Stelute de ianuarie-februarie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Va sa zica, sa va spun si eu ce si cum ne mai e...
In primul rand va multumesc ca mi-ati raspuns in numar asa de mare

- dintisorii sunt la Podul Grand...adica nu e nici un semn de-al lor. Matei a avut prima eruptie la 7,5 luni si daca istoria se repeta, atunci mai avem de asteptat; oricum am verificat si nu-i.
alinuk - multumim de reteta homeopata!
laura si catalina - o solutie la indemana a fost cartea cartilor insa nici multele metode aplicate nu au dat rezultat. Tind sa cred ca intarziem momentul "x" cand e usor de culcat. Vrific intotdeauna scutecul, hainele (sa nu-i fie cald), sa fie satul, nu il legan, nu il pedepsesc, in cazul trezirilor de noapte nu aprind lumina si nici nu-i vorbesc (atunci e mai simplu), primeste o jucarie preferata sau o aleza pe care si-o freaca de fata (nu mereu o pastreaza). Mai vedem! E o experienta neplacuta, pt ca Matei a adormit singur incepand cu 5 luni si "stiu cum e!", e super sa il pui in patut si sa nu te doara capul - pe nici unul.
anis - e alaptat; de cca o luna am intrerupt diversificarea; primeste daca vrea dim si seara cereale (aseara a baut 120ml), san la cerere, si cca 2 lingurite de piure de legume, mai mult ca sa se obisnuiasca cu gusturi noi, caci restul e pe servetele. Nu cred ca e vb de hrana solida, abia daca or fi 10 ml de hrana in burtica lui, intre h 12-15, si crizele de plans sunt cu precadere seara, la h 22.
catalina - nici mie nu mi-a convenit chestia cu sanul asa des, insa decat sa-l chinuie sotul cu bibe cu cereale, am zis sa-l incerc eu cu sanul...Simt in gestul lui (sotului) reprosul ca nu-l hranesc cum trebuie. Bb suge 3-5 min, dar intens, un fel de "calca apa ca te-neci!" si astept refuzul lui, deci teroetic ar trebui sa fie satul, nu? astept o vreme, sa se odihneasca, si reiau iar el refuza.
Cald in camera este sigur, cca 30 de grade, insa asta e motivul pt care am pus A/C in cealalta camera si noaptea il folosim cu usile deschise (temp coboara la 27-29 de grade) iar bb e linistit in timpul noptii. Deci am verificat si asta...
ii respect rutina, insa nu-l (mai) pot culca in patutul lui caci a "impins" ora de culcare tarziu, in jur de 11, si atunci Matei doarme deja, ori plansul lui trezeste si mortii, ce sa mai zic de Matei... Asa ca adoarme in sufragerie si-l mut ulterior. A fost o vreme cand adormea primul, iar Matei fiind mai mare facea liniste...

Noroc ca spectacolul nu e chiar in fiecare seara (rar mai avem si pauza de plans), sau il aduc adormit de afara, il las asa pana la primul scancet, apoi pe intuneric il dezbrac, il alaptez daca e cazul, si nani.
voi mai incerca din Cartea Cartilor...

ai mei copii sunt ciupiti de tantari fiindca mama lor e mai chioara decat se da. aveam plasa rupta la un geam iar eu habar nu aveam; azi am remediat pb.
adinush- ador printesa Ayleen ciupita. incearca pt vindecare Fenistil de la farmacie sau gel de Arnica de la plafar. deasemenea va recomand Autan pt prevenirea intepaturilor de tantari.

Mary (bell) - primeste un pt baietii tai, Erik Si Edy.
loleka -nu a spus ca bb al ei e nascut prematur, ca are 2 luni rectificate ca varsta, ca schimbarea laptelui i-a fost recomandata de dr neonato care l-a urmarit in spital, ca de felul lui nu mananca si tot dr i-a recomandat cereale la f masa, sau cat mai des. acum sa va vad!

tre sa plec afara, ca baietii sunt gata...
revin

vazut si placut poza la Mamaia, Emma cu fund in sus.

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Nu stiu ce sa cred, am gresit site-ul...ati deschis vreun alt subiect mai interesant, caci tot dau refresh la pagina asta si in ATATEA ORE NU ATI SCRIS??????????? e ceva in atmosfera, sau poate pana termin eu, intrati si voi...hmmm.

ghibuadina - scuze, abia am venit de afara si acum pot sa-ti raspund, ca la teorie sunt tare! Sucurile sunt recomandate mai ales de doctorii cu principii invechite, ajuta uneori la reglarea scaunelor, dar e mai bine sa le lasi pentru cand ai de gand sa incepi diversificarea. asa zic io...

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

sal fetele

am fost si noi afarica dar tot cald esteacum cand am schimbat-o pe emm iam constatat ca nu mai are pete/bubitze, deci dana toata chestia a durat fix 3 zile.

eu in jurnal am inceput sa scriu de cand am aflat ca am o viata in burtik. nu e jurnalul clasic in care scrii in fiecare zi, ci mentionez chestiile importante.

haha dana ai dreptate, bine ca nu se scoala cu fubdu-n sus!

adina esti cam neschimbata.....parul e lung, asa ca nu poci sa ma pronunt.

gribuadina aici tot s-a discutat ce si de cand...parerile sunt impartite si pana la urma fiecare si-a ascultat instinctul, a mai intrebat dr, s-a mai documentat pe ici pe colo si a facut cum a crezut ca e mai bine. mai mult nu stiu sa te sfatiuesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Bai, sunt cu nervii varza, azi e a treia zi la rand cand vine "mesterul" sa imi monteze unul din aparatele de aer conditionat (ca pe alalalt mi-l monteaza altii, de abia pe 11 iulie) si iese varza romaneasca facuta de "mester" cu carne de cuc preparata de mine in iutele stil unguresc de care pomeneam mai acu' cateva postari... poi sa va povestesc... anu' trecut cand aveam un inceput de burta si gretzuri infecte care treceau numai cu mancare, deci fix pe vremea asta, inainte sa ne mutam la casa noastra cu vreo doua luni, a fost canicula... plus ca stateam in vremea cu pricina la mansarda casei parintilor lui tati al nostru, unde acoperisul fiind de tabla si pus fix peste tavan, ne coceam la 45 de grade si eu, si ploada (pe atunci in stadiul de mormoloc cu potential) si ta-su. Plus gretzurile... si am purces la Metro dupa aparat de facut rece in casa, ca simteam ca o iau razna pe camp de caldura. Luat aparat, dat telefon la firma de montat, aia ca ma programeaza la vreo luna dupa ce-l luasem... nasol, eu aveam nevoie atunci, pe loc, nu peste o luna, asa ca mi-am bagat ceva picant in montajul lor gratuit si in garantie si mi-am zis ca daca merge doo luni pana ne mutam acasa si trecea si caldura, merita banii pe care i-am dat unui nene gasit printr-o cunostinta sa ni-l urce naibii pe zid si sa-i deie drumu'. Zis si facut, buna treaba, a mers ala, am trecut vara, ne-am mutat si am zis ca-l luam (pe aparat) cand vine vara asta. Adica asta de acum. Buuuun. Se facu vara asta si am mers la Metro din nou, luat alt aparat, sa fie doua in casa, sun la aia, aceeasi treaba, ca ei vin pe 11 iulie, adica la o luna dupa ce am cumparat bazdagania. Asa ca am sunat voiniceste la nenea de anu' trecut sa vie sa-l deie jos pe primu' de pe zid, sa-l aduca acishilea si sa-l urce pe zidu' d-aici, sa avem macar juma' de racoare pana se misca ailalti. Pelicaneala. Vine omu' joi. Se apuca, vorbeste 80% din timp, bea apa 10% din timp si restu' de 5% se scarpina-n cap si munceste. Ma lasa cu aparatu' nemontat si zice ca vine vineri, ca nu are cum sa gaureasca zid de 45 de tzenti cu o putzica de burghiu, si ca-i trebe un strumeleag din ala marele, cat mana de gros, tzeapan si viguros. Inteleg situatia aproape barbateste, cam inteleg io cum e cu gauritu' si ca trebe scula groasa, asa ca zic, nu-i bai, te astept. Vine omu' vineri cu strumeleagul, zice ca l-a comandat special, ma uit, vad dimensiunile impresionante, apreciez, inteleg ca putea sa-l ajute pe Bruce Willis in Armagheddon si sa sfartece si un meteorit, ma relaxez si astept sa simt racoare. Gaureste omu', da de niste fiare prin coltzul blocului, mai da o gaura, mai da de niste fiare, mai bea apa, se scarpina-n cap, se mira. Io zic - dom'le, incearca intai cu putzica aia mica, vezi cand dai gaura de curge praf rosu ai dat de caramida, poti sa gauri pana la capat. Face cum zic, da de rosu, baga strumeleagul mare, face gaura, linistesc copilu' care s-a pus pe urlat ca din gura de sarpe, ma relaxez, astept sa simt racoare. Drege, freaca, ma cheama sa tin de tulumba, tin si tac, ca astept racoare. Cand zic ca gata, dracovenia face fâs si omu' se scarpina-n cap, bea niste apa, zice - na, ca are o scurgere de freon, vin maine. Ma fac albastruie, de nervi, nu de frig, zic - bine. Se face azi, vine cu un nene mai iscusit, fac, dreg, nu era fisura pe teava, era pe o piulita, schimba piulita, schimba si tzeava, refac tulumba, merge, pleaca, simt racoare, ma culc, ma scol brusc auzind tzutzuroiul de apa curgand pe parchet. Inchid dracovenia, ma frec la ochi, nu-mi vine sa cred, sun la "mester", ii zic dom'le, curge in casa! Zice - auleo, chiar ma gandeam ca la dumneavoastra am ghinion, vin maine. Asa ca maine il astept. Poate maine am bafta sa mearga naibii dracovenia, ca parca vad ca ma prinde 11 iulie si am o chipa intr-o camera si o echipa in alta, fiecare dandu-si cu parerea la treaba alorlalti si spunandu-mi fiecare pe shest cat de prost meserias e ala din camera ailalta.

Tot e ceva care a mers insa bine, fi-mea a halit azi normal.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Si aici sunt www.animalutze.com/images/messa/bebe/" target="_blank">pozele si filmuletzele noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Va pup fetelor. Am venit si noi de afara, io amarata fleashca. Am uitat biberonul in parc daca puteti sa credeti. I-am dat lui Matei sa manance (adica mai bine zis ne-am luptat sa manance) si l-am pus langa mine pe bancuta. Acolo o fi si acuma daca nu l-a aruncat cineva. Si nu costa decat 30 de RON bucata. Sunt o proasta.
In alta ordine de idei, la 5 cand l-am schimbat pe Matei de pampers urina era fff galbena si cu pete portocalii. Shine, nu avusesei tu pb asta? Cum ai rezolvat? Dupa aproape 5 ore de stat afara nu avea in pampers aproape deloc urina.
Incerc sa ii dau apa, din canita, din bibe, din capacul de la bibe, acuma am cumparat un bibe cu manere de la nuk, m-am gandit sa incerc sa ii pun in altceva apa sa stie ca ala e de apa. Mai mult de 30 ml nu bea intr-o zi.
Tata imi zicea sa ii pun nitica lamaie in apa sa ii dea un gust. Poate o incerc si pe asta ca sunt disperata cu hidratarea asta.

Hai va las, o noapte usoara. Lili, ce sa zic, eu ti-am sus cartea e o teorie frumoasa, in fapt e multa munca si fiecare pe cazul lui trebe sa adapteze. Multa rabdare iti doresc si nervi tari.

Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetile care avetz bajetzi cu pete portocalii in pampersi, iaca ce gasii, ca sa nu dezmint porecla...

quote:

De pe http://www.cyh.com/HealthTopics/HealthTopicDetails.aspx?p=114&np=99&id=1570

Urine

* A little light pink or orange stain from urine on the nappy is not uncommon and is nothing to worry about.
* It is caused by a reaction between chemicals in the baby's urine (urates) and chemicals in the fibres of the nappy.
* It is more likely in boys because their stream of wee (urine) is more likely to be all in the same place on the nappy (diaper).
* If it is red or leaves a brown stain, that is, if it looks at all like blood or your baby seems unwell and is not feeding normally you need to have it checked by a doctor.
* See 'Urinary tract infections in young children' for more information.
* Sometimes there can be small "crystals" on the inner surface of a disposable nappy. These come from the inside of the nappy, not from the baby.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Si aici sunt www.animalutze.com/images/messa/bebe/" target="_blank">pozele si filmuletzele noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Loleka, eu stiu ca daca copilul scade brusc in greutate 100 g atunci e deshidratat. La tine a scazut 150 g in 2-3 zile. Cel mai bine e sa-l vada un medic, parerea mea. Multa sanatate si copil cuminte si papacios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Am incercat azi sa incep diversificarea la Antonia care atunci cand o vede pe Alexia ca papa incepe sa dea din picioare si sa faca scandal. I-am facut piure de morcovi si am incercat sa il dau cu lingurita. s-a pus pe urlat. nu i-a placut. maine incerc supa de morcovi cu bibe daca nu si nu cereale de la humana cu mar ras.

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

messa respectele mele.sarna'
pot sa te citez in jurnalul meu de bibiloi?

am de lucru, da poate mai scriu cand termin.
Treaba e ca am imbulinat-o gupil mare a sterpelit o viroza de bucharest. febra 38.5-39.4 oscilanta.Ma omoara ma-sa

Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra

www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Fetele, am un material interesant referitor la diversificare, predat la facultatea de medicina. Contine regulile ce trebuie respectate la inceperea diversificarii si retete de preparare in casa a alimentelor sugarului, plus preparate dietetice antidiareice. Nu stiu cum sa pun link, ca sunt scanate. Daca va intereseaza subiectul, spuneti-mi cum sa fac.

Mergi la inceput