perle de la interviuri :)))
Raspunsuri - Pagina 10
puppe spune:
Am avut saptamana trecuta de organizat un interviu pentru un post de operator calculator. Doua aplicante m-au dat pe spate, la telefon, cand au sunta sa ceara relatii, si una la interviul propriu -zis.
Prima:" E program cu norma intreaga?" "Da, zic eu, 8 ore". La care-mi spune" Da' stiti, daca eu mai am de rezolvat unele treburi in timpul zilei, ma gandesc ca pot pleca, nu??". Pana sa-mi pice fisa ca e vorba de treburi personale, apucasem sa ingaim un "da..." . Gagica mi-a multumit si a inchis,si eu ma gandeam cu groaza ca o sa vina una care o sa stea toata ziua sa-si rezolve treburile ei, iar noi, ailalti, ii vom face si jobul ei. Si ma gandeam ca-o sa dea sefu' cu mine de pamant...
A doua: "Am citit ca angajati operator calculator" "Da", zic eu. "Dar trebuie sa se priceapa sa lucreze pe calculator?". Am amutit si mi-a picat falca. "Pai...da", zic, "asta-i atributia de serviciu". "Fiindca stiti, eu abia acum am inceput un curs, dar ma gandesc ca o sa invat repede...".Asteia i-am multumit eu si am inchis repede telefonul.
Si vin la interviu vreo 10 persoane, 9 fete si un baiat. Primul lucru pe care i-am rugat sa-l faca a fost sa dea drumul la computer! Una din fete s-a tot uitat la unitate si pana la urma mi-a zis ca "calculatorul pe care a invatat ea avea altfel butoanele si probabil ca asta e un tip mai nou, ca nu stie pe ce sa apese".
Bineinteles ca sefu' l-a angajat pana la urma pe baiat...
rodikutza spune:
Dar de ce "bineinteles ca seful l a angajat pe baiat"?Sunt o gramada de fete care lucreaza ca operator calculator si de multe ori se descurca mai bine decat un baiat.Nu crezi?
puppe spune:
Am zis "bineinteles' pentru ca seful e barbat...si cam misogin, in fine...Asa ca era clar ca va prefera unul de-al lui...
rodikutza spune:
Se practica misoginismul acesta mai peste tot in firmele mari.Eu am patit o cand lucram intr un hipermarket.Am muncit pe branci sperand in promovare si cand s a deschis al doilea hipermarket din Bucuresti seful meu mi a zis ca sunt buna ,dar nu poate sa ma promoveze pentru ca sunt femeie si mama ,si precis voi avea probleme,iar el are nevoie de un om disponibil non stop.Si nu e singurul.
Ralumat spune:
Rodikutza, cum merge cu cautarea noului loc de munca?
Apropo de intrebarea "de ce plecati", baga si tu raspunsul standard: "vreau provocari iar acolo nu am sansa sa avansez". Cat despre fostul angajator...mult succes in instanta. Din ce ai spus tu, nu a facut nici un fel de cercetare disciplinara care sa se soldeze cu o decizie de sanctionare. Asa ca toate sansele de castig sunt de partea ta. Sa ne tii la curent!
rodikutza spune:
Raluca,iti multumesc pentru urare.Sunt convinsa ca voi castiga in instanta,desi asta nu ma ajuta prea mult acum.Poate doar pentru mandria mea ca am avut dreptate.In ceea ce priveste cautarea unui nou loc de munca,este foarte greu de gasit.Am depus cv uri peste tot dar se pare ca nu au asa mare nevoie de lucratori.In orice caz am gasit un post pe o treapta mai jos decat experienta si calificarea mea si am de gand sa ma duc luni la un interviu.Am nevoie urgenta de salariu si nu mi pot permite sa mai astept.Tine mi pumnii si te tin la curent.PA.
carmenpit77 spune:
Vreau sa va impartasesc si eu din experienta pe care am avut-o la un interviu. Era cam luna mai, aplicam pentru un post de middle level, eram in concediu postnatal de 1 an si jum. Firma pt care am aplicat selectase Cv meu cu un semn, ceea ce reprezenta faptul ca am si pregatirea si experienta necesara pt job (adica am un CV interesant cum spune chiar angajatorul la inceputul interviului).
Problema mea abia acum incepe. M-am asezat pe scaun dupa ce am facut prezentarile de rigoare si dupa ce angajatorul deschide CV-ul meu, ma intreaba dc firma x este actualul loc de munca. Ii spun ca da, dar momentan sunt in concediu postnatal de... Urmatoarea replica a angajatorului a fost a imi pare rau dar nu mai putem continua interviul. Il intreb dar de ce? El spune ca in primul rand am lipsit o perioada din piata si nu mai sunt la curent cu ultimele noutati, iar in al doilea rand nu vor sa aiba un angajat cu un copil asa mic, cu cine o sa-l las? etc
Mie personal mult mai corect mi s-ar fi parut sa stam de vorba, sa vedem dc ma potrivesc jobului resp etc
MissParker spune:
quote:
Originally posted by carmenpit77
Vreau sa va impartasesc si eu din experienta pe care am avut-o la un interviu. Era cam luna mai, aplicam pentru un post de middle level, eram in concediu postnatal de 1 an si jum. Firma pt care am aplicat selectase Cv meu cu un semn, ceea ce reprezenta faptul ca am si pregatirea si experienta necesara pt job (adica am un CV interesant cum spune chiar angajatorul la inceputul interviului).
Problema mea abia acum incepe. M-am asezat pe scaun dupa ce am facut prezentarile de rigoare si dupa ce angajatorul deschide CV-ul meu, ma intreaba dc firma x este actualul loc de munca. Ii spun ca da, dar momentan sunt in concediu postnatal de... Urmatoarea replica a angajatorului a fost a imi pare rau dar nu mai putem continua interviul. Il intreb dar de ce? El spune ca in primul rand am lipsit o perioada din piata si nu mai sunt la curent cu ultimele noutati, iar in al doilea rand nu vor sa aiba un angajat cu un copil asa mic, cu cine o sa-l las? etc
Mie personal mult mai corect mi s-ar fi parut sa stam de vorba, sa vedem dc ma potrivesc jobului resp etc
Intr-adevar, o mare nerusinare din partea individului. Oare chiar nu se pot schimba legile in Romania??
In Germania sunt obligati sa-ti pastreze postul timp de 3 ani dupa ce nasti si apoi sa te reangajeze, fie pe acelasi post, fie cu variatiuni, in orice caz sunt obligati sa fie mai flexibili si toleranti (macar la suprafata) cu mamicile care vor sa-si reia jobul.
Felicia 4+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
tinatache spune:
MissParker, nu e chiar asa de roz nici in Germania. Chestia cu pastrarea jobului e adevarata, dar cu angajarea mamicilor, nu. Si asta iti spun din proprie experienta. Acum s-a schimbat legea, nu mai au voie sa te intrebe direct la interviu, dar te intreaba pe ocolite. Acum 1 an si ceva cand am inceput prima data sa caut, am fost de n ori intrebata direct cati copii am, ce varste au si cu cine raman cand se imbolnavesc. Sa-ti mai spun de cate ori am fost respinsa?? Acum intreaba daca esti flexibil, daca poti ramane peste program x ore daca e nevoie, stiu ei cum sa-si scoata inform. pana la urma. Si daca te accepta si accepti si tu si nu poti face cum spun ei : salutare si-un praz verde. S-au dus vremurile cu "Germania sociala".
PS: acum cateva luni mi s-a spun aproape in fata ca nu ma ia pt ca am copil care la anul merge la scoala, si actuala pleaca tocmai pt ca nu reuseste sa se ocupe asa cum crede ea ca trebuie, de copilul in cls. I. Si legea era schimbata deja! da, da, stiu, chestia cu judecata, si la ce-mi foloseste?? mentalitatea ramane.
PS2: felicitari pt sarcina! Ai deja un job si probabil ca nu vei ajunge in situatia de mai sus, asa ca enjoy it! :)
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
carmenpit77 spune:
In ultima saptamana am fost la 2 interviuri pt ca fetita mea are 1 an si 7 luni si vreau sa-mi schimb locul de munca pana ajunge la 2 ani.
De fiecare data cand le-am spus ca sunt in concediu de crestere si ingrijire copil, au ridicat capul din Cv si m-au privit rapid fix in ochi. Am inceput sa urmaresc reactia tuturor si sunt uimita ca este aceasi. De asemenea imi dau seama ca toti gandesc la fel.
Oare pot sa "sar" la interviu peste acest subiect si sa nu le spun?