Piticlonti de iulie-august 2004 (224)
Raspunsuri - Pagina 11
AncaMaria spune:
Salutare tuturor!... va mai aduceti aminte de noi?
Am reusit sa citesc vreo cateva mesaje si sa vad doar poze cu Stefi & family la mare... care m-au umplut de zambete, ca aratati f. bine cu totii
Si ca sa apuc macar sa scriu cateva cuvinte (ca ieri si astazi am fost in concediu dar mai mult plecata), am zis sa scriu si dupa aia oi vedea cat reusesc sa citesc din urma..
La Multi Ani tuturor piticlontilor ce si-au sarbatorit zilele de nastere pana acum! Avem copii mari, ce mai..
Mitzura, eu zic sa-i scoti pampersul de noapte ca s-ar putea ca mai incolo sa fie mai greu.. eu Biancai i l-am scos la vreo 2-3 sapt de la eliminarea celui de zi... si asta numai din cauza lui taica-su care ne stresa ca uda copilu patul.. insa nu m-am trezit noaptea sa o intreb daca vrea pipi, am zis ca ma stresez si pe mine si pe ea, dar vad ca se trezeste ea... deci in prezent cam odata pe noapte se cere la olita.. si da, inainte si ea avea pampersul de noapte plin...
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
speel spune:
Adela,prin experienta cu doi copii mici nu am trecut personal,cu siguranta aspectul descris de tine e intemeiat si corect.Sora mea insa tot doi copii mici unul dupa altul,acum nitel mai mari si imi povestea la vremea respectiva cit e de coplesita cu amindoi.ea a ales sa-i dadaceasca pe amindoi si rezultatul se vede acum.Amindoi niste rasfatati din cale afara,nu fac nimic in afara de joaca si iar joaca,nu au nici o responsabilitate desi au 10 si 8 ani si nu in ultimul rind soru-mea e terminata,obosita si imbatrinita mult prea devreme.Asa ca iti dau dreptate,in incercarea de a invata pe Tudor sa fie mai pe piciorusele lui incet incet.Si mie mi se pare normal sa te ajute cum s-ar spune pe tine cit de putin cu mancatul singurel macar apoi progresiv si cu alte lucrusoare.Uite,ricardo e innebunit sa faca totul cu mine,sa m-a ajute la treaba,am cumparat doua pufuri dintr-alea Pronto si stergem praful impreuna.Si multe multe altele.Eu sunt incintata de situatie,imi plac copilasii harnici.serban e o molie de copil,daca nu-i spui cred ca nici sa se spele nu se duce din proprie initiativa.Nu face nimic nimic,l-am cooptat acu la treaba,maraie,comenteaza dar n-are incotro.Acu n-aicrede ca-l pun sa-mi faca menajul,dar un dus gunoiul jos,sa-si puna farfuria in chiuveta,sa-si aseze patul dimineata,ieri a aspirat chiar numai unde e parchet ca pe mocheta am dat eu ca-i mai greu.sa fie clar,Ricu si serban sunt foarte diferiti,ricu ar da in brinci sa m-a ajute,e muncitor si harnic si nu se da inapoi.Serban e lenes si comod dar are o minte sclipitoare,invata excelent,citeste nu mai spun cit,e cu totul alt gen de om.Na de unde am plecat si unde am ajuns.....Birfa bat-o vina,bucurie mare pe capul meu ca am vreme de birfit cu voi.Ricu vad ca doarme,am taiat o ceapa in doua si am pus-o pe un scaunel linga pat,de la mama stiu asta ca desfunda nasucul prin somn.Poate poate s-o odihni mai bine in asta seara,si eu pe linga el.
AncaMaria spune:
Roxi, smotrul s-a terminat de mult... doar ca am fost mai ocupata in ultima perioada cu campania Dianei si vizitele la spital, ma rog macar sa se termine totul cu bine .
Daria, am vazut-o pe Giulik cea frumoasa... aaa, si sa stii ca sunt in aceeasia situatie ca si tine... singura reprezentanta a familiei care acopera necesitatile si / sau placerile copilului... si simt exact ca tine... dar daca zic ceva, mi se taie macaroana imediat, cum ca "tu iei alocatia copilului".. de parca totul se reduce la asta..nah, ca mi-am spus si eu of-ul :))
Speel, multa sanatate si refacere rapida lui Ricardo, saracutul de el prin ce a trecut.. si tu ai grija si de tine..
Fug sa o iau pe Bia de la gradi, asta e prima zi la o alta gradinita si nu vreau sa o las toata ziua acolo... pupici tuturor
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
philip spune:
am vazut-o pe giulik, si o mamica cu burtica si fetita ei care seamana tare bine cu tati. niste frumoasa, pupici. andrea, of, ce n-as pleca si eu intr-un concediua asa adevarat, imi amintesc cand eram mica mergeam cu ai mei la 2 mai si stateam cate o luna. ce fain mai era
anca, eu stiam de ce nu dai pe aici, felicitari pt tot ce faci.
maine suntem liberi dar pt mine e o zi trista (accidentul prietenei mele cu copilasul)asa ca nu facem nimic deosebit
va pupic
philip&andreea
amironeanu spune:
Neatza!
Imi pare bine ca ne-ati vazut pozele, dar sa stiti ca aparentele inseala . Nu spun ca Stefi nu este cuminte, dar ca toti copii din "generatia ei" este plina de energie, nu sta locului o clipa, parca nici nu ma aude cand vorbesc cu ea, are crize de personalitate. In plus mi s-a atras atentia sa o mai "potolesc" pe Stefi. Adica, taticul din cealalta pereche era tare suparat ca dupa ce Stefi termina de mancat nu stea frumos la masa ca sa mancam si noi, ci pleca la joaca, iar baietelul lor se lua dupa Stefi.
Drumul, din pct meu de vedere a fost super ok, la dus am plecat la 5:30 si in jur de ora 15 eram la Eforie Nord unde am dormit o noapte si a doua zi dimineata am plecat spre Nisipuri, a oprit la Balcik si am ajuns in jur de 2. La intoarcere am plecat la 8:30 si am ajuns aproape la 10 seara acasa. Am fost pe la Braila, a traversat Dunarea cu bacul si am avut cite o pauza mare de aproape doua ore cand am mancat si in rest opriri de 10-15 minute. Iar cu drumul prin Bulgaria nu am avut nici o problema. Aici trebuie sa o laud pe Stefi care s-a comportat exemplar, a stat numai in scaunul ei, a avut cite 2 reprize de somn, am ascultat multe cantece pentru copii (dar si meritul meu, pentru ca indiferent unde mergem, Stefi sta in scaunul ei si stie ca acest aspect nu se dicuta in nici un fel). Eu nu am avut probleme, eu si conduc, asa ca am condus cu schimbul si cand nu am condus m-am distrat cu Stefi in spate.
Lia, felicitari! In sfarsit ai facut ceva si pentru tine! Sper sa ai mai mult timp liber, sa reusesti sa te odihnesti mai mult si vei vedea ca toate vor reveni pe fagasul normal, inclusiv sanatatea.
Mitzuru si Daria, am reusit sa vad pozele voastre, aveti copii superbi! Sa va traiasca!
Anca, felicitari pentru ce faci
Dana, multa sanatate lui Ric si sa treceti cat mai repede peste aceasta perioada.
Gabi, mai aveti un pic si terminati casa. Aveti sanse sa va mutati pana la toamna?
Roxana, multa sanatate! Si eu urasc sa fiu racita vara.
Andreea, deci pana la urma nu se stie daca mai plecati la toamna la mama ta? Ei, mai este pana atunci, deocamdata incercati sa va bucurati de mini-concediul care urmeaza.
Eu si la pampersul de zi si la cel de noapte am asteptat pana a fost Stefi pregatita. Cel de zi l-am scos vara trecuta, iar acum se pare ca sunt semne ca putem renunta la cel de noapte. Unu la mana trebuie sa o rog pe Stefi sa ma lasa sa-i pun pampersul, doi la mana la mare aproape in fiecare dimineata s-a trezit cu pampersul uscat, iar de cand am venit acasa se trezeste ea peste noapte si cere olita. Ar fi mult mai simplu daca nu ar bea lapte din biberon la culcare(bea si cite 400 ml de lapte), dar ea asa adoarme, iar eu nu am puterea sa-i schimb rutina de somn (ar insemna sa stau cu ea mult mai mult, pana adoarme).
In ceea ce priveste independenta copiilor, eu cred ca depinde si de firea lor, dar si de noi foarte mult. Bun, Stefi merge la cresa si acest lucru a grabit un pic lucrurile, dar prefera sa se imbrace singura, sa manance singura, isi ia singura olita si se aseaza pe ea (dar eu trebuie sa fiu in preajma cand se ridica), parerea mea este ca Stefi este un copil independent. Dar si eu am lasat-o, am incurajat-o si nu mi-o luati in nume de rau, dar parca baietii sunt mai "mamosi". Sunt curioasa daca si baietelul meu va fi mai mamos decat Stefi.
Se vede ca sunt in concediu, am scris un adevarat roman. Ma duc inapoi la curatenie (nu am reusit nici macar sa termin camera Stefaniei
), dar mai revin. Sa aveti o zi frumoasa!
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare
mitzura spune:
Andrea, deci asa cu drumul, a fost ok...lung totusi.
Ai spus cateva adevaruri aici: 1. ca baietii sunt mai mamosi, mai ales daca sunt primii. La noi Tudor si acum este rasfatat (in sensul ca i se da mancare in gura, e spalat, imbracat, etc.), iar cu mara suntem mai expeditivi. Asta pentru ca nici n-am vrut sa sufere el si sa simta o schimbare majora cand a aparut ea.
2. gradinita intr-adevar grabeste lucrurile, eu imi pun mari sperante in ea. As fi vrut insa sa aibe si el un minimum de independenta pana atunci, ca sa se adapteze mai usor acolo.
Deci asa, Stefi e si ea zburdalnica . Pe mine ma enerveaza astia care sugereaza sa mai potolesti copilul, pentru simplul motiv ca un astfel de copil nu poate fi potolit. Mie mi s-a sugerat inclusiv sa mai "dau cureaua jos din cui" , ca e prea rasfatat. Chestia asta nu o concep. In plus, mie mi-e clar ca astea sunt caracteristicile varstei si cand va fi mai mare se va mai potoli. (vreau sa-ti spun ca Tudor nici n-ar fi stat la masa sa manance, daca era in aceeasi situatie).
Speel, exact asta vreau sa evit, sa am copii care sa nu ma ajute la nimic si sa nu faca nimic. N-as putea suporta. Vreau sa-i implic. Si inceputul e asta.
Restul de fete, pe unde sunteti?
szivarvany spune:
Buongiorno la trupa ramasa acasa sau job
Mitzu - da, ideal e sa determinam copiii sa coopereze ca vor si ei, nu sa-i fortam. Populatia acestei tari insa nu intelege ca un copil de 3 ani are drepturile lui la zburdalnicie, nervi, iubire neconditionata.
Ultima data am fost in parc ... Giulia s-a facut precum porcusorul si pe mine asta m-a distrat teribil si i-am spus ca poate linistita de asta avem detergenti si masina de spalat. S-au cam uitat crucis adultii. Precizez ca eu distrez si 10 copii in groapa de nisip, de multe ori Giulik e salutata sa plece acasa si pe mine ma intreaba daca nu plec acasa cu ei
Cum am ajuns home si-a dus singura si si-a aruncat pantalonii si sosetele in masina
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
leeloo2004 spune:
Buna ziua!
Noi am avut peripetii ieri...respectiv Stefan aproape ca si-a spart capul...Nu stiu cum a alunecat pe hol, a cazut si a intrat cu capul intr-un colt al usii de la dulap. Eu l-am auzit plingind,l-am ridicat si l-am impacat (desi mi se parea mie ca plinge cam tare pentru o astfel de cazatura) fara sa vad ca i s-a intimplat ceva. Tocmai ne pregateam sa plecam asa ca am luat copilul si am plecat. Cind sa ies din lift insa l-am vazut murdar de ceva rosu pe degete; crezind ca e plastilina, l-am luat sa-l curat, moment cnd mi-am dat seama ca de fapt e singe si brusc am facut legatura cu cazatura. L-am verificat si am vazut ca avea parul naclait de singe - moment in care literalmente mi s-a facut rau...L-am luat pe sus, i-am sters rana, l-am dezinfectat - copilul plingea de mi se rupea inima - noroc ca taietura e oarecum superficiala (scalpul fiind insa foarte vascularizat, i-a curs mult singe...) dar are si o usoara umflatura... Aseara l-am spalat pe cap, am curatat din nou rana cu rivanol si de dimineata am vazut ca facuse coaja...sper sa fie ok...dar uite ca am tras o sperietura de nu va zic si asta dintr-o neatentie...
Vad ca voi va stresati mult cu autonomia copiilor - eu recunosc sincer ca nu prea mi-am batut capul - e drept insa ca am avut altele de recuperat si asta chiar a fost ultimul meu stres. In continuare nu m-am gindit prea mult la cum si ce o sa fac, sper insa ca dupa ce incepe gradinita sa se mai simplifice putin lucrurile...
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
szivarvany spune:
Pupici muuulti lui Stefan sa-i treaca buba
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Dorsilia spune:
quote:
Originally posted by mitzura
Dorsilia, ma bucur mult ca ai reusit sa faci aceste schimbari ca sa iti fie tie mai usor!! Zi-mi putin ce face femeia si cu cat o platesti (eventual pe PM), ca ma bate si pe mine gandul de mult.
Iar Danut mi se pare foarte independent pentru varsta lui (vezi ca am deschis si eu un subiect la Parintii intreaba...). Are scaun pt wc sau ajunge si fara? Tudor cred ca ar face nenorocire in baie daca l-as lasa singur (ar stropi, s-ar uda pana la umar..)...sau poate n-am eu suficienta incredere in el?
buna!
femeia ia 40 lei si sta vreo 3 h in care-si face treaba: in primul rand baia, apoi bucataria, praful de pe sub toate din casa, aspirat (de aspirat mai aspiram si noi) si geamurile o data la luna
Danut are 103 cm si ajunge sa faca pp la WC fara sa se urce pe ceva. O fi scaunul nostru mic, nu stiu, e scaun normal de WC, atat stiu, nu e ceva sofisticat. Stie, ca l-a-nvatat taica-su cum sa-ti tina tzushca si sa nu stropeasca. Ridica inainte si colacul, ca barbatii :)) Normal ca mai stropeste bordura WC-ului dar la asta nu ma uit, sterg eu dupa el. Important e ca m-a debarasat pe mine de treaba de a-i tine olita ca taman cand o hraneam pe Dea ii venea si lui pishu. Iar ea daca o intrerup nu mai mananca.