Cum a reactionat seful la vestea ca sunteti gravi?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Pot sa-ti spun doar atat, nu conteaza ca ai contract pe 4 ani sau perioada nedeterminata, in Olanda nu se poate termina un contract pe motive de graviditate, crede-ma ca se feresc ca dracu de procese, si asta ar fi consecinta, deci restul, ce zice seful tau, ar trebuie sa fie ultima problema pe care sa ti-o pui pentru ca tu iti doresti un bebe nu el.

Succes si numai bine,
mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

fecian, stai linistita ca si daca esti angajata temporar pe 4 ani nu au cum sa te dea afara!
si eu tot in cercetare lucrez si tot pe 4 ani am contractul! am ramas insarcinata dupa primul an si intradevar sefu' n-a fost prea incantat ( am ieist plangand din biroul lui) cand l-am anuntat dar dupa ce s-a obisnuit cu gandul n-a mai fost nici o problema! la mine a fost mai dificil ca a trebuit sa stau acasa pe toata perioada sarcinii pt ca medicul de la protectia muncii mi-a interzis sa lucrez in laborator (lucrez cu substante cancerigene si foarte toxice) iar el a trebuit sa caute om care sa continue proiectul inceput de mine!
m-am reintors la lucru dupa 10 saptamani de la nastere, imi fac treaba bine ca si inainte si crede-ma ca sefu' cred ca a si uitat ca am lipsit aproape un an! nu este nici o diferentza fata de cum era inainte, ba inca daca am avut copilul bolnav in timpul saptamanii si sotul nu a putut sa-si ia liber m-a inteles! m-am dus si am vorbit cu el sa imi dea liber si sa recuperez sambata-duminica!
asa ca eu iti spun sa nu-ti mai faci atatea griji si daca va doriti copil nu mai stati pe ganduri! lucrurile se aseaza cumva pt ca afara nu te pot da sub nici o forma!

Beatrix si Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Ilse am observat ca astia se feresc de procese ca de dracu'. Nici eu nu sunt procesomana si incerc sa ma feresc de asa ceva cat pot eu de mult...

Beatrix mi-ai uns sufletul.Si inteleg ce zici. Si eu lucrez si laboratorul de chimie, cu substante periculoase dar si laseri...in fine, nu va fi prea fericit oricum...Sper numai sa nu faca prea urat..Atat
Va multumesc fetelor la toate pentru raspunsuri si incurajari..{pup]

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

quote:
Originally posted by ellej
Adevarul e ca mai toti sefii se uita urat cand aud de bebe, dar trebuie pusi la punct. Te pot sicana, e drept, te poti trezi (ca unele prietene de-ale mele) pe un post care nu-ti convine (ca ei sunt obligati sa te reprimeasca, dar nu neaparta pe acelasi post). Dar copilu' e musai :), ca la urma urmai mai sunt si alte joburi.

Ma bag si ca musca... Daca situatia se petrece in Romania sunt obligati sa te primeasca pe acelasi post, insa nu pe aceeasi functie (adica economist/inginer/doctor dar nu sef sectie/manager...).

La mine a fost asa: companie mixta, sef sectie roman (un scarbos tanar), manager roman (super tip), director coreean (soi asiatic, habotnic tare) . Am facut instiintare scrisa ca asa zice legea, am cerut confidentialitate ca asa zice legea (pana am decis eu sa le spun colegilor)si nu au avut ce sa mai zica Le-am atasat la hartie dovada de la dr gineco (ca asa zice legea) + copie dupa lege cu articolele interesante + art care preciza cele 16 ore/luna invoite si platite 100%, ca doar trebuia sa merg la controale, si gata! Daca si-a muscat primul buza, la manager a fost ok, la coreean nu m-am dus eu, am pus hartia la mapa...

aaaaa, sa va spun ca atunci cand a implinit baietelul meu 2 ani eu am intrat in concediu de maternitate cu al doilea? De primit inapoi, sigur ma primesc, nu am avut functie -asa ca nu ma doare capul.
Succes fetelor!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

ylilimic eu cum am zis nu as sta 2 ani acasa, dar 3 luni as sta cu bebe. E bine de tine daca ti-a iesit figura
Tu sa fii sanatoasa si bebeii tai la fel

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna, Fecian,

Bebe vine cind vrem noi (daca avem noroc) si nu cind vor sefii, vecinii, parintii sau oricine altcineva. Asa ca in asteptarea bebelusului seful trebuie sa fie ultima dintre grijile tale...

Sa raspund la intrebarea ta: intr-o firma formata in majoritate din barbati si care nu a avut NICIODATA o angajata insarcinata am aparut eu acum un an cu stirea ca sunt insarcinata. Eram foarte emotionata, nu din cauza reactiilor sefului (ma rog, a sefilor, sunt doi parteneri in firma) ci pt ca eram mindra si fericita sa imi impart bucuria cu ei. Reactia partenerului mai sever: m-a pupat olandezeste de trei ori (e un tip mai rece si eu m-am speriat cind s-a repezit la mine) si mi-a spus ca se bucura pentru noi, ca firmei "ii plac copiii". El are trei bucatele blondute cu ochi albastri (of course), celalalt partener doi, restul colegilor cu copilasi au si ei cite trei bucatele de lumina... (hahaha, stiti voi, familia olandeza cu trei copii). Cand m-am intors din pauza de prinz am gasit pe birou un cadouas, un animalut de plus si o paturica, cadou de la celalalt partener la firma. In urmatoarea saptamina am primit acasa felicitari de la sotiile sefilor, una dintre ele cu un text foarte emotionant (ar trebui sa o citesc din nou, stiu ca am plins citind-o dar mai stiu ca plingeam si la reclame pe vremea aceea...)

Aceasta a fost reactia... eu am contract pe termen nelimitat si am si spus, cind am anuntat ca voi avea un bebe, ca vreau sa lucrez mai putin, ca vreau sa alaptez, etc. Am fost sprijinita de sefi si colegi pe toata perioada sarcinii, chiar exagerau citeodata, sa vina cu mine de la parter la etajul doi sa imi aduca o mapa, gaseam mereu fructe si dulciuri pe birou, si isi exprimau ingrijorarea pentru cind nu voi mai incapea pe usa(deh, colegii de birou sunt cu totii barbati...)

Ti-am raspuns la intrebare dar, desi probabil cunosti legislatia muncii, ma gindesc sa iti mai dau niste informatii:
- din momentul in care esti insarcinata ai dreptul la scurtarea timpului de munca si la mai multe pauze, fara repercursiuni asupra salariului (daca lucrezi 8 ore pe zi poti sa treci la 7 ore pe zi, dormi o ora mai mult, mie mi-a prins bine)
- cind revii la servici ai voie la 2 ore pt muls sau, daca locuiesti in apropiere de servici, sa tragi o fuga sa alaptezi pruncul.(pina cind bebe mic are 9 luni)

Zbor ca mi s-a trezit pruncuta, insa daca imi mai aduc aminte de ceva iti spun. Oricum iti gasesti drepturile usor daca google-esti zwanger rechten.

Iti doresc repede un bebe sanatos!

o zi luminoasa

Mergi la inceput

Buna Iris2002
Ma bucur pentru tine ca ai parte de asa reactie.
Sa iti traiasca puiucul si sa fiti sanatoase amandoua.
Eu am cam aflat cateva din drepturile gravidelor, dar cum eu cu olandeza stau foarte prost(abia de m-am apucat de invatat)nu prea stiu unde sa merg si sa caut informatia.
Dar iti multumesc frumos pentru informatii, eu o sa caut cand va fi cazul

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by fecian
Beatrix mi-ai uns sufletul.Si inteleg ce zici. Si eu lucrez si laboratorul de chimie, cu substante periculoase dar si laseri...in fine, nu va fi prea fericit oricum...Sper numai sa nu faca prea urat..Atat
Va multumesc fetelor la toate pentru raspunsuri si incurajari..{pup]

Felicia

Felicia,
Scuze ca ma bag pe-aici,nu stiu sa-ti dau vreo solutie,o caut doar si eu .Eu nu-s chimista dar si eu lucrez in laborator cu laser(CLSM)si substante fluorescente(dada,periculoase)si vreau sa te intreb,cum crezi ca se "impaca"astea cu sarcina?Tu cu ce laseri lucrezi?
Incep si eu sa ma informez,imi mai doresc un copil cit de curind.Si da,seful nu o sa fie prea fericit dar cum s-au descurcat altii,m-oi descurca si eu.

Alina

Mergi la inceput

Buna Alina

Stai linistita ca aici toata lumea are loc, ca doar trebuie sa ne ajutam,nu?

Dar hai sa incerc sa iti raspund la intrebari. Din cate stiu si din cate am lucrat laserii de mica putere(eu de exemplu lucrez pentru moment cu laseri de foarte mica putere,in jur de 5 mW, cam cat un pointer) nu prezinta nici un fel de risc.Laserii de fapt nu prezinta nici un risc pentru sarcina...Daca ai ochelari de protectie, nu mai ai nevoie de nimic. Iar legat de substantele fluorescente nu am auzit sa dauneze...Sa ne gandim ca exista destule animale marine care sunt fluorescente si nu au nimik. Deci nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. In afara de protectia normala, nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.
Insa daca lucrezi cu tesuturi, culturi de celule, deja treaba se complica, dar asta e deja alta poveste...
Sa ai grija de tine si bafta la prestat

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Fecian, ce o fi o fi. Pana la urma e doar un job, nu e toata viata ta. Da, s-ar putea sa strambe din nas, s-ar putea sa se uite urat, s-ar putea sa faca si comentarii nasoale, s-ar putea sa te sicaneze... Dar s-ar putea sa fie si OK. Mie nu mi-a fost prea bine cand am fost insarcinata si nici cand am avut copil mic, dar a trecut.

Mergi la inceput