Fetele din America (85)
Raspunsuri - Pagina 15
Gabbriela spune:
ramona piticu meu numai ce a terminat antibioticul.
A inceput cu febra foarte mare, si a adormit in clasa si nu il mai puteam trezi, il duc acasa ii dau tylenol si ferba nu cedeaza... voma, manca rau si febra mare il duc la medic si avea infectie in gat ... ia dat antibiotic si mi-a zis sa ii dau asa:
tylenol, dupa 2 ore motrin.. dupa 4 - 5 ore iara tylenol si dupa 2 ore iara motrin.
Pana cand febra scade si ramane scazuta pt 24 de ore.
mergi luni la medic, daca e infectie si scade febradoar ca ii dai medicamente, poate sa revina mult mai rau si cu complicatii.
Sanatatate multa.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
conchita spune:
mamicile Ramona si Gabbriela, sanatate micutilor, sa se faca bine cat mai repede. eu nu stiu ce sfaturi sa va dau ca nu ma pricep deloc la boli, am doar niste tylenol in casa...
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
sinzi_ana spune:
Ramona, cand David voma orice, de obicei ii dadeam sa bea f putin si f des (cam 2 lingurite de apa la 5-10 min). Noi suntem adeptii sosetelor cu otet...conincidenta sau nu...la noi mereu au functionat..
Corina, nu citesc fotografic......nu e montessori. Ii invata literele si sunetul lor, apoi cand le stapanesc f bine, fac niste "matching" o litera cu obiecte ce incep cu aceiasi litera, apoi cand urmatorul nivel este sa scrie (cu litere de lemn) cuvinte scurte care sunt iar reprezentate de obiecte (un catel de jucarie mic, si ei trebuie sa il scrie d-o-g cu litere de lemn) David inca nu poate sa scrie literele f bine, si de asta folosesc literele acelea...
Dar citeste si scrie - pe litere - multe cuvinte scurte...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
corinadana spune:
Fotografic a fost in k. Apoi ce zici tu blenduiesc. O scurta vreme de blend uiala si apoi a mers cititul de la sine.
Sanatate la puiuti! Noi avem azi iar party ieri am avut alta. Sunt party urile de la sfarsit de an scolar ca apoi fiecare pleaca pe te miri unde. Azi este cu piscina, distractie maaare!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Aaka spune:
am observat si eu ca cei mici aici citesc foarte bine si foarte repede chiar din clasa intai. si e frumos ca nu se balbaie cum facem noi cu silabele.le dau un punct rosu pt asta celor din invatamant dar e cam nasol sa ajunga in clasa a cincea si sa nu stie tabla inmultirii si sa adune inca pe degete.
anamari spune:
Ramona,
sanatate...
noua ni s-a recomandat pedialite 5 ml la 5 minute. daca se instaleaza semne de apatie e mai bine sa te duci la urgente...am ajuns cu Lia asta primavara si nu era de gluma. Norocul nostru a fost ca a reusit sa retina lichidul si asa a scapat de IV...bineintels ca dupa doua zile nsi-a revenit total, doar ca a fost un virus mai "afursit" de data asta...
Ramona J spune:
Multumesc. Astazi mi s-a parut ca incepe sa fie mai bine. Doar ca deja e obosita si slabita.
Si eu!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
mamamariana spune:
Ramona, sanatate copilului mai intai! Daca e mai bine si nu a facut diaree, incearca sa o hidratezi cu orice. Orice ii place ei: suculet, supica, ceai, apa. Oboseala e de la deshidratare. Nu e de gluma cu astia mici... Daca nu vrea sa bea, cumpara-i o cana/sticla colorata, frumoasa cu un desen ce-i place si pune-o mereu langa ea cand se joaca sau o scoti la plimbare. Incearca asa - la a mea functioneaza bine chestia asta. Si statul in cada e bun. Se hidrateaza si prin piele putin, dar ii trebuie sa si bea totusi.
Daca i-a scazut febra si e activa, atunci totul e ok.
Sanzi, mersi mult pentru informatii. Si eu sunt f. interesata de Montessori. Am citit multe si am vazut ca si aici in Toronto sunt multe scoli de genul asta si este una chiar si in orasul in care urmeaza sa ne mutam in state. Sa vad cum ma lipesc... Eu incerc sa ma bag in invatamantul de liceu pentru ca acolo am lucrat toata viata mea. In general, lumea m-a cam speriat... insa in Thailanda am avut multi elevi americani, care sunt total diferiti de toate celelalte natii (nu vreau sa fiu rasista - dar asa e!) si e mai greu de lucrat cu ei. Dar voi incerca. Ce pot sa fac altceva? TOata viata mea am fost profesoara, cred ca mi-ar fi greu sa imi schimb profesia la 40 de ani. Dar niciodata nu stii ce se intampla in viitor - viata te invata si faci si altele.
Fetelor, tati al meu pleaca in weekendul asta. Abia astept sa plec si eu. Mai e cineva care sa fi luat viza pentru USA a bunicilor din Canada? Aveti vreo cunostinta? Noi vrem sa ne programam zilele astea pentru interviu si sa incercam sa o luam prin august, sa ne mutam cu copiii inainte de a incepe anul scolar.
Va urez o zi buna! Numai bine,
Mamamariana
sinzi_ana spune:
Mamamariana, si mie imi place sa fiu printre copii, o fac din pasiune... Specializarea mea e cu totul si cu totul diferita am ajuns din intamplare educatoare...
Dar anul de experienta in US a batut anii din Ro (acum ma ingrozesc ce metode barbare sunt inca in gradi in Ro), si imi place si mai mult ceea ce fac...plus ca am ajuns fan montessori.
Nu stiu cum e la liceu, dar la gradi este chiar placut!!! (in fine, nu stiu cum este la alte gradi, experienta mea este limitata)
Aaka, sa stii ca la noi la gradi fac si inmultiri si impartiri chiar si fractii.... Sa nu spun de adunari cu zeci de mii... (un fel de metoda babeasca: ai 2 pioni, si 14 bile, copiii impart cele 14 bile la cei 2 pioni si apoi scriu rezultatul pe hartie)
Nu le stiu ca pe o poezie, dar cand vad 14/2, stiu cum sa socoteasca...
Corinadana, blenduirea o fac si in K...invata fotografic doar acele cuvinte sau sunete care au reguli de citire...Unii copii invata sa citeasca de la 3 ani, altii la 6...pana la urma ajung la un anume "numitor comun" in ceea ce priveste citirea...(lectiile nu diferentiaza la pre-k sau k, sunt aceleasi daca ei pot sa le faca si sa le inteleaga)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
ciuf spune:
Ramona, daca are numai febra, fara rosu in gat, infectie in gat, da-i popsicle, cu aroma care ii place ei.
Imi amintesc ca pediatra lui Luca mi-a spus ca daca copilul intre febre, adica atunci cand ii scade febra, e vesel si e ca inainte, cum il stiam eu, inseamna ca e un virus, nicidecum vreo infectie.
Exact problema cu hidratarea o aveam si eu cu el. Nu era chip sa bea apa. Si il fortam sa bea, il mituiam ca ii cumpar "marea cu sarea", daca nu, ii bagam seringa in gura si il obligam sa inghita.
Il puneam si in cada sa se mai hidrateze pielea un pic si sa mai scada si temperatura.
Pentru scaderea febrei ii administram Tylenol si Motrin. Apropos, voi ati auzit legende despre Motrin ca ar face gastrita la copii? Ca de multe ori Luca nu accepta nimic sa manance si trebuia sa ii dau Motrin pe stomacul gol.
Ramona, voi nu aveti urgent care in orasul vostru?
Ca la mine parca e un facut. Copiii mi se imbolnavesc in we. Si cum pediatra nu ii poate vedea (decat sa imi raspunda la pager si sa imi spuna cum sa actionez), prefer sa ii duc la clinici din astea unde platesc normal ca la o vizita la cabinetul pediatrului nostru si sunt consultati de medici.
Sanatate micutei si sa auzim ca se face bine in curand.
Gabriela, sanatate multa lui Julian. Noi acum doua saptamani terminaram Amoxicilina (Luca) pentru o infectie in gat.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea