Depresie- va cer ajutorul !

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

LAINA, COVER
SUNT MAI BINE ACUM.....MULTAM DE INTELEGERE
LAINA ai descris EXACT starile prin care am trecut si trec inca....mi-e frica de frica, mi-e frica de mine, uneori nu ma recunosc, nu am rabdare cu copilul, care nu are nicio vina, nici nu mine chiar nu am rabadare...ma depaseste ce mi se intampla...poate imi va fi mai de folos o apropiere sincera de Dumnezeu , prin duhovnic..si crede-ma nu-i usor deloc cand il cunosti, te cunoaste, si trebuie sa ii spui ce ganduri/vorbe/fapte te-au napadit...mai mult sau mai putin intentionat..
Incerc sa imi realizez niste vise, chiar daca mi se par imposibile, cine stie de unde sare iepurele? dar destul despre mine.....
CORNELIA ce mai faci? cum mai esti? daca ai chef sa vorbim, da-mi un telefon: 0311027058
Pupic

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

onitza, e bine daca poti apela la duhovnic. ai ceva in plus fata de mine. pentru mine, toata treaba asta cu dumnezeu, biserica, duhovnic etc este un construct mitologic uneori frumos, uneori nu, insa mereu o fictiune. noroc si sa-ti fie bine.

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Cornelia eu cred ca ai ajuns in faza asta de depresie de la oboseala stresul si rutina de a sta cu 2 copii mici. Dorm bine copiii tai? Te-ai odihnit in ultimii ani? Ai dormit noptile? Daca nu, daca te trezesti noapte si somnul tau e intrerupt si scurtat de ani de zile, e clara treaba - esti surmenata. Eu am unul singur, si dupa un an de nesomn deja faceam faze urate, sufeream si plangeam zilnic de nervi si de stres. Nici acum nu doarme bine, asa ca nu mi-e usor.
Eu iti dau un sfat, degeaba te infunzi cu pastile. Incearca sa gasesti cauza. Dupa mine e oboseala si rutina din ultimii ani, noptile nedormite.
Ce as face eu in locul tau: pe langa ajutor medical, cauta neaparat ajutor de la apropiatii tai. Du copiii la gradinita/camin, angajeaza o bona, cheama-ti mama/soacra sa stea cu copiii ca tu sa poti sa te relaxezi. Dormi cat poti de mult, du-te singura prin magazine la cumparaturi sau sa-ti clatesti ochii, citeste o carte, intalneste-te cu prietene, mergi la salon.
Eu nu sunt specialist, dar iti spun ca sunt sigura ca lipsa de somn si oboseala te-au adus in starea asta. Fa tot ce poti sa dormi!!!
Ia si niste suplimente de MG si CA, pt ca in conditii de stres si oboseala ai mare nevoie! Roaga pe cineva sa se trezeasca noaptea in locul tau ca sa poti dormi.


Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Cornelia,ai fost la un endocrinolog,sa vezi cum stai cu tiroida?la un an dupa ce am nascut al 2lea baiat am intrat intr-o stare similara cu a ta:panica matinala,plangeam,pesimism total,ce mai,credeam ca am sa mor ori imi iau campii cu totul,ca sa constat ca aveam hipertiroidie(de aia si slabeam intruna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Buna fetelor!
Inca o data va multumesc pentru raspunsuri si incurajari, conteaza foarte mult pentru mine!
Clover, as vrea sa incep serviciul in toamna, probabil cu 1 Noiembrie. As mai fi avut CIC pana in iulie anul viitor dar asa simt ca e mai bine. Si nu as vrea sa fiu judecata gresit. Imi iubesc nespus copiii, stau de peste 3 ani acasa pentru ei. Dar cred ca si pentru ei e mai bine sa aibe alaturi o mama sanatoasa fizic si psihic, nu una anxioasa si deprimata.
coraly, dar cred ca ai si tu dreptate. Eu de peste 3 ani nu mai stiu cum e sa dormi o noapte intreaga. Eduard a baut lapte noaptea pana la 2 ani si vad ca si Eric inca bea minim 2 biberoane. Plus treziri pt pipi, apa, joaca etc. Cred ca sti ce spun. Sotul ma ajuta cat poate, inclusiv noaptea. Dar alt ajutor nu avem deloc, suntem doar noi 2. Asta e, sa fim sanatosi.
Wonderful, eu in februarie am fost diagnosticata cu gusa nodulara si usoara hipotiroidie si de atunci am luat L-thyroxin. Acum mi-am refacut analizele si astept rezultatele. Deocamdata am interupt tratamentul ca aveam impresia ca ma simteam si mai rau de la el. De slabit am slabit si eu acum in ultima perioada(nu ca nu ar fi cazul) desi mananc cat de cat. Eu decand ma stiu am si un ciclu neregulat.
PE 22 august plecam toti 4 la mare. Nu am mai fost plecati de mult, cam 3 ani. Abia astept. Nu va fi usor cu 2 copii mici la plaja dar sigur va fi frumos si macar ca schimbam putin atmosfera, sigur ne va face bine.
onitza, lasa prostiile, nu ai voie sa cazi. Tine-te tare. La psiholog deocamdata nu mai merg nici eu. Caut unul mai bun in zona. Am sa te sun azi.

Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard si Eric

MAI 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Orice anomalie a tiroidei creaza dereglari de potasiu,magneziu,calciu ionic care afecteaza direct sistemul nervos.Eu atunci am incercat orice:tratament alopat,naturist(sub suprav. dr.).Pana la urma mi-am dat seama ca depinde de mine,m-am intors cu speranta spre Dumnezeu sa ma ajute-si asta s-a si intamplat-si a trebuit sa lupt cu mine sa-mi accept noua stare plus trat. med. adecvat.Cred ca ar fi bine sa ai un serviciu,sa faci si altceva decat sa te ocupi de copii si de casa.Cu cat ai o act. mai diversa cu atat vei depasi starea asta.In definitiv sunt f. multi copii ale caror mame lucreaza.Sper din tot sufletul sa te ajute ce ti-am spus.Mai tinem leg. si fii tare, tu esti aproape singura care te poti ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Orice anomalie a tiroidei creaza dereglari de potasiu,magneziu,calciu ionic care afecteaza direct sistemul nervos.Eu atunci am incercat orice:tratament alopat,naturist(sub suprav. dr.).Pana la urma mi-am dat seama ca depinde de mine,m-am intors cu speranta spre Dumnezeu sa ma ajute-si asta s-a si intamplat-si a trebuit sa lupt cu mine sa-mi accept noua stare plus trat. med. adecvat.Cred ca ar fi bine sa ai un serviciu,sa faci si altceva decat sa te ocupi de copii si de casa.Cu cat ai o act. mai diversa cu atat vei depasi starea asta.In definitiv sunt f. multi copii ale caror mame lucreaza.Sper din tot sufletul sa te ajute ce ti-am spus.Mai tinem leg. si fii tare, tu esti aproape singura care te poti ajuta.Eu si dupa 15 ani mai am stari rele dar le tratez usor pt. ca nu mai vrea sa ma las dominata de ele.Daca ai probl. cu tiroida poti sa fii meteodependenta:cand e innorat,arsita,plafon noti coborat iti pot crea neplaceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu e vorba ca nu esti o mama buna daca nu stai cei 2 ani acasa. Trebuie sa faci ce e bine pentru tine. Copiii vor creste mai bine langa o mama fericita.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Cornelia ,daca tu te simti rau de mai mult timp ,atunci trebuie sa ai rabdare ca cipralexul sa ajute organismul sa se reechilibreze .Cea mai buna abordare a unei depresii sau a unei anxietati este cea pe care o ai tu :psihoterapie +tratament .
Nu ai inca rezultate f bune pt ca esti tot obosita ,eu imi amintesc ca atunci cind nu reuseam sa dorm noaptea din cauza copilului a doua zi eram iritabila si plingeam mult .
Am inteles ca faci mici atacuri de panica in locuri aglomerate ,nu sta stresata si nu le astepta ,in afara de faptul ca sint f neplacute pt tine ele NU duc la infarct ,accident vascular sau alta boala fatala ;durata lor e de aprox 30 min ,apoi trec .Daca te-ai hotarit sa nu mai iei anxiar e f bine .
Chiar daca mai ai si zile proaste gindeste-te ca asta e ceva ce ni se intimpla tuturor cind nu ies toate lucrurile cum vrem noi sau poate esti doar obosita .



Acum nu vreau sa sperii pe nimeni ,dar din pacate o depresie majora netratata poate sa duca la sinucidere .Stiu ca nu e cazul Corneliei ,dar inainte sa dam un sfat de tipul "nu te duce la doctor ,nu lua medicamente " poate ar fi bine sa reflectam putin .
Daca gasesti medicul potrivit ,psihologul potrivit ,exista toate sansele sa fie bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianadruta spune:

Pt.Cornelia ,sunt noua pe forum si am citit ce ai scris si ce ai patit si eu am avut o depresie nervoasa anul trecut si eu am un ba
ietel ,dar are probleme cu vederea, acuma face 5 ani in 4 aug. si nu este usor sa ai un copil cu probleme pe care ti l-ai dorit foarte mult.Am fost foarte tare pina anul trecut cin copilul sa racit foarte tare si am intrat in panica ,pt. ca eram singura cu el sotul era plecat la bucuresti.Si ma mai afectat mutarea stateam in Baia -Mare si ne-am mutat in Dej,si duc lipsa prietenilor care ne sunt alaturi si la greu.Si eu am fost la pshiatru si mia dat tratament,antidepresive Frontin,si pt.somn Sanval pt.ca nici nu mai puteam dormi,si mia dat si vitamine ,Calciu si Magnevit ,vitaminele sunt foarte bune ca si din lipsa de vitamine poti sa clachezi,vitaminele isi fac efectul si sunt bine ,mai fac tratament cu magneb6 este foarte bun pt.intarirea nervilor,si mai iau Passiflora sunt medicamente naturale, mi-au fost recomandate de un medic farmacieutic sa nu devin independenta de Frontin. Este bine sa mai esi cu prietenele sa te plimbi cu prietenele sa stea sotul cu copii,eu asa am facut .Mai ma simt agitata cind am de mers undeva si am probleme importante de facut. Eu te cred cum este starea aceasta,crede acel care a trecut prin asa ceva. nu ai spus daca ti dat si vitamine.Pe mine inainte de a lua tratament antidepresiv ma durea capul de nu mai puteam nimai cu piafen im trecea acuma nu ma mai doare asa des, foarte rar ma doare.Eu iti recomand sa ei si vitamine Calciu,Magne B6.pt.ca sunt bune.Iti doresc sanatate daca am fost de folos ma bucur.

Mergi la inceput