Fetele din America (85)
Raspunsuri - Pagina 8
corinadana spune:
Presupun ca i privat sau nu? Ca asa avem si noi un vecinut (500/luna) dar la privat pe langa o biserica catolica.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
ruxij spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Presupun ca i privat sau nu? Ca asa avem si noi un vecinut (500/luna) dar la privat pe langa o biserica catolica.
corina mama Ralucai
Ntz. E scoala publica. E gratis doar la half-day si noi avem nevoie de full-day. Daca mai vrem si after school, dupa ora 3, costa si mai mult, aia platim separat, pest cei 300.
corinadana spune:
Adica , cat half day? Ca asa si aici platesc copiii care stau pana la h.17 sau 18 nu stiu exact(vreo 3-400$). Raluca iesea la 2.50 program normal si nu plateam.
corina mama Ralucai
Siminaf spune:
La noi nu costa nici after school-ul. Dar prefer sa fac eu temele cu copilul si sa mai facem si altele impreuna.
cris30 spune:
Buna ! Eu sunt nou venita pe forum si as dori sa intru si eu in acest mic club al fetelor din America. Nu prea stiu cum sa procedez ca sa ma inscriu pe lista, locuiesc in New-York.Pupici la toate!
conchita spune:
felicitari domnisoarelor si domnisorilor absolventi!
pe ce criterii alegeti voi gradinitele si scolile? cand le vizitati, la ce sunteti atente? odata aleasa gradinita/scoala, voluntariati? cand, cum, etc?
Sanziana, daca esti pe faza si ai timp, povesteste, te rog frumos, mai multe despre Montessori. pe mine asta ma atrage cel mai mult pana acum, desi tati vrea gradinita pe langa biserica ortodoxa greceasca.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Ramona J spune:
Bine ai venit Cris30!
Conchita, gradinita as alege-o dupa educatoare mai ales. Eu asa am fost mai multumita, decit la gradinita cu renume - dar unde educatoarea era glaciala si nepotrivita cu firea copilului meu.
Eu am optat pentru scolile publice. Un site cu multe informatii este www.greatschools.net
Aici gasesti pareri ale parintilor, site-ul in sine da note fiecarei scoli, la scolile din TX da rezultatele testelor (TAKS se numesc aici si eu am cautat sa fie peste 90%. Apoi au date despre profesori, citi sint incepatori, de citi ani profeseaza, citi elevi sint in fiecare clasa.
Afli etnia elevilor (rasa de fapt), citi primesc lunch gratuit, citi sint la special education, la gifted/talented sau care nu cunosc bine engleza. La fel de important - cit se cheltuie pentru fiecare elev.
Poti sa compari scolile intre ele.
Eu aici am folosit si site-ul lui Texas Education Agency.
Se mai publica anual niste liste cu cele mai bune licee din US. M-am uitat orientativ si acolo la scolile din zona, in ideea ca "feeder schools" pentru liceele respective trebuie sa aiba valoare.
Acum ca m-am muncit atita ramine sa vedem ce or face copiii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sinzi_ana spune:
Conchita, eu am nimerit din intalplare la montessori si pt ca am vrut sa fiu aproape de David l-am inscris acolo...
Cea mai buna decizie din viata mea
Am facut un trainning de 2 sapt si am citit o gramada de carti, plus trainningul la job tot anul si sunt absolut indragostita de sist asta de invatamant!!!
Scoala noastra are de la gradi pana la cls 8-a, dar nu stiu sa iti povestesc mai multe despre scoala decat ca au rezultate deosebite si sunt niste copii extraordinari (vin pe rand cate 2 la gradi sa ne "ajute", predau si se joaca cu cei mici).
Colegele mele (ca si educatoarele lui david - suntem la clase diferite) sunt de o bunatate si o calmitate extraordinara (nu stiu daca pe la toate montessori este la fel) si am invatat enorm de la ele...
Copiii sunt iubiti si clasa noastra ne este familia...
Despre sistem:
Clasele sunt mixte, copii intre 3-6 ani, avem si copii cu pb (autism, down, pb de limbaj) care se integreaza ff bine si nu am avut absolut nici o dificultate datorita "conditiei" lor.
Sunt 35 de copii si 3 educatoare intr-o sala enorma unde copii sunt liberi sa aleaga ce activitate vor. Noi ii indrumam si ii supraveghem incercad sa ne implicam minim in alegerile lor.
Montessori se bazeaza foarte mult pe conturarea propriei personalitati a copilului, (un fel de copilul ne educa cum sa il educam si nu noi il educam dupa o anume metoda), fiecare copil e diferit si de aceea nu facem la comun lectii (doar line time-ul), fiecare se "specializeaza" spre ce are inclinatie...
Eu spun ca copii montessori invata cum sa invete prin lectiile pe care le oferim, tot ce fac ii ajuta sa perceapa prin practica o anume teorie (de ex numerele sunt reprezentate prin bilute - 1-o bilutza,10 un sirag de 10 bilutza, 100 un patrat a cate 10 siruri de cate 10 bilute, iar 1000 un cub a cate 10 patrate a cate 10 siruri de 10 bilute - copilul invata ca numerele reprezita o cantitate si o vizualizeaza, alt ex, literele sunt inscriptzionate pe niste placute din nisip (zgumtzuroase la pipait) copiii le traseaza cu degetul de cateva ori apoi incearca sa le reproduca singuri intr-o cutie plina de nisip - simt si vizualizeaza miscarea mainii cand scriu o litera sau o forma).
(revin caci trebuie sa fug) nu am timp sa recitesc...sper ca am scris inteligibil
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
mamamariana spune:
Sinzi, am inteles ca lucrezi la Montessori. Este si aici, dar e destul de greu de patruns. Astia cer studii speciale si salariile sunt relativ mici. Probabil ca faptul ca poti sa iti duci copilul acolo, te mai scuteste de ceva bani si e bine, mai "creste" salariul. Povesteste-mi si mie cum ai reusit sa intri la ei, te rog. Cand ai timp. Poti sa imi scrii un PM. Mersi mult!
Numai bine,
Mamamariana