Cu ce gresesc?
Raspunsuri - Pagina 4
Bluel spune:
Eu te-am intrebat de zodie, eram curioasa ce zodie e "melcul" si imi pare bine ca adevaratele caracteristici ale varsatorului incep sa iasa din ce in ce mai pregnant la iveala. Esti o femeie inteligenta si pe zi ce trece devii mai puternica si mai constienta de adevaratele tale valori. Cand vei parcurge drumul pana la capat, veti STII daca mai ramai sau nu cu omul asta care nu te merita. Iti doresc tot binele din lume...pt. ca meriti!
mihuta spune:
Claudia, de ce nu scrii despre ce stii mai bine, adica drumul pe care l-ai parcurs si care inca nu s-a terminat. Scrisul e tot o forma de terapie.
Barbatii ca si femeile sunt de diferite forme si culori, nu trebuie sa ii bagam pe toti in acelasi sac. Dar ai dreptate, un alt barbat te-ar incomoda acum atata timp cat tu inca descoperi cine esti tu in realitate.
18s + Sophia 80%
Kefi spune:
Draga Claudia,
As vrea de la inceput sa iti spun ca daca vrei sa citesti numai mesaje care te ridica in slavi, atunci ignora-l pe al meu si treci la urmatorul.
Daca totusi suporti, am sa incerc sa fiu avocatul sotului.
Este stiut ca intr-o relatie nu exista numai un vinovat, intotdeauna fiecare are partea lui de vina, intr-o proportie mai mica sau mai mare.
In primul rind permite-mi sa iti pun putin credibilitatea la indoiala. De ce? Eu imi aduc aminte de un topic de al tau (mi-a ramas in minte pt ca ma interesa subiectul) in care spuneai despre copilul tau ca il lasi cite-o saptamina la bunici. In topicul de fata afirmi ca “noi nu aveam bunici sa ne ajute”. Te rog sa ma corectezi daca memoria ma inseala si imi cer scuze anticipat.
Eu inteleg din cele povestite de tine ca principalele defecte pe care le vezi la sotul tau sint: sotul are o “gura larga”,si-ar dori sa cistige cit mai multi bani posibili si isi doreste un al 2lea copil.
Eu personal, chestia cu banii nu o consider un defect capital. Gindeste-te ca tu lucrezi numai 5 ore pe zi si el, imi inchipui eu, isi petrece f multe ore la servici. Iti poti permite asta pt ca el aduce acei 1000$ in casa. Avind in vedere ca esti multumita cu aranjamentul asta, eu i-as fi recunoscatoare pt asta.
In legatura cu felul cum vorbeste si te trateaza, iti dau dreptate si nu ii gasesc nici o scuza. Dar eu cred ca cu tact si rabdare s-ar putea rezolva. Spui ca vrei sa divortezi. Esti gata sa lasi copilul cu tata numai pt week-end din cauza asta? Mai gindeste-te... Din ce povestesti tu nu mi se pare ca s-a facut tot ce se putea pt a nu ajunge la asta.
Te-ai prezentat aici ca o persoana aproape perfecta, opusul “domnului sot” care are numai trasaturi negative. Si laudele nu au incetat sa apara. Asta ti-ai dorit? Titlul topicului tau este “cu ce gresesc?” Cum as putea eu sa raspund cind tu te descrii ca perfectiunea intruchipata?
Si totusi sint citeva lucruri care mi-au atras atentia:
-ai facut primul copil impotriva dorintei lui si eu gasesc asta o greseala capitala. Vreau sa adaug ca prin asta nu ii justific comportamentul urit pe care l-a avut el la nastere.
-vorbesti cu o raceala nefireasca despre un al 2 lea copil.
“Sigur ca as fi vrut ca baiatul meu sa nu fie "singur pe lume", dar as risca nu numai sa-mi semnez condamnarea la puscarie pe viata, ci si sa-mi risc sanatatea. Merita acest om asa ceva? In ultimii 5 ani mi-a demostrat ca nu.”
Dupa cite stiu eu sint o gramada de femei care isi risca sanatatea si viata pt a avea un copil. Si faptul ca ai constitutie fragila mie nu mi se pare o scuza. Tu nu iti doresti acel copil, l-ai face numai pt sotul tau, pt tu afirmi ca el nu merita asa ceva. Eu personal nu as putea sa fac un copil numai pt ca merita sau nu merita sotul. Spui ca el te santajeaza emotional cu asta. Eu nu consider santaj ideea lui ca 4-5 ani diferenta e cam mult intre copii. Are si omul dreptul la o opinie nu?
-Spui “. Ma mandream cu realizarile lui, si aveam impresia ca fara el eu n-as mai fi nimic.” Ce e rau sa te mindresti cu realizarile sotului? Acum, cind el mai are realizari, nu te mai mindresti? Si el cum se simte despre asta? E gresit sa crezi ca fara el nu ai mai fii nimic, dar nu te supara, dupa parerea mea, acum ai cazut in extrema cealalta.
-Spui “El vrea o casa, o nevasta aratoasa si doi copii pentru a se mandri in fatza lumii - asta e la moda acum in firma lui, construirea casei si al doilea copil.” Poate asa o fi la moda la firma lui, nu zic nu, dar asta nu inseamna neaparat ca din cauza asta se mindreste cu voi. De ce esti asa negativista?
Ceea ce am vrut eu sa demonstrez este ca, dupa opinia mea nici tu nu esti perfecta. Daca nu ar fi copilul la mijoc, nu as avea nici o indoiala, nu va potriviti, urgent divort. Dar. Pentru copilul vostru merita efortul amindorura de a incerca sa va refaceti relatia.
PS: Si fetelor..., nu uitati, inainte sa ma decapitati, eu doar am incercat sa fiu avocatul sotului si sa raspund la intrebarea topicului.
larissa_79 spune:
Mie tipul asta, care e sotul tau, mare project manager sau ce-o fi mi se pare un mare nimeni, un om de nimic. Cel mai tare m-a socat faza cu luatul banilor din plic. Am nascut acum un an natural si stiu ce dureri sunt. Nu stiu dar mie faza asta imi spune tot despre el si sentimentele lui fata de tine. Un mare egoist fara suflet.
Sa-ti ia banii din plic inainte sa nasti...si sa te lase sa te chinui mi se pare mult mai rau decat daca te-ar fi inselat cu 100 de femei!
Eu sunt profund mirata ca mai exista astfel de specimente...si nu Claudia..sunt multi barbati finuti si buni...exceptii sunt leprele astea....nu generaliza ca poate iti pierzi sansa de a fi fericita si iubita cu adevarat!
Tu esti o persoana echilibrata, constienta...gandesti frumos...de ce iti umbresti fericirea alaturi de el? Eu cred ca aici gresesti...ca ramai alaturi de un om pentru care conteaza mai mult 50 Euro decat alinarea durerii tale. Ce poate fi mai rau decat atat?
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
cl spune:
quote:
Originally posted by claudiakb
Pai in timpul concediului de maternitate l-am intrebat daca mai are sa-mi reproseze ca nu aduc bani destui in casa (v-am spus ca primeam aproape 20 de milioiane pe luna). Mi-a raspuns ca aceia sunt banii castigati de copil, "eu si bebe castigam acuma, tu nu ai nimica" (adica era mai rau, eram un adevarat parazit)! Ideea e ca nu am voie sa ridic capul, adica nu aveam, ca acum imi dau eu voie!
M-a intrebat cineva ce zodie sunt si am uitat sa raspund. Sunt varsator.
Chiar acum am venit de la sedinta de psihoterapie. Terapeutul m-a intrebat daca m-as mai apropia vreodata de alt barbat. Raspunsul a fost clar:NU! Pentru ca nu am avut termen de comparatie si inca mai cred ca toti sunt la fel. Si daca nu e asa, pietrele pretioase sunt rare. Oricum valoarea mea ca om nu mi-o da un barbat!
Offf, Claudia! Bebele ala cine il facuse oare, cine se chinuise cu sarcina si cine l-o fi adus pe lume? Cine se ocupa de el, avea grija de el si il crestea???
Relatia ta...nu am sa-ti spun ce sa faci, te vei lamuri singura. Imi permiti insa sa-ti dau un sfat? Nu face bebe2. Cel putin nu acum, mai stai ceva timp si vezi...
Adria_ spune:
Eu te cred ca tu il iubesti. El insa nu te iubeste pe tine. Eu zic ca nu e obligat sa te iubeasca daca nu poate, dar sa nu te mai lasi manipulata de el. Ai si tu dreptul la fericire. Apreciaza-te, iubeste-te, esti prietenul tau cel mai bun.
Chestia ca nu te ridici la nivelul lui e chiar strigatoare la cer. Ce iubit i-ar spune iubitei sale asta? Gandeste-te daca vrei sa te chinui asa toata viata, sau mai bine pleci si-l lasi in frustrarea lui.
ileanna spune:
Kefi,
Claudia nu s-a prezentat nici o clipa ca o persoana perfecta. Cu ce a gresit cel mai mult ea stie - a considerat ca nu are nici o valoare si a asteptat sa i-o gaseasca sotul.
Sigur ca sotul ei isi doreste chestii cat se poate de legitime si umane, firesti. Dar atentie la nuante pt ca si cutzitul poate fi folosit la taiat painea sau la injunghiat.
In dorinta lui de a a vea acele lucruri nevinovate uita de ... detaliul producator ... oamenii. Nu este chiar totul un instrument care te duce unde vrei. De multe ori cand ai ajuns in varf realizezi ca toata placerea a fost calatoria dar ai uitat s-o savurezi.
Never say NEVER.
simali spune:
Nu ne-ai spus un lucru important despre sotul tau. Ce fel de tata este? Cum se comporta cu copilul vostru?
alice
MissParker spune:
quote:
Originally posted by simali
Nu ne-ai spus un lucru important despre sotul tau. Ce fel de tata este? Cum se comporta cu copilul vostru?
alice
Pai reies multe din faptul ca acum 4 ani ea a nascut copilul, iar apoi
quote:
- Au urmat vreo 3 ani grei, la inceput cu reprosuri ca i-am facut un copil pe care nu l-a vrut, cu iesiri dese de-ale lui in oras pe motiv ca "vrea sa-si traiasca tineretea" mergand la tenis + alte sporturi cu un prieten de-al lui divortat;
El isi traia tineretea, iar ea ar fi trebuit probabil sa stea cam cum auzeam eu intr-o gluma ca trebuie tinute femeile: la aragaz, desculte si gravide (keep women at the oven, barefoot and pregnant). "Gluma" mi-a spus-o un american care chiar avea o asemenea partenera
In orice caz, chiar daca el ar fi un tata foarte bun, asta nu e un motiv pentru ea sa stea casatorita cu un barbat care este un sot mizerabil, cu care este nefericita si umilita. O casatorie nefericita se desface, iar el va ramane oricum tatal copilului, orice ar fi. Daca-l iubeste, va continua sa-l iubeasca si fara a mai fi casatorit cu mama copilului.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
simali spune:
Nu Felicia, dar daca macar ar fi un tata bun ar inseamna ca are ceva sanse de recuperare, ca exista "zone" din viata lui in care se poarta bine. Desi eu nu cred tipul ca se poarta frumos cu copilul.
alice