Relatie cu un barbat care a fost casatorit

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Salut Principe,
pai da. Daca nu urmeza sa ramana impreuna nici nu conteaza pt. berbeaca relatia cu fosta sotie si copilul. De ce ar conta? Ea nu trebuie sa-si stabileasca un rol in familie decat daca urmeaza sa faca parte din ea.

Conflictul de care pomeneste ea, cu fosta sotie, nu e creat de copil. Unica legatura dintre ele doua e fostul/iubitul. El poate aplana conflictul pt ca el ESTE conflictul.

Si da din nou. Daca raman impreuna ea TREBUIE sa aiba un cuvant de spus in TOT ce priveste familia lor. Tu crezi ca exista vreo situatie reala, de viata, in care barbatul nu este influentat de consoarta, de femeia langa care adoarme si se trezeste dimineata?
Asta nu este o probabilitate, este o certitudine pe care o inteleg mai devreme sau mai tarziu toti cei implicati. Ideal ar fi sa nu faca din copil un martor al acestor dubii pe care le au.

De ce sa existe cai ocolite si intrigi cand lucrurile pot fi clare? Copilul ar trebui sa inteleaga valorile reale, tiparele functionale, nu intrigile...
---------------------------------------------------------------------

buna dimineta nume,

pai daca nu urmeaza sa ramina impreuna nici nu conteaza ptru berbeaca relatia cu fosta sotie si copilul.pai eu dupa cum vad cu sau fara patalama la mina ea este angrenata intr-o relatzie "de mahala" cu fosta sotie.si se supune ca ea mizeaza ca formeaza un cuplu cu iubitul ei ,ca probabil daca acesta i-ar da de inteles ca intr-e ei este doar ceva trecator ,ar pleca impuscata fara sa-i mai pese cum rezolva problema.

Ea nu trebuie sa-si stabileasca un rol in familie decat daca urmeaza sa faca parte din ea.
rolul ei cum am mai spus este legat strict de familia pe care o formeaza cu iubitul ,nu cu copilul acestuia ,avea rol daca custodia copilului era a lui ,iar ea era sotia lui(tatalui).dar custodia o are mama ,iar ea nu are nici drept la cuvint nici la vot in ce decid parintii naturali ai copilului,chiar si sotzia tatalui fiind.

Conflictul de care pomeneste ea, cu fosta sotie, nu e creat de copil. Unica legatura dintre ele doua e fostul/iubitul. El poate aplana conflictul pt ca el ESTE conflictul.

el este subiectul,tema,motivul ,nu el este conflictul,nu el l-a creat ci ele ,nu cred ca el a zis: gagicilor bateti-va pentru mine ca eu sunt gigi baiat frumos,sau si-a indemnat sotia sa cheme la tel ,sau iubita sa raspunda la molestari.poate ca a se supara pe actuala iubita este un mod de a incerca sa aplaneze ,sa spuna pina aici.fosta este fosta si mama copilului meu si nu pot schimba nimic ,tu esti actuala si astept ca tu sa-mi respecti interesele personale legate de fosta mea familie.si asta nu inseamna ca daca mai continuatzi asa sa nu fi si tu cumva x ,ca de asta este,singele apa nu se face,si daca o mai vede si atitudini copilaresti sau se vede afectat.??

Si da din nou. Daca raman impreuna ea TREBUIE sa aiba un cuvant de spus in TOT ce priveste familia lor.

TREBUIE ,dar in familia lor (adica ea si iubitul) ,dar copilul este strict al lui cu fosta sotzie, nu este familia ei ,nu este copilul ei adoptiv ,nu este mama lui ,ea nu are nici un drept asupra copilului,si nici drepturi de decizie in cea ce priveste copilul ,asa de simplu.

Tu crezi ca exista vreo situatie reala, de viata, in care barbatul nu este influentat de consoarta, de femeia langa care adoarme si se trezeste dimineata?

in familia lor da si este normal ,sa faca ce este de comun acord ,dar in cazul pe care-l discutam ,daca femeia este o persoana onorabila ,nu se amesteca,nu-si baga nasul unde nu-i fierbe oala ,copilul are mama si tata care sa decida ptru el ,nu este cuviincios sa se bage doar pentru a fii a 5 ea roata la caruta.copilului ii este suficient o mama si un tata

Asta nu este o probabilitate, este o certitudine pe care o inteleg mai devreme sau mai tarziu toti cei implicati.

chestia este ca in ro cam asta este mentalitatea toti se simt implicati, iau decizii,dau sfaturi ,reprosuri ,si vecinii si bunicii ,si vinzatorul de la alimentara si sotia lui tata si sotul lui mama,dar in alte tari ,ca si cea in care eu traiesc asta este strict problema parintilor, cind este vorba de un copil.

De ce sa existe cai ocolite si intrigi cand lucrurile pot fi clare? Copilul ar trebui sa inteleaga valorile reale, tiparele functionale, nu intrigile...

deacord ,nu am spuns nimic din care sa reaiasa inversul.ba chiar am spus ca in acest caz una din victime este copilul ,datorita conflictului nu-si vede tatal.
tot ptru a intari aceasta idee si indemnul meu de a incerca ele sa vorbeasca ca doua persoane rationale ,sa se cunoasaca ,sa nu fie inamice.

am spus ca este importanta prietenia in cuplurile care divorteaza ,adica parintii copilului sa ramina prieteni,iar consortii acestora sa fie aliati nu inamici cel putin.

vreau sa-ti spun ca aici 70% din cupluri sunt divortate sau separate,dar majoritatea mentin relatii de prietenie cu fostii respectiv fostele si chiar cu partenerii actuali.am o pritena care merge cu familia actula in concediu si se cazeaza in casa fostului sotz ,iar acesta cind vine in venezuela deasemenea vine cu actuala lui fam si sta in casa ei.si se inteleg ff bine intr-e ei,ies impreuna ,sotiile se respecta se au bine, sotii la fel iar copii sunt fericiti.

eu personal ,daca doamne fereste m-as separa ,as prefera sa o cunosc sa am o relatie de incredere cu eventuala partenera a fostului sotz nu de alta dar intra din cind in cind cu copilul meu in contact ,si nu as dorii sa se razbune pe el pentru felul cum ma port eu .mai ales pentru binele copilului meu as faceo si cred ca si ea ar avea inters sa ne purtam ca doi adulti.

noapte buna ptru mine ,o zi buna ptru tine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu cred ca ar trebui sa te intalnesti cu ea , nu vad ce s-ar rezolva.
Daca femeia are comportamentul ala de mahala , ma indoiesc sincer ca o cafea si "hai sa ne intelegem mai bine" o vor schimba.
Sunt de acord cu Ellej, cand suna sau pui pe speaker , au ii pasezi repede telefonul sa auda ce vorbeste aia.
Nu te enerva niciodata, vorbeste frumos tot timpul , fii zambitoare si iesi si tu cu ei din cand in cand cu copilul , sa vada si ea c te intelegi bine cu fiul ei , ca te intelegi si mai bine cu sotul si gata.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns berbeaca spune:

Neata din nou....mai suparata ca ieri....nu am dormit aproape toata noaptea de griji.
Sa ies cu ei? asta mi-as dori si eu, dar fosta nu accepta asta. Eu am iesit impreuna cu iubitul meu si cu copilul, ea s-a crizat, ca vezi doamne ii vede copilul 'cur..'si de atunci nu m-a mai luat :(.
Sa ma intalnesc cu ea? pai am incercat-o si pe asta si a fost in zadar. Ea a vazut ca imi este drag copilul ei, ca ma port frumos cu el. Din nou, tind sa cred poate o fi si geloasa pe chestia asta. cine naiba mai stie ce vrea de fapt femeia asta???
aseara, prietenul meu s-a dus la ea sa-si vada copilul, insa DOAMNA asta nu l-a lasat nici macar sa-l vada de la departare, nu mai pomenesc sa-l ia in brate.....totusi candva l-au facut din dragoste sau ce naiba o fi fost, e al amnadurora. Cum e posibil sa nu-ti lasi copilul sa nu-si vada tatal. Copilul asta e mult mai atasat de el, decat de mama lui. Insa este mult prea mic ca sa-si dea seama de toate murdariile pe care le face ea....are doar 4 ani. Ea ii spune copilului ca 'tati nu-l mai iubeste, tati iubeste acum pe altcineva'.
El a venit acasa tarziu azi-noapte. L-am vazut distrus, am vrut sa-l strang in brate, dar a inceput sa-mi reproseze ca din cauza mea, pt faptul ca i-am raspuns la provocari nu-si mai vede copilul. M-am retras, imi venea sa urlu. Nu mai suport sa-mi reproseze lucrul asta! M-am cam saturat sincer. Stiu ca e o perioasa nasoala pt el, dar pe mine ma scoate vinovata in toata tevatura asta.
Suntem hotarati sa ramanem impreuna, adica viitorul fiecare il vedem impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu daca despartirea s-a produs din cauza ta. Daca nu erau divortati la vremea cind voi v-ati cunoscut, poate ca ea inca spera sa-si pastreze sotul linga ea. In ochii ei tu i-ai distrus casnicia si poate ca acum crede ca vrei sa-i iei locul, sa intri in gratiile copilului.
Probabil ca atita vreme cit nu va avea si ea pe altcineva, tu vei ramine asa in ochii ei.
Incearca sa-ti vezi de ale tale. Daca se linistesc apele si el isi poate vedea din nou copilul, totul va fi mai bine si intre voi.
E suparator faptul ca isi petrec concediile impreuna si ca tu esti exclusa din toata povestea asta.
Pacat ca ea foloseste copilul ca pe o arma impotriva lui. Poate ca daca va casatoriti intr-o zi ea nu-ti va mai putea vorbi in felul asta.
Eu nu-mi pot imagina cum as reactiona daca as fi in locul ei, adevarul e ca e greu sa fii in situatia asta si sa fii rationala.
Tocmai de asta tu trebuie sa fii cu capul limpede si sa-ti pastrezi calmul.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Am spus ca el este conflictul pt. ca el, fostul sot/iubitul il alimenteaza printr-un comportament ambigu/nesigur/confuz.
In primul rand faptul ca-i spune ca cel mai important pentru el e copilul(sau in fine, mai important) e o aiureala. Asta nu e o chestie care se stabileste verbal si defineste un comportament contradictoriu. 1. Copilul nu a fost niciodata atat de important pt. el incat sa ia hotarari exclusiv spre binele copilului. Criteriul lui este el, e o persoana egoista. Nu ca ar fi ceva rau in asta dar trebuie stabilit ca punct de plecare. 2. Copilul si iubita nu sunt incadrati pe acelasi palier de interese/sentimente/preocupari in viata unui barbat.

Daca era copilul atat de important s-ar fi ajuns la o tutela comuna in care copilul sa petreaca mai multe zile pe saptamana cu tatal sau. In situatia actuala, daca fosta lui sotie se recasatoreste, rolul lui in viata copilului sau va fi unul secundar, de identitate nu de formare/educational. Asta indiferent de ce o sa zica mai tarziu copilul. Ca sa fiu mai clara; in viata copilului sau ar fi mai important sotul mamei.

Berbeaca are un rol egal in viata copilului cu cel pe care il are in viata tatalui... sau asa ar fi normal... Rolul asta al ei trebuie precizat.

Odata clarificate chestiile astea ca situatii certe de viata, conflictul se dizolva... Pot sa devina si prieteni...
Daca din egoism si orgoliu fiecare se chinuie sa joace un rol(in viata copilului) caruia ii corespunde o pozitie clara fara ca ea sa fie definita e normal sa apara conflicte. Mama se vrea sotie, berbeaca se vrea mama prin alianta(nu stiu cum se zice), el e cu fundul in doua luntri(asta e o vorba a bunicii mele pe care ma bucur ca pot s-o folosesc)... Cine nu clarifica?

Copilul nu are de suferit ca nu-si vede tatal pana cand tatal nu-si clarifica pozitia. Ca tata si model(daca asta se vrea el) ar trebui sa arate ca e o persoana integra, ca stie exact ca vrea si se comporta responsabil; isi asuma alegerile majore din viata. In punctul asta dorinta de a-si vedea copilul este la fel de egoista ca duplicitatea pe care o manifesta fata de femeile din viata lui.

parerea mea

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Berbeaca, ti-am vazut raspunsul abia cand am postat, vina e a lui. Daca te lasi culpabilizata e o cruce pe care o iei in spate... Dac-ai luat-o tre` s-o duci. Nici macar nu mai incerca s-o lasi jos.

Spune-i clar ca vrei sa mergi cu ei in parc. Provoaca-l sa clarificati situatia ta spre binele tuturor.
Daca el e incapabil sa discearna ia comportamentul lui ca pe un bun indicator.

parerea mea

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Sa stii ca problema ta nu e doar fosta, ci si el. Cum adica "a inceput sa-mi reproseze ca din cauza mea, pt faptul ca i-am raspuns la provocari nu-si mai vede copilul. ", si cum adica isi petrece concediile cu fosta? Nu e normal. Practic ii da ei apa la moara; ea crede ca mergand impreuna cu copilul la plimabri, in concedii mai pot redeveni o familie in sensul adevarat. De asta te ataca pe tine. Cata vreme el nu va clarifica situatia, greu de crezut ca lucrurile vor sta altfel.

Exista custodie comuna? Atunci el poate sta cu copilul fara ca fosta sa fie de fata.

Tu n-o mai ataca, incearca sa te detasezi. Nu-i mai raspunzi pe mobil, pe fix ii pasezi lui convorbirea, se duce cu ea in concediu nu zici nimic, dar pleci si tu cu prietenii in concediul tau. Ii raspunzi la telefon, te distrezi super, cu Mimi, Gigi si cine mai e. Sa inteleaga ca nu ai de ce sa stai acasa sa jelesti pe rasai soare. Daca el are o viata unde tu nu ai acces, poti si tu sa ai bucata ta de viata fara el. Aveti drepturi si obligatii egale, nu?

Si ai putea sa-i atragi atentia lui, dar intr-o forma usor digerabila, ca nu e vina ta ca fosta e prost crescuta si inca mai spera sa-l recucereasca ci a ei si chiar a lui, pentru ca n-are curajul sa clarifice situatia.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

quote:
Originally posted by berbeaca
Ea ii spune copilului ca 'tati nu-l mai iubeste, tati iubeste acum pe altcineva'.

Atunci ai de aface cu o femeie inconstienta (ca sa nu zic altfel) si sansele sa ajungi la o ligica cu ea sunt minime. Iubitul tau este pur si simplu santajat de ea si ii este teama, ba chiar sufera acum. Nu are puterea sa reglementeze situatia si probabil ... stie ca nu are cu cine. Probabil pana acum a mers pe varianta sa joace cum canta nebuna numai sa-si poata vedea puiul si tu i-ai stricat apele.

Nu zic ca e bine ce face el dar ... dc atata poate, tine cont de suferinta lui si incearca sa il ajuti. Pt ca il iubesti si ca sa rezolvati conflictul dintre voi doi.

Eu as vorbi deschis cu el si i-as spune ca inteleg cat de important este copilul si ca nu vreau sa-l vad suferind dar as vrea sa stiu ce crede despre situatia mea. Vreau sa aud cu voce tare ca imi cere sa ma las injurata de fosta. In masura in care se poate as incerca sa devin aliatul lui in rezolvarea problemei, punand-o pe ea in postura de dementa.

Tu nu vrei un bb? Ramai si tu gravida sa vezi atunci distractie. Sau da-i mesaje fostei ca intentionezi, sa vezi furiile iadului ca pierde ultimul instrument de santaj ... Oribila femeie.

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Tu nu vrei un bb? Ramai si tu gravida sa vezi atunci distractie. Sau da-i mesaje fostei ca intentionezi, sa vezi furiile iadului ca pierde ultimul instrument de santaj ... Oribila femeie.

La asta m-am gandit si eu, stai sa vezi cand veti avea un copil ce-o sa-i zica bietului baiat. Ca tati are acum alt copil si il iubeste doar pe el etc. Si te mai miri ca mai tarziu va fi poate si el un adult disfunctional din punct de vedere emotional.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ce vrea fosta de la tine?
E foarte simplu, fosta se simte frustrata ca tu ai aparut in viata lor cand relatia nu se terminase din punctul ei de vedere sau cel putin ea mai spera sa poata salva aceasta relatie.
Dar tu crezi ca fostei ii este usor sa ramana singura sa-si creasca copilul?
Sa stie ca tatal copilului nu e langa ea cand copilul in primul rand are nevoie de el?
Si aunci probabil, reactioneaza asa!!!
Nu zic ca e bine, dar e modul ei de a se razbuna pe "fericirea voastra".
E frustrata, e normal si firesc in astfel de situatii!
Gandeste-te ca ii este greu si ea te crede culpabila 100% pentru tot ce i s-a intamplat.
Nu e deloc usor pentru o femeie sa ramana singura cu un copil de crescut, cu serviciu probabil, cu n probleme de zi cu zi, cu raspunderea totala in educatia si cresterea acestui copil samd
Tu spui... Cred ca e invidioasa pe mine pt faptul ca sunt mai tanara, mai frumoasa ca ea si independenta., asa o fi nu te contrazic, dar ea vazand toate astea se inversuneaza mai rau asupra fostului sotz si implicit a relatiei voastre.
Si reuseste cu succes!

Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!

Mergi la inceput