Piticlonti de iulie-august 2004 (224)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mitzu - io nu ma trezesc noptile, a facut de 2 x pe ea ca cica m-a strigat si nu am auzit-o (dormim nas in nas) deci e posibil. Asa k dimineata cand m-am trezit mi-a spus ca mami e surda si si-a cautat un body curat sa o scimb. Deci io sunt mama denaturata ... Seara consuma 200 ml lapte si ink 100 de apa minerala, de multe ori face pipi inainte de somn, dar parca de cele mai multe ori nu vrea si rezista pana dimineata fara probleme.

Andries - merci pt idei !!!

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

buna fetelor! Si eu pe aici mai rarut ca-i mai dragut!

In primul rand LMA la toti sarbatoritii de pana acum cu scuzele de rigoare pentru intarziere.

Dorsila-- referitor la cele "5 de ce-uri" ca sa nu te simti singura nici al meu pui nu bea lapte ( 1 data cel mult de 2 ori pe sapt. dim. mananca cereale cu lapte 200g dar atat)

mitzura-- noi cand am renuntat la pempi noaptea am facut-o pentru ca erea uscat dimineata; el nici acum nu face noaptea de 1 an de zile de cand sta fara pempi. accidente am avut doar vreo 3-4, iar de cerut peste noapte nu a cerut decat de vreo 3 ori, mai repede se scoala noaptea sa ceara apa sau sa-l schimb caci transpira si se uda in jurul gatului;

am vazut si eu pozici, nu mai nominalizez;

danaS-- multa sanatate lui Ric, sa scapati repede de raceala;

Despre noi... am fost 4 zile la mare... jupiter-saturn a fost super pt. copii iar eu am prins 2 rasarituri superbe de pe balconul hotelului;

Am citit din urma si acum e o varza in capul meu, daca imi mai amintesc ceva mai scriu mai incolo....

vacanta placuta si calatorie usoara celor care plecati in aceasta perioada;

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani juma - Edi 2 ani si 8 luni

http://community.webshots.com/user/biluta28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Salutare... La multi ani tuturor sarbatoritilor pe care i-am ratat din lipsa de timp...

Mitzule si eu am aceeasi problema ca si tine. Matei la pranz se trezeste si face pipi dupa care se culca la loc. Noaptea, insa nu se trezeste si daca nu ma trezesc eu face in pat. Eu ma trezesc de doua ori pe noapte, la 12 si la 3. De fapt, mai nou, am facut ture si am impartit responsabilitatile cu domnu' ta'su. El la 12 io la 3. Asa evitam accidentele dar ma intreb si eu cat va dura kestia asta ca eu deja sunt ca un zombie de doua luni de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

helou!

Daria- de ieri, alaltaieri, azi, mi-am facut curaj sa-ti scriu PM vis a vis de "in 1 sau 2". ma crezi sau nu, facatura sau ce o fi, dar nu am reusit sa-ti trimit. Din diverse motive ultimul tehnic. Scrisesem o epistola si s-a pierdut in eter ca s-a blocat computerul cand sa dau send. Asa ca pe scurt, insensibil, un mesaj: omu e serios, nu e betiv, afemeiat, castiga bani pt casa si nu-i toaca pe cine stie unde, vine acasa de la munci nu bate barurile cu X sau Y-ci, nu te violenteaza (decat emotional, ceea ce e totusi superferanjant), deci per ansamblu s-ar zice ca e un insensibil. Am si eu unul acasa. Gandeste-te insa numai la un lucru. nu zic sa stai sau sa pleci. Dar fa de asa maniera ca Giulia care e si asa o sensibiluta si o gingasa, sa nu va auda/vada tunand si fulgerand. Daca nu se poate dezamorsa situatia atunci decide-te pt o separare temporara, insa nu lua decizii pripite. Nu zic sa te sacrifici de dragul de a avea Giulia si tata si mama, pt ca decat o familie disfunctionala si neechilibrata, care predispune copilul la tulburari psihice mai tarziu, mai bine o familie monoparentala. Eu pe la 8-9 ani ajunsesem sa ma rog de mama sa se desparta de tata, atat eram de satula de meciurile lor zilnice. Si tot ce auzeam erau amenintari desarte de la ea: "plec, divortez, o sa te las cu fata pe cap sa te descurci sa vezi cat e de munca" si alte bla-bla-uri. Ma simteam mingea lor de ping pong. Urlau unul la altul ca apucatii si eu aveam lectii de facut, mancam in urlete, adormeam in urlete si invatam in urlete. Familie de profesori, va rog frumos sa remarcati ca nu erau taranoi. Dar demult m-am convins ca taranii au mai mult bun simt in materie de atmosfera familiala. Asa ca asta am vrut sa zic. Oricat de greu crezi ca-ti este tie, Giuliei ii e si mai greu, chiar daca n-o arata inca. Nu stiu cum e la voi, dar eu am interzis discutiile aprinse in jurul copiilor. Ale tuturor. ca mai veneau si bunicii suparati pe pensii si pe frate-meu si se apucau sa discute angrenand niste decibeli in plus dupa cum se incindea neuronu. Si copiii-mi deveneau nervosi si plangaciosi, Asa ca la noi se discuta cu calm de cateva saptamani. indiferent despre ce si despre cine e vorba. Cum aud un decibel mai sus cum ridic o spranceana si reglez volumul.
Nu stiu cum va fi in viitor la noi, daca vom trece sau nu peste perioada asta mai "rugoasa" insa incercam. Si Cristi daca aduc vorba de despartire nu discuta. Zice sa ma despart eu de cine vreau ca el nu are de gand sa semneze nimic si daca am chef de procese de ani de zile sunt libera sa incep. Il vad ca face insa eforturi, ma mai ajuta in casa, spala vase, aspira, plimba copiii seara de seara, desi il vad ca uneori abia asteapta sa merg si eu ca sa ii fie mai usor. Si merg, pt ca-mi place sa fiu acolo cu ei. Daca ma vede posomorata intreaba totusi ce am si daca deschid o discutie pe teme filosofice existentiale nu imi mai taie macaroana ca pana nu demult. Imi subliniaza mereu ca asta este o perioada mai grea din viata si ca nu putem face decat sa trecem prin ea, ca o sa treaca, o sa creasca astia micii si o sa putem sa ne tragem sufletul. Pana atunci ne descurcam cum putem eu mai mult cu casa si copiii, el ma ajuta cand vine seara acasa si-n weekend si asta e.
Am rezolvat mancatul si curatenia. Am o femeie la curatenie o data pe saptamana, si ne-am abonat la un restaurant care are servicii de catering, asa ca zilnic ne aduc pranzul cald acasa. Gatesc eventual duminica si sambata, in caz ca nu iesim undeva in oras.
Copiilor le gatesc inca, Dea e cu pireurile multileguminoase si carnita pasata; au fost momente cand Dani insa a preferat mancarea de restaurant.
Incarcarea masinii de spalat nu e un efort colosal, iar intinsul rufelor e o distractie pt Dani. Daca se nimereste sa spal seara tarziu, intindem rufele dupa ce adorm copiii.
De calcat mai rarut. Cristi e omul tricourilor si bermudelor toata vara. Cum merge la firma lui, si cum e deocamdata singurul angajat, ii e egal in ce sta imbracat, si nici altfel nu e un pedant, ca daca r fi fost innebuneam calcand cravate, pantaloni de stofa, camasi apretate toata viata cum a calcat si mai calca mama pt tata.
Pt copii n-am ce calca. Dani si Dea sunt in tricouri si pantaloni scurti toata ziua, sau in rochita buburuza mica, dar nu necesita calcare dupa spalare ca-a material nemtesc
Cumparaturile mari se fac in weekend, mergem cu masina, umplem frigiderul, congelatorul si basta.
Micile nimicuri (fructe, paine, lapte, rontaieli) le luam seara zilnic.
Si uite asa m-am debarasat eu de niste greutati si am mintea mai limpede pt copii.
Nu mai smotruiesc zilnic prin casa pt ca pana ajung sa termin in fata Dani a insirat deja alte seturi de jucarii....sau la baie a umplut de spume toata sapuniera spalandu-se de zor....si ce? cine a mai vazut luna si bec cu doi copii mici? daca am vizitatori am invatat sa stau relaxata in nesimtire si sa nu ma mai dau peste cap ca vai, e casa dezordonata. Cine ne place ne place asa cum suntem, stie cine suntem si ca asta e situatia acum. Nu am nevoie de preteni falsi care sa ma arate cu degetul ca am scame pe covor sau prea multe piese delego insirate sau mai stiu eu ce....
s-au trezit ratonii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roxa- santé! e nasoala viroza de vara, tocmai ce am probat-o toti 4

Mitzu- In perioada dintre mutari, Dani care se invatase sa se ceara si noapte la olita, a regresat. A durat iata, vreo 6 luni pana sa-si revina si din nou, daca-i vine noaptea cere. intre timp a avut pampers cu mici exceptii. Cu mici exceptii a udat si patul. Dar au fost si noti cand nu a udat patul pt ca nu i-a venit. Dar mai nou, cum bea multa apa, pe la 5 dimineata cere olita. Ziua merge singur la WC si face pisu, ca barbatii, din picioare, stie sa se stearga si sa se spele pe maini dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Dorsilia, ma bucur mult ca ai reusit sa faci aceste schimbari ca sa iti fie tie mai usor!! Zi-mi putin ce face femeia si cu cat o platesti (eventual pe PM), ca ma bate si pe mine gandul de mult.
Iar Danut mi se pare foarte independent pentru varsta lui (vezi ca am deschis si eu un subiect la Parintii intreaba...). Are scaun pt wc sau ajunge si fara? Tudor cred ca ar face nenorocire in baie daca l-as lasa singur (ar stropi, s-ar uda pana la umar..)...sau poate n-am eu suficienta incredere in el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

DORSILIA CHAPEAU

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Salutare.
Am citeva minute libere,pina s-o infunda iarasi un nasuc si plinge posesorul sa vina ma-sa sa-l tina sprijinit pina adoarme iar.asta noapte a dormitpe mine eu in pozitie semiculcata,altfel nu s-a putut.astazi am scos cu pompa muci de am uitat numarul.greu tare.Arata jalnic,de rau ce-i este nici nu-si poate tine ochii complet deschisi.
Adela am citit si eu subiectul tau si raspunsurile si de acolo si de aici si m-a declar invinsa.eu daca ar fi dupa cele spuse acolo,ar insemna ca ricardo nu are nici un fel de autonomie,nimic din cele mentionate nu face ori ca nu a fost nevoit probabil ori pentru ca eu nu am dat importanta si am facut mereu tot ce probabil trebuia sa faca el.nu face la olita sau wc pentru ca nu vrea,nu se dezbraca nu se imbraca pentru ca treaba asta o fac eu,se incalta dar numai cu pantofii mei si aia e de distractie,maninca la masa cu noi si se serveste singur numai spre final imi cere sa-i dau eu in gurita,deci nu face nimic singur pe deplin.eu nici macar nu m-am gindit sa accelerez toate astea,nu din comoditate,ca nu e prea comod,ci pentru ca imi place,mi se pare firesc,as vrea ca perioada asta sa tina cit mai mult.Mie chiar imi place sa-l ingrijesc,este obositor insa e placerea mea.El oricum v-a creste si automat toate astea vor fi amintiri asa cum sunt amintirile cu Serban.Si cu Serban e mult de treaba,alta treaba insa mult mai obositoare si mai complexa.Cu Ricardo mi se pare o joaca .Cu Serban chiar am de gindit,cum sa vorbesc,ce fel sa pun problema,pericolul de a lua-o pe aratura e mult mai mare,acu se despart drumurile si copilul o i-a incotro crede el ca e bine,trebuie indrumat,ajutat sa inteleaga oamenii si mersul lucrurilor,eeeeehe grele pe bune.ma repet,cu ricardo e simplu de tot la virsta asta.greul vine pe urma,lectii,colegi,prieteni,incepe a raspunde,a comenta,tre sa fii pe faza sa dai raspunsurile potrivite,nu mai tine cu pacaleli,santaje,minciunele.De asta eu inca copilaresc deocamdata ca sa spun asa,mie drag ca e mic si-i dependent de mine,o sa duc dorul vremurilor de acum.Ca tot veni vorba,Serban s-a schimbat intr-un an ceva de speriat.Cind mi-a zis prima oara:Nu vreau,am zis ca nu mai aud bine.Si am inteles de pe la altii ca e abia inceputul.Ca abia acu incepe adevarata experienta de tinut nervii tari.
Lia,interesante schimbari,eu tot casnica si cu nasu-n trebi.la mine nu mai trece cred.eu nici vorba de menajera sau bona sau bucatareasa,spal,calc,fac mincare,stau de copil(acum copii)curatenie,scoala numa-n we si m-a apuc luna ce vine de un proiect pe care l-am tot aminat din cauza de Ricu schiop dar nu mai pot lasa persoana cu casa vraiste in asteptarea mea.eu m-am profilat numai pe decoratiuni interioare,la design am renuntat,de fapt in primul an se fac notiuni generale din ambele,apoi iti alegi specialitatea.Si daca tot s-a ivit ocazia,o amica si-a cumparat o casa si m-a rugat s-o aranjez,no am zis da inainte de accident si acu femeia m-a asteapta.deci inca ceva in plus de facut,nu-i bai eu m-am dus cu Ricu la servici cind avea 10 zile,acu are aproape trei,al i-au in carut si mergem o ora doua la servici iar.revenind la trebuirile casei si crescutul copilului in acelasi timp,eu mi-am vazut de casa si de copil concomitent,adica am facut toate alea cu el linga mine,numa de calcat calc seara dupa ce se culca .Seara,fiind sapte,de cind e bolnavior se culca la 6 seara.Si al meu nu face nimic nimic in casa,casa iar e cit vreo trei apartamente mari din ro,ricu umbla peste tot,in fiecare zi tre sa fac curatenie de altfel nu vine nici naiba la mine dar asa sunt eu invatata.Am o fobie daca e mizerie incep sa ma scarpin,n-am aer suficient,m-a apuca o stare de nervi teribila cum m-a apuc si le curat incep a m-a linisti.Abia cind e gata sunt si eu ok.Copilul e bien mersi linga mine,vorbim,ne jucam,alergam tipam,ne trintim,deci eu fac treaba ca o joaca cu ricardo,m-a distrez si eu,el e mereu cu gura pina la urechi de maimutarelile mele,face si una alta,mai invata cite ceva,iesim afara la joaca,loc avem destul,jucarii nu mai spun,in timpul asta mai curat si florile,scurma si el cu mine si uite asa trece timpul.Ce bine ar fi daca ar fi asa simplu si cu Serban,dar asta e viata,dupa niste ani nu mai merge cu tra la la,mai ales in vremurile astea cind tentatia si apoi nenorocirea e la tot pasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

salutare, fac si eu ca robi, ma risc si scriu de la serviciu, daca m-or da afara, macar stiu de ce...
rox, sambata la prima ora decolam de aici si ne intoarcem marti noaptea pe la 1. pt baieti e ok ca au liber si miercuri dar eu voi fi pe baricade, sa vad, poate vin macar mai tarziu ca sa nu dorm cu capul pe birou. ne vom distra in we si luni iar marti eu ma duc la seminar iar baietii vor colinda pe la ocean presupun. abia astept ca de vacanta din septembrie nu's ce sa mai zic. de aia is si tare incurcata ca vor mai multe persoane sa vina si nu li se sincronizeaza datele si noi suntem cumva in charge, atata bataie de cap cand asta trebuia sa fie relaxare si timp alaturi de mama. eh, las' ca ne descurcam noi.

pupici si sanatate la bolnaviori
pozele le vad de-acasa

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Of, exact asta ii lipsea lui Ric acum...sanatate multa, sa treaca ambele bube.

dana, si eu ma gandesc uneori ca o sa-mi para rau dupa bebeleala asta. dar eu mai am inca unul mic pe deasupra, si amandoi se cer ingrijiti ca niste bebelusi, asa ca imi e foarte greu. In plus, ma gandesc ca daca devine ceva mai independent (nu mi-as dori decat sa pape singur ce ii pun in fata si sa faca pipi singur la wc), timpul pe care l-am castiga amandoi l-am putea folosi ca sa ne jucam mai mult impreuna, sau sa interactionam mai mult. Noi ne lalaim dimineata cate o ora cu masa (pana le dau la amandoi), dupa care pleaca cu buna-sa in parc. In ora aia, am putea face altceva.

Mergi la inceput