de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by Llaura

Xenocid, eu zic asa: apuca-te tu si fa un neuron pe calculator. Cad termini, da-ne si noua un telefon. Iti promit ca din momentul ala n-o sa te mai contrazica nimeni (Conchita inclusiv).

Ce vreti exact de la mine? Ca poate va sterg si dumneavoastra mesajul din vitezä.
Sa inteleg cä homeopatii l'au terminat de facut si acum e rândul meu?

M-am uitat in spate, in fatza, stanga, dreapta, nu e nimeni acasa afara de mine si de catzel. Catzelul e complet dezinteresat de discutie, poti sa-l ignori.
Pe scurt: vrem sa te indoiesti. Stii cum se numeste un binecunoscut principiu de drug desing? serendipity. Pt ca oricat de mult am vrea sa stim totul, adevarul e ca nu stim. Nimeni nu stie. Deci nici tu.
Succes cu neuronul ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ii tot dati zor cu efectul placebo al bilutelor homeopate;poate sa-mi explice cineva care este mecanismul ef.placebo,asa cum il intelege el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Oameni buni, Doamnelor
Devine absurd. Daca homeopatia vrea sa devina stiinta nu o evaluam cu metode stiintifice? Daca s'ar fi vrut artä n'o duceam la artist? Escrocherie la ...hmm...puscarie?

Eu unul crescut cu Carl Sagan sub pernä alte metode si teste (sute) decat cele deja folosite pentru evaluare eficientiei homeopatiei nu väd.
Daca voi va puteti imagina orice altceva test/experiment/metoda/reverie/panseu util(ä) pentru a va scoate din starea cronicä de 'nu stiu' as fi bucuros sa va ascult. Dar repede ca timpul trece si trebuie sa facem ceva.

PS: Cred ca realizati ca nu mai puteti acum sa spuneti "La vecina a functionat" asta nefiind altceva decât o metoda empirica (ca sa nu mai vorbim de eroarea statisticä asociata )

Va ascult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

xeno, recunoaste domne odata ca "te indoiesti" de valoarea numarului lui avogadro ca sa-ti multumesti fanii si sa putem sa discutam cu cei ce au contra-argumente rationale sau care ar putea avea raspunsuri logice la intrebarile /afirmatiile facute pana acuma (io tot mai sper, doar doar s-or ivi si din astia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by b.nica

ii tot dati zor cu efectul placebo al bilutelor homeopate;poate sa-mi explice cineva care este mecanismul ef.placebo,asa cum il intelege el.

In studii clinice pacientii au fost testati pe 3 metode: medicamentul de testat, placebo (tic-tac) sau nici un tratament.
Procentual s-a demonstrat ca placebo produce in pacienti acelasi efect ca si lipsa unui tratament.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Medicina alternativa este o alternativa la medicina clasica.
Alternativa!
Nu exista metode fizice si chimice care sa faca diferenta intre un remediu si o granula de zahar.
Dar, aceste remedii, administrate la persoane vii, au efecte.
Asta nu poate fi negat. Nici explicat cu argumentele stiintifice pe care le avem azi. Maine poate vor aparea altele mai noi care o vor desfinta sau, dimpotriva, vor demonstra ca remediul Apis contine energia vitala a veninului de albina.

Medicina clasica, in schimb, merge inainte exclusiv pe dovezi. Nu se mai descopera mare lucru.
E mult mai ieftin sa strangi oameni, sa le dai un medicament versus nimic si sa vezi daca merge sau nu.
Dovezi si statistica.
Eu lucrez cu oameni.
Pe mine ma intereseaza de ce pacientul X pleaca acasa bine mersi tratat cu medicamentul Y, in schimb, pacientul Z, tratat cu acelasi medicament, paraseste spitalul cu picioarele in fatza.
Pentru stiinta medicala asta reprezinta statistica (adica, 1 din x bolnavi de boala respectiva moare). Pentru mine, este o viata.

Doruletz, cu exceptia bolilor infectioase bacteriene, in rest, foarte putine boli sunt tratate etiologic de medicina clasica. Majoritatea tratamentelor sunt fie simptomatice (adica, durere de cap - antialgic) fie patogenic (inflamatie-antiimflamator).
Homeopatia trateaza simptome individualizat. Pentru durerea de cap de exemplu exista, cred, cateva zeci de remedii, alegerea se face in functie de particularitatile durerii de cap si, nu in ultimul rand, cele ale bolnavului in sine.

Sa nu ma intelegeti gresit. Sunt perfect de acord cu Xeno cand zice ca este o greseala imperdonabila, imensa, ca un diabetic, de exemplu, sa renunte la insulina in favoarea remediului homeopatic.
dar, in momentul in care, savantii ridica din umeri atunci cand sunt intrebati de ce, la un moment dat, si fara nici un motiv evident, un organism aparent sanatos anterior incepe sa produca substante care distrug propriiile celule pancreatice, credeti-ma, e de datoria mea de clinician a carui prima datorie este fatza de pacient si apoi fatza de titulatura de medic alopat sa incep sa ma uit si in ograda vecina unde sta samanul/"acupuncturistul"(interesant termen)/homeopatul poate, cine stie, or avea ei niste idei noi, neverificate pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Atata timp cat tu nu poti sa faci un neuron pe calculator pt ca nu cunosti toate variabilele, sansa homeopatilor sa hit it big e exact la fel de mare ca si sansa alopatilor.

Fizica e ff interesanta si ne invata interactii intre molecule. Frumos. Partea trista e ca noi nici apa chioara n-am reusit sa o reproducem prea corect in calculator.

PS. stiu ce e nr lui avogadro si stiu si cum se masoara. Nu stiu la ce foloseste in medicina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Dar, aceste remedii, administrate la persoane vii, au efecte. Asta nu poate fi negat.

Hai ca m'ai linistit. Credeam ca 'merge' si la morti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

dar, in momentul in care, savantii ridica din umeri atunci cand sunt intrebati de ce, la un moment dat, si fara nici un motiv evident, un organism aparent sanatos anterior incepe sa produca substante care distrug propriiile celule pancreatice, credeti-ma, e de datoria mea de clinician a carui prima datorie este fatza de pacient si apoi fatza de titulatura de medic alopat sa incep sa ma uit si in ograda vecina unde sta samanul/"acupuncturistul"(interesant termen)/homeopatul poate, cine stie, or avea ei niste idei noi, neverificate pana acum.

Pai nici samanul/acupunctura/homeopatia/reiki/varzamurata/spa n-au produs mai multi isleti de ce m-as uita la ele? A propaga disperarea e la fel de periculos cu a da sperante false.

Daca homeopatia vrea sa fie stiinta sa se miste ca una.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

In studii clinice pacientii au fost testati pe 3 metode: medicamentul de testat, placebo (tic-tac) sau nici un tratament.
Procentual s-a demonstrat ca placebo produce in pacienti acelasi efect ca si lipsa unui tratament.
cred ca nu s-a inteles ce v-am intrebat:cum explicati raspunsul de tip placebo si daca nu cer prea mult cel dublu-orb?

Mergi la inceput