--> --> -->

Relatie cu un barbat care a fost casatorit

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Nu cred ca m-ai inteles: nu spuneam ca berbeaca sa-i spuna lui sau fostei chestia cu tribunalul, ci EL ar trebui sa trateze asta cu fosta nevasta. Asta daca ii pasa de actuala relatie si nu doar isi baga capul in nisip ca strutul, ca poate trece fara sa se streseze el prea tare.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Hi hi hi
pai e chiar treaba lui ce si cum cu fosta. Nu avem caderea sa-i dam noi sfaturi. Poate vrea altceva omul.
De ce ar face in felul indicat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by reiki

Hi hi hi
pai e chiar treaba lui ce si cum cu fosta. Nu avem caderea sa-i dam noi sfaturi. Poate vrea altceva omul.
De ce ar face in felul indicat....

"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita

Hihi, poate ca sa n-o piarda pe actuala? Pe care o iubeste?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

berbeaca,

eu cred ca amindoua sunteti mature,si ar trebui sa rezolvatzi aceasta problema ca atare,spre binele comun.
mie atacurile ,shicanele cit de subtile sunt nu mi se pare ca ar imbunatatii situatia ,ci s-ar pute asa ai un efect invers,plusa ca ai sa obosesti in aceasta lupta neloiala.
eu cred ca amindoua sunteti parte din problema iar victimele sunt tatal si copilul.
de ce zic asta ,fiindca amindoua sunteti geloase una pe cealalta(ea din pozitia de fosta data la o parte ,iar tu din frica ca ea vrea sa-l recucereasca)
amindoua se considera mai mult importanta decit cealalata( ea este mama copilului lor ,iar tu esti actuala iubita).
eu cred ca voi ar trebuii sa va cistigati increderea in voi ,dar si reciproc ,sa aveti incredere una in cealalta.
pentru EL sigur amindoua aveti valoare ,una de mama iar celalata de iubita ,nici una nu este inainte sau dupa,dar amindoua ii faceti neplaceri din care sufera atit el cit si copilul.
te sfatuiesc ,incearca sa ti-o faci aliat ,nu dusman ,ptru binele tuturor.
reuniti-va cit mai des ,la o cafea ,la o pajitura ,la evenimente legate de copil ,ca ea sa poata avea incredere in tine si tu in ea.
arata-i ca nu-i esti dusman ,ci aliat ,ca nu esti cu nimic mai ffff foarte ca ea.
pritenia este de mare valoare intr-e cuplurile care se separa,atit intr-e fostii soti cit si cu partenerii acestora.
eu asa vad situatia,nu vad cum o competitie aici ar da roade .

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Da de ce trebuie sa para asa de dramatic?

Daca suna pe mobil nu raspund. Niciodata. Poate am si noroc si varsa injuraturile in mesageria vocala.

Daca suna pe fix imi iau un fix cu speaker si raspund NUMAI pe speaker si daca-i posibil inregistrez convorbirea.

Stii si tu, probabil, ca oamenii frustrati se manifesta asa. Si e frustrata pentru ca nu obtine ceea ce vrea. Daca il vrea inapoi pe omu' tau, nu faci decat sa ii sufli in panze cand te certi cu el...

Be wiser!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Salut Berbeaca,
eu cred ca raspunsul conflictelor astea e la el, nu la fosta sotie si nici la tine.

Tu si cu el ce vreti sa faceti de fapt? O sa ramaneti impreuna? Voi doi trebuie sa hotarati asta inainte sa implicati copilul si fosta sotie. Pt. ca daca nu urmeaza sa va luati e mai bine sa nu zapaciti copilul, nu ai de ce sa doresti sa te intelegi bine cu fosta sotie si nici cu copilul. Nu e o prioritate.
Daca urmeaza sa va casatoriti atunci ar trebui sa clarificati situatia voi doi. Trebuie sa devina clar tuturor celor implicati (viitorului sot in primul rand)ca tu vei face parte din viata lui si implicit a copilului de acum incolo. Nu trebuie sa accepti sa fii exclusa din nici o hotarare a familiei(din care face parte si copilul din fosta casatorie)si nici sa te distantezi ca sa-i lasi loc sa fie tata. Fosta sotie trebuie sa te perceapa ca factor de decizie in alegerile fostului sot. Copilul trebuie sa te perceapa ca ``jumatatea`` tatului sau, care nu ia locul mamei. Trebuie sa fiti solidari si sa nu lasati loc la ambiguitati in primul rand voi doi, cuplul vostru.

Vina nu este a fostei sotii. Ea alege sa creada ce vrea si reactioneaza cum stie ea. Vina(sau optiunea pt. situatia asta) e a prietenului tau care nu are abilitatea de a clarifica lucrurile in mod deschis. Nu cu scandal ci franc: ``Draga mea fosta, prietena mea urmeza sa-mi devina sotie. Asta este o certitudine care va schimba viata mea de acum incolo. Toate hotararile le luam imreuna, nu exista secrete si ambiguitati. Cand vorbesti cu ea vorbesti cu mine si invers. Rugamintea mea este sa impacam aceste 2 aspecte ale vietii mele spre binele copilului.``

Ce zici?

nume

Mergi la inceput

... Senzatia mea, fara sa fi citit vreo alta postare a ta, este ca iubitul tau e un tip fara coloana vertebrala, care n-a stiut sa gestioneze nici relatia cu fosta sotie nici pe cea pe care o are cu tine... Si bineinteles nici cea cu propriul copil... De aici problemele tuturor. Iubirea asta ca si vorba goala, lipsita de intelepciune, verticalitate si substanta e... doar o vorba...

Poate ca mama chiar ar trebui sa tina copilul mai departe pt. moment pana va hotarati ce veti face. Toate comentariile pe care le aude copilul de la ea, legate de fostul sot(prietenul tau) si tine, precum si atitudinea artagoasa a mamei, nu fac decat sa creeze confuzie si sa-i afecteze educatia... care ar trebui sa fie...

parerea mea

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

nume,

cum adica sa se ia ,sa formalizeze?"daca nu urmeaza sa va luati"
poate nu au planuri ,sunt fericiti asa traind impreuna momentul ,asta nu inseamna ca nu trebuie sa solutzioneze problema.
si chiar daca berbeaca va fi sotzia cu sau fara acte, ea nu v-a avea vot in locul sotului in ceea ce priveste copilul "cind vorbesti cu ea vorbesti cu mine"deciziile le iau ei doi ,ei sunt parintzii,ca sotzul poate sa discute in prealabil cu actuala anumite aspecte este cu totul altceva.
nu te hazarda ,ca nu este chiar asa .
nu spune actuala sotie a x sotului meu, la ce scoala o sa studieze copilul nostru (al meu si al x-ului),cum nici eu nu decid la ce scoala or sa mearga ai lor daca or avea.esti naiva sa crezi asta, ca jumatatea sotzului il reprezinta in fata mea.ptru mine ea este doar jumatatea lui sentimentala ,nu jumatatea paterna de care eu sunt legata prin copil.

Mergi la inceput

Salut Principe,
pai da. Daca nu urmeza sa ramana impreuna nici nu conteaza pt. berbeaca relatia cu fosta sotie si copilul. De ce ar conta? Ea nu trebuie sa-si stabileasca un rol in familie decat daca urmeaza sa faca parte din ea.

Conflictul de care pomeneste ea, cu fosta sotie, nu e creat de copil. Unica legatura dintre ele doua e fostul/iubitul. El poate aplana conflictul pt ca el ESTE conflictul.

Si da din nou. Daca raman impreuna ea TREBUIE sa aiba un cuvant de spus in TOT ce priveste familia lor. Tu crezi ca exista vreo situatie reala, de viata, in care barbatul nu este influentat de consoarta, de femeia langa care adoarme si se trezeste dimineata?
Asta nu este o probabilitate, este o certitudine pe care o inteleg mai devreme sau mai tarziu toti cei implicati. Ideal ar fi sa nu faca din copil un martor al acestor dubii pe care le au.

De ce sa existe cai ocolite si intrigi cand lucrurile pot fi clare? Copilul ar trebui sa inteleaga valorile reale, tiparele functionale, nu intrigile...

parerea mea

nume

Mergi la inceput

... si inca ceva... Ce treaba are ea sa se intalneasca cu fosta...sa se imprieteneasca? De pe ce pozitie si care ar fi ``rezolvarea``pe care ar oferi-o aceasta discutie?
Sa-i spuna fostei sotii cu alte cuvinte ``te rog accepta-ma ca vreau sa ma iubeasca fostul tau sot si cheia e la tine``?
...Discutia asta n-ar crea decat resentimente mute in punctul asta. ...E o aiureala... Pe bune Principe...

nume

Mergi la inceput