dureri de picioare la aproape 4 ani...
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alma/alma.jpg)
alma spune:
Carmen, fetita mea se plangea la fel de dureri de picioare tot la 3 ani si 10 luni. S-a dovedit a avea un streptococ betahemolitic, care a cedat cu tratament timp de 2 luni cu Ospen. Nu i-am facut Moldamin (sau Retarpen, mai nou) pentru ca medicul pediatru a considerat ca e prea mica pentru asta. Daca si la Alex e tot "vina" streptococului, nu neglija, netratat produce boli importante.
Se depisteaza prin exudat faringian sau analize de sange (ASLO). La noi a aparut in ASLO.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
l_carmen2003 spune:
Ei bine, i-am facut analizele. ASLO =100, iar la exudat a iesit streptococ beta hemolitic non grup A - nu aveau reactivi pt detectarea grupului - si l-am repetat sa vedem ce este de fapt - Dr. a refuzat sa ii dea tratament pana nu are confirmarea testelor pt ca, in mare, per ansamblu, restul analizelor nu arata ca ar avea vreo infectie in organism! Doar creatinina e putin scazuta - 0.5, insa sunt unitati comapartive pt adulti nu pt copii.
Am sa aflu maine si apoi luni la repetarea analizelor!
Cred ca sunt nebuna dar i-am facut deja de 2 ori analizele la Medecenter si la spitalul Sf. Maria si le repetam si maine la Sinevo. Pur si simplu vreau siguranta.
Am fost si la ortopedie si dr a spus ca fizic nu vede nimic patologic, pana nu vede analizele nu recomanda CT...
katik spune:
fetelor, m-ati pus pe ginduri!
fii-mea (4 ani peste un pic!) de citeva zile imi tot spune ca o dor piciorele, ca ii amorteste, doar unul , dreptul. s-a trezit si noaptea plingind. am crezut ca intr-adevar a dormit cumva pe el sau ceva. o fi fost vreun circel, ceva. acum, citind aici, imi vin tot felul de idei. o iau de aripa si ma duc la dr.
ce ti-au spus dr, dupa repetarea analizelor?
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
katik spune:
carmen, ai repetat analizele? ai rezultatele? ce au spus dr?
ma duc si eu dupa-masa sa vad unde ma trimite. si azi noapte mi-a plins o tura ca i-a amortit piciorul. nu mai stiu ce sa cred.
poze krisztina
poze robi
l_carmen2003 spune:
Iertati-ma ca a durat atat pana sa revenim.
Noi am facut de 3 ori analizele. La prima tura ii iesisera niste analize groanice - probabil le-au ametit pe acolo si am fost ne-oameni cateva zile!- insa la celelalte doua ture au iesit bine.
Ni s-a spus ca avem noroc si ca copilul e bine!
Intelege fiecare ce crede, eu pe 2 august repet analizele la Bucuresti si apoi cu ele merg sa il vada un dr. si acolo.
Kati, sfatul meu e sa mergi sa o vada un dr. La noi erau un cumul de simptomuri insa trebbuie vazut de ce o doare doar un piciorus.
Sanatate multa si numai bine!
katik spune:
carmen, multumesc, si voua va doresc la fel!
am fost la dr si cica are hipocalcemie, dupa tura de mare a crescut cantitatea de vit D sintetizata sub actiunea soarelui si care fixeaza calciul. de aceea a crescut necesarul de calciu (pe care fii-mea nu-l avea). ne-a dat o cura de calciu si ceva impotriva lambliilor, ca si astea "papa" calciu.de vreo doua zile nu s-a mai plins de nimik.
bine ca v-au iesit bine analizele, totusi e bine sa mai vezi o parere.
poze krisztina
poze robi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
quote:
Originally posted by l_carmen2003
Ei bine, i-am facut analizele. ASLO =100, iar la exudat a iesit streptococ beta hemolitic non grup A - nu aveau reactivi pt detectarea grupului - si l-am repetat sa vedem ce este de fapt - Dr. a refuzat sa ii dea tratament pana nu are confirmarea testelor pt ca, in mare, per ansamblu, restul analizelor nu arata ca ar avea vreo infectie in organism! Doar creatinina e putin scazuta - 0.5, insa sunt unitati comapartive pt adulti nu pt copii.
Am sa aflu maine si apoi luni la repetarea analizelor!
Cred ca sunt nebuna dar i-am facut deja de 2 ori analizele la Medecenter si la spitalul Sf. Maria si le repetam si maine la Sinevo. Pur si simplu vreau siguranta.
Am fost si la ortopedie si dr a spus ca fizic nu vede nimic patologic, pana nu vede analizele nu recomanda CT...
"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire
Carmen, ce inseamna "CT"? cum a mai evoluat Alex, a mai aparut durerea?
intreb pentru si Vlad (3 ani si jumatate) se plange de cateva zile ca il doare genunchiul stang, mai merge si schiop, si deja imi vine sa innebunesc!
redi spune:
Pe baiatul meu l-a durut in spatele genunchiului (piciorul drept) intre trei si patru ani,durerea a tinut doua saptamani.
La radiografie nimic .
Mi sa spus ca e o raceala care s-a localizat acolo.
La cinci ani a revenit aceeasi durere , vreo trei zile.
I-am dat paracetamol doar.
Durerea s-a mutat la incheietura mainii (mana dreapta) , o zi, apoi la umarul drept.
Imediat dupa durerile astea a facut otita.
Ca sa fie dureri de crestere ,ma indoiesc.
Desi e inaltut.
Daca voi aflati mai multe , m-ar interesa si pe mine, si chiar un doctor bun din Iasi care sa ne primeasca in consult ,in vara asta .
oana_r spune:
si pe matei de 4 zile il doare piciorul drept,nu tot timpul , nu plange ,doar imi spune,desi topaie toate ziua.azi merg la ortoped.Anya-Dumitra si Matei
oana si matei(12 NOV.2003)si ania-dumitra(26.10.2007)http://community.webshots.com/user/oana_r_76?vhost=ania