Atacuri de panica si anxietate

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Brolin cartile respective reprezinta o abordare din mai multe planuri, nu doar cognitiv comportamentala, a anxietatii, tulburarilor fobice, compulsiv obsesive si atacurilor de panica.

Deci nu sunt carti exclusiv despre atacuri de panica. Daca te intereseza ceva numai despre atacuri de panica ma pot uita la bibliografia indicata de Bourne la capitolul respectiv.

Oricum marea majoritate avem pe langa atacurile de panica si alte tulburari asociate: anxietate, fobii chiar compulsii.

El are capitole distincte in care descrie fiecare tulburare cu caracteristici si cauze potentiale, da exemple la fiecare, vorbeste, despre tipuri de personalitati predispuse catre acest gen de tulburari.
De asemenea are capitole despre medicamente, dieta, exercitii fizice, meditatie, yoga, acupunctura, masaj, conexiunea noastra cu divinitatea si spiritualitatea, diverse terapii alternative etc. si desigur propune solutii.

Este o abordare holistica a tulburarilor de felul acesta pe care nu am mai intalnit-o la nici un psihoterapeut.

De fapt cred ca asta ma deranjeaza cel mai tare la terapeutii la care am fost si cred ca nu este valabil numai pentru ei, ca sunt foarte limitati in terapia pe care o aplica. Fie este cognitiv-comportamentala. fie este phihanalitica, existentialista sau de alt fel, cand de fapt abordarea cea mai eficienta ar trebui sa fie un mix intre mai multe tipuri de terapii.

Daca te ajuta sau nu. Pe mine m-au ajutat pentru ca am gasit raspunsuri la multe intrebari dar trebuie sa recunosc ca nu am vointa necesara de a aplica solutiile pe care Bourne le propune. In orice caz daca te hotarasti sa le cumperi poti incepe cu The anxiety & Fobias workbook. Nu este necesar sa le cumperi pe amandoua simultan.

Apropo de unde ma aflu eu acum d.p.d.v al vindecarii, nu am mai facut atacuri de panica de un an si ceva, am reusit sa duc o sarcina si sa nasc la fel ca orice alta femeie (de fapt a fost una dintre cele mai fericite perioade din viata mea) - in conditiile in care sarcina si nasterea eraue fobiile mele cele mai mari, am fost plecata in vacanta la 2000 km departare de casa si pot continua cu succesele.

Pe de alta parte nu am scapat de anxietate, mai iau din cand in cand cate o doza foarte mica de anxiolitic, nu merg singura decat aproape de casa. Toate acestea au reaparut dupa nastere dar deocamadata nu ma descurajez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Alexandra, multumim pentru recomandare. Nu ai vrea sa ne povestesti mai multe despre experienta ta cu atacurile de panica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Larra spune:

Si eu am avut/am atacuri de panica. Acum sunt bine dar nu cum eram acum 7 ani , inainte de a stii ce inseamna un atac de panica.
Ca si Val , si eu am avut perioade de vindecare dupa care atacurile au revenit, acum iar au trecut dar nu complet.
Daca pot fi de folos cumva ...cu cea mai mare placere.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Larra bine ai venit. Incercam sa facem un grup de suport aici pentru cei care sunt interesati. Cred ca Teocezi, care a initiat tiopicul nu ar avea nimic impotriva? Sau poate ar fi mai util sa facem un nou topic special pentru asta. Ce parere aveti?

Apropo cum mai esti Teocezi? Mai da-ne un semn.

Si tu Brolin. Nu mai spui nimic?


Pe mine m-ar interesa Larra sa ne pbvestesti despre tine, cum au aparut atacurile de panica, cum ai reusit sa scapi de ele pentru un timp, de ce crezi ca apar si dispar, tot ce crezi tu ca este important pentru tine (si pentru noi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Larra spune:

Nu mai stiu exact in ce context am avut primul atac de panica. imi amintesc doar ca a durat mai mult de un an pana am ajuns la acest diagnostic. Am fost la zeci de doctori , analize peste analize , EKG-uri n ...incepusem sa cred ca sufar de ceva ce este atat de grav incat nici macar nu a fost descoperit. Acum 7-8 ani nu se vorbea atat de mult despre atacurile de panica , nimeni nu mi-a explicat clar ce am , nimeni nu m-a trimis la terapie. Pot spune ca mi-am pus singura diagnosticul atunci cand m-am intrebat de ce endocrinologul imi prescrie lexotan ,calmepam sau xanax si de ce ma linistesc dupa.
Am citit foarte mult despre acest subiect in toti acesti ani si este o constatare trista ca in ultima vreme aud foarte des vorbindu-se despre asta.
La mine atac de panica nu inseamna un episod pe an , eu aveam n crize pe zi , ma simteam rau tot timpul , nu puteam respira , ma durea in piept , "faceam infarct", etc etc Eram atat de rau incat am ajuns sa nu mai ies din casa. Apoi dupa ce am inteles ce am am inceput sa ma educ putin cate putin , am scapat de dispnee , o victorie foarte mare pt mine!
Prima data a tinut 3 ani , apoi dintr-o data mi-am revenit , din persoana speriata ce nu iesea din casa am plecat singura la sute de km distanta. Dar asta a coincis cu o schimbare foarte mare in viata mea, am eliminat multe surse de stres din viata mea. Apoi am fost bine vre-un an , apoi 2 ani iar rau , acum sunt bine de ceva timp.

Anxietatatea si atacurile de panica mi-au schimbat enorm viata pt ca nu am facut multe lucruri din aceasta cauza. Nu am fost in stare nici sa fac terapie pt ca asta presupunea ca eu sa merg la un cabinet si eu nu puteam iesi nici pana la coltul blocului singura. E foarte greu atunci cand nu ai sprijinul celor din jur, atunci cand ei nu inteleg sau nu vor sa inteleaga ce ti se intampla de fapt. Sper ca voi sa fiti mai norocoase in aceasta lupta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Larra ma regasesc atat de mult pe mine in ceea ce spui. Si sunt destul de sigura ca multi dintre cei care au aceasta tulburare ar spune acelasi lucru.

Probabil ca esti o perfectionista nemultumita de tine, poate ca iti place sa ii multumesti pe cei din jur in defavoarea ta, sau poate ca acum nu mai esti asa si de aceea nu mai ai atacuri de panica.

Oricum faptul ca ai mers singura la sute de km de casa, dupa ce o perioada faceai n atacuri de panica pe zi, este un mare progres. Eu nu am ajuns niciodata atat de departe. Am mers la 2000 km dar nu singura.

In ceea ce ma priveste, am observat ca atunci cand ma detasez si nu ma mai stresez din cauza miilor de griji marunte si nu ma gandesc ca suntem doar niste roboti care vin si pleaca de pe aceasta lume, nu mai sunt atat de anxioasa. Si reusesc sa ma bucur si din nimic. Din pacate nu se intampla atat de des pe cat as vrea.

Perioada de bine de acum are legatura cu schimbari majore, in bine, in viata ta?

Perioada de rau concide cu un stres major sau nu o poti lega de nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Larra spune:

Draga mea , eu cred ca anxietatea este modalitatea prin care subconstientul ne pedepseste pt lucrurile mai putin bune din viata pe care nu incercam sa le eliminam. Am observat ca atunci cand sunt multumita sufleteste aceste atacuri de panica dispar sau se diminueaza foarte mult.
Si da, ai ghicit , sunt o perfectionista , sunt foarte altruista si atunci cand uit de mine si nu-mi ofer "hrana" sufleteasca apar aceste recaderi. Este foarte foarte important sa-ti gasesti un echilibru interior, sa cauti implinirea sufleteasca.
Frica de a pleca singura atunci cand am plecat la sute de km am infrant-o prin dragoste. M-am indragostit nebuneste atunci si asta mi-a dat putere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu am suferit de anxietate si fobii. Multa vreme m-am lasat dominata, pana intr-un moment cand nu s-a mai putut si am incercat terapia. Am gasit un doctor extraordinar care a reusit sa ma scape si de anxietate si de fobii. Ajunsesem de-mi era frica sa merg pe strada, imi era frica cand suna la usa, cand suna telefonul, nu puteam sa merg noaptea pe strada, sau sa urc scarile blocului in care locuiam. Stiu ca suna ciudat, doar cineva care a trecut prin asa ceva poate intelege. La mine a functionat foarte bine terapia prin expunere. Doctorul respectiv a stiut sa sape adanc in trecutul meu si sa gaseasca buba si m-a vindecat. Cred ca am sa-i fiu mereu recunoscatoare. Acum incurajez pe toata lumea sa mearga la terapie, indiferent cat de mica ar putea parea problema, pentru ca si pe mine m-a incurajat cineva, singura nu cred ca as fi avut curajul, nu as fi avut incredere sa-mi povestesc viata unui necunoscut.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Stie cineva ce reactii adverse pe termen lung da medicamentul CIPRALEX 10 mg ? Mi l-a prescris dr de familie impreuna cu alt medicament de domeniul urologiei (Spasmolyt) dupa ce de 3 ani am dureri la vezica urinara pt. care urologul nu a depistat o cauza anume.

Multumesc,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Imi pare rau Maria, nu pot sa te ajut pentru ca nu am luat niciodata Cipralex. Este posibil sa gasesti mai multe despre asta pe un site despre anxietate. Da cautare dupa anxietate si forum si o sa il gasesti. Eu nu stiu daca pot sa il scriu aici sa nu se considere reclama. Daca te intereseaza iti trimit PM cu adresa de site.

Dupa cum vad sunt destule persoane pe care terapia le-a scapat de atacuri de panica si fobii, asa incat incep sa imi pun serios intrebarea daca merg la terapeutul cel mai potrivit pentru mine. Ce tip de terapie aplica psihoterapeutii la care mergeti voi Larra, Ellinia, Maria?

Mergi la inceput