vorbim) si e si mult mai ieftina.

...

sincer, nu citesc formula as (traiasca google-ul, ca, recunosc, ma ajuta cu destule informatii). mi-a fost trimis ceva despre tartamentul criptorhidiei din revista respectiva, dar am fost sceptica si nu l-am aplicat (daca erau vorba doar de migratie, sigur as fi aplicat).
despre arnica am aflat de la o mamica de aici, de pe forum. cu gheata am incercat, dar... efect nema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

xio, noi vorbeam despre homeopatie, remediile folosite de homeopati nu sunt simple medicamente din plante, mai informeaza-te despre ele.
Mai citeste odata ce s-a scris pe pagina asta, dupa aia precizeaza la care din "stiinte" te referi.

"Cred ca ar trebui sa facem o diferenta intre diversele tehnici de terapii 'alternative', sa stim despre ce vorbim ca nu sunt toate la fel si nici 'credintele' pe care se bazeaza fiecare nu sunt identice. Daca vorbim despre fitoterapie (tratamentul cu plante), e cu totul altceva decat homeopatia.
In fitoterapie nu se poate vorbi doar despre efect placebo, in homeopatie da, acela e intradevar singurul efect dovedit. Plantele insa contin 'ceva', spre deosebire de remediile homeopate care sunt bilute cu 'nimic'."

apropos, exista o materie care se face la facultatea de medicina numita 'fitoterapie"? e si asta e o 'specializare medicala'?

E o diferenta intre afirmatiile "un anticancerigen se extrage din plante" si "cancerul se poate trata cu ceai din frunze de tisa" (arborele asta contine intradevar un anticancerigen dar si multe alte chestii pe langa el).
In primul caz e vorba de tratament cu o 'chimicala' in al doilea de tratament 'naturist', tu pe care l-ai recomanda unui bolnav de cancer?
Sau tu consideri tratament "naturist" pe cel cu substante ce exista si natura? pai majoritatea medicamentelor sunt astfel, si asipirina exista in mod natural in scoarta de salcie, dupa parerea ta aspirina e "naturista" sau "chimicala"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

vad inversunare cand este vorba de "alternativ" in tratarea unor boli;cred ca este de bun simt sa urmam sfaturile unui medic alopat competent si daca esueaza sa continuam,tot la sfaturile unui medic,cu alta varianta de tratament:homeopatie,fitoterapie,acupunctura,etc.de ce sa sarim cu ura proletara ca "tot ce nu este pe linia partidului este impotriva lui";si mai ales cand constat ca sunt cam aceiasi cei care se simt obligati sa combata superior orice apare despre homeopatie;am impresia ca dau zilnic search pe google si cum apare homeopatie hop si ei;asa au gasit ca apare cuvantul inamic si intr-un site despre Quantum;ce daca un este o legatura intre ele ca abordare medicala;dai si lupta mai departe impotriva homeopatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by cl
cu gheata am incercat, dar... efect nema.

Inseamna ca astia habar n-au, nu auzira de arnica. Si pentru fotbalistii care se accidenteaza, ma intreb de ce nu or folosi medicii sportivi gelul cu arnica in loc de gheata si www.chemomed.ro/produse.php?id=26&tipLista=4" target="_blank"> sprayurile "cu frig" pe care le vedem mereu pe stadioane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Mama ce furtuna am mai declansat cu intrebarea mea...
Cred in medicina si in doctori si pina nu de mult nu am crezut in homeopatie;si acum am semne de intrebare pentru ca nu am gasit inca explicatia stiintifica,dar am dus copilul la o homeopata(dupa cautari indelungate am gasit o cucoana cu studii medicale ca nici eu nu cred in vrajitori).De cind cu bilutele nu mai face complicatii sau face febra 1 zii si apoi ii trece si nu a mai avut nevoie de antibiotice(nu am nimic contra lor).
Concluzia mea este ca...nu-mi explic,nu cred in chestii naturiste,dar daca bilutele astea magice au avut efect inseamna ca o fii ceva ce noi nu stim(placebo,energie,faptul ca dupa 50 de viroze i-a crescut imunitatea nu stiu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Sa luam exemplul candidei. Remediul homeopatic va contine o doza f mica de candida albicanis care odata introdus in organism , stimuleaza sistemul imunitar sa lupte.
Daca introduci o cantitate mult prea mare atunci organismul se poate imbolnavi. (oricum candida alb exist ain organismul nostru din nastere, cadidoza se produce cand ciuperca se afla in exces)

Eu folosesc remedii homeopatice de 2 ani si de atunci nu am avut niciodata o raceala puternica.Inainte eram abonat la farmacie: Ospen, Amoxicilina etc.
Cred ca daca am studia un picut despre aceste asa zise "minuni" am vedea ca au o explicatie logica.

Daca este sa vb de alte tratamente alternative, as mentiona acupunctura celor 5 elemente, in forma ei clasica.
Am facut cunostinta cu ea,acum 1 an cand avea atacuri de panica si cazusem intr-o depresie cumplita. Dupa prima sedinta deja ma simteam mai bine, iar dupa 3 eram alt om.

Absolut intamplator, cateva luni mai tarziu, am ajuns as lucrez pt o clinica de acupunctura, una din cele mei renumite.
Am vazut multe cazuri disperate, am vazut femei care incercasera toate metodele sa ramana insarcinate si nu reuseau, ori pierdeau sarcina. Multe dintre ele sunt mamici.

Acum 2 luni a pasit in clinica, pt prima data , o femeie cu o istorie cutremuratoare.Acum aproape 2 ani a avut cancer, are 42 ani si nu mai avea mentruatie deloc.Avea bufeuri si credea ca nu mai are nici o sansa. Dupa 2 sedinte bufeurile au cedat, dupa inca cateva i-a revenit menstruatia, iar acum spera din zi in zi sa ramana insarcinata.

Acupuncturistii nu sunt vrajitori,ba chiar nimanui nu ii sta in putere sa vindece pe cineva, doar lui D-zeu.
Acupunctura, la fel ac homeopatia si altele, reconsatruieste potentialul organismului, in asa fel incat sa ajunga sa isi faca treab singur. Nu este nevoie decat de un pic de echilibru, pt ca apoi organismul sa faca ceea ce a fost menit sa faca.

Mai este si puterea subconstientului, care este f importanta, dar e un capitol complex si greu de explicat. De abia am inceput sa citesc despre asta si incet incet incep sa inteleg. Drumul e lung ...

Cu drag,

Cristina

"Sunt tanar, Doamne!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100378

Un film tulburator despre suferinta si taria de a o infrunta
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-1755389395237049917&pr=goog-sl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by doruletz

quote:
Originally posted by cl
cu gheata am incercat, dar... efect nema.

Inseamna ca astia habar n-au, nu auzira de arnica. Si pentru fotbalistii care se accidenteaza, ma intreb de ce nu or folosi medicii sportivi gelul cu arnica in loc de gheata si www.chemomed.ro/produse.php?id=26&tipLista=4" target="_blank"> sprayurile "cu frig" pe care le vedem mereu pe stadioane?

Doruletz, gheata ia durerea, da, e normal sa foloseasca asa ceva la sportivi, dar nu vindeca mai repede. Si aici intervine arnica (in mesajul anterior am facut o referire la durata de vindecare). Oricum, ce tine la unul, nu tine la altul, pana si in medicina alopata pentru aceeasi boala, la doi pacienti diferiti se pot da doua tratamente diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by CryssUK
Mai este si puterea subconstientului, care este f importanta, dar e un capitol complex si greu de explicat.

Aici sint de acord cu tine.
Stai sa vezi in schimb ce poate face inconstienta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by xenocid
quote:
Originally posted by CryssUK
Mai este si puterea subconstientului, care este f importanta, dar e un capitol complex si greu de explicat.

Aici sint de acord cu tine.
Stai sa vezi in schimb ce poate face inconstienta

Inconstienta e tot un fel de vacuum .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ia hai sa trecem si la lucruri serioase:

The Lancet:

That homoeopathy fares poorly when compared with allopathy in Aijing Shang and colleagues' systematic evaluation is unsurprising. Of greater interest is the fact that this debate continues, despite 150 years of unfavourable findings. The more dilute the evidence for homoeopathy becomes, the greater seems its popularity

Surely the time has passed for selective analyses, biased reports, or further investment in research to perpetuate the homoeopathy versus allopathy debate. Now doctors need to be bold and honest with their patients about homoeopathy's lack of benefit, and with themselves about the failings of modern medicine to address patients' needs for personalised care.

Articles:
Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Comparative study of placebo-controlled trials of homoeopathy and allopathy

Interpretation
Biases are present in placebo-controlled trials of both homoeopathy and conventional medicine. When account was taken for these biases in the analysis, there was weak evidence for a specific effect of homoeopathic remedies, but strong evidence for specific effects of conventional interventions. This finding is compatible with the notion that the clinical effects of homoeopathy are placebo effects.

Mergi la inceput