Fetele din America (85)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Ramona de ce ti mai tr card ul? Daca mergi la acelasi doctor tr sa l arati din si din nou?

Nu ai ce sa i cumperi din farmacie? siropel ceva...
Oricum tr s o duci la doctor sa i asculte plamanii.

Sanatate!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Ma gindeam in caz ca ajungem la urgenta. Ma rog, am cardurile noastre si teoretic ar putea sa sune sa verifice. Dar noaptea? Numai emotiile astea nu-mi mai trebuiau!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Of Ramona, nu scapati de una ca dati in alta
Sanatate la puiut si tie putere

Mergi la inceput

Multumesc. Nu stiu ce se intimpla. Anuta e bolnava, ploua de parca e sfirsitul lumii, s-a rupt ditamai ramura de la copac si ultima chestie - nu se mai inchide una dintre sliding doors de la masina mea.
Dar toate palesc cind e vorba de copii.
Deocamdata ne-am inarmat cu humidifiers de toate felurile (cool mist, warm mist - ale noastre nu le-am mai carat in TX).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Ramona

sanatate...
in cel mai rau caz va da voua bill-ul si voi il dati companiei de asigurari, dar de obicei pot lua informatia de pe card-ul vostru sau poate puteti printa un card temporar-daca aveti acces on-line.

eu mi-am pierdut cardul meu o data-eram pe asigurarea sotului- si am intrat la doctor cu cardul lui -mi-au spus doar ca data viitoare sa le aduc si card-ul meu pentru dosar...a fost ok.

...Oricum nu trimit factura la asigurare in aceeasi noapte. Si daca e la urgente nu pot zice "nu, nu o vedem ca nu aveti asigurare" - e ilegal...

Eu am un aparat din acela special pentru astma acasa (nebulizer) si il folosesc cu solutie salina - ...

Mergi la inceput

Multumesc anamari. O sa caut sa vad daca pot printa un card. Oricum urmeaza sa schimbam asigurarea, nu ma mai complic sa cer unul nou.
Nu nebulizer avem, doar vaporizers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ramona eu cind ma duc la doctor acum imi cere doar numele, firma la care lucrez si numele asigurarii. Restul verifica ei..
Prednisonul are niste intructiuni ciudate (se ia treptat si se termina treptat), intreaba doctorul, daca se poate fara e cel mai bine.
Sa-mi mai zici cum e Anuta, n-ai idee cum inteleg prin ce treci...
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ramona, sanatate la fetitz

Dar ce e croup-ul asta? si de ce trebuie Prednison?
Nu trece de la sine, e viral?

Mergi la inceput

Multumesc Andrada.
Prednisonul l-am studiat "just in case". Fac tot posibilul sa nu ajungem la el. Am deslusit prima doza, stiu ca se scade, dar nu mai stiu exact cu cit...
Ea a primit Prednison data trecuta cind a facut croup. A venit dr. si s-a speriat mai rau decit mine de starea fetitei. Eu trecusem cu ea prin prima criza (in miez de noapte) si atunci a fost mai rau. Dupa citeva ore de stat deasupra unei oale clocotinde (mereu alta), si dupa nu stiu cite prosopele calde bine (cu fierul de calcat, la citeva minute), a inceput sa se linisteasca. Era iarna, afara era ger, eram la Bucuresti, fara masina, departe de orice spital decent (care or fi alea? ca tot nu le cunosc), copilul cu acte ciudate de US, dr. avea telefonul inchis... Era sa uit, Alexandru era si el cu o bronsita care nu ceda la nimic, facea o doza serioasa de antibiotice injectabile. Hai, ca nici nu vreau sa-mi mai amintesc!

Anuta doarme cu vaporizer. A baut multe lichide (de obicei ea bea multa apa), i-am dat si supita.
Acum stau si ma framint, sper sa fie bine. Trebuie sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu zic ca daca ai scapat de 2 noaptea sinteti OK.
Aici in America, la spital exista un cort special in care se baga copilul citeva minute pina la 20 parca, pina se elibereaza caile. Daca nici asta nu merge se prefera injectia cu steroizi.
In una din dati ne-a prins si pe noi in romania, tot cu prednison l-a tratat, dar parca as prefera metoda americana din citeva motive.
In fine, sper din tot sufletul sa fie bine.
Adriana, croup e un fel de tuse convulsiva si predisonul ajuta la decongestionarea cailor (sau orice steroid).
Sanatate
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriana

Ramona, sanatate la fetitz

Dar ce e croup-ul asta? si de ce trebuie Prednison?
Nu trece de la sine, e viral?

Apare de obicei in infectiile virale, la copiii mici. Il recunosti pentru ca seamana cu o tuse "latratoare" (stridor). In functie de localizarea inflamatiei, poate deveni la un moment dat urgenta majora (pericol de sufocare). Citeodata simptomele apar ca din senin, cind credeai ca semnele de boala au disparut deja. Si odata ce apare tusea asta poate evolua rapid, trebuie sa iei imediat masuri de genul celor cu aburi, cartofi si tot ce mai poti gindi!
Prednisonul actioneaza ca un antiinflamator puternic. Are multe efecte negative si nu se da cu usurinta.
Unii copii sint susceptibili la croup asta si o data ce l-au facut te poti astepta sa se repete. Partea buna e ca in general nu mai fac aceste crize dupa cinci-sase ani.
Multumesc pentru urari, sper sa fie bine.

Mergi la inceput