Cu copii mici in vacanta in strainatate
Nu stiu daca s-a mai discutat subiectul dar as vrea sa stiu de la cele/cei care au mers in vacanta in strainatate cu copii de 1,5 ani si respectiv de 4 ani cum s-au descurcat. Eventual pe unde ati mers si daca ati gasit conditii pentru copii.
Noi vrem sa mergem in strainatate cu copii in vacanta pentru ca aici , chiar si la 4 stele, serviciile lasa de dorit comparabil cu , sa zicem, Turcia.Si , oricum pe unde vrem sa mergem in Ro , conditii de 4 stele nu prea sunt.
Problema noastra e daca sa o luam si pe fetita noastra de 1,5 ani cu noi. Am vrea sa mergem cu masina, nu stiu daca ar suporta avionul.
Ne-am ganadit la Turcia dar am merge si in Ungaria la Budapesta. A fost cineva acolo?(Budapesta)Imi puteti spune conditii, preturi?
Orice sfat/recomandare e bine venit/venita.
Raspunsuri
Candy spune:
De Ungaria nu pot sa-ti spun nimic, dar Turcia e o alegere foarte buna ptr familiile cu copii dpv al facilitatilor oferite si al regimului all inclusive. Perioada optima ar fi luna septembrie, cand se mai domolesc caldurile, dar apa continua sa fie calda.
In rest, alegerea locatiei si hotelului depinde de bugetul de care dispui...
La majoritatea hotelurilor copiii au cazare si masa gratuita, sub 2 ani nu se plateste bilet de avion, peste 2 ani se plateste bilet intreg + taxe aeroport. Daca nu ma insel, copiii sub 2 ani platesc doar o fractiune din taxele de aeroport, eu am copil peste 2 ani asa ca nu sunt in tema.
Intra si pe topicul Turcia sa vezi discutiile despre hoteluri, poate te ajuta sa iei o decizie.
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
Letitia1 spune:
In primul rind, eu cred ca un copil de 1.5 ani suporta muuult mai bine avionul decit masina, (drumul cu avionul e mult mai scurtsi confortabil dar si mult mai scump)iar eu personal, mi-as rezerva hotel s masa inainte de a pleca la drum cu 2 copii si as alege o tara mai civilizata decit turcia, spania de exemplu. In Budapesta stiu ca vara sint niste temperaturi dementiale, (maica-mea a prin +45 grade celsius, ca face Bucurestiul sa para un mic copil).
Trebuie sa hotarasti daca faci excursia asta pentru tine sau pentru copii.
Candy spune:
A, si inca ceva. Eu as face alegerea in functie de buget si modalitatea preferata de transport.
Daca vreti neaparat sa mergeti cu masina, mai bine optati ptr destinatii mai apropiate, gen Bulgaria sau Grecia, in nord (Macedonia - ex. Halkidiki - cam 13 ore de mers cu masina din Buc.). In Turcia drumul e lung si anevoios cu 2 copii mici, in plus iti trebuie o cazare intermediara la dus si la intors, zic eu. In plus, benzina e f. scumpa in Turcia. Eu una nu m-as aventura cu copil mic cu masina in Turcia.
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
lavi02 spune:
Cu avionul nu e chiar asa simplu si rapid cum pare.
Trebuie sa fii cu 2h inainte la aeroport, pt imbarcare. Apoi cursa poate pleca cu intarziere. Apoi, la sosire, urmeaza transferul aeroport -> hotel.
Din Bucuresti pana la Nisipurile de aur sunt 282 km, ii faci cu masina in 4-5 ore. Daca e vreo problema te opresti, etc.
Din acest motiv noi am ales Bulgaria pana avem copil mic. Am fost anul trecut cu fetele aveau (8 luni/4 ani) si mergem si anul asta.
lavi02 spune:
Vad ca esti din Constanta. Pana la Budapesta faci 1 zi si jumatate, chiar 2 cu masina. Pe litoralul bulgaresc ajungi in 2h.
dumitrulaura spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Pana la urma ne-am hotart sa lasam fetita acasa , la bunici, si vom merge doar cu baiatul, cu masina la Salzburg. De la anul o vom lua si pe fetita cu noi.
Mi se rupe sufletul in doua la gandul ca o las 10 zile in tara.
Cu avionul nu mergem pentru care sotului meu nu-i place, nu are siguranta. Cred ca are aceeasi problema pe care o am eu in ceea ce priveste mersul cu masina. Deja mi s-a creat o fobie in ceea ce priveste calatoria pe distante mari cu masina, fobie creata de stirile Tv despre accidente etc.Dar trebuie sa depasesc problema asta.
ralucis spune:
laura, eu plec sapt viitoare in italia cu fetita mea de un an si cu burtica de 20+, cu masina noastra, asa ca as avea mai multe motive de ingrijorare decat tine! Ne vom opri des, o sa stam cateva zile si in Slovenia la munte, nu vad nici un impediment, sincer, a mea e obisnuita de mica sa plece cu masina, doarme mult si e destul de cuminte. Povestesc la intoarcere cum a fost, dar banuiesc ca si voi plecati pana in 1 august. Succes!
Hildegard spune:
Nu stiu de ce va e frica....ce sa se intample rau. E spre sanatatea copiilor marea si a anoastra normal. Deci, daca avem posivbilitatea mergem. Eu zic sa o luati si pe fetita ca e spre binele ei.
si noi mergem la mare in Croatia in sept. si avem de parcurs 850 km cu masina. in sept. e foarte bine acolo sub 30 grade.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
ardeiash spune:
iti recomand un dvd de masina chir si pt copilasul de 4 ani.. asa sta uminte cateva ore buna la filmele si desenele preferate
s-auzim numai de bine! si
madau spune:
Noi am mers anul asta cu Miruna (1.5 ani) in Bulgaria de Paste, si acum in vacanta in Turcia. N-am avut nici o problema cu ea, in ambele locuri am mers la 5* si a fost super ok. Copii din cate stiu eu n-au nici o problema la drumul cu avionul..doar sa nu aiba vreo otita ceva..in rest..
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2