Captiva in inchisoarea sufletului
Raspunsuri - Pagina 6
grenouille spune:
in afara de faptu' ca-s perfect de acord cu ce zice clover (ceea ce nu ni se intampla foarte des, cre' ca ne-am bubuit de cateva ori, daca confund, scuze....), intreb care este rolul zodiilor in toata povestea asta.
sincer,mi se pare o dovada de imaturitate (in general) sa scuzi orice chestie prin prisma "n-am ce face, sunt capricorn incapatanat" (cazul meu) - da, sunt incapatanata, da' n-are a face, provin din 2 parinti incapatanati si asa sunt si eu. incerc sa lucrez pe partea de incapatanare, s-o transform in ceva constructiv - ambitie si determinare
.
Clover spune:
fortelady, eu sunt persoana
Am observat si eu referintele la zodii, dar am preferat sa tac. Exista multe persoane care prefera sa foloseasca astrologia des in rationamentele lor si daca ei se simt bine asa, e optiunea lor. Uite, de exemplu, cum ni s-au aliniat noua planetele de ne-am pus de acord
Grow where you're planted.
grenouille spune:
e, am mai fost eu de acord pe unde ai mai scris da' n-am mai scris sa confirm "si io,si io!!!".
hai c-o dam in diverse,de la atata amor dupa aia facem nunta anului pe topicul flaviutei.
flaviutza spune:
sa va zic una buna(cui ia in calcul)
veni barbatu de la munca.obosit,stresat,nervos ca nu stiu ce nu-i mearsacum trebuie. si-l luai frumos in camera si-l pupaci,si-i spusai ca o sa-mi fie dor de el.(a plecat la copil). dupa secundele de mirare , a inceput cu chestionarul:
-ai facut iar vreo boacana?
-mai trebuie alimentat cardul?
i-am raspuns ca nu...nimic..ca asa m-a apucat si asta simt. mi-a raspuns ca suna cam formal.si mie mi s-a parut dar i-am si argumentat de ce si cum de ce o sa-mi fie dor de el si altele.e greu la inceput,cand incepi sa vorbesti...apoi e mai usor.
Dupa alte cateva minute de uimire mi-a spus ca nu se astepta,si dupa o ultima intrebare (nu cumva e de la atata tocit?) a inceput sa fluiere prin casa si sa-si faca bagajul.
Multumesc tuturor pentru aprecieri. ma simt putin mai bine. sunt la capitolul adunat cioburi. o sa le adun in cateva zile. si-mi pare rau daca am suparat pe cineva.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Dupa alte cateva minute de uimire mi-a spus ca nu se astepta,si dupa o ultima intrebare (nu cumva e de la atata tocit?) a inceput sa fluiere prin casa si sa-si faca bagajul.
fluieri si tu acum prin casa? sau ce faci tu cand esti bucuroasa.
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by She
Miss Parker!Mi-a facut o teribila placere sa te citesc!
Flaviuta..cred ca citind tot ce ai scris, am reusit sa inteleg dilema sau ce dorinta ai. Desi ai fost ft clara inca de la inceput, eram nesigura. Acum, banuiesc ca am inteles. Nu cred ca tu trebuie sa inveti sa nu mai ranesti pe cel ce il iubesti, poate ca trebuie sa inveti sa iubesti? altfel? Nu stiu, te intreb numai daca te-ai gindit la asta. Exact dualismul tau l-am avut si eu, dar nu era legat de alte personaje ci strict de mine. Dualismul nu aparea cind intersectam iubirea altcuiva ci atunci cind se intimplau alte lucruri, neavind legatura. Poate ca felul in care iubesti este problema. Nu intensitatea! Atentie, intensitatea este buna, dar felul in care o manisfesti. Dragostea. Posesiunea? Cuvinte dure? As fi tentata sa spun ca atunci cind iubesti pe cineva asa de mult cum spui tu ca iubesti, este imposibil sa spui ceva care raneste atit de tare! Si sa o repeti. Si sa-ti fie teama ca se va mai repeta si deci sa preferi sa ridici un zid de teama TA proprie si personala.
Cum adica poti poseda pina la defrisare un suflet dar nu te poti vindeca DE tine insuti? Aici e o mare problema. Cred ca te inteleg pt ca cea mai mare si bestiala lupta in viata nu este cea cu altii ci cea cu tine insuti. Si inteleg si cred ca si tu instinctiv, intelegi de ce in loc sa te lupti cu tine, ori lovesti ori ridici ziduri..Este o miscare "smart" de om inteligent dar nu dureaza in timp. Niciodata! La nimeni..
AS fi tentata sa cred ca asta nu este iubire ci este nevoia egoista de a te ridica sau emana sau reactiona prin altii. Nu conteaza cine sint, numai sa fie "altii" ca sa poti sa ajungi la apogeu sau invers..la nebulaoasa.. AS fi tentata sa iti spun toate astea dar ...poate gresesc...? Polurile diferite de care povestesti le stiu foarte bine:sus sau jos, si jos sint numai eu, nimeni nu are voie acolo pt ca altfel nu mai pot iesi. Instinctiv, retin acolo in "intuneric" si pe cel drag. Deci cunosc.Crede-ma. Crede-ma!! De ce atunci nu inveti sa traiesti cu tine acolo fara sa atragi pe nimeni cu tine? AICI trebuie sa lupti. Sa ai o viata dubla. Una cind esti ok. Si alta cind dispari in tine. Dar sa nu stie nimeni. SE POATE!!
Crede-ma ca se poate! Si poate sa incerci sa nu mai ranesti cind iti este cineva drag. Nu e nevoie sa iubesti cu pasiune ca sa nu ranesti, e nevoie sa te hotarasti:De azi inainte, am terminat, am ars, am aruncat la gunoi si am dat foc la felul asta nesuferit de a ma comporta. Scapam noi oamenii de abstinenta drogurilor puternice, d-apai de un narav prost? Pt ca a rani atit de tare in cuvinte nu este nimic altceva decit un narav prost. Nu are treaba cu psihologia si nici cu filozofia ci este scurt, simplu si adevarat:narav prost!
Si de naravuri praoste ne putem scapa. Nu poti scapa de setea ta de a pleca in lumea ta ascunsa, nu ai de ce sa incerci sa scapi de asta atita timp cit nu faci RAU altora. daca poti controla asta, atunci e ok. dar daca lumea ta interioara la greu devine abis pt un suflet de aproape, atunci esti nimic altceva decit o manipulatoare care nu poate trai fara suferinta celor din jur ca siguranta ca esti iubita..
Nu o lua personal. Imagineaza-ti ca inteleg toate astea pt ca am fost cumva pe acolo..M-am vazut" la timp. inainte sa invat sa ma controlez, am fugit de tot mincind pamintul. despartiri si divorturi...Dar daca ramineam, raneam. Si asta nu mi-as fi iertat-o in veci.
In momentele acelea, ridica-ti privirea . Sau uita-te pe geam. Sau lasa-ti sufletul sa ingenunchieze in fata fricii tale ca poate vei fi parasita daca vei fi TU cu toate fricile si temerile. ce ai avea de pierdut?NIMIC. Decit un personaj care oricum nu te merita. Decit sa te ascunzi toata viata de teama de a nu fi descoperita, mai bine libera....Dar tu ca sa traiesti ai nevoie de pinza aia de paianjan in care sa sugrumi.
This is not love....
Iarta-ma...dar daca vrei, poti. E simplu. E nevoie numai de autocunoastere. Si pasul deja e facut si esti de admirat. dar asta era partea usoara. Mai greu e sa lupti cu tine. Succes si sint sigura ca vei putea.
PS..Parker....Miss:) Cea mai puternica iubire si pt mine, ca si pt Flaviuta, este intimitatea sufleteasca, cea de peste atractia sexuala poate, dar acolo nu ajungi decit cind ai aproape cel mai bun prieten de suflet...sau poate ca este barbatul sufletului?..Poate nici prieten nu este pina la urma, ci asa simtim, dar de fapt este altceva..Poate ca nu are nume. Si ce bine este.
si tot asa...
MULTUMESC
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Adela99quote:
Originally posted by flaviutza
fluieri si tu acum prin casa? sau ce faci tu cand esti bucuroasa.
nu fluier ca nu stiu sa fluier. din pacate nu sunt bucuroasa.o sa fiu eu mai incolo. peste o zi, o saptamana,doua,noua.
Cand sunt bucuroasa ma inchid in baie si radiez o ciocolata Milka si neaparat alba. si pot sa jeleasca aia de dupa usa cat vor ca nu le dau.uneori imi pun o muzica faina si dau la maxim. mai si topai.uneori scot colectia de masinute a lu' sot si le plimb prin sufragerie ca sa-l sicanez ,in timp ce el imi explica cum a dat euroi pe ele si crapa de frica sa nu i le stric cumva.
mami si Ale
Amic spune:
Eu sunt Alexandru mic. Sau Edu. in nici un caz Amic.
Sunt un pic dezamagit,un pic bucuros,un pic din toate. Sunt dezamagit pentru ca fetele au avut dreptate. iti creezi singura haosul.si fiecare durere a ta,e durerea mea. alegi calea ocolita,cand exista cai directe.iar singura cale directa era sa ma suni sa imi spui ca nu esti bine.in loc sa-mi spui mie,ca ca eu sunt sursa 0 a durerilor tale, te expui in public si incerci sa mai si convingi o audienta care nu ne stie nu ne cunoaste,nu mi-a vazut albul din suflet.pagina goala despre care vorbesti atat de frumos.cu asta m-ai atins .
Dar asta e esenta ta. lupta continua. cu tine, cu lumea din jur. la un moment dat te luptai si cu Dumnezeu si asta e esenta numarul doi a fiintei tale.ALEGI NUMAI LUPTE PE CARE NU AI SANSE SA LE CASTIGI.
In primul rand dualitatea ta e una din punctele de plecare.un copil si un adult in acelasi timp. vezi-ti numele de utilizator si citeste-ti mesajele de o intensitate care m-a socat de-a dreptul.si asa ai sa intelegi care e punctul 0 ,ca de acolo trebuie sa incepi.apoi urmez eu si te voi ajuta,cu toate ca voi deschide toate colturile mele.si in fiecare colt e un cutit.
Tu ai vrut sa te intorci in trecut? dar eu? de cate ori crezi ca nu m-am gandit sa vin sa te dezbin si sa te adun din nou numai pentru mine?
Ai calculat gresit.vezi teoria conform careia,schimband trecutul,nu te mai poti intoarce in prezent.pentru ca nu mai e prezentul.asta ar insemna sa nu mai existe iubirea ta numarul unu,copilul frumos.
Nu ne putem intoarce in trecut,dar gresesti a doua oara.putem pastra relatia noastra asa cum e, cum a ajuns. e frumoasa. pentru mine e si mai dureroasa si tot o vreau.putem sa nu ne pierdem din nou
VOIAI SFATURI. copiaza textele astea,ale tale,alea doua trei. si pune-le pe perete.si cand ,peste cateva zile,cand vei reveni in propria inchisoare,citeste-le.si afla ca asta esti tu, un om bun,bland si frumos sufleteste...care isi exprima libere sentimentele.
Trimite adresa asta cui trebuia sa il trimiti din start.sti tu cui.asta pana te hotarasti sa rupi bariere.
vezi ca de dimineata sunt la rectorat.te sun. ofer un umar si un sfat.si am batiste multe in buzunar.le folosesc zilnic.nu numai pe tine te doare.
redi spune:
putin HS :nu numai zodiile scorpionului pot trece prin asta .
flaviuta : daca vei reusi ,sau nu, este irelevant desi necesar .
profunda schimbare aduce alte rani ce nu pot fi uitate.
o punte de echilibru vei gasi la apogeul suferintei ;
esti destul de echilibrata acum ca sa nu faci prea multe cioburi.
carli1617 spune:
Flaviuta,
ceea ce ai scris mi-a amintit de un roman foarte interesant, se numeste "Plaja din Ostende", scris prin anii '60 de o belgianca (scuze ca nu-mi pot aminti cu nici un chip numele ei si la o cautare superficiala pe google nu l-am gasit). E tradus si in romaneste. Este exact povestea ta pana la un punct: o fetita de 10 ani care se indragosteste de un pictor cu 15 ani mai mare si care isi propune sa-l faca pe acest barbat al ei cu orice pret. Daca il gasesti si ai chef de citit cred ca ti-ar placea foarte mult! M-a impresionat cat de mult se aseamana destinele voastre, tu chiar povesteti unele lucruri pe care le-am citit si la eroina romanului.
Cu vointa si un pic de credinta se poate orice, inclusiv sa darami zidurile interioare care nu te lasa sa respiri.
Succes la examene!