Vacanta in RO-1parinte+copilul
Raspunsuri - Pagina 5
michelle-usa spune:
copilul are momentan doar pasaport american. eu am pasaport romanesc cu domiciliul in Sua, sotul are cetatenie americana.
mi-a spus ca imi va trebui aceata declaratie....asa ca am facut-o sa fiu mai sigura. daca imi va trebui, sau nu....Dumnezeu stie. eu de mult nu ma mai zbat sa inteleg legiile romanesti.
quote:
Originally posted by mariana_1976
Michelle copilul tau are cumva dubla cetatenie?Sau tu esti cumva in Romania cu pasaport romanesc?(daca tu ai cetatenia romana ei probabil se gindesc ca are si copilul cf. legii in care se spune ca un copil nascut pe teritoriul altei tari decit Romania mosteneste prin leg. de singe cetatenia romana in cazul in care unul dintre parinti o detine).
Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
michelle
Letitia1 spune:
Pe mine m-ar interesa sa cer o explicatie plauzibila de la o oficialitate de ce pentru copiii cetateni romani care nu locuiesc in Romania trebuie sa indeplinim aceste formalitati.
Pentru ca sint cetateni romani si au pasaport romanesc deci se supun legilor romanesti. Cind o sa aiba cetatenie finlandeza atunci nu o sa mai dea socoteala. Simplu.
aiska spune:
Letitia1 copiii mei sint cetateni finlandezi nascuti in Finlanda,tatal e cetatean finlandez din nastere iar mama prin naturalizare.
Probabil nu sint singura care considera nedrept sa dea socoteala la iesirea din Romania a copiilor care de fapt nici nu locuiesc in Romania.
Sabina mamica lui Joel si a Nonei
TTC
Noi,cele din Finlanda
benphina spune:
Aiska tu ai avut vreodata probleme la iesirea din Rom cucopiii?,in conditiile in care sotul nu era cu voi?
Asta ar fi culmea,sa-mi interzica iesira din Rom,cu copilul meu,care n-are cetatenie romana.Tipa de la consulat mi-a zis ca statul roman este interesat doar de cetatenii romani,nicidecum de cei care au o alta nationalitate.
D-ne,mare ti-e gradina ta!!!!!!
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by benphina
Aiska tu ai avut vreodata probleme la iesirea din Rom cucopiii?,in conditiile in care sotul nu era cu voi?
Asta ar fi culmea,sa-mi interzica iesira din Rom,cu copilul meu,care n-are cetatenie romana.Tipa de la consulat mi-a zis ca statul roman este interesat doar de cetatenii romani,nicidecum de cei care au o alta nationalitate.
D-ne,mare ti-e gradina ta!!!!!!
personal mi-a spus la consulat ca ii va trebui aceasta declaratie din partea tatalui. nu face sens, dar nu stiu ce sa mai zic, ce sa mai cred. ...data trecuta nu mi-a trebuit, dar mi-a zis ca am avut noroc, ca nu mi-a cerut-o.
nu stiu daca asta e valabila numai pt cetateni americani...ori din diferite tari, ori e pt toata lumea.
fiecare face cum crede, dar eu nu m-am riscat, sa fiu intoarsa de la aeroport pt. o hirtie fara sens.
michelle
Letitia1 spune:
Letitia1 copiii mei sint cetateni finlandezi nascuti in Finlanda,tatal e cetatean finlandez din nastere iar mama prin naturalizare.
Probabil nu sint singura care considera nedrept sa dea socoteala la iesirea din Romania a copiilor care de fapt nici nu locuiesc in Romania.
Aiska, pai daca sint cetateni finlandezi care e problema ta? Nu ai putut sa iesi din Romania cu ei? legea este foarte clara si se aplica cetatenilor romani care calatoresc cu pasaport romanesc. Nu conteaza unde locuiesti, ci cu ce fel de pasaport calatoresti! Ce e asa de greu? s-a mai discutat subiectul asta de jdemii de ori pe acest site!
aiska spune:
Problema mea este ca nu ma gindesc numai la mine si la familia mea ci si la ceilalti - aflati in situatia de a justifica iesirea din Romania a copiilor cetateni romani care nici nu locuiesc in Romania.
Probabil trebuie sa nu ma mai gindesc la ei si sa-mi vad de treaba mea.
TTC
Noi,cele din Finlanda
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by aiska
Problema mea este ca nu ma gindesc numai la mine si la familia mea ci si la ceilalti - aflati in situatia de a justifica iesirea din Romania a copiilor cetateni romani care nici nu locuiesc in Romania.Probabil trebuie sa nu ma mai gindesc la ei si sa-mi vad de treaba mea.
TTC
Noi,cele din Finlanda
Exact asta m-a scandalizat si pe mine.
Gasesc normala aceasta lege ptr romanii care locuiesc in Romania.
Gasec normal ca statul francez sa imi ceara socoteala cand ies cu el din Franta, mai ales ca le arat la vama cardul republican al lui fiu-miu (card care se da celor nascuti aici, insa ne-cetateni francezi).
Insa - atunci cnd vreau sa ma intorc ACASA (ptr ca in momentul asta ptr mine ACASA e in Franta, si nu in RO), sa mi se ceara acordul celuilalt parinte (avand in vedere ca el ma asteapta in Franta, si nu e ramas in RO), asta mi se pare o stupizenie.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)