Viata in germania (45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Aici pretul e crescut de catre cei bogati din orasele din Nord, special Hamburg, ce-si iau aici case da vacanta. E un satuc anume pe nume Kampen unde fac parada cu cele mai luxurioase masini si fitze pe ei de te doare mintea Mai sunt cietve insule la M Nordului si nu se compara preturile. Amonar multa spor la construitul casei noi! In Germania o sa va obisnuiti voi, nu-s nemtzii chiar imposibili. Cum stati cu lb germana?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Wow ce limbarita ati avut in ultimele zile. Nu m-am prins exact a nascut Narcisa sau inca e doi in unu'?
Voiam sa va spun ca de cate ori aducem cate-o mama pe aici ii luam asigurare de aici (de la gara). va dau diseara mai multe amanunte ca ionu se ocupa de asta.
vin mai tarziu ca momentan ne refacem nervii de duminica am fos in spital cu Sofia.

pup u*

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Amonar

COPILAIMultumesc pt informatie. Sa inteleg ca pe trimestru se platesc 10 euro pt ca sa primesti trimiteri la alti doctori. Nu conteaza cati doctori vrei sa vezi pe acel trimestru?

Nu.

quote:

Si asta numai in cazul in care nu esti asigurat privat, inteleg?

Da. De obicei asiguratii privat sunt cei care au un venit peste medie sau lucreaza la anumite institutii (ministere, sindicate), care ofera angajatilor asigurari private, indiferent de venit.

quote:

Cei 10 euro nu-i primesti inapoi de la asigurare?

Nu.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

În secunda în care am dat ieri send mi-a tras Catrina un jet direct pe tastatura...Are Magen Darm Grippe si îmi tot face febrä. Îi dau antitermice. E prima datä când ne confruntäm cu asa ceva si nu prea stiu ce sa fac. Ea cum bea ceva cum varsa...Am bagat solutie de electroliti însä îmi dä de furcä febra. Ceva sfaturi?

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

buna fetele,

chiar ca ati scris ceva in 2 zile, eu nu am putut intra ieri ca am fost plecata dupa toni, am adus-o de la internat..si maine tre sa o duc, of, m-am saturat de drumuri!!!!!!!!!!! noroc ca mai are doar 2 sapt!

amonar, mult spor la casa, sa ne spui si noua de ce te "lovesti" pe parcurs, poate ne bagam si noi candva sa construim, cu toate ca la cat stam noi pe mal e cam greu, cineva trebuie sa si supravegheze lucrarile, nu? intrebai de firma: avem un vapor de marfa si caram cu el diverse, ce pica, mai mult carbune... de aia catelul meu alb e vesnic negru
stiam ca sunt mai scumpe casele in olanda, din auzite...noi incarcam numai in olanda de aia spun ca imi place, m-am plimbat prin multe locuri, e drept pe langa ape!

in sfarsit e zi de plaja!

va pup

poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

PAPA
Ce ghinion cu printesa ta! Eu cred ca la boala asta nu prea ai ce s afaci doar sa fi atenta cu ce-i dai sa bea si sa manace (daca tine ceva in ea, ubberhoupt). Cred ca si paracetamolul pt copii ajuta, e antitermic si calmant. Nu am inteles daca are sidiaree, daca da, exista o soluite ca se dizolva in apa sau ceai, impotriva deshidratarii. Stai ca ma duc sa vad cum se cheama...in Olandeza se cheama :Orale rehydratievloeistoffen (ORS), este un amestec de zahar, minerale in apa.Se foloseste pt mentinerea apei in corp. Din ce-am citit eu pe site-urile Olandeze, nu se prea poate da nimic, cauza este un virus sau foarte rar o bacterie. Poti sa-i dai aceeasi mancare dar in cantitati mici. Daca diareea tine mai mult de o zi la copii, e bine sa consulti doctorul. Important e sa o hidratezi pe a mica. Daca vomita, incearca sa-i dai soluti asta din ora in ora. Daca nu ajungi la farmacie, poti sa faci si aingura solutia asta: Amesteca 1 litru de apa (minerala sau fiarta) cu 40 grame de zahar (8 lingurite sau 8 cubulete) si 3,5 grame sare (1 lingurita).
Daca esti totusi ingrijorata eu zic sa suni un doctor.

Insanatosire grabnica! Am citit ca gripa asta dureaza intre 1 si 5 zile.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Papa, sanatate Catrinei !
A iesit, in sfarsit, soarele:))

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Päpä, va loveste nu gluma bolile astea.
Cum se simte Sofia?

cred ca Ramona se refera la Dextropur. Noua ne-a recomandat-o pediatru tot contra dezhidratarii, dar nu aveam boala Catrinei. Si parca nu trebuie sa ii dai alimente solide. Poate iti mai scrie cineva ca pe noi inca nu ne-a pocnit boala. Aveti vaccinul facut?

EDIT: daca febra e mare Dolormin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gella spune:

papadie pt. febra mare un leac m.Ciorapei udati in otet,si frectii usoare cu otet pe corp.Mai ales ca vomita sau are diare.Sanatate si rabdarte multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cum la voi e cu Zecken asa de frecvent e aici magen damn grippeSe ia f repede, in general e frecventa in locurile aglomerate, cum e la noi la mare, turisti multi, igiena mai in fuga ca deh e lumea in vacanta:)Apa tre sa bea, mincare nu o sa-ti manince nu te ingrijora e normal. In nici un caz, unt, lactate, ori ceva gras. Piinica goala, paste fierte si date fara nimic, ori la fel orez. Dieta strica. Ce nu e de dieta e vomitat.Daca bea latpic si nu se poate altfel, incerca pt o zio doua cit e criza mai mare sa-i dai diluat, daca ii faci formula. Ca daca e gras face diaree si vomita. De ex in loc de 6 masuri pui 3 la aceeasi cantitate de apa.Si tot in lapticul ala pui si solutia electrolit, care e f buna impotriva dezhitratarii. Cica nu prea o beau ei asa fara nimic, tu incearca oricum si fara lapte poate ai noroc. Ori mai este un lapte formula, pt astfel de cazuri, nu mai stiu de era milupa ori altul, imi amintesc ca era in 2 arome ori banane ori vanilie.Vestea buna e ca la copii dureaza putin 2-3 zile maxim. La febra doar paracetamol cind e febra peste 38.5-39, nu inainte ca trebuie ca si corpul sa lupte impotriva virusului. Mare atentie cu antitermicele, ca virusul asta nu e chiar asa de grav chiar daca simptomele sunt uiritele. Voma si diaree in jet.Vestea rea e ca odata luat de copilo face toata familia. In cele mai multe cazuri. Si la adulti dureaza uneori si cite o sapt. Poate nu cu febra mare, dar o stare de tot rahatulde mai ai intrebari, aici sunt. Aldo a facut-o de vreo 5 ori pe anVikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput