Viata in germania (45)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Salutari dn casa groazei.
Catrina sta numa la 38.6 dupa antitermice. De bine de rau bea cate doua trei bibe pe zi de apa cu solutie de electrolit dar altceva nimik (si nici nu mananca). Vomita de-i ies okii. Si deja am ajuns la capitolul vikingei cu 'vestea rea'... Vars si eu de-mi ies ochii din cap si ma doare si cabesa de numa.

EDIT: exista vaccin pt. asa ceva?


Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Am scris cu picioarele mesajul anterior eram intre paella si asta mica, pe care am minjit-o de sofran, e galbena ca o ratusca Da' paella a iesit super buna, cui ii e dor de spania si o vrea in bucatarie sa-mi zica.Deci mai sus, am vrut sa scriu dieta stricta, nu dieta stricaPapa, incearca sa-i dai bibe mai slab facut, ai sa vezi ca e mai binisor, corpul ei tre sa lupte cu virusul si de asta nu poate folosi energia pe digeratul unei mese mai grase. Si apoi usor usor cresti masurile pina in 2 zile ajungi sa-l faci dupa dozarea normala. Laptele special pt stari de voma si diaree e si el o alternativa buna, dar cred ca nu are un gust interesant, ca Aldo nu l-a acceptat. Tre sa incerci sa-i linistesti stomacelul, oricum. Vaccin nu e pt asa ceva. Spalat pe miini, si grija in locurile aglomerate. Se ia f usor. Daca unul are la gradi fac toti.Aiurea ca deja il ai si tu..Insanatosire grabnica! Cind fata isi revine o sa fie exact cind o sa-ti fie tie rau. Atunci sa te tii..Dar sper pt tine ca totusi ca nu e o forma prea uritica. Domnu' papadie e anuntat?Intrasem sa intreb daca ai nevoie de lista cu fetele care au contribuit pt Diana. Dar am vazut deja citeva lalele puse sub nick. Ca sa nu-ti aglomerez PM-ul, lista e mereu actualizata pe prima pagina de la sub Dianei de la umanitare.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

De fapt scuze, lasa ca trimit lista la Marius, tu numai de asta nu ai chef acum, intre jeturi de vome din toate directiile...Insanatosire grabnica:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

eu nu stau in germania in schimb am stat acasa toata ziua fiindca mi-am sclintit o glezna(don't ask!) si ca urmare ma bag si eu in seama ...dar cu un tzel precis:vikinga , te rog frumos scrie reteta de paella!!
papadie,toata simpatia mea....

emerald isle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

vikinga o sa plantez si eu lalele in curand:)) Catrina are 3 ani nu mai bea lapte praf de doi ani. Catri e cu MD Grippe. Sofia a fo in spital cu virusu' vechi si cu angina noua si cu deshidratarea rea. Catrina zace si zace si zace:(((((

speed io-st cu tine: sa vina reteta de paella (nu ca as putea manca ceva la ora asta)



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Papa scuze ca ma bag si eu, vin si eu cu sfaturi(cred ca esti satula deja de ele) dai numai cate putin sa bea daca vomita. Cateva picaturi si apoi peste cateva min din nou. si lapte HN25 Milupa, Aptamil, e special pentru asa ceva. Are o culoare rozalie cam ciudata, a mea l-a baut fara mofturi, adevarat ca era mai mica.
Multa sanatate!!

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)


Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by speed
eu nu stau in germania in schimb am stat acasa toata ziua fiindca mi-am sclintit o glezna(don't ask!) si ca urmare ma bag si eu in seama ...dar cu un tzel precis:vikinga , te rog frumos scrie reteta de paella!!papadie,toata simpatia mea....emerald isle
Speed m-am amuzat cu povestile de irlandezele cele bautoare si pub-urile de pe acoloLa paella am facut si poze din etapa in etapa asa ca profi, dar va anunt ca e cu vietati in ea, si anume scampi cu mustati cu tot, scoici, calamarii sunt taiati deci nu oripileaza ochii. Poate fi cu peste si fructe de mare, ori cu carne, ori mixta. Cea mai buna e cea din urma, pt asta am eu reteta. Si adaptata la chestiile gasite in supermarchet. Incarc pozele si o scriu daca domnisoara nu face scandal.Papadie tre sa treaca. Ala e laptele special pt stari din astea, nu-mi mai aminteam eu numele, l-a scris Mirakluker. Cite ore are de cind este cu febra? Daca ii este rau si miine, mergi la spital.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Paella preferata de noi e cea mixta adica si cu (,) carne de pui si cu fructe de mare. Daca nu va plac fructele de mare, am sa gasesc o reteta si pt asta. Cautind pe net retete cu paella m-am amuzat citind pe un site cu istoricul(!!) paella-ei si se zicea ca asa cum spaniolii nu sunt in consens in privinta politicii, vremii, fotbalului, vecinilor si aproape la orice despre ce discuta, bineinteles ca nu sunt in consens nici in privinta retetei de paella. Cite bordeie atitea obiceieAsa ca am adaptat vreo 3 retete la "bordeiul" nemtesc, mai exact la oferta de prin supermarchetele de aici. Ca sa fie rapid si fara batai de cap.Pt cine gaseste fructe de mare proaspete pot ajuta cu amanunte din alte retete, eu am folist doar congelate.-un piept de pui mare, -o ceapa mare, -4 catei de usturoi-un ardei gras rosu-4 rosii mici-2 cani jumate de orez(eu am spaniol, daca nu gasiti at luati orez cam cum e ala romanesc pe la noi, in nici un caz orez mare lung cum se folosesc la retetele asiatice)-1.5l supa de pui(eu am facut din concentrat de pui de la maggi, e ok)-3g sofran-1/2 lingurita piper Cayenne -300gr mazare congelata-ulei de masline-500gr(o punga) de fructe de mare mixate, congelate(Meeresfrüchte-Mischung)-o cutie de scoici congelate(Muscheln)-1/2 cutie de scampi congelati, dar sa fie intregi cu antene cu tot(vreo 15 scampi) -2 lamiiCe trebuie sa aveti pregatit:Intii se scot scampii la decongelat, nu au nevoie de mai mult de 30 de min.Apoi fructele de mare se prepara cum scrie pe ambalaj. In general cam asa se face: intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei, un catel de usturoi si apoi fructele de mare asa cum sunt congelate direct in uleiul fierbinte. Se calesc vreo 10 minute. Si se lasa deoparte. O sa ramina si jumatate de cana de supa de la ele, care se va pune si ea la paella.Scoicile congelate se pun intr-o cratita cu o ceapa taiata, un catel de usuroi si un pahar de vin alb. Se lasa sa fiarba vreo 10 minute. Supa ramasa de la scoici se arunca.Pieptul de pui taiat in cuburi.Ceapa taiata mic.Usturoiul taiat fin.Rosiile fara coaja si seminte taiate cubulete(in viteza eu le pun doar asa taiate).Ardeiul gras taiat cuburi mici.Supa de pui fierbinte.Intr-o cratita de paella( e important sa fie larga si nu de teflon, ci material care se incinge repede) se pune pieptul de pui taiat cubulete sa se caleasca in vreo 5-6 linguri de ulei de masline, la foc tare timp de vreo 3-4 minute. Peste carne se da putina sare si piper. Se scoate cu o spumiera si se lasa deoparte.In uleiul ramas se caleste ceapa pina se face transparenta. Se adauga rosiile si ardeiul gras, se lasa vreo citeva minute amestecind pina cind ardeiul si rosiile sunt inmuiate bine.Se pune orezul pina devine transparent(vreo 3-4 minute), la fel amestecind rapid.Se pune peste 1l din supa de pui si supa de la fructele de mare ramasa.Se adauga mazarea, piperul cayenne, sofranul. Se da focul la mic si se lasa sa fiarba 10 minute.Dupa cele 10 minute se adauga pieptul de pui si fructele de mare si inca 300ml de supa de pui. Se mai lasa alte 10 minute.Se amesteca usor, cu o lingura de lemn doar pe fundul cratitei ca sa nu se prinda. In rest eviati sa invirtiti prea mult in orez.Dupa cele 20 de min de cind fierbe orezul se adauga scampii,care se pun deasupra, ii impingeti usor cu degetul, oricum ei vor ramine deasupra, se fac doar cu caldura degajata, nu le trebuie mult. Acoperiti cratita.Dupa 5 minute puneti si scoicile deasupra. Se mai lasa 5 minute si gata paella. In total orezul tre sa fiarba 30 min. Dupa ce supa scade si orezul se umfla, nu mai amestecati deloc. Paella e gata cind supa s-a dus de tot. Daca supa scade inaite de cele 30 de minute se aduga din acel rest de 200 ml supa, ramasa rezerva. Focul e tare la inceput cind ingredietntele sunt calite, apoi focul mic spre mediu la fierbere. Puteti acoperi asa pe jumate. dar nu e neaparat. Important e un capac cind se pun scampii ca sa prinda rapid culoarea portocalie.Se pune in mijlocul mesei cu sferturi de lamie alaturi. In farfurie isi poate pune cine doreste putina lamie stoarsa. Se serveste cu vin alb sec. Cantitatea din reteta ajunge lejer pt 4 portii mari. Se poate si reincalzi in microwelle ori in cuptorul bine incins. Dar avind fructe de mare nu lasati de pe o zi pe alta.Reteta pare lunga pt ca am scris toate amanuntele. Dar e simplu si rapid de facutPofta buuuuna.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

danke schon vikinga!

emerald isle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

La voi se plimba MD-Grippe iar la noi o raceala urita cu dureri in git de toata frumusetea. Saptamina trecuta a avut-o sotul, de doua zile stau eu cu fular la git (si avem temperaturi acuma de peste 30 de grade de sunt total pocnita ).

Da ieri tot am fost la noaptea muzeelor si am stat pe la Schloss Pilnitz si am prins un apus de soare SUPERB cu un peisaj de Elbe + castelutz baroc cu parcul aferent...

Sanatate la toti bolnaviorii de pe aici si la cei sanatosi distractie faina pe la picknicuri, gratare si stat la soare!


PS:Vikinga, pina la mine s-au terminat lalele! Asta imi aduce aminte de clasa intii cind nu am prins loc decit in banca a saptea, fara abecedar si floare pe masa. Mare dezamagire pe mine atuncea, da stiti cum e "ai grija ce iti doresti"- de banca intii nu am scapat toata scoala, ba chiar si in facultate (da acolo pe motiv de miopie si cu scopul anti-adormire).

------
-------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput