Luptator,bataios, etc...pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 3
flaviutza spune:
Cam asta e ideea si filosofia mea in educatie. nu-mi tin copilul sub globul de sticla. nu gradi de elita, nu scoala de elita. ci de masa. Pentru ca viata nu e formata din gradinite de elita,scoli si oameni de elita. si trebuie sa sti sa supravietuiesti in toate mediile.
o las sa se joace si cu fetitele simandicoase din vecini(zona 0, toti telectualii,toti educatii) si cu tiganii nespalati si totalmente needucati de la tara.sa invete sa le supravietuiasca si sa se integreze si in mediul ala,chit ca mediul ala inseamna imbranceli. daca vrea, daca doreste.ca sa mai dau un exemplu, ultima data cand s-a intalnit cu domnisorii Rromi, le-am spart un balon din ala mare plin de dulciuri si am lasat-o sa se lupte pentru fiecare bombonica..si a prins cateva
o las sa isi incerce fortele pe topoganul plin, la fel daca vrea. daca nu poate,nu-i nimic.mami e acolo pentru ea.
asta nu inseamna ca va deveni genul de copil care bate din picior,genul de copil care taie si spanzura ca sa-si satisfaca un moft si e marginalizata de colegi (viitorul prevazut pe Porumbita cu multa delicatete,nici nu ma asteptam altfel, e sau a fost profesoara si ).
ci doar un copil care stie sa abordeze fiecare mediu in parte.adaptare la mediu mai exact. si sa-si modeleze reactiile in functie de acest mediu. prin comparatie, un copil tinut in mediu de telectuali cuminti ajuns cumva intr-un mediu altfel cel mai probabil va da bir cu fugitii.
La genul asta de lupta ma refeream. lupta echitabila. nu va imaginati ca-mi invat copilul ca poate obtine tot ce-si doreste imbrancind si dand din coate.
Ati adus vorba de orgoliu. asa vedeti voi situatia? despre orgoliu este vorba cand un copil isi cere un drept legal si lupta pentru el?
ma rog...fiecare cu orgoliile lui.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Sabina spune:
fimea e genul care renunta ca sa nu se bage in situatii din astea jenante gen cine apuca primu.Si bine face, ca-si scoate parleala in alt gen de situatii.
eu nu cred ca-i bine sa renunti mereu,. dar nici incurajat sa se lupte pt fiecare cap de ata, ci doar pt lucrurile importante, cum ar fi propria lui dezvoltare, educatie, bunul simt si altele asemenea.
Sunt pro continua autoperfectionare, contra oportunism caraghios .
Flaviutza, la 3 ani cand vrea sa se dea pe tobogan nu prea ai ce sa-i faci, dar ii va trece faza asta cu "acum si numai acum" daca o "prelucrezi " cum trebuie.
nu-i zici sa nu se dea daca o impinge altu, dar ii spui ca nu-i bine sa stam la locul de joaca cand sunt f multi copii mari acolo.
La prelucrare de genul asta ma refer.
si bineinteles ca faci prelucrarea acasa, nu la locu faptei.
cand fi-mea ramane fara creion, o sfatuiesc sa-i spuna educatoarei.Si odata a ramas fara, dar i-a dat o colega.deci pana la urma n-a ramas fara ;)am aflat doar intamplator, mi-a facut un desen cu doar vreo 3,4 culori, si mi-a zis ca l-a facut asa pt ca a impartit culorile cu nustiucine. Mi s-a parut f bine ca s-a descuract fara criza :-)
eu o sfatuiesc sa rezolve situatiile de la gradi spunand educatoarei ce o nemultumeste , insa sincer am avut grija ca personalul gradinitei sa fie unu ceva mai finut....
deci , concluzionand:
eu nu as incuraja copilul sa "apuce" tot ce pica, duce mai departe la mitocanie.ori daca e ceva ce urasc pe lume, asta e mitocania.
nici nu vreau sa fie copiii mei niste mototoi, insa incerc sa-i fac sa rezolve prin alte mijloace.
edit:
Sofia se joaca cu absolut orice copii, insa uneori singura isi selecteaza copiii....efectiv daca-s prea putin fini ca sa zic asa, nu mai vrea cu ei.
n-o fortez daca nu-i plac anumit gen de oameni, ar fi stupid. O incurajez sa se joace cu absolut oricine , dar nu-i ghidez eu preferintele.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
ocebine spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Cam asta e ideea si filosofia mea in educatie. nu-mi tin copilul sub globul de sticla. nu gradi de elita, nu scoala de elita. ci de masa. Pentru ca viata nu e formata din gradinite de elita,scoli si oameni de elita. si trebuie sa sti sa supravietuiesti in toate mediile.
mami si Ale
In concluzie...nu este educatie...este lupta pentru supravietuire. Idee pe care as imbratisa-o daca as fii sub asediu in vreme de razboi.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Sabina
eu nu cred ca-i bine sa renu8nti mereu,. dar nici ioncurajat sa se lupte pt fiecare cap de ata, ci doar pt lucrurile importante,
Cam asta e esenta a ceea ce sustin si eu.
mami si Ale
Sabina spune:
stai ca am mai citit:
flaviutza, sa stii ca oameni slabi si oameni puternici se intalnesc si in scolile publice, si incele de elita.
Au existat printese de vita nobila crescute in puf care au suflecat manecile si au trecut pe santier cand au venit comunistii, si au trait fara a-si pierde nobletea prin munca necalificata, si mici burghezi sau chiar doar tarani mai instariti, crescuti mai la scoala de mase...care au pioerit, n-au razbit, au fost slabi interior...
In conditiile astea, prefer scoala fina si mai elitista nitel :)
ca daca e sa aiba vana, o va avea, o duc eu pe munte ca sa nu se moleseasca....(pt cine nu stie, muntele educa f bine caracterele)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Au existat printese de vita nobila crescute in puf care au suflecat manecile si au trecut pe santier cand au venit comunistii, si au trait fara a-si pierde nobletea prin munca necalificata, si mici burghezi sau chiar doar tarani mai instariti, crescuti mai la scoala de mase...care au pioerit, n-au razbit, au fost slabi interior...
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina, perfect de acord...si asta s-a intimplat pentru ca la o virsta frageda s-a instilat in copil exact ceea ce sustineai mai sus: bun simt si educatie (nu tupeu si oportunism). Diferenta consta in lipsa "spoielii". Orice treaba cirpita nu te duce mult.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Elise spune:
quote:
Va indemnati copilul timid sa fie mai luptator?
Va indemnati copilul mai "cu tupeu" sa ramana asa sau incercati sa-i infranati acest tip de comportament?
Fara legatura cu agresivitatea fizica drept raspuns la agresivitate.
O sa o indemn sa isi valorifice calitatile native, nu sa devina ceva ce nu e. Daca va fi genul "agresiv" o sa incerc sa o indrum spre a transforma agresivitatea in ambitie, intr-o atitudine pozitiva, nu negativa.
Iar daca va fi genul lent si visator, va fi o buna artista, i se poate stimula creativitatea si sensibilitatea.
Este loc sub soare pentru toata lumea. Nu trebuie sa ne straduim sa fim toti la fel.
Elise & BBLisa
corinadana spune:
Si de ce nu putea urca fetita ta pe topogan dupa baietelul grabit?! Se termina topoganul?
Raluca mea asa ar fi facut si sa stii ca nu o consider bleaga ci isteata! Evita ca intotdeauna cu o mare maiestrie conflictele. De micuta i am zis ca nu i important cine i primul in linie, cine i primul la leagane sau mai stiu eu, e important sa fii primul la invatatura sau in diferite alte activitati ca si realizari. Primul, ultimul nu conteaza; toti intra in aceeasi sala, toti se dau pe acelasi topogan, nu?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
ruxij spune:
quote:
Initial creeata de flaviutza
Mai era un exemplu, asta imi vine mie acum in minte, concret. sper sa nuse supi Simali ca il folosesc. copiii se imbulzesc sa prinda pensule pe principiul prinde cine poate. un copil nu vrea sa intre in joc si ramane fara pensula. trebuie indemnat sa fie mai "bagaret"?
Va indemnati copilul timid sa fie mai luptator?
Va indemnati copilul mai "cu tupeu" sa ramana asa sau incercati sa-i infranati acest tip de comportament?
Fara legatura cu agresivitatea fizica drept raspuns la agresivitate.
mami si Ale
Nu are nici o legatura. Eu am fost mereu copilul ramas fara pensula, pentru ca nu imi placea sa ma imbulzesc cu toti prostii. Acum unii dintre copiii care au apucat pensula atunci, au ramas in urma mea in materie de ambitie/lupta
(sigur am ofensat pe cineva la faza asta )
ruxij spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Am mai auzit argumentul asta cu "sa vada copilul viata adevarata" si mi se pare o prostie. La varste fragede e indoielnic ca expunerea la "viata adevarata", cu mizeriile si rele ei, este ceva benefic pentru un copil. Eu personal o sa imi dau intotdeauna copilul la scoli de elita, pe cat posibil, nu neaparat pt. ce invata acolo, ci pentru mediul in care va fi. Nu am nici o dorinta sa il expun unui anturaj periculos sau indoielnic la varste la care caracterul copilului e in formare si influenta anturajului e convarsitoare.