dureri de picioare la aproape 4 ani...

dureri de picioare la aproape 4 ani... | Autor: l_carmen2003

Link direct la acest mesaj

Alex are 3 ani si 10 luni si de prin februarie se plange ocazional de dureri de picioare, de obicei acelasi picior stang, undeva in spatele genunchiului dar si de-a lungul gambei.
Cum e conform generatiei, adica f. inalt - are 107 cm - am presupus ca se datoresc cresterii... Saptamana trecuta insa l-a durut picorusul mai mute zile. Duminica a facut o indigestie si dupa ce si-a mai revenit a acuzat la trezirea din somn dureri, pe care le-am pus pe seama deshidratarii, i-am dat calciu efervescent si au cedat, apoi acum doua seri iar l-a durut piciorul si i-a trecut doar cu nurofen+voltaren...
Probabil nu le-as da prea multa atentie dar se repeta cam la o saptamana, de obicei seara sau la trezirea din somnul de pranz. De multe ori cand venim de la plimbare spune ca vrea in brate ca il dor picioarele... In cateva randuri s-a trezit din somn noaptea cu dureri... trecea cand il frectionam usor, dar deja cu masatul si mangaiatul nu mai tine.

In fine, e cazul sa ne ingrijoram sau ati patit si voi asa ceva?
Abia marti il pot duce la dr si incep sa ma gandesc ca nu de la cresteri ar fi durerile...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Carmen, cand face genuflexiuni ii pocnesc genunchii? Sau simti tu ca "scartie"articulatiile cand flexeaza piciorul? Eu pateam asa si aveam dureri la articulatii de f mica ( nu stiu insa daca chiar asa de mica). Imi recomandau dr. sa merg la mare sa ma ung cu namol, asa ca in fiecare vara eram la Techirghiol.

Medic bun ortoped e dr. Gotia (el) Stii unde are cabinetul, nu? Daca vrei caut un nr de telefon.

Oana 35+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

nu... si nu are nici picior plat.
de ceva timp caut pe net si ma sperii tot mai tare cand citesc ce ar putea fi... in fine. cred ca vom merge la Buucresti sa facem niste analize.

multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Carmen, direct la Bucuresti? Nu ai deloc incredere in medicii din Iasi? Sau esti chiar f tare speriata?

Oana 35+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Si noi am patit la fel, avem acum 7 ani dar durerile sunt sporadice si din ce in ce mai rare.
Facem de regula toate analizele anual inclusiv ASLO dar toate ies bune si in final dr. pediatru ne-a asigurat ca tinand cont de analize pot fi doar dureri de crestere fiind inalt pt. varsta lui.
Vreau sa-ti spun ca sotul meu isi aminteste de aceste dureri pe care le-a avut si el in copilarie, si ca sa te linistesc a fost sportiv de performanta are acum 40 de ani si absolut nici o problema osoasa, se pare ca puiul nostru l-a "mostenit".
Spre linistea ta fa-i totusi analizele.

poze

Mergi la inceput

Noi am avut probleme cu Alex cu analizele si dupa cateva teste complet aiurea facute aici - punctie lombara inutila cu urmari si o cistografie la fel de inutila - m-am jurat ca nu imi mai las copilul pe mana celor de la Iasi. Si dr. lui Alex imi impartaseste pareera. Ce depinde de el depinde de el si merg pe mana lui insa laboratorul si alte specialitati gata. Noi plecam in iulie in concediu la Nisipuri si ma gandesc cand ne intoarcem sa stam cateva zile la Bucuresti si sa investigam.

Nu sunt exagerata insa are imunitatea scazuta si imi fac griji mari.
De-a Domnul sa fie doar in capul meu grijile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Si copilul meu(este mai mare are 11 ani)mi s-a plins de dureri localizate chiar acolo unde spui tu!

Chiar anul trecut am ajuns la un moment dat da urgentze din aceasta cauza!I s-a facut ecografie in zona respectiva am insistat pentru analize la singe,iar rezultatele au fost bune!

Si eu cred ca sunt dureri de crestere,desi medicul meu nu mi-a spus asa ceva!Doar sa revenim daca persista!

Multa sanatate si pentru linistea ta fa un control!

Dana

Mergi la inceput

Si copilul meu(este mai mare are 11 ani)mi s-a plins de dureri localizate chiar acolo unde spui tu!

Chiar anul trecut am ajuns la un moment dat da urgentze din aceasta cauza!I s-a facut ecografie in zona respectiva am insistat pentru analize la singe,iar rezultatele au fost bune!

Si eu cred ca sunt dureri de crestere,desi medicul meu nu mi-a spus asa ceva!Doar sa revenim daca persista!

Dana

Mergi la inceput

Dana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Fania

Si noi am patit la fel, avem acum 7 ani dar durerile sunt sporadice si din ce in ce mai rare.
Facem de regula toate analizele anual inclusiv ASLO dar toate ies bune si in final dr. pediatru ne-a asigurat ca tinand cont de analize pot fi doar dureri de crestere fiind inalt pt. varsta lui.
Vreau sa-ti spun ca sotul meu isi aminteste de aceste dureri pe care le-a avut si el in copilarie, si ca sa te linistesc a fost sportiv de performanta are acum 40 de ani si absolut nici o problema osoasa, se pare ca puiul nostru l-a "mostenit".
Spre linistea ta fa-i totusi analizele.

poze

fania, baietelul tau avea aceste dureri de picioruse pe la 3-4 ani?
pt ca de la 9-10 ani pot aparea dureri de crestere -care in viziunea unor dr nnu exista! - dar nu la varsta asta...

stii cum, o mie de pareri isi dau medicii si tot nu stii ce sa crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Da, le are de la 3-4 ani nici eu nu mai tin minte exact, acum sunt din ce in ce mai rare.
Sotul meu isi amintea ca bunica lui ii freca picioarele cu spirt si doar asa ii trecea durerea(stiu ca subiectul cu spirtul este f. controversat) solutie care am incercat-o si noi si a dat rezultate, dupa ce am incercat toata gama de Lasonil, Nurofen, Ben Gay samd.
Noi discutia am avut-o cu Dr. pediatru care il are sub supraveghere de la 1 an si ne-a linistit.
De aceleasi dureri sufera si nepotul meu care are 7ani si 3 luni.
Si eu ma gandeam la toate nebuniile dar daca analizele sunt bune, dr. ne-a asigurat ca totul e ok iar durerile s-au rarit destul de mult acum stam mai linistiti mai ales ca marea majoritate a barbatilor din familie le-au avut.....
Oricum am observat ca durerile apar atunci cand este foarte activ ziua, se joaca mai mult, si este mai obosit, mai punem si pe seama faptului ca este destul de inalt pt. varsta lui desi nu mult peste medie.

poze

Mergi la inceput