Cum a reactionat seful la vestea ca sunteti gravi?
Raspunsuri - Pagina 4
Alina spune:
quote:
Originally posted by fecian
Buna Alina
Stai linistita ca aici toata lumea are loc, ca doar trebuie sa ne ajutam,nu?
Dar hai sa incerc sa iti raspund la intrebari. Din cate stiu si din cate am lucrat laserii de mica putere(eu de exemplu lucrez pentru moment cu laseri de foarte mica putere,in jur de 5 mW, cam cat un pointer) nu prezinta nici un fel de risc.Laserii de fapt nu prezinta nici un risc pentru sarcina...Daca ai ochelari de protectie, nu mai ai nevoie de nimic. Iar legat de substantele fluorescente nu am auzit sa dauneze...Sa ne gandim ca exista destule animale marine care sunt fluorescente si nu au nimik. Deci nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. In afara de protectia normala, nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.
Insa daca lucrezi cu tesuturi, culturi de celule, deja treaba se complica, dar asta e deja alta poveste...
Sa ai grija de tine si bafta la prestat
Felicia
Draga Felicia,multumesc pt raspuns .
Eu lucrez cu un CLSM cu laser clasa 3B.Din pacate,subst fluorescenta pe care o folosesc are toxicitate necunoscuta(asta scrie pe cutie si prin toate studiile pe unde am citit)si mai urmeaza sa primesc una,tot la fel,de toxicitate necunoscuta .Sigur,si dintii au o anumita fluorescenta dar astea pe care eu le folosesc is...necunoscute .
Da,mai lucrez cu tesuturi,dinti,adezive,compozite si cite si mai cite.Vreau sa trag tare 3-4 luni si apoi sa-mi las pe o perioada lucruri mai usoare in caz ca....
Succes si tie!
Alina
fecian spune:
Ruxij mersi frumos de incurajari. Imi dau seama ca nu poate fi decat una din cele 2 situatii. Imi pare tare rau pentru tine si toate fetele care au avut parte de neintelegere din partea sefilor. Eu nu inteleg de ce se comporta asa ca pana la urma nu e capat de lume daca nu poti veni 3 luni la servici. O sa comentez mai multe cand va fi cazul...Sa ai grija de tine si de puiul tau.Ce faci in schimb daca e puiul tau bolnav? Dar cand nu te simti tu bine?
Alina inseamna ca avem acelasi plan. Sa speram ca totul va fi bine. Chiar voi deja ati inceput proiectul bebe? De cat timp incercati?
Felicia
Iris2002 spune:
Fecian, probabil intrebarile le-ai pus lui Ruxij dar fata mea doarme si uite ma bag si eu ca musca in lapte...
Ai dreptul la concediu platit 70 % daca fata e bolnava, la fel daca tu esti bolnava. (depinde si de contractul colectiv de munca, in unele domenii de munca ai 100 %). Mie nu mi s-a intimplat inca sa fie asa de bolnavioara, cind a avut un pic de diaree ne-am luat pe rind sotul meu si eu liber, nu era nevoie, de fapt, nu avea nici febra, minca bine, dar am vrut sa fiu cu ea.
Uite aici un link care te ajuta http://www.fnv.nl/helpjezelf/vrouwen/werk_en_prive/wetarbeidenzorg.asp
Daca ai pasaje pe care nu le intelegi, iti traduc eu.
Spor la exersat...
fecian spune:
Iris2002 stai linistita ca nu ma supar cand cineva intervine mai ales cu informatii vitale.Asa ca esti bine venita oricand sa intervii...
Am citit nitzel din ce mi-ai trimis(bine ca am un program care ma mai ajuta la tradus).. O parte deja stiam , ca mi-am luat contractul si l-am citit cu atentie(evident era mult mai putin, ca le e lene sa traduca totul in engleza). O sa citesc si restul cred ca pe maine.
Mersi inca o data
Felicia
mathilda spune:
fecian,
dantje ti-a raspuns cel m bine. olanda nu e romania. adica mai m de 3 luni nu poti sta decat cu acordul sefului(si nu m mult de 6, asta daca nu faci loopbaanonderbreking de max 5 ani, dar iti tb si vechimea necesara, si e si neplatit). iar concediul pre sipostnatal nu ti-l plateste seful(firma) ci asigurarea. asa ca nici o teama.
fecian spune:
Buna mathilda. M-ai cam speriat nitzel... Eu asa cum am zis nu vreau sa stau 6 luni sau mai mult, dar alea 16 saptamani(de fapt chiar mai putin as vrea sa stau ) stiu ca am dreptul la ele si ca sunt platite... Sau nu e asa? hai ca m-am confuzionat de tot.. am nevoie de aprobarea sefului si pentru alea 3 luni sau doar daca vreau sa stau mai mult???
Felicia
Iris2002 spune:
quote:
Originally posted by fecian
Buna mathilda. M-ai cam speriat nitzel... Eu asa cum am zis nu vreau sa stau 6 luni sau mai mult, dar alea 16 saptamani(de fapt chiar mai putin as vrea sa stau ) stiu ca am dreptul la ele si ca sunt platite... Sau nu e asa? hai ca m-am confuzionat de tot.. am nevoie de aprobarea sefului si pentru alea 3 luni sau doar daca vreau sa stau mai mult???
Felicia
Felicia, nu te speria ca nu ai nevoie de aprobarea sefului pentru cele 16 saptamini de concediu de maternitate(si sunt platite 100%, si iti "construiesti" si zilele de concediu, in continuare). Doar daca vrei sa ramai acasa mai mult de atit si vrei ouderschapsverlof ai nevoie de aprobarea sefului (mai bine zis discuti cu el cum e mai bine sa faci; stii tu in overleg, cum spun ei asa de frumos ). Nici in acest al doilea caz nu am auzit sa nu se fi aprobat vreodata in cercul meu de prieteni.(si sunt si barbati si femei care au cerut acest verlof, uneori doar jumatate de zi pe saptamina pentru o perioada mai indelungata, alteori cele sase luni la care ai dreptul fulltime)
Iris2002 spune:
Uite-aici si un link unde ai raspunsuri la eventualele intrebari despre ouderschapsverlof: http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?link_id=72370&
Tot acolo scrie ca angajatorul nu are voie sa iti refuze acest concediu "suplimentar"(dar platit doar daca ai un CAO bun, de exemplu la sotul meu e platit 75 %, la mine nu e)
ManuBubu spune:
La mine a fost asa: colectiv format mai mult din fete ( prea putine mature), seful de tura nationalitate maghiara, directoarea romanca, patronul ungur. Pe la 2,5 -3 luni m-am apucat sa-i spun sefului. El conspirativ m-a tras deoparte" sa discutam". Nu ma asteptam la cadouri dar mi-a propus ( avea un precedent in alt oras) sa accept o suma de bani in schimbul semnarii demisiei. Care demisie( a 3 zi de la discutie) eu am inlocuit-o cu un concediu medical interminabil si apoi inadit ( cu ajutorul directoarei) cu cel de odihna pe acel an si apoi cu cel prenatal...
Si sunt fericita ca am stat acasa cu Bubu 2 ani. Nu m-am mai intors acolo sa muncesc, n-aveam nici un motiv...
Fii-mea o intreaba pe o prietena insarcinata:"- Cum a ajuns bebelusul in burta ta? L-ai inghitit?"