Cu copii mici in vacanta in strainatate
Raspunsuri - Pagina 2
cge spune:
Noi am fost anul trecut cu copii la mare la bulgari(9 luni - fetita) si anul asta cu amandoi copii la Paris. Ptr. copii e mult mai bine cu avionul ca e mult mai rapid.
Si daca rezervi din timp, nu chiar atat de scump nici cu avionul.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
dumitrulaura spune:
Revin cu o alta problema.
Pana la urma am decis sa lasam fetita acasa si mergem doar cu baiatul in Austria.
Intrebare pentru cele care au plecat in strainatate cu copiii.Baiatul e trecut pe pasaportul sotului iar eu am doar buletin. Vom avea probleme la frontiera? Am auzit o gramada de povesti. Deja nu stiu ce sa mai cred.
In lege scrie ca minorul trebuie trecut in pasapoartele ambilor parinti...La naiba ca nu mai stiu cum e mai bine ca sa nu avem probleme.
Si inca ceva. Cum e cu scaunul de masina. Eu am inaltator in masina( nu e separat, e din fabrica). Mai e nevoie de scaun?Copilul are 4 ani.
codruta_grg spune:
Noi am fost in Italia, am facut 2700 km dus-intors, doar ca ne-am oprit de 2 ori sa innoptam (la Budapesta si Graz) si am mers in medie 5 ore pe zi. In toate zonele am gasit conditii muuuult mai bune pentru copii (si pentru noi) decat in Romania.
Eu i-am facut pasaport separat, dar nu s-au uitat in ele decat cei de la cazare si vamesii unguri.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
anemona spune:
Vreau sa va impartasesc pe scurt experienta mea de vara asta, apropo de calatoriile cu copiii.
Ne-am intors dintr-o calatorie de aproape 7000 km cu masina - eu, sotul si fetita noastra de 3 ani. Am ajuns pana in Spania (traseu prin Europa prin orasele mai mari si cateva itinerarii spaniole). Traseul l-am facut in 5 zile dus si 4 intors.
Cred ca a fost mai obositor pentru noi decat pentru copil, care a dormit destul de mult pe drum, iar in rest a ascultat muzica, a cantat si a vorbit non stop.
Important este sa aiba un scaun de masina confortabil, niste cd-uri cu muzica preferata, niste jucarele noi si care sa-i distraga atentia si sa intretineti o atmosfera placuta si vesela in masina.
Noua ne place sa mergem peste tot cu masina si copilul a mers mereu cu noi.
Mult curaj celor care vor face asta, va asigur ca cei mici sunt mult mai rezistenti decat credem noi, cred ca noua ne este mai greu la drum atat de lung.