Fetele din America (85)
Raspunsuri - Pagina 23
Ramona J spune:
Eu m-am pierdut in detalii, Andrada a explicat bine.
Asa e, Prednisonul e poate pe ultimul loc intre variantele posibile de tratament, datorita efectelor negative.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anamari spune:
Ramona,
si eu sunt de parere sa nu-i da Prednison fara parerea doctorului. steroizii (cortico-steroizi parca?) au niste efecte secundare nasoale , mai ales la copii pentru ca ,din cate am inteles eu, pot afecta glanda care ii produce in mod natural...
Cu Liam am patit ceva similar cand avea o luna si jumatate, si am stat si in spital vreo 6 zile, dar tot ce a primit au fost tratamentele cu inhaltorul (aha, mi-am adus aminte cum se numeste pe romaneste)cu solutie salina si albuterol si ii curatau caile respiratorii in mod regulat cu un aspirator special...
Mie mi s-a explicat ca e cumva similar unei crize astmatice , dar nu e chiar astm - pentru ca se intampla numai in urma unei infectii respiratorii virale (sau bacteriale)si se amelioreaza cu varsta...Nu stiu daca e acelasi lucru cu "croup", dar stiu ca era vorba de o inflamatie a bronhiilor si se manifesta cu tuse si respiratie sacadata si haraitoare...
A mai facut crize dar le-am depasit cu inhalatorul si solutia salina si albuterol. Acum ca albuterol nu mai avem, daca vad ca se inrautesc lucrurile folosesc doar solutia salina...dar sa bat in lemn, nu a mai facut crize urate de aproape un an...
Altfel cred ca si vaporizatoarele sunt bune. Sper sa nu aveti nevoie sa mergeti la urgenta...
Ramona J spune:
Ce descrii tu pare a fi croup. Seamana cu criza astmatica, e tot senzatia de sufocare. Si se pare ca e o componenta alergica la copiii astia. Pareri si pareri, cine mai stie?
Stiu care e nebulizer, fiul meu cel mare a urmat o vreme un tratament cu inhalers. Dar am folosit numai babyhaler, ne-am descurcat asa. Bine ca el a scapat de tratamentele astea. Urasc corticosteroizii si speram sa fi scapat de ei pentru totdeauna.
Am Prednisonul ala dar nu intentionez sa-l folosesc decit in caz de forta majora.
Gabbriela spune:
ramona insanatosire grabnica micutei tale
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
cenia spune:
Salut,
Ma bag si eu in seama cu Prednisonul.Era singura cale de scapare din criza pentru mine cind eram copil. mama il avea mereu cu ea pentru mine in caz de urgenta!
fiindca copilul meu are teren alergenic propice datorita mostenirii de la mine si de la tatal lui. In Romania aveam nebulizator,faceam cu fiole de ...Doxametazona parca se chema... nu retin in acest moment daca e denumirea corecta. Disparea hirciila si acum remarc cu bucurie ca nu a mai racit de cind ne-am mutat in Arizona si nici nu a mai facut crize din astea. ciudat e ca a facut in sezonul rece, dar eu cind eram copil faceam indiferent de anotimp.
predninsonul se ia dupa schema(in fuctie de kg copilului, prescrie dr. cum) daca nu, conform prospectului. un alt dr ne-a spus ca schema nu e relevanta. nici nu mai stiam ce sa cred!
Atentie, nu se maninca sarat fiindca retine apa in organism.
SANATATE MULTA ITI DORIM!
la lac
niste poze
Siminaf spune:
De obicei si in cortul de nebulizare si in inhalere se administreaza doze de corticosteroizi, care sint tratamentul de electie in crup.
blackpanterro spune:
Ramona, multa sanatate Anutei.Foarte greu sa iti vezi copilasul bolnavior :( Sper din suflet sa treceti cu bine peste asta.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Ramona J spune:
Fetelor, a trecut cu bine noaptea asta. Am pus vaporizer citeva ore, aburul cald a functionat bine la ea si in trecut.
S-a mai trezit, a mai plins... important e ca nu a tusit.
In continuare am grija sa-i pun fie humidifier, fie vaporizer si sper sa scapam cu bine.
Cenia, ma bucur ca mutarea a fost prielnica pentru copil. Si eu am avut probleme de genul asta cu Alexandru, acum e foarte bine. Si el toata la vreme rece si umeda facea mai urit.
Asa e, tratamentul e tot cu corticosteroizi in afectiunile astea. Inhalat cica ar fi mai putin daunator, pentru ca e nevoie de doze mai mici (care ajung direct la sursa).
Andrada spune:
bine ca ati scapat,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu