Vacanta in RO-1parinte+copilul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Referitor la lege - ea nu specifica separat ce este nevoie pentru minorii cu domiciliul in strainatate. Asa ca ei se supun regulii generale - si mie mi se pare absurd.

Adina + Olivia 04.03.2004

Ptr ca legea se aplica tuturor cetatenilor romani...atat timp cat esti cetatean roman trebuie sa te supui legii romanesti chiar daca ai rezidenta in alta tara ( asa cum si nasterea/casatoria in strainatate trebuie declarata/inregistrata si in Romania)...iar respectiva lege se aplica numai minorilor,cetateni romani ( exact asa scrie la ei pe site ...

Mie declaratia de la intocmirea pasaportului mi se pare o tampenie si aia ca aia dar refuzul de a elibera pas. individual copiilor ( cel putin asa era inainte)...la ei pe site scrie ca se poate da in fata lucratorului de la pasapoarte ...in 2004 am fost acolo( la directia mare de pe str N.Iorga) cu al meu fost domn si cu copilul din dotare .... nu a vrut initial sa ii faca pasaport individual ..am explicat ca eu voi ramane in strainatate prin casatoarie cu cetatean strain si tatal are viata lui ...

Discutie cu functionara ( de cascadorii rasului )

"Am dori un pasaport individual ptr copilul nostru , eu ma casatoresc in strainatate , tatal e deja recasatorit "
" Nu se poate , trebuie trecut pe pasaportul unuia din parinti"
"Pai ,poate nu ati inteles , copilul va calatori in vacante la celalant parinte "
" Pai sa vina tatal/mama sa vi-l aduca "..
"pai, om fi noi prieteni, dar dv v-ar conveni ca sotul sa primeasca/duca in vizita fosta sotie???"( ca na vine 2500 de km, nu 500 de m , nu l-oi da pe usa afara nedormit si nemancat )
"nu, dar asa e legea "

pana la urma am rezolvat ptr ca piticul era elev la Liceul de muzica si vezi doamne poate sa plece cu scoala in diverse deplasari ..ne-au cerut in schimb adeverinta de la scoala ..aaaa si declaatia ne-a trimis la notar nu am dat-o in fata lui tanti cum scria la ei pe site ....Asa ca daca tot nu poti sa il scoti din tara fara acordul celuilant parinte ...de ce ne mai dam acordul sa ii facem pasaport??? ( se presupune ca nu putem sa il folosim ptr calatorie ) ..da na tre sa traiasca si functionaru ( adica sa poata sa te fituiasca repede ) ...si notaru ...si statul roman ...iar tu doar un prost de contribuabil caruia iti face o deosebita placere sa sprijini cladirile guvernamentale romanesti ( si m-am convins ca asta e bola la romani ..si in strainatate tot cu sprijinutul caldirii romanesti merge )

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenita spune:

spic de grau,iti doresc succes in obtinerea actelor si drum bun!

In cazul meu, chiar daca fiica mea cea mare imi este incredintata mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, chiar daca avem rezidenta permanenta in USA de 2 ani, de fiecare data la iesirea din Ro ni se cere declaratia notariala a tatalui ca este de acord ca fiica lui sa paraseasca tara.

Astea-s legile romanesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

ELENITA,dar eu nu intzeleg de ce!Deci legea spune clar ca daca ,copilul tzi-a fost incredintzat prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila nu mai ai nevoie de acordul lui!Nu stiu cum sunt legile in America,dar eu ca sa pot aduce copilul definitiv in Germania am avut nevoie de declaratzia tatalui ca este de acord cu asta!

ALESSIA,si eu i-am facut copilului pasaport in acea perioada(de fapt l-am trecut pe pasaportul meu)si nu mi-a trebuit declaratzie notariala din partea tatalui,ci doar hotarirea de divortz!

Oricum eu m-am hotarit,imi car toate actele dupa mine,decit sa am vreo surpriza!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

andacos...noi am facut pasaport individual ..aveam toate actele cu noi si mai era un cuplu acolo ..ii cunosteam ( baiatul meu cu baiatul lor facusera ceva gen cor impreuna si ne mai dadusem buna ziua pe la clubul copiilor ) si na am stat vreo 2 ore la coada , ei se mutau in Ucraina ... se duceau la un master sau asa ceva si copilul ramanea in tara cu bunicii..umblasera de luasera nu stiu ce semnaturi speciale ca nu vroiau sa faca romanii pasaport individual copilului ... erau inaintea noastra si i-au trimis dupa aceeasi declaratie, iar ei erau casatoriti ..vezi doamne ca ce daca daca is casatoriti ..ea/el poate sa fuga cu copilul in timpul casatoriei si sa divorteze pe urma( ce mai gandire romaneasca )...eu am zis ...e lasa ca noua nu ne trebuie ...si na ca ne trebui ..morala ..la romani trebuie sa ai si actele care nu iti trebuiesc si tot mai faci un drum

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am rugat prietena mea si a sunat la politia de frontiera. Va copiez rasp. care i s-a dat de acolo:
"poti veni numai cu declaratie notariala daca e tradusa si e specificat durata, scopul vizitei si ruta. cu exactitate. si e musai sa aiba apostila de la Haga, altfel nu se accepta. am intrebat unde poti face asta si el a zis ca la notarul care iti intocmeste actul, ca nu poti redacta documentul acolo si sa pui apostila in tara"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by helbi

Am rugat prietena mea si a sunat la politia de frontiera. Va copiez rasp. care i s-a dat de acolo:
"poti veni numai cu declaratie notariala daca e tradusa si e specificat durata, scopul vizitei si ruta. cu exactitate. si e musai sa aiba apostila de la Haga, altfel nu se accepta. am intrebat unde poti face asta si el a zis ca la notarul care iti intocmeste actul, ca nu poti redacta documentul acolo si sa pui apostila in tara"

Asa mi s-a zis si mie, dar am preferat totusi calea mai sigura: declaratia facuta la Ambasada.

Pt eliberarea pasaportului individual pt copil minor chiar daca parintii sunt casatoriti se cere o declaratie comuna a ambilor parinti (deobicei aceeasi declaratie pt amandoi) ca sunt de acord ca minorului sa i se elibereze pasaport individual. Si eu am vrut sa-i fac prima oara cand avea doar 3 luni (in 2005) si mi s-a spus atunci ca nu se poate decat trecut pe ambele sau unul din pasapoartele parintilor. Anul trecut insa a fost posibil...cred ca s-a mai schimbat ceva pe la legi.

cu bebe2 & David, pilotul "avid" (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

Mai fetelor;ma ia ameteala.Eu trebuie sa plec in tara cu baietelul meu pt o saptamana.Baiatul are cetatenie daneza,are pasaport individual danez,tatal lui este danez.Eu am cetatenie rom,dar rezidenta aici.Am intrebat aici ce trebuie sa fac si mi-au spus ca ei nu-mi elibereaza nici un act deoarece nu vad unde ar fi problema.Foarte grau au acceptat la politie sa-mi stampileze o hartie scrisa in engleza de catre sotul meu,prin care-si da acordul sa ma duc o sapt cu copilul in Rom si sa ma intorc.Mi-au spus sa am la mine certificatul de casat si cel de nastere al copilului sa justific ca-s mama lui.As putea avea vreo probl?
Autoritatle rom ce pot sa-mi spuna?
Pe mine una daca e sa ma intrebe cineva ceva,ma intreaba la iesirea din Dk.Sa sun si la amb noastra la Copenhaga+
Nu prea stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Benphina daca copilul tau este cetatean danez si are pasaport danez nu cred ca au ce sa te mai intrebe.
Copiii mei au fost intotdeauna cu pasaportul suedez in Romania si nu m-a mai intrebat nimeni nimic.(desi au dubla cetatenie)

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

BENPHINA,copilul avind pasaport danez nu te intreaba la iesirea din Romania(ca aici e problema)nimeni nimic!

Declaratzia parintelui care nu insotzeste copilul in Romania se refera doar la copii cetatzeni romani1

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns benphina spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.M-am linistit.

Mergi la inceput