Viata in germania (45)
Raspunsuri - Pagina 12
copiloi spune:
quote:
Originally posted by Carmiquote:
Originally posted by copiloiquote:
Originally posted by Carmi
Ca se poate si fara sa platesti, pe-asta o stiati?
Aveti asigurare privata?
Alina
Nu. D-ailalta.
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
Hmmm.......mergeti la medic in Olanda?
-------------------------
Azi n-o mai decolat Lufthansa din München?
Alina
Carmi spune:
Nuuu, in Olanda mergem doar in scopuri turistice. E o oferta numai (cred) a casei de asigurari ´Barmer´. Noi am acceptat-o ca nu schimba nika din ce era inainte: bref, tre´ sa cumperi medicamente numai de la o singura farmacie (pe care o alegi tu ) si la orice medic mergi iti trebuie Überweisung de la Hausarzt. Noua ne-a zis de chestia asta farmacista, si e ok, ca tot de la ea luam si inainte, iar dr. de fam. e f. aproape si ii telefonam cand vrem trimitere. Slava domnului, nu avem nevoie de dr. lunar, asa ca nu e niciun disconfort.
Alina spune:
Camelia,Cristina si celorlalte care pleaca in concediu,va doresc vreme faina si petrecere frumoasa!
Alina
copiloi spune:
quote:
Nuuu, in Olanda mergem doar in scopuri turistice. E o oferta numai (cred) a casei de asigurari ´Barmer´. Noi am acceptat-o ca nu schimba nika din ce era inainte: bref, tre´ sa cumperi medicamente numai de la o singura farmacie (pe care o alegi tu ) si la orice medic mergi iti trebuie Überweisung de la Hausarzt. Noua ne-a zis de chestia asta farmacista, si e ok, ca tot de la ea luam si inainte, iar dr. de fam. e f. aproape si ii telefonam cand vrem trimitere. Slava domnului, nu avem nevoie de dr. lunar, asa ca nu e niciun disconfort.
Ach soooo.....
Alina
Carmi spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Mey, eu am zis cum e pe-aici, ginecologul meu vrea neaparat Überweisung, nu stiu de ce, ca eu (adica toata familia mea) oricum nu platesc/platim cei 10 euroi trimestriali. Ca se poate si fara sa platesti, pe-asta o stiati?
Nici noi nu platim,suntem asigurati privat .
Alina
Da, asa-i, da eu ma gandeam la ´neprivati´
Alina spune:
quote:
Originally posted by Amonar
Simona
Noi plecam din Olanda pt ca in Germania putem sa ne facem casa mai mare si mai ieftina. Multi Olandezi emigreaza inspre Germania pt ca, casele sunt mai ieftine, taxele publice mai mici si posesia unei masini e mai ieftin. Sper sa ne putem acomoda in Germania. Ce firma aveti voi?
Ramona,
Da,in nord Germania casele sunt ieftine,foarte ieftine fata de-aici,in sud.Socrii mei stau in apropiere de Olanda si ce minunatii de case sunt si se construiesc(Einzelhaus)...din alea,aici doar milionarii isi permit .
Voi va construiti casa?Hai ca poate schimbam impresii despre asta pe pm.Ce zici?
Acomodare usoara in De va doresc!
Alina
vikinga spune:
Cum arata o casa tipica in Sylt si noi suntem cel mai in nord loc posibil, www.koenig-sylt.de/cgi-bin/objekte1/objekt1.pl?dsn=4210EE4C-75B5-43B2-9CB2-818331783B20&typ=1" target="_blank">aici. E 1.7mil€ si inca nu e in zona cea mai buna, ca alea scumpe, in zona cea mai buna cu grundstück mare ajung la 4-5-6 mil€. E o casa frumoasa insa mie una mi se pare scumpa. www.koenig-sylt.de/html/immobilien.html" target="_blank">Aici o agentie imobiliara de pe insula. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
Carmi spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Cum arata o casa tipica in Sylt si noi suntem cel mai in nord loc posibil, www.koenig-sylt.de/cgi-bin/objekte1/objekt1.pl?dsn=4210EE4C-75B5-43B2-9CB2-818331783B20&typ=1" target="_blank">aici. E 1.7mil€ si inca nu e in zona cea mai buna, ca alea scumpe, in zona cea mai buna cu grundstück mare ajung la 4-5-6 mil€. E o casa frumoasa insa mie una mi se pare scumpa.
www.koenig-sylt.de/html/immobilien.html" target="_blank">Aici o agentie imobiliara de pe insula.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
...chiar ca
Amonar spune:
COPILAIMultumesc pt informatie. Sa inteleg ca pe trimestru se platesc 10 euro pt ca sa primesti trimiteri la alti doctori. Nu conteaza cati doctori vrei sa vezi pe acel trimestru? Si asta numai in cazul in care nu esti asigurat privat, inteleg? Cei 10 euro nu-i primesti inapoi de la asigurare?
CARMI
m-AM UITAT PE SITE-UL soc. de as. de care aispus tu. Inca nu cunosc asa de bine Germana si am incercat sa gasesc ceva tarife, oferte dar nu am reusit.Cred ca ii vom intreba ce oferta ne pot da. Noiam toto auzit de AOK,IKK ca er fi bine sa ne asiguram. Trebuie sa ne facem timp sa cautam bine ce si cum.
Alina
Da, cam pe langa toata fasia de granita cu Olanda sunt casele ieftine. In ultimii ani au crescut preturile pt ca Olandezii cumpara in valuri mari case acolo si se produce o cerere mare. Dar si cu asta casele de acolo nu se compara ca pret/calitate cu ce se gaseste in Olanda. Am inteles ca acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista industrie in zona. In urma cu multi ani muncitorii Germani se ducea in Olanda sa lucreze.
Noi am cautat mai intai in Olanda ceva, in sud, pt ca sotul lucreaza acolo si sa fie mai aproape de servici. Dar toate casele erau scumpe si mici. DIN "greseala"am ajuns prin Internet pe site-uri Germane de imobile. Si asa s-a dezvoltat ideea de a ne muta in Germania. Pt banii pe care ii dam in Germania pe o casa, nu se poate compara cu ce ne putem lua in Olanda. Exista un ciudat "mecanism imobiliar" in Olanda. Am vorbit si cu niste banci Germane despre subiectul acesta si si ei stiu ca in Olanda piata imobiliara altfel se manifesta.In Olanda, cumperi o casa cu un anumit pret iar dupa 10 ani creste valoarea ei fara sa faci prea mare lucru. Si uite asa fac Olandezii bani.In Germania scade valoarea unei case cu anii...E o chestie interesanta cu mecanismele astea.
iTI TRIMTI UN pm cu mass-ul meu.
VIKINGA
M-am uitat pe site-ul dat de tine si intr-adevar casele sunt foarte scumpe, ca si Olanda aproximativ. Ciudat, pt ca in zona granitei cu Olanda sunt niste preturi de nu-ti vine sa crezi.Eu cred ca insula este o portiune "limitata" unde la un moment cererea devine mai mare decat oferta si astfel se creeaza un mecanism care produce cresterea preturilor. In zonele unde casele sunt ieftine nu exista cerere mare. Si noi, daca vom dorii sa ne vindem casa dupa un anumit timp probabil ca vom intampina probleme. Suntem constienti de faptul acesta. De exemplu noi am cumparat pamantul cu 70 de euro/m2 pe cand in Olanda costa 500e/m2. O diferenta enorma....Casa ne va costa undeva la 250K pt 300m2.In Olanda cumperi cam in jur 100-120m2 cu banii astia, fara sa fie prea mare gradina, cam in jur de 10m.
Mie atata mi-e frica ca in mentalitate va fi prea mare diferenta. Olandezii sunt foarte liberali si nu se dau in vant dupa titluri si chestii de status. PE ei ii intereseaza banii, ca in rest, noroc sa ai.
Alina spune:
quote:
Originally posted by Amonar
Alina
Da, cam pe langa toata fasia de granita cu Olanda sunt casele ieftine. In ultimii ani au crescut preturile pt ca Olandezii cumpara in valuri mari case acolo si se produce o cerere mare. Dar si cu asta casele de acolo nu se compara ca pret/calitate cu ce se gaseste in Olanda. Am inteles ca acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista industrie in zona. In urma cu multi ani muncitorii Germani se ducea in Olanda sa lucreze.
Noi am cautat mai intai in Olanda ceva, in sud, pt ca sotul lucreaza acolo si sa fie mai aproape de servici. Dar toate casele erau scumpe si mici. DIN "greseala"am ajuns prin Internet pe site-uri Germane de imobile. Si asa s-a dezvoltat ideea de a ne muta in Germania. Pt banii pe care ii dam in Germania pe o casa, nu se poate compara cu ce ne putem lua in Olanda. Exista un ciudat "mecanism imobiliar" in Olanda. Am vorbit si cu niste banci Germane despre subiectul acesta si si ei stiu ca in Olanda piata imobiliara altfel se manifesta.In Olanda, cumperi o casa cu un anumit pret iar dupa 10 ani creste valoarea ei fara sa faci prea mare lucru. Si uite asa fac Olandezii bani.In Germania scade valoarea unei case cu anii...E o chestie interesanta cu mecanismele astea.
iTI TRIMTI UN pm cu mass-ul meu.
VIKINGA
M-am uitat pe site-ul dat de tine si intr-adevar casele sunt foarte scumpe, ca si Olanda aproximativ. Ciudat, pt ca in zona granitei cu Olanda sunt niste preturi de nu-ti vine sa crezi.Eu cred ca insula este o portiune "limitata" unde la un moment cererea devine mai mare decat oferta si astfel se creeaza un mecanism care produce cresterea preturilor. In zonele unde casele sunt ieftine nu exista cerere mare. Si noi, daca vom dorii sa ne vindem casa dupa un anumit timp probabil ca vom intampina probleme. Suntem constienti de faptul acesta. De exemplu noi am cumparat pamantul cu 70 de euro/m2 pe cand in Olanda costa 500e/m2. O diferenta enorma....Casa ne va costa undeva la 250K pt 300m2.In Olanda cumperi cam in jur 100-120m2 cu banii astia, fara sa fie prea mare gradina, cam in jur de 10m.
Mie atata mi-e frica ca in mentalitate va fi prea mare diferenta. Olandezii sunt foarte liberali si nu se dau in vant dupa titluri si chestii de status. PE ei ii intereseaza banii, ca in rest, noroc sa ai.
Ramona,
Da,la fisia aia ma refeream si eu .Am fost de o luna pe-acolo si nu mi-a venit sa cred ce preturi sunt...Defapt ne place mult zona dar datorita imprejurarilor ne-am stabilit aici insa nu e exclus,peste niste ani,sa locuim si pe-acolo...
Aici,in zona München,preturile sunt comparabile cu ale Vikingai,pe insula .Foarte mari!Tocmai ne spunea beraterul personal de la banca,ce putine Einzelhaus se vind si ca multe veki sunt darimate si pe locul lor se fac RH care se vind mult mai bine.
Sa stii ca nu scad dramatic preturile caselor cu trecerea timpului.Aici casele veki sunt cu pina la 100 000 mai ieftine decit cele noi si diferenta nu mi se pare atit de mare.Acum depinde si cit te ocupi de casa si cum arata dupa trecerea anilor.Am vazut case "veki"care practic mai aveau doar zidurile de-atunci,in rest totul tip-top-renovat si pretul aproape egal cu cele noi(maxim 30 000 mai ieftine).
Alina