Vacanta in RO-1parinte+copilul

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Fetelor, eu anul trecut am plecat in Romania cu copilul nestiind nimic de nici o hartie. Copilul e trecut pe pasaportul meu, cu acord dat, cu cetatenie romana. La plecare (din Rom), ajungem la 5 dimineata in aeroport, cu copil, bagaje parinti sa ne conduca, veniti de la 350km, calatorie toata noaptea, numai bine pregatita sa aud ce urma. Imi spune senin un tip de la vama ca nu pot iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui. Eu o iau ca pe o gluma buna si-i spun senina ca i-l duc tatalui, nu i-l rapesc. Cand imi dau seama ca e serios, il sun pe tata, care la randul lui suna la aeroport sa insiste la nu stiu ce. Nici un rezultat, asa ca plateste taxa de schimbare data pe bilet, cauta loc liber in avion intoarce-te acasa inca 350 km, asteapta declaratia trimisa prin fax, facuta la ambasada aici in Maroc si dupa trei zile ia-o de la capat, drum vama, totul in regula si.......gata. Deci nu pleca fara declaratie facuta la ambasada Romaniei in tara respectiva.
Carmen, mami de Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by kossir

Fetelor, eu anul trecut am plecat in Romania cu copilul nestiind nimic de nici o hartie. Copilul e trecut pe pasaportul meu, cu acord dat, cu cetatenie romana. La plecare (din Rom), ajungem la 5 dimineata in aeroport, cu copil, bagaje parinti sa ne conduca, veniti de la 350km, calatorie toata noaptea, numai bine pregatita sa aud ce urma. Imi spune senin un tip de la vama ca nu pot iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui. Eu o iau ca pe o gluma buna si-i spun senina ca i-l duc tatalui, nu i-l rapesc. Cand imi dau seama ca e serios, il sun pe tata, care la randul lui suna la aeroport sa insiste la nu stiu ce. Nici un rezultat, asa ca plateste taxa de schimbare data pe bilet, cauta loc liber in avion intoarce-te acasa inca 350 km, asteapta declaratia trimisa prin fax, facuta la ambasada aici in Maroc si dupa trei zile ia-o de la capat, drum vama, totul in regula si.......gata. Deci nu pleca fara declaratie facuta la ambasada Romaniei in tara respectiva.

Cand am citit mesajul tau, parca m-am intors un an inapoi... exact dar exact la fel, pas cu pas, a fost si patania noastra...asa ca m-am lecuit de venit (sau mai bine zis de iesit) singura (d)in Ro.

cu bebe2 & David, pilotul "avid" (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si eu sunt in tara cu copil cu cetatenie americana si mi-a spus ca la iesirea dinromania voi avea nevoie de declaratia tatalui.
tatal este cetatean american si nu a calatorit cu noi.
personal eu zic ca toata lumea care vine cu copilul in tara in lipsa celuilat parinte sa aiba acea declaratie ca nu se stie peste cine nimereste.

anul trecut nu mi-a trebuit, dar era sa platesc amenda ca , copilul a stat inromania mai mult de 5 luni, fara viza...
anul acesta sper sa-i fac si pasap. romanesc si la iesire pt orice eventualitate am si declaratia....sa nu mai gaseasca astia ceva.

multe legi nu fac sens in romania....nu trebuie sa ne mai surprinda nimic....

quote:
Originally posted by andacos

BENPHINA,copilul avind pasaport danez nu te intreaba la iesirea din Romania(ca aici e problema)nimeni nimic!

Declaratzia parintelui care nu insotzeste copilul in Romania se refera doar la copii cetatzeni romani1

Dana

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Michelle copilul tau are cumva dubla cetatenie?Sau tu esti cumva in Romania cu pasaport romanesc?(daca tu ai cetatenia romana ei probabil se gindesc ca are si copilul cf. legii in care se spune ca un copil nascut pe teritoriul altei tari decit Romania mosteneste prin leg. de singe cetatenia romana in cazul in care unul dintre parinti o detine).

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am sunat iar la politia de frontiera cu intrebarea: daca copilu e elev in tara de resedinta, daca avem o declaratie notariala de la tata, e ok? Si au zis ca e ok numai daca acea declaratie notariala este apostilata. Pt Germania, apostila costa 15 Euro si se obtine de la Regierungspräsidium coresponzator landului in care locuiesti.

Ce nu imi este inca clar, si va trebui sa aflu de la consulat (dar inca nu au rasp. la mail) este daca, dupa ce am si apostila, mai trebuie totusi mers la consulat (mi se pare o timpenie, dar.........nimic nu m-ar mai surprinde).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

dupä ce am citit ce ati scris aici nici nu mai stiu ce sä fac?vä rog sä imi spuneti de asa e bine:noi doi cetäteni romäni cu copila noasträ,idem.drept de sedere aici iar copila trecutä in pasaportul meu.vreau si eu sä mä duc cu ea in RO o lunä.eu mä duc cu masina(cärut,pätut,pampers si restu) iar pentru intors am luat un bilet de avion sotului sä vinä in RO si sä ne intoarcem toti 3.asta ca sä nu mai umbläm dupä declaratii si alte tämpenii.masina e pe numele sotuli imatriculatä aici.pt asta mai imi trebuie ceva sä pot intra in tarä???sau se considerä cä am furat copilul si masina??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

M-am utat si eu pe sit-ul politiei de frontiera,dar din cate am inteles eu,aceasta declaratie se aplica doar minorilor,cetateni romani.O sa sun totusi si la ambasada,desi romanii ar treb sa se gandesaca ca daca am putut iesi cu copilul din Dk,n-au fost probleme.Eu nu mai inteleg nimic,daca minorul e cetatean strain,tatal la fel,de ce sa mai prezint o declaratie???
Nici daca as vrea,copilul meu nu poate sa aiba cetatenie romana,deoarece in Dk nu este acceptata dubla cetatenie.Poate o sa sun chiar la politia de frontiera,sa ma lamureasca ei mai bine.Acum iar sunt derutata si nu stiu ce sa fac.O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Revin cu info pt Germania, in cazul unei declaratii facute la notar, la Ortsgericht (la notar a costat 10 euro). Urmatorul pas este: Presidiumamtgericht unde se stampileaza si semneaza (aici nu mai costa nimic). Si apoi, se merge la Langgericht si contra sumei de 15 Euro se apostileaza.
Tipul de la Landgericht stia clar ca, pt RO se cere declaratie apostilata si el mi-a descris cei 3 pasi care trebuie urmati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

Gata,m-am linistit.Am sunat la ambasada noastra si d-na consul mi-a spus ca aceasta declaratie este necesara doar monorilor cu cetatenie romana.Daca copilul are alta nationalitate si implicit pasaport strain,nu mai este nevoie de aceasta declaratie.Sper sa n-avem probleme si lucrurile sa decurga asa cum trebuie.Drum bun celor care pleca spre Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Pe mine m-ar interesa sa cer o explicatie plauzibila de la o oficialitate de ce pentru copiii cetateni romani care nu locuiesc in Romania trebuie sa indeplinim aceste formalitati.
As face chiar o petitie in care as cere modificari legii respective.
Chiar nu stie nimeni unde trebuie sa ma adresez?
Sau poate statul roman considera ca aceasta lege este o modalitate potrivita sa mai adune niste taxe notariale?

Sabina mamica lui Joel si a Nonei
TTC
Noi,cele din Finlanda

Mergi la inceput