de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Pai asta am explicat, in mod stiintific nu exista efect placebo, oamenii sint vindecati in aceeasi masura si cu si fara tic-tac.
Nu exista sugestie, dpdv stiintific exista numai tratament sau fara tratament. De ex multe studii care pot fi studiate obiectiv (fara informatii de la pacient) sau cele in care lipsa tratamentului ar fi periculoasa, nici nu se mai administreaza placebo,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Llaura
PS. stiu ce e nr lui avogadro si stiu si cum se masoara. Nu stiu la ce foloseste in medicina.

Ne'am dat seama !

Pai ia si tu creionul si calculeaza. Daca pui o picatura de remediu homeopat, sa zicem Pulex Felis in 100 de picaturi de apa chioarä, apoi agiti bine bine da bineee de tot, apoi, din solutia asta iei o picatura o pui in alte 100 de apa chioara, agiti iar bine bine bine apoi .... samd de 30 de ori.
Cat molecule de Pulex Felis sint intr'un mol din produsul final? A se compara cu numarul lui Avogadro. Discutie!

Poti sa o dai la un student. Asa de distractie

EDIT: am uitat sa adaug pentru student intrebarea de nota 10
Daca se ineaca 1 (un) Pulex felix in Oceanul Planetar (M = 1.4 × 10^21 kilograme) cat este concentratia homeopaticä de Pulex felix a tuturor marilor si oceanelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ma ignorati,sau,abordati metoda:nu raspundem la provocari;xenocidule tu spuneai ca sarlatanii de homeopati se bazeaza pe efectul placebo;iti cer prea mult sa-mi dai si mie un raspuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Nu exista metode fizice si chimice care sa faca diferenta intre un remediu si o granula de zahar.
Dar, aceste remedii, administrate la persoane vii, au efecte.
Asta nu poate fi negat. Nici explicat cu argumentele stiintifice pe care le avem azi. Maine poate vor aparea altele mai noi care o vor desfinta sau, dimpotriva, vor demonstra ca remediul Apis contine energia vitala a veninului de albina.

ba poate fi negat si chiar a fost, s-a mai spus aci ca nici un studiu clinic n-a gasit un efect mai mare decat placebo iar acest efect e cunoscut si a fost explicat cu argumentele stiintifice de azi.
Tu nu ne-ai spus insa pe ce te bazezi cand afirmi ca "are efect"? Doar pe exemple si experiente personale?

despre a doua afirmatie, cea cu "energia vitala a veninului de albina" nu discut, pai maine stiinta s-ar putea sa ne demonstreze ca testiculele de dihor inghitite pe stomacul gol ne vindeca de migrene, e asta un motiv sa ne apucam de acu sa le vindem in farmacie sau medicii sa le prescrie oamenilor?
quote:
PS. stiu ce e nr lui avogadro si stiu si cum se masoara. Nu stiu la ce foloseste in medicina.

Nici homeopatii nu stiu. Incepand de la dilutia homeopatica 12CH (1/10^24), probabilitatea ca o singura molecula de remediu sa mai existe in solutie e nula. conform nr lui avogadro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

voi despre "memoria" apei ati citit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Daca pui o picatura de remediu homeopat, sa zicem Pulex Felis in 100 de picaturi de apa chioarä

Problema ta are doua defecte: unul pe care te las sa-l gasesti singur ca esti baiat mare, si al doilea ca rednecii de la mine din clasa nu au cum sa inteleaga la ce specie (chimica, fizica, biologica) se refera problema.

E fain asa, ne distram. Pt ca vorbind serios, nu poti sa spui traiasca stiinta, ma satisface, are toate raspunsurile daca macar o data in viata te-ai uitat la cineva bolnav sau mai rau, si ai dorit cat poti tu de tare sa fii tu in locul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

E fain asa, ne distram. Pt ca vorbind serios, nu poti sa spui traiasca stiinta, ma satisface, are toate raspunsurile daca macar o data in viata te-ai uitat la cineva bolnav sau mai rau, si ai dorit cat poti tu de tare sa fii tu in locul lui.

Redevenind seriosi, nu crezi ca mai grav decât sä minti un om e sa minti un om care moare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by b.nica

citeste si tu subiectul de la inceput ca devine plictisitor daca o tot luam de la capat. Vezi ca pe la pagina 2 copiloi a explicat (cu linkuri) ce e ala placebo iar la pagina 4 s-a vorbit si despre Benveniste (intamplator finantat de Boiron) si premiul Ig Nobel pe care l-a luat in doua randuri pentru balivernele lui despre "memoria apei".

(premiul Ig nobel se acorda in fiecare an cercetarilor care nu pot si nu trebuie sa fie reproduse )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Ba da. Dar vacuumul cuantic absoarbe toata informatia memorata de apa.
Iar o dam pe pseudostiinta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by conchita
quote:
Originally posted by vikinga Cum trateaza ei dependenta de nicotina?
hipnoza din ce categorie stiintifica sau pseudostiintifica face parte? :-)) stai sa iti zic. ma duc io la psiholog sau psihanalist, ma rog, nu stiu prea bine ce era, sa ma scape de dependenta de tutun. booon, mi se recomanda hipnoza. dupa fiecare sedinta, pe cuvantul meu de onoare, abia asteptam sa ies din cabinet si sa-mi aprind o tigara si vai cu ce pofta trageam fumul ala in piept. am renuntat, desigur, dupa cateva sedinte-carcotasii ar spune ca de - aia nu m-am lasat, ca nu am completat toata seria de sedinte. dar mie, sincer, mi s-au parut bani aruncati pe fereastra. ca de relaxat m-am relaxat mai bine cu tigara, nu cu "asa, si-acum simti o caldura care te cuprinde de la dejetu mic de la picior pana in varfu capului". :-)))nu vreau sa deviem discutia inspre psihologia e o pseudostiinta. Ajutati-o pe Diana************Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!************Alaptatul Help-Line************mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Mai nou s-au razgindit capetele luminate si in privinta hipnozei si spun ei ca nu ar trebui deloc luate de bune acele "amintiri", ca de fapt ar fi evenimenete influentate ori nascocite de subconstinetul nostru. Si cica hipnoza a fost ridicata la rang de terapie total nejustificat. Si ca un dr bun si care se respecta nu s-ar cobori la astfel de tehnici. Dar banii is bani.Citisem in anuntul unui dr psiholog ca te poate ajuta prin hipnoza sa asimilezi chiar limbi straine:) Si am zis ca daca-mi baga germana in cap, merita si luna de pe cer. Tot la scoala si la carte am ajuns pt limba asta imposibilaIncep sa cred ca denumirea mai buna ar fi terapii alternative de cistigat bani, nu de vindecare.Mi-a zis careva ca-s ignoranta in ale medicinei. Recunosc ca sunt, dar mai rau e ca sunt si curioasa rau de tot Si as incerca ba una ba alta sa vad si eu cum e. Caz tipic bun de cotizat la sarlatanii terapeuti:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput